Acasă Laptopuri Asus Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5

100
0
Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5 nu este un smartphone normal. Acesta este un telefon conceput în primul rând pentru jocuri și abia pe locul doi utilizarea ca smartphone.

Se mândrește cu specificații ridicole axate pe gaming, cum ar fi un ecran de 6,78 inci 144Hz Full HD + AMOLED (2440 × 1080), 2 difuzoare de 12×16 mm orientate spre față, procesor Qualcomm Snapdragon 888, 16 GB RAM, butoane fizice pentru jocuri și 2 baterii de 3000 mAh. Este o bestie.

Specificații

Display 6.78-inch AMOLED, 1B colours, 144Hz, HDR10+
Rezoluție Full HD+, 1080 x 2448 pixels, (395 ppi)
Refresh Rate 144Hz
Camere Spate 64 MP, f/1.8 main; 13 MP, f/2.4 ultra-wide; 5 MP, f/2.0 macro
Camera Față 24 MP, f/2.5
Procesor Snapdragon 888
RAM 8GB, 12GB, 16GB
Stocare 128GB, 256GB
Baterie 6,000mAh
Rezistență la apă
Spate Glass
5G Yes
Preț

Acesta este un telefon Republic of Gamers (ROG) și a fost conceput special pentru jocuri. Duce cu ușurință de jocurile mobile precum PUBG și CoD Mobile. Butoanele fizice dedicate, rata de reîmprospătare ridicată și bateria masivă îl fac mai aproape în specificații de un Nintendo Switch decât de smartphone-urile de ultimă generație precum iPhone 12 sau Samsung Galaxy S21.

Pro

  • Bine conceput pentru jocuri
  • Afișaj excelent
  • O baterie mare înseamnă că puteți juca pentru perioade lungi de timp
  • Butoane dedicate
  • Aplicații unice de jocuri
  • O mulțime de accesorii

Contra

  • Scump
  • Camerele nu sunt la fel de bune ca alte telefoane emblematice
  • Voluminos

Jocuri

Bine, să scoatem mai întâi ceea ce este evident. Acesta este un telefon conceput pentru jocuri. Orice dispozitiv cu marca ROG (Republic of Gamers) va acorda prioritate în mod evident performanțelor de joc. Iar Asus ROG Phone 5 este unul dintre cele mai bune telefoane de gaming de pe piață.

Fiecare parte a acestui telefon a fost concepută având în vedere jocurile. Ni s-a oferit versiunea de 16 GB RAM a modelului standard și pot spune că zboară. Jocurile se încarcă rapid și schimbarea între aplicații este o perfectă. Procesorul puternic Qualcomm Snapdragon 888 din telefon, asociat cu suprapunerea elegantă Zen UI și Android 11, face ca Asus ROG Phone 5 să se simtă rapid. Este simplu și ușor de navigat și funcționează bine.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Mi-au plăcut în mod deosebit butoanele dedicate. La fel ca butoanele barei de protecție de pe un controler de consolă, acești „senzori cu ultrasunete” au funcționat bine și au fost ușor de accesat cu degetele arătătoare stânga și dreapta. Aveți impresia că dețineți un controler. Este o poziție naturală și face din jocul mai multor jocuri „hardcore” precum Call of Duty mobile sau PUBG, o experiență confortabilă, spre deosebire de aventura incomodă, în care atingeți ecranul la alte telefoane.

VEZI ȘI:  Dell Vostro 14 5490 business laptop

Asus ROG Phone 5 vine, de asemenea, cu două aplicații native de jocuri care funcționează bine. Prima este aplicația Game Genie. Această aplicație face accesibile informațiile importante despre jocuri și vă permite să vă personalizați experiența de joc. Glisarea din stânga telefonului deschide suprapunerea Game Genie, permițându-vă să dezactivați notificările în timpul jocului și să afișați informații importante, cum ar fi FPS-ul și temperatura telefonului. De asemenea, vă permite să optimizați resursele telefonului pentru jocul pe care îl jucați. Puteți activa X-Mode, care este conceput pentru a spori performanța. Cu toate acestea, nu am văzut prea multe schimbări în modul în care funcționează telefonul când am activat acest lucru.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

A doua aplicație este Armory Crate. Această aplicație vă permite să personalizați jocurile individual după bunul plac. Puteți configura hărți de taste, activați îmbunătățirile vizuale, puteți modifica rata de reîmprospătare și multe altele. Setările pe care le-am ales pentru COD Mobile nu au fost relevante pentru Clash of Clans, iar Armory Crate mi-a permis să configurez profiluri diferite pentru ambele, este genial. De asemenea, puteți vedea statistici despre jocurile dvs., cum ar fi cât ați jucat, și acționează ca o bibliotecă de jocuri ușor de utilizat, similară cu Steam sau PlayStation, unde puteți vedea toate titlurile și le puteți deschide. Mi-a plăcut mult.

Cu versiunile premium ale ROG Phone 5 primiți și „Aeroactive Cooler 5.” Acesta este folosit pentru a vă menține telefonul rece atunci când jucați jocuri cu intensitate grafică care pot provoca încălzirea telefonului. Mi s-a părut ușor de utilizat. Funcționează bine și are două butoane programabile pe spate pe care le puteți folosi în timpul jocurilor. Cu toate acestea, nu am întâlnit niciodată un moment în care să cred că trebuie să-mi atașez coolerul. Așa că nu am ajuns să-l folosesc prea mult. Dar a fost frumos să îl am.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

O zonă în care Asus ROG Phone 5 strălucește cu adevărat sunt difuzoarele sale. Acestea sunt cele mai bune difuzoare pe care le-am auzit pe un smartphone. Dispozitivul are două difuzoare de 12x16mm orientate spre față și sunt geniale. Au sunet Dirac HD și oferă un mix bine echilibrat. Oh, și sunt puternice, foarte puternice. Aș putea obține cu ușurință un sunet mai puternic cu ROG Phone 5 decât laptopul meu. Acest lucru este minunat pentru jocuri, dar nu atât de grozav pentru utilizatorii care vor să joace în transportul public. Va fi nevoie să folosiți o pereche de căști. Am apreciat, de asemenea, că difuzoarele nu se acoperă în timpul jocurilor, creând un sunet înăbușit. Aceste difuzoare funcționează bine și la videoclipuri. YouTube și Netflix sună grozav. Este impresionant.

VEZI ȘI:  Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga

Design

Asus ROG Phone 5 este un telefon mare și oarecum greu, cu o greutate de 238g, care este doar puțin mai greu decât iPhone 12 Pro Max (228g). Veți avea nevoie de mâini mari pentru a utiliza acest telefon cu o singură mână. Cu toate acestea, am apreciat construcția sa solidă. În timpul jocurilor, sunt predispus să mi-mi mișc telefonul, mai ales când folosesc comenzi de mișcare, iar construcția robustă a ROG Phone 5 este reconfortantă.

Îmi place, de asemenea, că acest telefon arată ca un telefon de gaming. Este mai discret decât alte dispozitive orientate spre jocuri. Nu mă înțelegeți greșit, are în continuare logo-ul RGB arătos pe spate, care luminează culori diferite, dar, în general, arată ca un telefon normal care îmi place.

Funcțional, designul ROG Phone 5 este, de asemenea, impresionant. Portul lateral care vă permite să jucați jocuri în modul peisaj în timp ce încărcați telefonul este util și face, de asemenea, atașarea accesoriilor la telefon să fie simplu. Ca la toate telefoanele, există butoane de volum și un buton de pornire / oprire a ecranului pe lateral. Acestea sunt poziționate inteligent pentru a nu intra în calea barei de protecție, iar carcasa și funcțional telefonul se simt natural.

Am apreciat și mufa pentru căști de 3,5 mm de pe telefon. Este ceva ce îmi place să am.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Display

Asus ROG Phone 5 are un ecran AMOLED Full HD Plus de 6,78 inci cu o rezoluție de 2440 x 1080. Este un ecran grozav. Este vibrant, clar, și egal cu ecranele găsite pe alte telefoane emblematice. Deși poate avea o rezoluție mai mică decât unele dispozitive, funcționează totuși bine. Abia am observat diferențe între ecranul QHD + (3216 x 1440) de pe OPPO Find X3 Pro și telefonul ROG 5. De asemenea, crestătura camerei este foarte mică. Ecranul se extinde de la margine la margine și arată minunat.

Totuși, cel mai important factor aici este rata de reîmprospătare. ROG Phone 5 acceptă o rată de reîmprospătare de 144Hz, ceea ce face ca jocurile care îl susțin să funcționeze neted. De asemenea, este benefic pentru utilizarea generală a telefonului, nu doar pentru jocuri. Navigarea pe web și navigarea pe telefon sunt foarte bune și receptive. Acest lucru se datorează în mod egal ratei de eșantionare tactilă de 300Hz. Telefonul răspunde mult mai rapid la atingeri decât alte telefoane. Pentru comparație, iPhone 12 Pro Max are o rată de eșantionare tactilă de 120Hz.

Camere foto

Camera de pe ROG Phone 5 este una dintre singurele zone în care telefonul se luptă ușor. Dispozitivul vine cu trei camere în spate, o cameră primară de 64MP, o cameră ultra-wide de 13MP și un obiectiv macro de 5MP. Există, de asemenea, o cameră frontală de 24MP care funcționează așa cum ar trebui. Deși aceste camere nu sunt rele, ele nu respectă standardele de înaltă calitate stabilite de alte telefoane emblematice, cum ar fi iPhone 12 și Galaxy S21.

VEZI ȘI:  Alienware M15 R4 2021

Acestea fiind spuse, ROG Phone 5 face încă fotografii grozave. Fotografiile la lumina zilei pe care le-am făcut cu acest dispozitiv sunt comparabile cu cele pe care le-am făcut cu S21. Cu toate acestea, pierde un pic de claritate atunci când măriți. ROG Phone 5 nu are un teleobiectiv, prioritar pentru fotografierea cu zoom, și asta se vede.

De asemenea, am constatat că modul portret pe telefon nu a produs rezultate la fel de bune ca alte telefoane. A fost greu să focalizați corect aparatul foto în unele cazuri, iar fotografia cu lumină slabă are o calitate vizibil mai scăzută decât alte telefoane de top.

Puteți filma videoclipuri de 8K la 30 fps, videoclip 4K la 60fps și video cu încetinitor în 4K la 120fps. Acest lucru este destul de standard și nu am întâmpinat nicio problemă când am filmat.

Per total, deși camerele nu erau la fel de bune ca pe alte telefoane, am fost impresionat de rezultatele fotografiilor cu ROG Phone 5. Acesta este un telefon de jocuri care face fotografii foarte bune și îmi place.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Baterie

Bateria din Asus ROG Phone 5 este o bestie. Ar trebui să spun baterii, deoarece Asus a implementat un sistem cu două baterii cu acest dispozitiv. Telefonul are o capacitate de 6000mAh, format din două baterii de 3000mAh.

Acest design cu două baterii permite o încărcare mai rapidă decât telefonul ROG anterior. Telefonul poate ajunge la baterie completă de la 5% în aproximativ 50 de minute. E minunat. Această viteză se datorează parțial încărcătorului masiv de 65W care vine în cutie.

Noul design al bateriei ajută, de asemenea, la menținerea telefonului rece. Când am jucat COD mobile timp de 30 de minute, nu am simțit în mod vizibil că telefonul se încălzește. Și după acea jumătate de oră de joc, bateria scăzuse doar cu 5%. Mi-a permis să joc mult timp și funcționează bine.

Verdict

Sunt foarte impresionat de ROG Phone 5. Asus. Acesta este în mod clar un telefon conceput pentru jocuri. Cu toate acestea, face totul bine.

Designul este inteligent și raționalizat fără să pară prea „gamer”, ecranul este vibrant și clar, iar bateria este o bestie. Sigur, camerele nu sunt la fel de bune ca alte telefoane de pe piață, dar am fost impresionat de ceea ce aș putea realiza cu gama modestă de camere.

ROG Phone 5 este genial pentru jocuri. Butoanele dedicate sunt indispensabile jocurilor pe telefon, iar aplicațiile încorporate precum Game Genie și Armory Crate sunt completări fantastice care fac din acesta unul dintre cele mai bune telefoane de jocuri de pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here