Acasă Laptopuri Apple Apple MacBook Air M1 2020

Apple MacBook Air M1 2020

156
0
C:\Users\teo\Desktop\Apple MacBook Air M1 2020.png
Apple MacBook Air M1 2020

Specificații Apple MacBook Air M1 2020 :

 • Model: Apple MacBook Air M1 2020
 • CPUApple M1
 • GraphicsIntegrated 7-core /8-core GPU
 • RAM8GB – 16GB
 • Screen13.3-inch (diagonal) 2,560 x 1,600 LED-backlit display with IPS technology
 • Storage256GB – 2TB SSD
 • Dimensions11.97 x 8.36 x 0.63 inches (30.41 x 21.24 x 1.61cm; W x D x H)
MOTIVE PENTRU A CUMPARA
 • Silențios de utilizat
 • Durată de viață uimitoare a bateriei

MOTIVE SĂ-L EVIȚI

 • Nu are design nou
 • Designul fără ventilator ar putea afecta performanța

Recenzie scurtă

Nu este de mirare că Apple a promovat MacBook Air (M1, 2020) ca o reimaginare drastică a celui mai ușor și mai mic laptop. Acest lucru se datorează noului procesor Apple M1, cipul Apple bazat pe ARM, care a înlocuit procesoarele Intel care au alimentat iterațiile anterioare ale Air. Ca să nu mai vorbim, macOS 11 Big Sur vine preinstalat.

Acest cip personalizat, potrivit firmei Cupertino, nu numai că vine cu beneficii suplimentare de performanță, dar funcționează mai bine și mai mult timp în modul baterie. Și, din moment ce am testat acum MacBook Air (M1, 2020), putem vedea cum susțin cu adevărat revendicările Apple.

Din fericire, MacBook Air (M1, 2020) merge la același preț ca și predecesorul său (999 USD / 999 GBP / 1.599 USD), făcând acest laptop extrem de atractiv de formă mică. În timp ce MacBook Air anterior (2020) nu este învechit, această versiune actualizată vă oferă hardware nou, în special cipul M1, la același preț. Dacă modelul anterior din 2020 nu v-a influențat, acesta va fi.

Acest preț este, de asemenea, incredibil de competitiv în comparație cu laptopurile premium Windows 10, cum ar fi HP Spectre x360 (2020) și Dell XPS 13 (sfârșitul anului 2020), ambele fiind mai scumpe.

De asemenea, puteți opta pentru un MacBook Air mai puternic, cu spațiu de stocare suplimentar pentru 1.249 USD / 1.249 GBP / 1.949 USD, iar ambele pot fi personalizate în continuare cu mai multă memorie și chiar mai mult spațiu de stocare.

În ceea ce privește prețul, atunci credem că Apple a pus-o în cuie. Desigur, acest lucru nu este cu siguranță un laptop ieftin, dar nici nu se simte prea scump, mai ales în comparație cu rivalii săi similari – ceva de care Apple a fost acuzat în trecut.

De asemenea, Apple a fost acuzată că îi pasă mai mult de estetica produselor sale decât de caracteristicile și funcțiile reale, dar cu MacBook Air (M1, 2020), credem că este adevărat contrariul. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce noul MacBook Air are unele schimbări uriașe la interior – cel mai vizibil cu noul chip M1 – la exterior, nimic nu s-a schimbat cu adevărat.

Deci, acest model arată (și se simte) la fel ca ultimul model (și modelul anterior). Pentru persoanele care iubesc aspectul MacBook Air, aceasta poate fi o veste bună, dar considerăm că este o oportunitate cam ratată. MacBook Air, bazat pe M1, este un dispozitiv atât de revoluționar și captivant, ne-ar fi plăcut să vedem că Apple își asumă câteva riscuri și cu designul, chiar dacă a fost doar făcându-l mai ușor sau slăbind cadrele din jurul monitorului.

Faptul este că HP și Dell au depășit acum Apple atunci când vine vorba de proiectarea laptopurilor subțiri, ușoare și superbe – fapt care ar fi părut de neimaginat în urmă cu câțiva ani.

Cu toate acestea, când vine vorba de performanță, nu avem nicio îndoială. M1 s-a dovedit a fi o bestie completă care îl face de rușine pe Intel din multe puncte de vedere. În timpul petrecut cu MacBook Air (M1, 2020), am fost incredibil de impresionați de modul în care a funcționat.

Big Sur funcționează bine, iar revizuirea vizuală a sistemului de operare oferă o schimbare frumoasă, în timp ce vă simțiți familiarizați. Faptul că atât aplicațiile noi cât și cele vechi rulează bine pe cipul M1 este foarte lăudabil și, până acum, nu pare să existe probleme cu aplicațiile care rulează construite pentru Mac-urile Intel folosind Rosetta 2, instrumentul folosit de Apple pentru a permite Mac-urilor mai vechi aplicații pentru a rula pe M1. De asemenea, faptul că acum puteți rula mii de aplicații și jocuri iOS aproape fără cusur este, de asemenea, un câștig uriaș.

Durata de viață a bateriei pare, de asemenea, fantastică, iar designul fără ventilatoare este frumos, deoarece înseamnă că laptopul funcționează în tăcere; Cu toate acestea, avem preocupări cu privire la modul în care gestionează căldura.

În cele din urmă, ne-am fi dorit ca Apple să fi fost ceva mai ambițios cu designul MacBook Air (M1, 2020) – o reinventare îndrăzneață a laptopului pentru a se potrivi cu reviziile hardware și software interne ar fi făcut ca acest lucru să fie egal dispozitiv mai interesant.

(Image credit: Future)

Preț și disponibilitate

Apple a făcut pre-comenzi pentru MacBook Air (M1, 2020) disponibile imediat ce a fost anunțat, cu unități livrate începând cu 17 noiembrie în întreaga lume. Multe magazine Apple sunt închise din cauza pandemiei globale, deci cea mai bună opțiune pentru a obține unul chiar acum este să comandați online.

Prețurile pentru noul MacBook Air (2020) încep de la 999 USD / 999 GBP / 1.599 USD. Ca de obicei, există o serie de specificații disponibile la lansare și le puteți personaliza în continuare pentru a obține MacBook Air (2020) care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs.

VEZI ȘI:  ASUS ROG Strix G15 AMD Advantage Edition

Modelul de bază are un cip M1 cu un procesor cu 8 nuclee și GPU cu 7 nuclee, 8 GB RAM și SSD 256 GB.

Există, de asemenea, un model cu specificații mai ridicate, la un preț de 1.249 USD / 1.249 GBP / 1.949 USD, care are un cip M1 cu un procesor cu 8 nuclee și GPU cu 8 nuclee, 8 GB de RAM și 512 GB de stocare. Deci, pentru acei bani în plus, primiți un nucleu suplimentar în GPU și dublați spațiul de stocare.

De asemenea, puteți configura aceste modele pentru a avea 16 GB de memorie RAM (pentru 200 USD / 200 GBP / 300 USD în plus) și până la 2 TB stocare SSD (pentru 800 USD / 800 GBP / 1.200 USD).

Pentru comparație, MacBook Air (2020) a fost lansat la începutul acestui an pentru 999 USD / 999 GBP / 1.599 USD, ceea ce a fost de fapt mai ieftin decât prețul de lansare al MacBook Air (2019).

Așadar, primiți noul MacBook Air (M1, 2020) la același preț ca și modelul anterior, pentru care recomandăm Apple. Cu toate acestea, dacă ați cumpărat un MacBook Air acum câteva luni, s-ar putea să vă simțiți puțin supărat că este deja depășit.

Design

Am menționat cum, datorită prețului său competitiv, MacBook Air (M1, 2020) contribuie la provocarea preconcepțiilor oamenilor despre MacBooks – dar noul MacBook Air, împreună cu MacBook Pro de 13 inci (M1, 2020) și Mac mini (M1, 2020), oferă, de asemenea, refutări puternice criticilor, adesea adresate Apple, că produsele sale sunt mai mult stil decât substanță.

Oamenii consideră adesea că Apple face produse care arată bine, dar care nu fac nimic deosebit de revoluționar atunci când vine vorba de hardware-ul real. Cu MacBook Air (M1, 2020), totuși, este complet opusul.

Cu acest laptop, Apple a făcut de fapt câteva lucruri cu adevărat interesante din interior – trecerea la propriul său cip M1 și construirea macOS Big Sur de la capăt pentru a profita de el – lăsând în același timp designul real al dispozitivului complet neschimbat. Aceasta este atât o veste bună, cât și o veste proastă.

(Image credit: Future)

În primul rând, vestea bună. Pentru mulți oameni, designul iconic al MacBook Air este aproape perfect, așa că nu văd necesitatea unei schimbări radicale. În același timp, oferind pur și simplu deficiențe minore în fiecare an, MacBook Air era în pericol de a fi depășit de rivali mai ambițioși. Așadar, concentrându-se pe revoluționarea hardware-ului MacBook Air și nu jucând cu designul, Apple face ceva ce mulți dintre criticii săi au susținut că ar trebui să facă: se concentreze pe lucrurile neplăcute, dar esențiale.

Dar ce zici de vestea proastă? Ei bine, deoarece MacBook Air (M1, 2020), împreună cu macOS Big Sur, promite să fie o revoluție atât de mare, faptul că arată – și se simte – exact la fel ca MacBook Airs anterioare este un pic dezamăgitor, să-l spun blând.

Dimensiunile MacBook Air (M1, 2020) de 0,16-0,63 x 11,97 x 8,36 țoli (0,41-1,61 x 30,41 x 21,24cm) și greutatea de 2,8 lire (1,29 kg) sunt exact aceleași ca și cele ale ambelor MacBook Air (2020) și modelul din 2019 și practic la fel ca cele din 2018 Air, care este puțin mai ușor.

La exterior, atunci, acest nou MacBook Air arată identic cu cele trei modele anterioare – și înseamnă că entuziasmul care vine odată cu extragerea noului MacBook Air din ambalaj este oarecum atenuat, mai ales dacă ați deținut una dintre acele mașini anterioare .

Au existat zvonuri conform cărora trecerea la propriul siliciu Apple ar avea ca rezultat dispozitive mai ușoare, dar nu este cazul. O mare schimbare de design care a fost activată de cipul M1, totuși, este că MacBook Air (M1, 2020) este acum fără ventilatoare. Acest lucru înseamnă că dispozitivele interne se mențin suficient de răcoroase sub sarcini de lucru, fără a fi nevoie ca fanii să le dea în picioare și să le răcească. Există o problemă la acest lucru (la care vom ajunge puțin), dar înseamnă că MacBook Air (M1, 2020) funcționează practic în tăcere și este foarte impresionant.

Lipsa fanilor ar fi putut permite Apple să facă noul MacBook Air mai subțire și mai ușor, așa că este interesant că rămâne aceeași dimensiune și greutate ca și predecesorii săi.

La deschiderea MacBook Air (M1, 2020) vi se prezintă din nou un spectacol familiar și într-un mod bun. Cea mai bună adăugire la designul anterior al MacBook Air, noua tastatură Magic, este din nou inclusă aici. Este într-adevăr o tastatură minunată la care să lucrezi, simțindu-se tactilă și receptivă, în ciuda cât de plate sunt tastele.

Un buton Touch ID este situat din nou deasupra tastaturii și rămâne cel mai bun scaner de amprente pe care l-am folosit pe un laptop. Prea multe dintre scanerele de amprente de pe laptopurile Windows se luptă să ne conecteze în mod fiabil, dar butonul Touch ID de aici ne-a conectat cu succes de fiecare dată, chiar și atunci când nu am acoperit complet scanerul cu un deget.

De asemenea, ecranul este practic același cu cel de pe MacBook Air (2020), cu excepția unei mari diferențe. Deci, are încă 13,3 inci, cu un ecran LED cu iluminare din spate de 400 de nituri și un ecran Retina cu rezoluție de 2560 x 1600 și vine cu tehnologia True Tone de la Apple, care ajustează automat temperatura culorii pe ecran în funcție de lumina ambientală.

VEZI ȘI:  Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga
(Image credit: Future)

Ceea ce este nou aici este că ecranul MacBook Air (M1, 2020) acceptă acum gama largă de culori P3, ceea ce are ca rezultat imagini mai exacte, realiste. Asistența P3 se găsea doar în cele mai scumpe MacBook Pro, așa că este minunat să vedem Apple aducând această caracteristică în gama sa mai accesibilă de MacBook Air. Dacă sunteți fotograf sau editor video care necesită culori exacte, nu mai trebuie să alegeți automat un MacBook Pro.

Ecranul este, de asemenea, înconjurat de cadrele groase și groase care au fost un element esențial al designului MacBook Air de veacuri și care lasă acest laptop să se simtă puțin învechit. Dispozitive precum Dell XPS 13 și Huawei MateBook X (2020) oferă rame incredibil de subțiri în jurul afișajului și nu numai că face ca aceste dispozitive să arate mai moderne, înseamnă că producătorii pot reduce dimensiunea generală a laptopului în timp ce oferind ecranul de aceeași dimensiune.

Da, ai citit bine: credem că Huawei are avantajul Apple în ceea ce privește designul subțire și ușor al laptopurilor. Timpuri ciudate într-adevăr.

Camera web de deasupra ecranului este, de asemenea, neschimbată față de ultima dată, cu aceeași cameră web 720p FaceTime. Rezoluția 720p se simte net depășită atunci când majoritatea concurenților oferă 1080p și, având în vedere că mai mulți oameni petrec mai mult timp lucrând de acasă în aceste zile, ne-am fi dorit ca Apple să fi dat un impuls camerei web.

Cu toate acestea, compania susține că datorită cipului M1, procesorul de semnal de imagine a fost revizuit, oferind camerei web o reducere presupusă a zgomotului și o gamă dinamică, împreună cu balansul automat de alb. Am folosit camera web doar pentru o perioadă limitată de timp și a părut bine, dacă nu chiar uluitor.

În ceea ce privește portul, veți obține aceleași două porturi Thunderbolt 3 și o mufă audio ca pe MacBook Airs recente. Porturile Thunderbolt 3 acceptă încărcarea și pot fi utilizate pentru a alimenta monitoare externe și pentru a transfera date de până la 40Gb / s. Ne bucurăm să vedem că trecerea Apple către propriul său cip M1, mai degrabă decât Intel, nu a însemnat pierderea porturilor Thunderbolt (Thunderbolt este o interfață dezvoltată de Intel).

Performanţă

De îndată ce am început să folosim MacBook Air (M1, 2020) am fost impresionați. Se pornește rapid (un beneficiu suplimentar al cipului M1), Big Sur se simte rapid și receptiv, iar noul aspect al sistemului de operare impresionează cu adevărat. Interfața are un aspect mai modern, cu culori strălucitoare, vibrante, care arată cu adevărat ecranul MacBook Air. De asemenea, este mai puțin aglomerat, deci nu sunteți copleșiți de pictograme și opțiuni, în timp ce Centrul de control a fost reproiectat pe baza versiunii în iOS. Arată mai îngrijit și este mai ușor de utilizat.

Toate aplicațiile pe care le rulați de obicei în macOS pe MacBook-uri bazate pe Intel ar trebui să funcționeze bine cu noul MacBook Air (M1, 2020), datorită unor vrăjitori software care folosesc instrumentul Rosetta 2 de la Apple, care permite aplicațiilor să ruleze pe noua arhitectură.

Am încercat un amestec atât de aplicații noi construite pentru cipul M1, cât și de aplicații vechi construite pentru Mac-uri Intel și care rulează prin Rosetta și nu a existat nicio diferență vizibilă în ceea ce privește performanța. Faptul că puteți rula fără probleme aplicații mai vechi pe noul MacBook Air este cu adevărat lăudabil – cipul M1 se bazează pe arhitectura ARM și unul dintre cele mai mari dezavantaje ale Windows 10 pe dispozitivele care rulează pe cipuri bazate pe ARM este că sunteți limitat pentru a rula numai aplicații compatibile ARM din Magazinul Windows. Există o selecție destul de rară a acestora, iar acest lucru limitează grav utilizarea acestor dispozitive. Microsoft trebuie să vină cu Rosetta, imediat.

Nu numai că puteți rula aproape orice aplicație Mac existentă pe MacBook Air (M1, 2020), dar datorită cipului M1 care utilizează o arhitectură similară iPhone-urilor, puteți rula acum orice aplicație sau joc iOS. Acest lucru aduce o mulțime de instrumente noi pe MacBook și este cu adevărat interesant. Aplicațiile și jocurile iOS sunt mai bogate în caracteristici și mai impresionante din punct de vedere grafic decât oricând, iar accesul la acestea ar putea fi un schimbător de jocuri. Am jucat câteva jocuri iOS și au funcționat perfect pe MacBook Air – dintr-o dată, MacBook a devenit o mașină de joc decentă.

Am reușit să avem destul de multe aplicații care rulează simultan, schimbând între ele cu ușurință, iar Apple MacBook Air (M1,2020) a păstrat strălucit. De-a lungul testelor noastre s-a simțit rapid și capabil. De exemplu, mutarea unui fișier mare de 14 GB de pe un SSD extern a durat mai puțin de un minut. Acest lucru se simte într-adevăr ca o mașină rapidă și sprit.

Apple susține că noul MacBook Air este de trei ori mai rapid decât alte laptopuri din clasa sa și mai rapid decât 98% din laptopurile PC vândute în ultimul an. De asemenea, se spune că motorul neuronal este de nouă ori mai rapid decât cel din MacBook Air anterior, iar SSD-ul său este de până la două ori mai rapid datorită M1 și celei mai recente tehnologii flash.

VEZI ȘI:  HP Spectre x360 (2021)

Un lucru de reținut este că designul fără ventilator al MacBook Air (M1, 2020) ar putea însemna că performanța este redusă atunci când îndeplinește sarcini solicitante pe perioade lungi de timp. Deoarece nu există ventilatoare care să oprească supraîncălzirea, singurul lucru pe care îl poate face este să reducă performanța componentelor – cunoscute sub numele de accelerație – pentru a controla temperaturile.

De fapt, de aceea profesioniștii ar putea dori să meargă pentru noul MacBook Pro de 13 inci. Are același cip M1 ca și MacBook Air, dar are ventilatoare, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru sarcini intensive pe perioade mai lungi de timp, fără să susțină Apple.

Cu toate acestea, în testele noastre nu am observat incidente majore de limitare și, după cum puteți vedea din testele de referință, MacBook Air (M1, 2020) s-a apropiat impresionant de performanțele mai scumpei MacBook Pro de 13 inci ( M1, 2020).

Atât în ​​Geekbench 5, cât și în Cinebench, performanțele single-core ale MacBook Air au fost aproape la fel cu MacBook Pro și nici scorurile multi-core nu au fost atât de diferite.

Aceasta este o veste minunată pentru MacBook Air – și o veste puțin mai puțin bună pentru MacBook Pro de 13 inci (M1, 2020). Deoarece MacBook Air (M1, 2020) este un laptop atât de bun, aproape că face ca MacBook Pro să se simtă inutil. Performanța părea destul de similară în utilizarea noastră de zi cu zi și chiar ne-am jucat cu editare video de 8K în Final Cut Pro și, în timp ce Apple pare dornică să sublinieze că Air este capabil de editare video 4K – de fapt a făcut o treabă excelentă la 8K, de asemenea, permițându-ne să curățăm mai multe surse de 8K cu ușurință. Foarte impresionant.

Deci, cu această creștere a performanței, împreună cu noul suport pentru gama de culori P3, MacBook Air (M1, 2020) este o alegere strălucitoare pentru editorii video care doresc un laptop mai accesibil decât MacBook Pro. Face MacBook Pro de 13 inci ceva mai greu de justificat achiziția, deși are câteva caracteristici cheie care îi lipsesc Air, cum ar fi TouchBar și o răcire mai bună. Faptul că ambele MacBook-uri trece prin sarcini de intensitate mare pentru perioade lungi de timp ar trebui să arate un decalaj mai mare de performanță în favoarea Pro. Dar pentru majoritatea oamenilor, MacBook Air (M1, 2020) va oferi multă putere și performanță.

Durata de viață a bateriei

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, am știut că noul „siliciu Apple” va fi mai eficient din punct de vedere energetic, deci nu este o surpriză să aflăm că noul MacBook Air are cea mai lungă durată de viață a bateriei dintre orice MacBook Air – până la 15 ore de web wireless navigare sau până la 18 ore de videoclip, conform Apple.

Am fost foarte impresionați de durata de viață a bateriei MacBook Air – chiar și după câteva ore de muncă (și navigare pe web), bateria a scăzut doar câteva puncte procentuale și chiar dacă o lăsați în standby o zi și reveniți la nivelul bateriei rămâne ridicat.

În testul nostru oficial al bateriei, unde rulăm un videoclip 1080p în buclă cu o luminozitate de 50% până când bateria moare, MacBook Air (M1, 2020) a durat 11 ore și 15 minute foarte impresionant.

Acest lucru este mult mai lung decât a durat modelul anterior în aceleași teste (7 ore 55 minute) și bate doar cel mai recent Dell XPS 13 (11 ore 1 minut).

Acest lucru înseamnă că ar trebui să puteți face cu ușurință o zi de lucru completă (și multe altele) fără a fi nevoie să încărcați MacBook Air – deși, evident, bateria se va epuiza mai repede dacă faceți sarcini mai intensive cu el.

Nu prea ajunge la uriașele 13 ore și 22 de minute pe care le-a reușit noul MacBook Pro de 13 inci (M1, 2020), dar nu ne putem imagina că cineva să aibă vreo reclamație cu privire la durata de viață a bateriei MacBook Air (M1, 2020) .

Cumpărați-l dacă …
Vrei un MacBook accesibil
MacBook Air (M1, 2020) nu este doar unul dintre cele mai bune MacBook-uri pe care Apple le-a făcut vreodată, ci este și cel mai ieftin. Aceasta este o valoare fantastică.

Vrei un laptop puternic, subțire și ușor

Performanța MacBook Air (M1, 2020) este cu adevărat impresionantă, atât de mult încât mulți oameni care se gândesc să cumpere MacBook Pro ar trebui să ia în considerare acest lucru.

Vrei o baterie de lungă durată

MacBook Air (M1, 2020) are o baterie strălucitoare și va putea alimenta cu ușurință într-o zi de lucru sau de școală. Chestii cu adevărat impresionante.

Nu-l cumpărați dacă …

Vrei un laptop de buget.
MacBook Air (M1, 2020) este un laptop de mare valoare, dar este încă foarte scump. Există câteva laptop-uri cu buget strălucit în zilele noastre care oferă performanțe excelente pentru mult mai puțin.

Nu vă plac Mac-urile

MacBook Air nu are un design revoluționar și nici nu încearcă să câștige prea mult utilizatorii Windows. Dacă nu erai un fan al MacBook Air-urilor anterioare, noul model 2020 nu te va convinge altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here