Acasă Laptopuri Dell Dell Vostro 14 5490 business laptop

Dell Vostro 14 5490 business laptop

120
0
Dell Vostro 14 5490 business laptop
Dell Vostro 14 5490 business laptop

Specificații Dell Vostro 14 5490 business laptop :

  • CPU: Intel Core i7-10510U
  • Graphics: Nvidia Geforce MX250 GPU with 2GB of GDDR5 memory
  • RAM: 16GB DDR4
  • Screen: 14-inch 1920 x 1080 resolution
  • Storage: 512GB Toshiba KBG40ZNS512G
  • Ports: 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.1, 1 x USB Type C, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort, audio jack, MicroSD card reader, Ethernet
  • Connectivity: Intel Wireless AC 9462, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth
  • Weight: 1.49kg
  • Size: 18 x 322 x 228mm (H x W x D)
  • Battery: 39.9Whr

Gama Vostro a fost adesea gama de produse care rămâne în umbra altor laptop-uri Dell, în special a Dell XPS 15. Rareori  facem o recenzie la un laptop Vostro, de obicei preferăm să ne concentrăm pe XPS sau gama Latitude . Totuși, Vostro are un loc foarte clar pe piața afacerilor, unde vizează întreprinderile mai mici, care pot vedea gama Latitude ca fiind prea complicată.

Deși în prezent nu este disponibil direct de la Dell la momentul scrierii, Dell Vostro 14 5490, este una dintre cele mai recente adăugiri în gamă și își propune să capteze imaginația unei piețe sensibile la prețuri, cu un design care amintește de gama premiată XPS .

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Design

Dell Vostro 14 5490 business laptop are un șasiu care ne amintește de sub-marca premium seria Dell XPS. O schemă de culori metalice (numită Ice Grey) îi conferă o senzație de lux – mici detalii care își au importanța atunci când vine vorba de percepție. Atenție, doar capacul folosește metalul; restul șasiului este din plastic, dar neted și spre deosebire de tipul granular ieftin care se găsește de obicei la modelele entry level.

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

O singură balama lungă conectează afișajul și unitatea de bază. Deschideți 5490 și veți găsi un ecran cu rame minuscule pe trei laturi – foarte asemănător cu XPS 13. Designerii de aici au reușit să strângă o cameră web în partea de sus, deși una reproiectată cu un diametru de 2,7 mm.

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Filozofia de proiectare este una a simplității; împingerea ecranului mai în spate ridică ușor laptopul pentru a facilita fluxul de aer. Există o mulțime de guri de aerisire, chiar în spatele balamalei și sub laptop pentru a-l păstra rece. Nouă șuruburi mențin placa inferioară și două benzi lungi de cauciuc susțin Vostro 14 atunci când este pe o suprafață plană.

VEZI ȘI:  ASUS ROG Strix G15 AMD Advantage Edition
Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

În partea stângă a dispozitivului, veți găsi un conector de încărcare, un conector HDMI, două porturi USB Type-A 3.1 (Gen. 1), precum și un port USB Type-C cu capacități DisplayPort; nici un Thunderbolt 3 din păcate.

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Pe partea opusă se află conectorul RJ-45, un port USB Type-A 2.0, o mufă pentru căști și un cititor de card MicroSD.

În ceea ce privește dimensiunile, acesta are aproximativ 18 mm grosime, 322 mm lățime, 228 mm adâncime și cântărește 1,49 kg, ceea ce îl face destul de compact pentru un dispozitiv cu un ecran de 14 inci.

Hardware

Această nouă gamă Vostro prezintă a 10-a generație de procesoare Comet Lake Intel. Modelul pe care l-am testat este unul de top cu un procesor Core i7 quad-core, 16 GB RAM DDR4, un GPU Nvidia Geforce MX250 cu memorie GDDR5 dedicată de 2 GB, un SSD Toshiba PCIe NVMe SSD de 512 GB și un ecran Full HD de 14 inci .

Memoria și stocarea la bord sunt ambele ușor de upgradat (deși doar un modul de memorie poate fi îndepărtat, celălalt este lipit); bateria de 39,9Whr este alimentată de un adaptor de alimentare „cărămidă” de 65W cu un conector cilindric. Lipsa opțiunii TB3 sau Type-C cu Power Delivery înseamnă că nu veți putea atașa o stație de andocare la aceasta pentru a permite o experiență de birou perfectă.

Pe de altă parte, Dell susține că veți putea încărca bateria la 80% într-o oră datorită tehnologiei sale ExpressCharge. Când vine vorba de conectivitate, veți obține 802.11ac 1×1 WiFi și Bluetooth obișnuit prin intermediul unui chipset Intel.

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Performanță și utilizare

Perifericele de intrare de pe Vostro 14 5490 nu sunt ceva deosebit; tastatura are o cursă decentă la butoane. Are o distanță mare între taste și este, de asemenea, iluminată din spate. Ne place faptul că are butoane separate pentru pagina sus / jos.

VEZI ȘI:  Dell XPS 15 (2020)
Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Touchpad-ul are o dimensiune decentă, dar nu are butoane fizice. Funcționează bine fără a fi suprasensibil.

În ceea ce privește performanța pură, acesta este unul dintre cele mai rapide laptopuri de business pe care le-am analizat până acum. Nu este o surpriză având în vedere ceea ce este înăuntru. A stabilit cifre record la majoritatea testelor noastre, ceea ce era de așteptat, dar singurul lucru de care ne surprinde cel mai mult a fost durata de viață a bateriei excepțional de bună la testul nostru video dificil, care la puțin peste șapte ore este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut .

Dintre software-urile incluse, Dell Mobile Connect pare a fi cel mai util, deoarece vă permite să asociați smartphone-ul iOS sau Android cu laptopul. Puteți efectua apeluri, trimite mesaje text, primi notificări și chiar oglindi telefonul Android pe computer pentru a interacționa cu toate aplicațiile. Ce este incredibil este că această caracteristică NU este disponibilă pe laptopurile Latitude mai scumpe.

Celălalt software din pachet, demn de menționat este un abonament de 12 luni la McAfee Small Business Security, care poate fi actualizat la unul de 3 ani pentru 70 USD.

Cititorul de amprente se află în butonul de pornire, ceea ce este de fapt o idee foarte bună pe care am dori să o vedem mai mult și în alte părți. Dell spune că au un nou senzor la capac, la deschidere va porni laptopul, chiar și atunci când este complet oprit, completând caracteristicile de economisire a energiei din Windows 10.

Dell Vostro 14 5490 business laptop
(Image credit: Future)

Suportul

Acest laptop vine cu un serviciu hardware de un an cu service la fața locului după diagnosticarea la distanță. Merită să investiți în opțiunea „4 ani ProSupport Plus cu serviciul la fața locului pentru următoarea zi lucrătoare”, care costă 200 USD în plus și include daune accidentale.

VEZI ȘI:  Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen 2)

Competitia

În lumea Dell, piețele de afaceri și de consum se suprapun. Asta explică de ce Inspiron 14 5485, care, în teorie, este un laptop orientat spre consumator, este vândut cu Windows 10 Pro. La 792 USD la momentul scrierii, acesta taie semnificativ Vostro 14 5490. Nu oferă același combo CPU + GPU, schimbând Intel și Nvidia pentru AMD Ryzen 7 3700U oferind în același timp funcționalitate 2-în-1 cu ecran tactil. și un design 360 care va atrage mulți.

Dacă nu vă deranjează un factor de formă mai mare, atunci Dell G3 15 3590 este încă un alt motiv pentru care nu ar trebui să obțineți 14 5490. Este mai ieftin, la 1.049 USD în momentul scrierii, și totuși are un pachet mult mai puternic. GPU, Geforce GTX 1660 Ti cu 6GB GDDR6 ȘI un procesor mult mai puternic, Intel Core i7-9750H hexa-core. Nu suntem siguri ce logică urmează Dell transformând un laptop de jocuri într-un laptop de afaceri (cu Windows 10 Pro) și reducând prețul ca și cum nu ar exista ziua de mâine.

Alți concurenți includ Lenovo ThinkPad E490S și gama HP Probook 440 G6.

Verdict final

Concentrându-ne doar pe laptop, putem spune în siguranță că este bine conceput și are toate semnele distinctive ale unui produs matur. Funcționează bine, are o durată de viață excelentă a bateriei, numeroase opțiuni de conectivitate, multe funcții prietenoase cu SMB, o durată de viață a bateriei dedicată și un design superb, plus opțiunile complete de asistență de la Dell.

În ansamblu, Dell Vostro 14 5490 business laptop este bun pentru publicul țintă. Cu toate acestea, considerăm că pierde în fața concurenței din propriul său portofoliu, mai ales dacă sunteți gata să optați pentru o combinație de 8 GB / 256 GB sau un ecran mai mare. Totuși, un alt exemplu de produs cu o strategie de preț slabă.

via TechRadar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here