Home PC Apple Apple iMac 27 Inch (2020)

Apple iMac 27 Inch (2020)

0
Apple iMac 27-Inch (2020)
Apple iMac 27-Inch (2020)

Specificații Apple iMac 27 Inch (2020) :

Desktop Class All-in-one
Processor Intel Core i9-10910
Processor Speed 3.6 GHz
RAM (as Tested) 32 GB
Boot Drive Type SSD
Boot Drive Capacity (as Tested) 1 TB
All-in-One Screen Size 27 inches
All-in-One Screen Native Resolution 5120 by 2880
All-in-One Screen Type Non-Touch Screen
Graphics Card AMD Radeon Pro 5700 XT
Operating System Apple macOS Catalina

 

Odată cu schimbările semnificative care se desfășoară sub exteriorul său familiar, versiunea Apple iMac 27 Inch (2020) renovată pentru 2020 își susține pretenția de a fi cel mai bun computer all-in-one (AIO) cu ecran mare pe care îl puteți cumpăra.

Îmbunătățirile includ opțiunea pentru un procesor Intel Core i9 cu 10 nuclee, grafică AMD Radeon Pro actualizată și o cameră 1080p mult mai bună chiar la timp pentru era videoconferinței. În timp ce începe cu un preț rezonabil de 1.799 dolari, iMac-ul de 27 de inci poate deveni scump odată configurat cu extras sensibil, cum ar fi versiunea de 4.499 dolari revizuită aici. Dar cu atât de puțini concurenți în această categorie de desktop, iMac se remarcă drept alegerea evidentă pentru cineva care dorește să plătească pentru multă putere de calcul și alte caracteristici unice într-un pachet elegant all-in-one.

All-in-Ones în 2020: puțini concurenți

Deși există o concurență sănătoasă de la alternativele Windows la iMac-ul mai mic de 21,5 inci, care rămâne și pe piață, cel mai mare model Apple AIO de 27 inci ocupă un spațiu relativ gol în partea de sus a pieței de ceva timp. Și Apple o știe. Compania a acordat câteva modificări majore iMac-ului în ultimii ani, în principal îmbunătățind doar puterea de procesare pe măsură ce Intel și AMD lansează cipuri noi.

Anul acesta, îmbunătățirile sunt mai semnificative, deși nu reprezintă o reproiectare completă a factorului de formă. IMac de 27 de inci arată în mare parte la fel ca în 2015. S-ar putea să vă gândiți la acesta ca la un clasic modern, cu margini negre groase, proeminente, rame  care înconjoară superbul afișaj Retina și aluminiu argintiu care acoperă restul carcasei minimaliste. Pe iMac-ul de 21,5 inci, marginile negre par supradimensionate și depășite într-o lume a cadrelor pentru laptop care se subțiază mereu, dar aici arată oricum rezistent.

Cu stand inclus, Apple iMac 27 Inch (2020) măsoară 20,3 x 25,6 x 8 inci (HWD) și cântărește 19,7 pounds ( 8,93 kilograme ). Este mare, cu siguranță, dar aproape sigur nu va arăta voluminos, chiar și pe birourile mai mici. Standul adaugă o adâncime semnificativă șasiului subțire și, deși vă permite să înclinați iMac înainte și înapoi, nu are reglare pe înălțime. Acest lucru îl face mai puțin flexibil decât suportul unuia dintre principalii concurenți ai iMac, Microsoft Surface Studio 2. AIO este mult mai flexibil, cu un suport care vă permite chiar să îl așezați pe birou.

Dacă preferați să vă folosiți propriul suport, puteți opta pentru un iMac cu un suport de montare VESA preinstalat în locul suportului standard.

Îmbunătățiri ale cardului SD și Ethernet

În ciuda reglajelor limitate ale standului, Apple iMac 27 Inch (2020) este extrem de ușor de rotit cu o mână pe birou. Este un lucru bun, deoarece toate porturile sale sunt montate în spate, de-a lungul marginii din dreapta. Acestea includ patru porturi USB 3.0 tip A, două porturi USB tip C de formă ovală cu suport Thunderbolt 3, o mufă Ethernet, un slot pentru card SD de dimensiuni mari, o mufă pentru căști și portul pentru adaptorul de alimentare.

Includerea porturilor USB de tip A este deosebit de remarcabilă, deoarece acestea trebuie să încarce dispozitivele mobile Apple folosind adaptoarele de alimentare incluse care sunt absente din modelele de laptopuri MacBook Apple. Apple iMac 27-Inch (2020) include și un slot de blocare în stil Kensington montat în spatele suportului și un buton de alimentare pe marginea din stânga jos.

Porturile se află pe lista caracteristicilor minore pe care Apple le-a îmbunătățit pentru generația actuală iMac. În timp ce numărul și tipul de porturi sunt aceleași ca înainte, acum puteți opta pentru actualizarea portului Ethernet la 10 Gbps, în loc de 1 Gbps standard. Acest lucru va atrage în principal utilizatorii prosumer care transferă fișiere mari către și de la un dispozitiv de stocare conectat la rețea (NAS) sau alte computere compatibile cu 10 Gbps pe o rețea locală de mare viteză. (Lucrătorii de producție media care se ocupă de fișiere video sau audio mari, stocate central, pot considera că acest lucru este un avantaj, precum și cei care au nevoie să partajeze aceste tipuri de fișiere cât mai repede posibil.) Profesioniștii în imagini vor aprecia, de asemenea, că slotul pentru card SDXC a fost modernizat pentru a suporta standardul UHS-II, care permite viteze de până la 312 Mbps și este acceptat de unele carduri SD de mare viteză.

Absent în mod special din selecția portului este o ieșire video dedicată. Acest lucru va necesita un adaptor USB de tip C-la-DisplayPort sau un adaptor USB de tip C-la-HDMI pentru a conecta majoritatea monitoarelor externe, cu excepția Pro Display XDR de nivel elite Apple. Dacă alegeți să echipați iMac-ul de 27 de inci cu noul AMD Radeon Pro 5700 sau 5700XT, acesta va putea alimenta până la două XDR Pro Display conectate prin cabluri Thunderbolt 3. O astfel de configurație oferă o cantitate incredibilă de proprietăți cu ecran de înaltă rezoluție: două afișaje externe de 6.016 pe 3.384 pixeli la 60Hz cu suport pentru 1 miliard de culori, pe lângă afișajul încorporat al iMac.

Afișare Retina, acum cu nanotextură opțională

Acest afișaj Retina 5K încorporat este în mare parte același ecran grozav ca niciodată. Are 27 de inci măsurați pe diagonală și are o rezoluție nativă de 5.120 x 2.880 pixeli, cu suport pentru 1 miliard de culori și întreaga gamă de culori P3. Lumina de fundal este evaluată pentru 500 de nits de luminozitate și consider că ridicarea la nivelul maxim de luminozitate oferă mai multă lumină decât este necesară pentru orice cameră care nu este inundată direct de lumina soarelui.

Totuși, dacă camera dvs. este prea luminoasă, veți aprecia noua opțiune pentru un finisaj de sticlă nano-textură, în locul finisajului lucios care vine standard. Optarea pentru nano-textură este puțin diferită de a cumpăra un afișaj mat tradițional. Scopul este același – reducerea strălucirii de la luminile ambientale – dar nano-textura o realizează mai inteligent. Prin gravarea texturii care reduce strălucirea în sticlă la nivel microscopic, Apple spune că procesul său nu afectează contrastul afișajului, ceea ce înseamnă mai puțină strălucire fără o strălucire redusă a culorii.

După ce am folosit unitatea noastră din review echipată cu nano-textură pe tot parcursul zilei în condiții de lumină schimbătoare, sunt de acord cu Apple cu privire la beneficiile sale, dar observ și două dezavantaje. Comparativ cu finisajul lucios standard, puteți vedea clar textura care reduce strălucirea. Este cel mai remarcabil atunci când editați un document text pe un fundal alb, care trădează în mod vizibil textura și are ca rezultat un aspect ușor murdar. Totuși, nu vă distrage atenția decât până când vă obișnuiți și nu este la fel de vizibil atunci când vizionați scene de film bogat detaliate sau conținut similar pe ecran.

Al doilea dezavantaj al afișajului cu nano-textură este o taxă suplimentară de 500 USD. Acest lucru îl pune la îndemâna cumpărătorilor ocazionali, deși merită menționat faptul că dintre cele două produse Apple care oferă în prezent nano-textură, iMac este opțiunea mult mai ieftină. Celălalt, Pro Display XDR, începe de la 5.000 de dolari.

Apple iMac 27-Inch (2020) este livrat cu sistemul de operare macOS Catalina. Va fi compatibil cu următoarea versiune de macOS, numită Big Sur, care se află în prezent în beta public. Ca întotdeauna, iMac, ca și restul portofoliului de computere bazat pe macOS al Apple, nu are nicio formă de suport direct pe ecranul tactil.

O cameră web pentru vremurile noastre

Unul dintre lucrurile cheie care lipseau din reîmprospătarea iMac de anul trecut a fost o cameră capabilă să înregistreze videoclipuri Full HD (1080p). Camera iMac Pro a oferit această abilitate încă din prima zi, iar adăugarea la iMac de 27 de inci este o problemă într-o perioadă în care mulți cumpărători vor folosi un AIO ca cal de lucru pentru videoconferință de la domiciliu.

Rezoluția mai mare este în mod evident un beneficiu și este imediat evidentă la un apel video cu mai multe persoane care folosește o cameră 1080p și care folosește o cameră web laptop mult mai comună de 720p. Apple spune că rezoluția mai mare a noii camere nu sacrifică performanța la lumină scăzută. Datorită comutării de la iluminarea din spate la iluminarea din față, noua deschidere lasă să intre cu 33% mai multă lumină decât cea veche.

Ansamblului foto îi lipsește recunoașterea facială, dar câștigă un algoritm de detectare a feței, pe care iPhone-urile îl au de câteva generații. Algoritmul detectează unde este fața ta și aplică automat expunerea automată și cartografierea tonurilor, păstrând fundalul distinct de fața ta.

O parte din ceea ce face posibile noile capacități ale camerei este adăugarea coprocesorului Apple T2. Disponibil anterior exclusiv pe laptopurile Mac, cipul T2 se ocupă de o varietate de sarcini în plus față de procesarea imaginilor. Cipul are, de asemenea, un controler audio dedicat și un controler de stocare, acesta din urmă îi permite să securizeze unitatea de încărcare a iMac cu criptare instantanee.

Periferice wireless elegante

Apple iMac 27-Inch (2020) include o tastatură fără fir Magic Mouse și Magic Mouse 2 cu iMac, care pot fi actualizate la o tastatură Magic cu tastatură numerică și un Magic Trackpad 2 pentru o taxă suplimentară. Găsesc perifericele la fel de rafinate ca și restul iMac și apreciez că vin deja încărcate și asociate cu computerul, chiar din cutie.

Cu toate acestea, tastatura magică nu este confortabilă pentru sesiuni lungi de tastare. Toate perifericele pot fi încărcate cu cablul Lightning inclus.

Capabilitățile wireless includ Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 5.0. Apple nu a echipat încă niciunul dintre computerele sale recent introduse cu cele mai recente capabilități 802.11ax (Wi-Fi 6). Deși Wi-Fi 6 nu oferă un avantaj imens față de 802.11ac pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți, înseamnă că iMac pierde cu un anumit grad de verificare viitoare. Celor care se vor baza pe portul Ethernet (și cei care pot, ar trebui) nu le va păsa prea mult.

Apple oferă iMac cu o garanție standard de un an și 90 de zile de asistență tehnică complementară. Acoperirea opțională cu cost suplimentar poate prelungi perioada de acoperire a garanției la trei ani și poate adăuga o protecție împotriva daunelor accidentale.

Audio fidel la intrare (și ieșire )

Apple nu a modificat hardware-ul difuzorului iMac, ceea ce este un lucru bun. Difuzoarele stereo oferă sunet dimensional și bas eminamente robust, chiar și atunci când ascultați o piesă complexă. Basul excelent se datorează în parte noului controler audio din cipul T2, care permite un egalizator variabil care se aplică la toate nivelurile de volum, asigurându-vă că volumul basului rămâne aceeași pe măsură ce creșteți volumul.

Totuși, iMac nu este o alegere evidentă pentru un audiofil precum este HP Envy 32 All-in-One. Acest gigant AIO are o bară de sunet masivă care rulează pe toată lățimea șasiului, completată cu două tweetere, două drivere medii și un subwoofer. Produce mult mai mult volum – dacă nu chiar mult mai mare – decât difuzoarele stereo ale iMac.

Apple a adus unele îmbunătățiri hardware semnificative la microfoanele iMac. Acum există trei microfoane de „calitate studio”, care reproduc aplicația pe MacBook Pro de 16 inci. Două microfoane situate lângă „bărbia” AIO captau sunetul vocii dvs., în timp ce un al treilea microfon montat în partea din spate a șasiului captează zgomotul ambiental pentru a putea fi filtrat.

Mai multă putere grafică și putere de calcul

O reîmprospătare iMac aduce uneori funcții noi, dar aproape întotdeauna aduce și altceva: mai multă putere de calcul și grafică, datorită celor mai recente procesoare de la Intel și AMD.

Această reîmprospătare nu diferă. IMac de 27 de inci folosește acum cele mai recente procesoare de desktop Intel „Comet Lake” din a 10-a generație. Modelul entry-level are un Core i5 cu șase nuclee, cu o viteză de bază de 3,1 GHz. Un Core i5 mai rapid este disponibil ca upgrade, pe lângă Core i7 cu opt nuclee și Core i9 cu 10 nuclee din unitatea noastră de recenzie.

Cel mai notabil lucru despre noile procesoare este că toate acceptă Hyper-Threading. Apple remarcă faptul că aceasta este prima dată de la un timp încoace când toate configurațiile de 27 de inci au această caracteristică, care permite fiecărui nucleu CPU să gestioneze două fire de instrucțiuni simultan. Acest lucru înseamnă că unitatea noastră de revizuire poate procesa simultan 20 de fire de instrucțiuni software, rivalizând cu capacitățile iMac Pro de bază entry-level cu Xeon.

Procesarea grafică este, de asemenea, îmbunătățită, grație adăugării GPU-urilor AMD Radeon Pro care utilizează cea mai recentă arhitectură a procesorului RDNA al companiei. Sunt oferite patru sortimente diferite, de la Radeon Pro 5300 entry-level până la Radeon Pro 5700 XT de vârf din unitatea noastră de recenzie. Cea mai importantă caracteristică a Radeon Pro 5700 XT este 16 GB de memorie video, o sumă princiară care este dublul alocării VRAM în iMac-ul de vârf al anului trecut. (Este, de asemenea, dublu față de ceea ce vine cu versiunea desktop desktop AMD a Radeon RX 5700 XT, introdusă anul trecut.)

Opțiunile de stocare s-au îmbunătățit, de asemenea. Apple a eliminat opțiunea pentru Fusion Drives învechite (combinații ale unui SSD și a unui hard disk) și oferă în schimb numai SSD-uri rapide pentru unitatea de boot a iMac-ului. Unitatea noastră are 1 TB, în timp ce configurația entry-level are 256 GB, iar cea mai spațioasă disponibilă este de 8 TB. Plafonul de memorie a fost dublat, până la 128 GB de 2.666 MHz DDR4, deși modelul entry-level are 8 GB. Unitatea noastră de testare are 32 GB, care este excesivă pentru majoritatea utilizatorilor, dar este un lucru plăcut pentru profesioniștii care folosesc mai multe aplicații care necesită mai multă memorie și totuși trebuie să-și urmărească bugetele.

Optând pentru un CPU și un GPU de top, memorie și stocare îmbunătățite și afișajul nano-textură, poți depăși rapid 4.000 de dolari în timp ce dai clic pe opțiuni. Sunt mulți bani, deși, având în vedere aerul rarefiat în care operează iMac și inovația pe care o oferă, nu este o sumă ridicolă. Surface Studio 2 pe care l-am testat merge la 4.199 USD, în timp ce unitatea noastră de recenzie Envy 32 costă 2.500 USD.

Pentru consumatori și prosumatori deopotrivă

Cu actualizările din acest an, iMac-ul de 27 de inci acoperă în mod inteligent decalajul dintre piața AIO entry-level și mult mai capabil și mai scump iMac Pro. Configurația de pornire de 1.799 USD conferă multe dintre avantajele versiunii revizuite aici și este o alegere excelentă pentru persoanele care nu au nevoie de procesoare rapide și doresc doar un ecran mare și frumos și o cameră 1080p pentru biroul lor de acasă.

Măriți-vă bugetul la 4.500 de dolari – chiar sub prețul inițial al iMac Pro de 5.000 de dolari – și veți obține o mașină serios puternică, care are o performanță mai bună în unele scenarii decât vechea configurație entry-level iMac Pro.

Sunt totuși mulți bani și, de fapt, dezavantajul cheie al iMac este costurile sale. Dar taxa Apple de aici nu este la fel de generoasă ca pe un laptop ultraportabil de masă, cum ar fi MacBook Air. Un AIO de 27 de inci servește o nișă și, deși această nișă poate crește acum, deoarece coronavirusul forțează mulți oameni care doresc să-și îmbunătățească biroul de acasă, dar rămâne totuși faptul că pur și simplu nu există mulți concurenți iMac demni. Acesta este aproape un dezavantaj atât pentru iMac, cât și pentru Windows AIO, deoarece oferă puține stimulente pentru Apple să vină cu un nou computer desktop cu adevărat revoluționar. Designul general al iMac este puțin schimbat din 2015 și, chiar dacă rămâne excelent, dacă s-ar confrunta cu o concurență acerbă, s-ar putea să fi primit deja o revizie completă pentru a-l face și mai bun.

Puncte PRO :

  • Opțiune pentru „nano-textură” mată sau afișaj lucios de 5K
  • Cameră 1080p
  • Performanță rapidă de calcul și grafică
  • Design elegant, minimalist

Contra :

  • Scump în configurații puternice
  • Fără ecran tactil
  • Tastatură incomodă

Concluzie :

Apple iMac de 27 de inci câștigă o cameră web de 1080p, o nouă opțiune de finisare mată și opțiuni mai rapide pentru procesor și GPU. Adăugați toate acestea și rămâne unul dintre cele mai bune computere all-in-one cu ecran mare, pentru mulțimea de clienți și de la locul de muncă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version