Home PC Dell Alienware Aurora Ryzen Edition R10 2021

Alienware Aurora Ryzen Edition R10 2021

0
Alienware Aurora Ryzen Edition R10
Alienware Aurora Ryzen Edition R10

Specificații Alienware Aurora Ryzen Edition R10 :

Desktop Class Gaming
Processor AMD Ryzen 7 5800X
Processor Speed 3.8 GHz
RAM (as Tested) 32 GB
Boot Drive Type SSD
Boot Drive Capacity (as Tested) 1 TB
Secondary Drive Type Hard Drive
Secondary Drive Capacity (as Tested) 2 TB
Graphics Card AMD Radeon RX 6800 XT
Operating System Windows 10 Home

 

Aurora Ryzen Edition R10 de la Alienware (începe de la 1.079 dolari; 2.577 dolari, așa cum a fost testat) este desktop-ul de gaming bazat pe CPU AMD. Complet personalizabil cu revoluționarele procesoare bazate pe AMD Ryzen 5000 „Zen 3” și grafica AMD sau Nvidia aleasă de dvs., poate fi orice, de la un turn de esports de nivel entry la un screamer 4K. Deși performanța testerului nostru complet nu are nimic de reproșat, calitatea construcției sale din plastic și ventilatoarele puternice de răcire spun multe. Cel puțin prețurile competitive ale R10 sunt acceptabile. Cu condiția ca aspectul său sci-fi să nu fie prea străin pentru dvs., acest Alienware este încă o alegere solidă și sigură pentru o platformă de jocuri mid-tower, deși Corsair Vengeance i7200 rămâne alegerea noastră de top în această gamă de prețuri.

Întâlnirea cu Alienware..

Pasionații de filme science-fiction care caută o parte din acțiune vor găsi unul cu Alienware Aurora Ryzen Edition R10. Aspectul său „bulbos” este distinct Alienware – abia găsești  o margine dreaptă. Turnul s-ar putea încadra cu ușurință într-un decor futurist.

În mod firesc, aspectul radical al Alienware Aurora Ryzen Edition R10 renunță la atracția universală. Compania-mamă XPS Desktop Tower Dell este mai convențională, deși nu este disponibilă cu procesoarele AMD sau cele mai rapide plăci grafice.

Unitatea mea de recenzie a purtat schema de culori Alienware Dark Side of the Moon; șasiul Lunar Light, în principal alb, cu o taxă suplimentară de 30 USD, a împodobit Aurora, bazată pe Ryzen, ultima dată când l-am revizuit, la sfârșitul anului 2019. Turnul este neschimbat fizic de atunci.

 

Alienware Aurora Ryzen Edition R10

Alienware Aurora Ryzen Edition R10 are mai puțină iluminare decât s-ar putea aștepta de la un turn Alienware. Șasiul The Dark Side of the Moon are doar un panou frontal cu două zone, cu un inel luminat și un logo cu cap de extraterestru. Adoptorii Lunar Light primesc o a treia zonă de iluminare (textul vertical Alienware de pe panoul din dreapta). Culorile și modelele de iluminare sunt personalizabile în aplicația Alienware Command Center, ilustrată aici …

Alienware Aurora Ryzen Edition R10 (2021)

Carcasa de 34 de litri este mare pentru un turn mediu, la 18,9 x 8,8 cu 17 inci (HWD). Totul este plastic, în afară de cadrul interior metalic. Concurenți precum HP Omen 30L și Corsair Vengeance i7200 se simt de o calitate mult mai înaltă, înveliți în aluminiu și sticlă securizată. Alienware este una dintre puținele mărci premium de jocuri care nu oferă ferestre transparente.

Alienware Aurora Ryzen Edition R10

În interior: nu prea ai la ce să te uiți, dar este servisabil…

Deschiderea Alienware Aurora Ryzen Edition R10 presupune îndepărtarea unui șurub din spate, apoi tragerea manetei de eliberare pentru panoul din stânga. Mi s-a părut dificilă înlocuirea panoului; trebuie să aliniați cu precizie clemele de jos.

Interiorul pare aglomerat, dar este destul de servisabil. Bay-ul frontal de 3,5 inci și cele două bay-uri inferioare de 2,5 inci sunt ușor de accesat. Caddies fără instrumente simplifică swap-urile de unitate.

Sursa de alimentare este de 1.000 de wați în această configurație, un upgrade de la 550 de wați ai modelului de bază. Se deschide spre exterior pe un braț pentru acces la placa grafică și la cele patru sloturi de memorie DDR4. Placa de bază ATX a chipsetului B550 are un slot pentru unitate SSD M.2 în colțul din dreapta jos.

Din punct de vedere practic, oțelul neatractiv și firele multicolore ale interiorului ar fi inacceptabile într-un turn atât de scump, dacă nu ți pentru lipsa ferestrelor carcasei. Ca atare, singurele momente în care veți vedea interiorul sunt în timp ce efectuați upgrade-uri sau curățați praful. Ca detalui minor, Aurora nu are filtre de praf detașabile.

Admisia de aer a Aurora Ryzen Edition R10 vine de la ventilatorul de alimentare și de la un alt ventilator din spatele panoului frontal. Procesorul Ryzen 7 5800X cu opt nuclee este răcit cu lichid de un radiator montat în partea superioară de 120 mm. Există un ventilator spate pentru evacuare. În mod curios, placa grafică AMD Radeon RX 6800 XT din unitatea mea trimite o mare parte din evacuare printr-o perforație în panoul din stânga.

Din păcate, zgomotul ventilatorului este una dintre defectele Alienware Aurora Ryzen Edition R10. Ventilatoarele păreau că merg mereu și au devenit și mai zgomotoase în timp ce mă jucam. Acest lucru este mai puțin probabil să fie o problemă într-o zonă largă, dar într-o cameră mai mică, în care sunetul poate rezona din pereți, căștile sunt necesare.

Conectivitate 

Dincolo de iluminarea personalizabilă, panoul frontal oferă trei porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A (cel mai de jos cu Powershare, capabil să încarce dispozitive când turnul este oprit), un port USB 3.2 Gen 1 Type-C (de asemenea, cu Powershare) , și mufe separate pentru căști și microfon. În mod ciudat, lipsește o mufă combinată pentru căști (combo pentru căști / microfon).

Pe placa de bază veți găsi 10 porturi USB-A (o versiune 3.2 Gen 2, trei versiuni 3.2 Gen 1 și, din motive care ciudate, șase USB 2.0 vechi) și un port USB-C 3.2 Gen 2. Mufele audio sunt abundente – microfon, linie de intrare, linie de ieșire, coaxială și digitală SPDIF, plus lateral, central și spate pentru surround.

Radeon RX 6800 XT oferă acum un HDMI și trei ieșiri video DisplayPort, ieșiri tipice pentru un card high-end cu dublu slot.

Puteți să adăugați mai multă conectivitate folosind sloturile PCIe x4 goale. Din fericire, antenele pentru cardul wireless Alienware Aurora Ryzen Edition R10 sunt încorporate în șasiu. Cardul Killer AX1650x al modelului meu acceptă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.

Benchmarkul Alienware Ryzen 5000 Aurora Ryzen Edition R10

Alienware Aurora Ryzen Edition R10 de 2.577 dolari văzut aici este puternic echipat pentru jocuri 4K cu un Ryzen 7 5800X octa-core (bază 3.8GHz, până la 4.7GHz), un card Radeon RX 6800 XT de 16 GB, 32 GB de memorie dual-channel DDR4, un SSD NVMe de 1 TB pentru sistemul său de operare Windows 10 Home și un hard disk de 2 TB. Ceva ce Alienware nu oferă în Aurora Ryzen Edition R10, când scriu acest lucru sunt unități SSD PCI Express 4.0, deși au promovat că le susțin. Unitățile PCIe 4.0 ar fi trebuit să facă parte din reîmprospătarea tehnologiei pentru a profita din plin de cea mai recentă platformă AMD.

Alienware este una dintre puținele mărci mari care oferă un desktop de gaming AMD high-end. Corsair este un altul cu Vengeance a7200 de 2.499 dolari, deși are doar 16 GB de memorie RAM și se conectează cu un GeForce RTX 3070. Platforma Intel include propriul Aurora R11 de la Alienware, pe care l-am găsit la 3.309 dolari online cu un Core i9-10900K și GeForce RTX 3080. Adăugarea aceluiași card la Aurora Ryzen Edition R10 a adus-o la doar 2.871 de dolari. De asemenea, am găsit HP Omen 30L pentru 2.989 dolari pe Amazon cu un Core i9-10850K și GeForce RTX 3080. Una peste alta, platforma Alienware Aurora Ryzen Edition R10 pe care o testez este mai mult decât la un preț competitiv.

Aș dori doar ca garanția standard să fie mai mare de un an. Trecerea la doi sau trei ani de acoperire merită pe un turn atât de scump. Dell oferă abonamente lunare de asistență în cazul în care nu doriți să plătiți bani în plus în avans, deși acestea pot fi mai scumpe pe termen lung. (De exemplu, garanția independentă de doi ani este de 195 USD; abonamentul lunar de 9,79 USD ar ajunge la 235 USD în aceeași perioadă.)

Dacă aveți un buget mic, ați putea să luați în considerare modelul de bază de 1.079 dolari al Alienware Aurora Ryzen Edition R10; Ryzen 5 5600X cu șase nuclee este promițător, dar restul configurației sale – un Radeon RX 5300 de 3 GB anemic, o memorie nesimțit de mică de doar 8 GB și un hard disk de 1 TB vechi în locul unui SSD – îl fac doar o glumă. Actualizările moderate la un GeForce RTX 3060 Ti de 6 GB, 16 GB de memorie RAM și un SSD de 512 GB plus 1 TB de combo de hard disk îl aduc la 1.734 USD. Personalizarea din fabrică este un punct important de vânzare pentru Alienware Aurora Ryzen Edition R10.

Dell nu oferă overclocking CPU din fabrică pe Aurora Ryzen Edition R10. Overclockarea manuală este posibilă utilizând aplicația Alienware Command Center, dar am lăsat toate setările la valorile lor implicite pentru benchmark-urile noastre. (Pe baza experienței noastre de overclocking cu cipurile Ryzen 5000, așteptați-vă la câștiguri minime; aceste cipuri sunt forțate cât de departe pot ajunge încă din fabrică).

În teste, povestea este similară; Alienware Aurora Ryzen Edition R10 este la egalitate cu turnurile Corsair și MSI, iar Aurora R11  conduce topul cu greu. Cifrele sale sunt colosale pentru jocurile 4K.

AMD de Gaming high-end cu compromis

Alienware Aurora Ryzen Edition R10 este un exemplu excelent al performanței celei mai recente platforme AMD, depășind în unele jocuri propria Alienware bazată pe Intel, Aurora R11, costând mai puțin. Aceasta este definiția unui win-win.

Acestea fiind spuse, construcția din plastic a acestui Alienware nu se simte foarte premium, confruntându-se cu o concurență dură din partea turnurilor din aluminiu și sticlă securizată care se găsesc de obicei în gama sa de prețuri ridicată. De asemenea, ventilatoarele sale de răcire ar putea fi mai silențioase. Dar niciuna dintre aceste probleme nu este un showstopper, mai ales dacă doriți un aspect unic și ultimul cip al AMD. Preț competitiv și personalizabil din fabrică, Alienware Aurora Ryzen Edition R10 este o alegere rezonabilă, dacă nu remarcabilă, printre turnurile medii de gaming de ultimă generație.

Pro :

  • Performanță excelentă în toate domeniile
  • Prețuri bune
  • Personalizabil din fabrică
  • O mulțime de porturi

Contra :

  • Ventilatoare de răcire zgomotoase
  • Aspectul Sci-fi nu pare pe placul tuturor
  • Unități SSD PCIe 3.0, nu 4.0

Deci…

Reboot-ul Alienware în 2021 a Aurora Ryzen Edition R10 aduce cea mai recentă gamă de cipuri de putere Ryzen 5000 a AMD pentru jocurile de ultimă generație, deși construcția sa din plastic nu va fi atrăgătoare pentru toată lumea.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version