Home PC Apple Apple Mac mini 2020 M1

Apple Mac mini 2020 M1

0
Apple Mac mini 2020 M1

Specificații generale Apple Mac mini 2020 M1:

Desktop Class Small Form Factor (SFF)
Processor Apple M1
Processor Speed 3.2 GHz
RAM (as Tested) 8 GB
Boot Drive Type SSD
Boot Drive Capacity (as Tested) 256 GB
Graphics Card Apple M1
Operating System macOS Big Sur

 

Mac Mini a fost întotdeauna cel mai flexibil computer desktop de la Apple. Sigur, majoritatea oamenilor optează pentru experiența tradițională și conectează un display, mouse și tastatură – dar puteți, de asemenea, să îl folosească ca un computer home theater sau să îl pună în funcțiune pentru editare profesională de fotografii sau audio sau să transforme un grup de mini într-o fermă de servere. Apple a deschis noi posibilități pentru mini cu marea actualizare pe care a obținut-o în 2018 și, doi ani mai târziu, este unul dintre primele trei Mac-uri care trec de la procesoarele Intel și prezintă potențialul siliconului Apple și a cipului M1.

Pro :

– Performanță extraordinară
-Aplicațiile existente rulează foarte bine pe cipul M1
-Preț atrăgător pentru puterea pe care o oferă
-Acum cu Wi-Fi 6

Contra :

– Mai puține porturi USB-C decât modelul Intel
-Memoria maximă limitată la 16 GB
– Nu acceptă GPU-uri externe
-Difuzor îngrozitor

În afară de întoarcerea la un exterior argintiu față de culoarea spațială anterioară, Apple Mac mini 2020 M1 arată în cea mai mare parte ca vechiul mini din 2018. Spun mai ales că, comparativ cu noile MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci, Mac mini a suferit de fapt cea mai semnificativă schimbare de design exterior: a pierdut câteva porturi. Apple a trecut de la patru porturi USB-C / Thunderbolt 3 la doar două – plus perechea de porturi USB-A care sunt încă prezente. Din punct de vedere tehnic, porturile USB-C sunt mai avansate (USB 4) și puteți conecta dispozitivele Thunderbolt în funcție de dorință. Dar nu este nimic mai convenabil decât porturile încorporate și, privind acest lucru în mod obiectiv, este un downgrade pentru extinderea mini-ului.

De asemenea, acum sunteți limitat la conectarea a două afișaje externe direct la mini în loc de trei, deși unul dintre ele poate fi un monitor de 6K. Intel Mac mini rămâne disponibil pentru cei care au nevoie de porturi mai multe sau mai multă memorie RAM.

Apple Mac mini 2020 M1 In argintiu

Există un difuzor în Apple Mac mini 2020 M1, dar este genul de difuzor pe care nu veți dori niciodată să-l folosiți. Este mic, sec și pur și simplu un dezastru; chiar și clopoțelul de pornire MacOS Big Sur sună jenant în comparație cu „tunetul” de la un MacBook Pro de 16 inci. Având în vedere progresele înregistrate de Apple în ceea ce privește laptopurile sale, mi-aș dori să depună eforturi mai mari aici – chiar dacă marea majoritate a oamenilor vor conecta difuzoare externe la mufa pentru căști a mini-ului sau vor utiliza audio Bluetooth.

Trebuie, de asemenea, să subliniez faptul că a începe să lucrezi cu Mac mini poate fi o bătaie de cap. Pentru configurarea inițială, aveți nevoie de o tastatură și un mouse cu fir; tastatura mea ergonomică Logitech și mouse-ul  MX Master 3, care se conectează ambele prin Bluetooth, au fost inutile.

M1 Mac mini pierde două porturi USB-C în comparație cu modelul Intel, care are patru.

Poate că cea mai mare zonă în care Apple Mac mini 2020 M1 bazat pe Intel întrece versiunea M1 este în RAM. Puteți încărca mini 2018 cu până la 64 GB memorie, în timp ce noul model merge până la un maxim de 16 GB la fel ca M1 MacBook Air și Pro. Apple spune că noua structură de memorie unificată a acestor Mac-uri „permite tuturor tehnologiilor din SoC să acceseze aceleași date fără a le copia între mai multe sectoare de memorie, îmbunătățind și mai mult performanța și eficiența. ”

Acest lucru se poate spune probabil și pentru grafică. Deoarece Mac-urile M1 nu mai acceptă GPU-uri externe, veți fi întotdeauna limitat la puterea grafică pe care o scoateți din produsul achiziționat. Acest lucru este perfect adaptat pentru editarea de fotografii și videoclipuri 4K, dar eșalonul superior al sarcinilor de muncă ar putea necesita ceva mai mult – ceea ce ar putea justifica luarea în considerare a modelului Intel și a unei eGPU.

Apple Mac mini 2020 M1 este primul care include Wi-Fi 6, deși, spre deosebire de modelul Intel, nu îl puteți primi cu un port Ethernet de 10 Gbps – doar cu un gigabit obișnuit. Și spre deosebire de unitatea din 2018 când a fost lansată, această mașină nu a prezentat probleme de interferență Bluetooth. Nu sunt sigur dacă Apple le-a sprijinit în timp cu actualizări de software sau a făcut modificări hardware, dar este plăcut să le văd că ele nu mai există.

Să-mi petrec câteva zile cu Apple Mac mini 2020 M1 mi-a arătat că este un puternic PC desktop în miniatură. Depășește majoritatea computerelor Intel în mai multe domenii, rulează aplicații în mod fiabil și oferă o experiență fantastică de zi cu zi, indiferent dacă îl utilizați pentru navigarea pe web și e-mail sau pentru editare creativă și muncă profesională. Acest potențial va crește numai atunci când Apple ridică inevitabil plafonul RAM și (sperăm) să readucă acele porturi USB lipsă. Prețul de pornire de 699 USD este tentant, dar majoritatea oamenilor vor vrea mai bine să facă upgrade la 16 GB de memorie unificată, ceea ce vă aduce la 899 USD. Dublarea stocării implicite de 256 GB face ca acest cost să crească la 1.099 USD. Dar chiar și atunci, raportul preț-performanță pentru Apple Mac mini nu a fost niciodată mai bun decât cu această trecere la cip Apple.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version