Home Laptopuri Dell Alienware M15 R4 2021

Alienware M15 R4 2021

0
Alienware M15 R4 2021

Alienware continuă să uimească cu laptopurile lor de jocuri. Am fost incredibil de impresionat de m15 R4 de anul trecut, iar acel sentiment de putere și portabilitate nu se schimbă cu modelul Alienware M15 R4 2021 de înaltă specificație din acest an.

Designul elegant văzut în valul recent de laptopuri de jocuri Alienware nu se schimbă anul acesta și asta este bine. Sunt un mare fan al designului futurist pe care compania l-a adoptat în ultimii doi ani, înghesuind tehnologii de înaltă specificație într-un cadru elegant. Este o schimbare în bine față de ceea ce obișnuia să fie Alienware, iar aceasta este cu siguranță cea mai bună – aveți multe grile pentru răcire pentru ca mașinăria să fie bine aerată, în timp ce designul nu este acel monstru urât de altădată.

Este necesar și spațiu de răcire. Conținând un procesor Intel i7-10870H cu 8 nuclee, un GeForce RTX 3080, 32 GB de memorie RAM și un SSD de 1 TB, Alienware m15 R4 2021 este o bestie absolută. Fie că este vorba de muncă de productivitate, editare video la nivel înalt sau jocuri, acest laptop are mai mult decât suficient sub capotă pentru a fi cel de care ai avea nevoie.

În mod surprinzător, există o cantitate bună de I / O pe aparat. Laptopul are un port ethernet dedicat, un port USB 3.2 Gen 1 Type-A, două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port Thunderbolt 3, un slot pentru cititor de card microSD, o mufă audio combo de 3,5 mm, un HDMI 2.1b port, în timp ce poartă și un port MiniDisplay (1.4).

Alienware m15 R4 2021

O schimbare notabilă față de modelul de anul trecut vine prin modul webcam al laptopului. Tobii Eye Tracking este inclusă de această dată numai în modelele de ecran OLED. Totuși, nu am găsit prea mult interes pentru tehnologie, deci această omisiune nu este ceva care a avut un impact negativ asupra experienței mele cu laptopul. Este ceva ce mi s-a părut interesant câteva ore, dar nu a fost niciodată o caracteristică la care țineam mult.

Ceva de care îmi pasă cu adevărat este ecranul laptopului, care este un deliciu absolut. O rată de reîmprospătare de 300 hz însoțește un afișaj IPS full HD 1080p și, atunci când jocurile ating acest punct de reîmprospătare mare, nu există nimic asemănător. În timp ce afișajul are un timp de răspuns de 3 ms, titluri precum excelenta Rocket League – unde mișcarea rapidă și schimbările de direcție de ultim moment sunt vitale – s-a simțit extrem de receptiv atunci când utilizați un gamepad.

Performanța de joc în majoritatea jocurilor pe care le-am jucat a fost excelentă, așa cum este de așteptat. Titluri precum Horizon Zero Dawn și Cyberpunk 2077, ambele pe setări ultra la 1080p, au avut o medie de aproximativ 94 fps și respectiv 70 fps, în timp ce vanila Metro Exodus a menținut cu ușurință un constant de 65 fps, cu trasarea razelor pe ultra. Grand Theft Auto V, unul dintre testerii mei de performanță, nu a avut nicio șansă împotriva specificațiilor m15, cu o medie ușoară de peste 80 fps. Pe scurt, combo i7-10870H și RTX 3080 este unul care va rezista testului timpului – indiferent dacă este vorba de AAA sau independent, performanța solidă a jocurilor nu ar trebui să fie o preocupare pentru anii următori.

Alienware m15 R4 2021

Performanța ventilatoarelor nu a fost deosebit de surprinzătoare, având în vedere ceea ce se află sub capotă. Alienware m15 R4 2021 face destul de mult zgomot atunci când este pus sub presiune, deși zgomotul ventilatoarelor nu este la fel de puternic ca alte laptopuri de jocuri de pe piață. Există un zumzet audibil în timp ce redați ceva greu, deși toate acestea sunt atenuate cu o pereche de căști. Aș recomanda o pereche de boxe decente pentru PC dacă te joci jocuri fără căști, totuși, deoarece zumzetul ventilatoarelor poate distrage atenția în timpul jocului. Răcirea este importantă, desigur, și în timp ce computerul s-a încălzit – mai ales în jurul tastelor WASD și a grătarelor ventilatorului de deasupra tastaturii – mi s-a părut că performanța răcirii ventilatorului este excelentă.

În ceea ce privește tastatura, mi s-a părut că experiența de tastare pe Alienware m15 R4 2021 este de asemenea excelentă. Încă o dată, tastatura este tactilă și are un punct de acționare excelent, care mi-a permis să scriu la viteza mea normală de tastare, fără să mă învârt. Am constatat că experiența de tastare este mult mai bună decât la Razer Blade Advanced 2020, deoarece aspectul și spațiul dintre taste sunt puțin mai generoase decât la Razer. Poate mai important, Alienware m15 R4 2021 este perfect pentru cei care doresc să echilibreze performanțele excepționale ale jocurilor cu utilizarea obișnuită la birou.

Alienware m15 R4 2021

Folosirea modelului Alienware m15 R4 2021 ca laptop de munci office și jocuri m-a făcut să apreciez cât de bine este să ai un laptop de jocuri care să conțină atât de multă putere în interiorul său în timp ce lucrezi cu un design subțire și ușor. Puterea ridicată și portabilitatea modelului m15 îl fac o investiție excelentă pe termen lung – mai ales atunci când găzduiește un procesor de nivel superior și o placă grafică puternică.

Timpul petrecut cu Alienware m15 R4 2021 a fost minunat. Modelul 2021 găzduiește câteva specificații de nivel superior și se potrivește cu designul lunar izbitor al companiei, asocierea expertă a puterii cu portabilitatea. Noul ecran IPS de 300 Hz face ca jocurile să fie un tratament absolut pentru titlurile noi de pe piață.

CONCLUZIE

Inutil să spun că Alienware a făcut, din nou, o treabă fantastică cu m15 – mașina este plină de caracteristici, capabile să rezolve toate cadrele, fiind în același timp o mașină de office excepțional. Dacă aveți bani de cheltuit, este greu să ignorați Alienware m15 R4 2021.

POZITIVE

  • Design și portabilitate excelente
  • Performanta excelenta
  • Afișajul de 300 Hz este fantastic
  • O mulțime de I / O
  • O mașină multifuncțională adecvată

NEGATIVE

  • Ventilatoarele pot fi destul de gălăgioase
  • Se încălzește sub sarcină

Laptopul pentru jocuri M15 R4 începe de la 2.549 USD.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version