Acasă Laptopuri Acer Acer Swift 3 (2020)

Acer Swift 3 (2020)

111
0
Acer Swift 3 (2020)
Acer Swift 3 (2020)

Specificații Acer Swift 3 ( 2020 ) :

  • CPU: Intel Core i5-1035G1 (quad-core, 6MB Intel Smart Cache, up to 3.6GHz)
  • Graphics: Intel UHD Graphics
  • Memory: 8GB DDR4 (2,667MHz)
  • Display: 14″ FHD 1080p IPS
  • Storage: 512 GB M.2 PCIe NVMe SSD
  • Ports: 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, USB-C (Thunderbolt 3), HDMI
  • Connectivity: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax | Bluetooth 5.0
  • Camera: 720p
  • Weight: 2.7 lbs (1.2kg)
  • Size: 12.6 x 8.5 x 0.6 inches (32 x 21.59 x 1.5cm W x H x D)

Acer Swift 3 (2020) depășește cu siguranță așteptările pentru un laptop de buget. Laptopurile mai ieftine nu vin de obicei cu așteptări mari, dar linia Swift demonstrează încă o dată că un portabil nu trebuie să aibă un preț ridicat pentru a fi suficient de competent pentru a impresiona – să nu mai vorbim că este clasat în mod constant printre Ultrabook-urile noastre preferate.

Nu că Acer Swift 3 (2020) ar fi simbolul laptopurilor de buget. Acst upgrade din 2020 a moștenit unele dintre defectele modelelor anterioare, cum ar fi difuzoarele mici, orientate în jos. Cu toate acestea, ce ar putea îmbunătăți fără a crește prețul pe care îl are, prioritizând actualizările de performanță și durata de viață a bateriei față de modelele mai vechi. Rezultatul este un dispozitiv solid care poate rezista la performanțe precum Dell XPS 13 premium, oferind în același timp o valoare mai bună pentru un preț de intrare mult mai mic.

Cu alte cuvinte, Acer Swift 3 (2020) este un Ultrabook fantastic care nu va rupe la buzunare. Și este o alegere fantastică pentru cei al căror buget nu este prea mare.

Acer Swift 3 (2020)
(Image credit: Future)

Preț și disponibilitate

Modelul Acer Swift 3 (2020) de 14 inci pe care l-am analizat este modelul de 699 USD (aproximativ 565 GBP, 1070 AUD), care are un procesor Intel Core i5-1035G1 de a 10-a generație, 8 GB RAM DDR4, grafică Intel UHD integrată și un SSD PCIe M.2 de 512 GB.

Cea mai ieftină configurație Swift 3, disponibilă la 499 USD (aproximativ 405 GBP, 765 AUD), are un AMD Ryzen 5 3500, 4 GB RAM DDR4 și grafică AMD Radeon Vega 8.

Pentru versiunea de 799 USD (aproximativ 645 GBP, 1220 AUD), Acer Swift 3 este livrat cu un procesor Intel Core i5-1035G4 de a 10-a generație, 8 GB de DDR4 SDRAM, un SSD M.2 PCIe 512 GB cu grafică Intel Iris Plus.

Acer Swift 3 (2020)
(Image credit: Future)

Design

Acer și-a continuat estetica de design minimalist cu Acer Swift 3. din acest an, luând cu siguranță un indiciu de la Apple MacBook Air, șasiul subțire și ușor din aluminiu ar trebui să se simtă familiar cu oricine obișnuit cu modelele anterioare Acer Swift 3.

Finisajul mat-argintiu cu logo-ul Acer lustruit pe spate este cam la fel de strălucitor pe cât primește restul corpului și unii exact asta caută. Inutil să spun că va trebui să-i furnizați o personalitate personal.

VEZI ȘI:  Acer Predator Helios 300 (2021)

Swift 3 măsoară 12,6 x 8,5 x 0,6 țoli și cântărește 2,7 kilograme, făcând dispozitivul incredibil de portabil, fără a se simți subțire. De fapt, odată ce pisica noastră s-a plictisit de cutie și a decis să investigheze cablul de alimentare, ea a tras laptopul deschis, care rula pe un birou înalt de trei metri și jumătate pe o podea din lemn de esență tare, fără a lăsa daune vizibile în exteriorul sau interiorul laptopului.

Vorbind despre laptopul deschis, tastatura în stilul „insulă” are taste foarte responsive, chicklet și un scaner de amprentă digitală activată cu Windows Hello. În timp ce unii ar putea găsi tastatura puțin înghesuită, tastele sunt bine distanțate pentru un laptop de dimensiunile sale, iar tastele negre sunt iluminate din spate cu LED-uri albe pentru o mai bună vizibilitate.

Trackpad-ul are o dimensiune bună și răspunde bine în timpul utilizării zilnice, generale. De asemenea, s-a descurcat destul de bine în câteva sesiuni de jocuri pe PC ale Stellaris și Civilization VI, dar orice altceva decât asta va avea nevoie de un mouse sau gamepad separat.

În ceea ce privește porturile, Acer a încărcat Swift 3 din 2020 cu un port USB 2.0, un USB 3.0 și un port USB-C Thunderbolt 3 pentru a merge împreună cu un port HDMI și o mufă pentru căști / microfon. Nu există cititor de card SD sau unitate optică, dar acest lucru este destul de tipic pentru un Ultrabook în zilele noastre.

Swift 3 are un ecran Full HD de 14 inci (1920 x 1080), care nu este cel mai clar de pe piață, dar care este mai mult decât suficient pentru majoritatea scopurilor. Câteva ore de filme de streaming HD arătau suficient de strălucitoare, chiar și în lumina directă a soarelui.

Profilul de culoare al afișajului nu iese neapărat în evidență, dar se simte de parcă îndeplinește cel puțin standardul unui ecran modern de 1080p. Rama de-a lungul părților laterale și de sus nu este cea mai subțire disponibilă în acest moment, dar nici nu sunt cele mai groase. Rama inferioară este cea mai mare, dar nu este deranjantă.

Ansamblul total al ecranului se simte potrivit pentru dimensiunea generală a laptopului, astfel încât nu ajunge niciodată să simtă că lucrurile sunt mai înghesuite decât ar trebui să fie pentru un ecran de 14 inci. De fapt, a avea două ferestre de aplicații deschise unul lângă altul pe ecran a fost absolut realizabil cu o defilare orizontală minimă pe Chrome sau Microsoft Word.

VEZI ȘI:  HP Spectre x360 14 (2021)

În ceea ce privește camera web și microfonul încorporat, ambele sunt funcționale, chiar dacă modeste. Niciunul dintre aceștia nu este suficient de bun pentru streaming Twitch, difuzare profesională pe YouTube sau orice altceva în aceste direcții, dar este mai mult decât adecvat pentru teleconferințe prin Zoom sau similar în scopuri de muncă.

Performanță

După ce am rulat Acer Swift 3 printr-o suită de teste de referință pentru CPU, GPU și baterie, suntem încântați să spunem că există o îmbunătățire sesizabilă față de modelul din ultimii ani.

Când vine vorba de redarea videoclipurilor și de utilizarea generală, nu există prea multe de reproșat cu Acer Swift 3. Rularea resurselor Google Chrome cu 20 de file deschise a fost gestionată fără probleme de Swift 3, chiar și atunci când una dintre aceste file „se juca” printr-un curs Udemy și altul avea un canal Slack activ.

Sistemul părea că se luptă puțin atunci când încerca să ruleze mai multe file de publicitate, dar același lucru se poate spune despre majoritatea sistemelor și – într-adevăr – este mai mult o problemă socială decât una limitată la un singur laptop Acer.

Acer Swift 3 2020 a gestionat, de asemenea, unele jocuri ușoare prin Steam fără probleme și a menținut o rată de cadre solidă trecând prin mijlocul unui joc de Stellaris, dar când ajungi în partea finală a jocului atunci GPU-ul grafic Intel UHD încearcă să țină pasul cu cele peste 200 de corvete și distrugătoare, între câteva zeci de nave care trag laserele și torpile, ventilatoarele vor începe să pornească și veți obține o scădere notabilă a capacității de reacție în joc.

Între timp, Swift 3 a gestionat destul de bine crearea de conținut multimedia pentru un sistem cu 8 GB de memorie RAM. Încărcarea Photoshop și efectuarea editării de bază a fotografiilor cu o duzină de fișiere deschise a fost destul de netedă, fără blocaje.

Durata de viata a bateriei

Cea mai mare îmbunătățire pe care am văzut-o față de Acer Swift 3 de anul trecut a venit în partea de baterii. Testul nostru de viață a bateriei, în cazul în care loop-ăm un videoclip 1080p, a rulat timp de 7 ore și 6 minute, cam la fel ca modelele mai vechi ale Swift 3, dar pe testul de baterie PC Mark 10, Swift 3 a funcționat 6 ore și 12 minute pe modul de performanță cu un profil de putere echilibrat și a făcut-o să ruleze  8 ore pe un mod modest de economisire a bateriei și un profil de putere echilibrat.

În ceea ce privește performanța termică, Swift 3 funcționează confortabil și nu se încălzește niciodată, chiar și sub stres, iar ventilatoarele laptopului sunt eficiente și silențioase în timp ce răcesc în mod activ totul.

VEZI ȘI:  ASUS ROG Strix G15 AMD Advantage Edition

Cea mai fierbinte parte a laptopului se află în partea din spate a mașinii de lângă baterie, astfel încât cel mai probabil timpul în care veți observa orice creștere de temperatură va fi dacă jucați sau editați video un proiect, în timp ce stați în pat cu laptopul pe picioare. Chiar și atunci, nu va deveni incomod de „fierbinte” așa cum ar putea face alte laptopuri.

Din păcate, minusul lui Swift 3 este difuzorul său. Sunetul de pe laptop este slab, aproape fără bași, așa că totul se pare că sună oarecum plat. Este bine să ascultați Spotify sau YouTube în timp ce lucrați la un proiect sau să scrieți un raport, dar la volumul maxim abia se aude la o cameră sau două distanță.

Și asta presupunând că Swift 3 stă pe o masă plată, fără obstrucție sau față de masă care să-l atenueze. Cu difuzoarele orientate în jos, așezarea Swift 3 pe un pat înăbușește semnificativ sunetul. Aceasta a fost o problemă recurentă cu o mulțime de laptopuri de-a lungul anilor, iar Acer Swift 3 nu este diferit, dar este ceva care ar fi trebuit să fie remediat până acum.

Acer Swift 3 (2020)
(Image credit: Future)

Cumpărați-l dacă …

– Nu doriți să faceți un împrumut pentru a cumpăra un Ultrabook
Ultrabook-urile au fost întotdeauna ceva mai mult decât un laptop premium, dar Acer Swift 3 își propune să aducă un Ultrabook de calitate consumatorului mai larg și mai atent la buget. Cu siguranță a reușit în acest sens.

– Căutați un laptop extrem de portabil
Dimensiunile compacte și greutatea redusă a Acer Swift 3 îl fac unul dintre cele mai portabile laptop-uri din acest moment, făcându-l perfect pentru studenții care aleargă în campus sau pentru profesioniștii independenți tot mereu pe drumuri.

– Căutați un design minimalist în laptop
Deși nu este la fel de rafinat ca MacBook Air, nu este exclus ca Acer Swift 3 să fie confundat cu unul dacă nu priviți prea atent.

Nu-l cumpărați dacă …

– Vrei ceva pe care să te joci
Ne dorim întotdeauna totul când vine vorba de tehnologia noastră, dar este important să știm ce nu este Acer Swift 3. Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru gaming – nu este.

– Ești un audiofil
Doar nu puteam ocoli difuzoarele care sunt servisabile. Veți auzi ceea ce trebuie să auziți în timp ce lucrați la Swift 3, dar dacă veți petrece ziua curățând prin casă, aceasta ar trebui să fie ultima dvs. alegere pentru un sistem stereo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here