DJI Pocket 2

0

Descriere DJI Pocket 2

Un produs care se încadrează în noua gamă de camere sans-Osmo este DJI Pocket 2. Este succesorul sistemului Osmo Pocket de „cameră cu cardan”, lansat în 2019. Noul model păstrează toate lucrurile bune de la original, dar crește puterea componentelor și îl face și mai versatil cu unele module pro-minded.

Generalități DJI Pocket 2

  • Dimensiuni: 124,7 × 38,1 × 30mm / Greutate: 117g
  • Stabilizare cardanică pe 3 axe

Cea mai mare bucurie și cea mai mare atracție a DJI Pocket 2 este aceeași cu primul Osmo Pocket: capacitatea sa de portabilitate. Faptul că DJI a creat această cameră stabilizată pe un cardan (stabilised-camera-on-a-gimbal), suficient de mică pentru a o purta în buzunar.

DJI Pocket 2 are aproximativ lungimea unui smartphone, dar evident mult mai îngust și este livrat cu o husă de protecție dură, în care o puteți băga cu ușurință, astfel încât atunci când o introduceți în buzunar sau într-o geantă, nu va fi deteriorată.

Deține trei butoane cu care să îl controlați. Două dintre acestea stau sub micul ecran tactil din față. Una este pentru start / stop, cealaltă este un fel de multifuncționalitate pe care o veți folosi mai ales fie pentru a recentra camera sau pentru a o roti la 180 de grade, fie prin dublă sau triplă atingere. Un alt buton este lateral, butonul de pornire / oprire.

Dimensiunea DJI Pocket 2 nu o face doar portabilă în buzunar, ci înseamnă și că o puteți ține în mână în timp ce filmați videoclipuri și este puțin probabil să vă obosească mâna. În plus, faptul că îl poți purta asupra ta în permanență înseamnă, de asemenea, că are acel factor de folosire ușoară. Este rapid să-l scoateți, să-l porniți și să începeți înregistrarea.

În anumite privințe, asta înseamnă că este mai convenabil decât utilizarea smartphone-ului. Mai ales dacă doriți acele imagini netede și stabilizate fizic pe care le puteți obține doar de la un cardan mecanic. Următoarea dvs. cea mai bună opțiune este ceva asemănător OM 4, cel mai recent cardan pentru smartphone DJI, dar este mult mai mare și mult mai puțin confortabil de purtat în buzunare.

Desigur, există ecranul tactil pe partea din față a DJI Pocket 2 care – în timp ce acționează ca monitor – este, de asemenea, modul în care ajungeți la unele dintre celelalte setări dacă nu aveți un smartphone atașat. Puteți să glisați în sus, în jos, la stânga sau la dreapta pentru a accesa diverse setări, fie pentru a alege rezoluția video și rata cadrelor, fie pentru a comuta la o altă setare de fotografiere, cum ar fi slow-mo sau timelapse.

Minune modulară

  • Adaptor pentru conectarea smartphone-ului
  • Combo Creator cu suport wireless pentru microfon / trepied
  • Baterie de 875 mAh – bună pentru 140 de minute de captare video

Ceea ce este interesant la DJI Pocket 2 este extinderea modularității sale. Puteți conecta un telefon la cameră folosind un adaptor mic, la fel cum ați putea cu originalul, oferindu-vă posibilitatea de a utiliza un ecran mult mai mare ca monitor, mai degrabă decât să încercați să utilizați cel mic integrat.

Acest lucru necesită instalarea unei aplicații pe telefonul dvs., dar odată ce ați făcut acest lucru, veți obține o modalitate mult mai ușoară de a controla toate setările, inclusiv activarea funcției ActiveTrack pentru urmărirea subiectelor.

Dar dacă obțineți Creator Combo, achiziționați, de asemenea, câteva alte accesorii pe care să le fixați pe partea inferioară a DJI Pocket 2. Unul vă permite să atașați micul trepied pliabil, astfel încât unitatea să poată sta în picioare. Celălalt este un kit de microfon fără fir, ceea ce înseamnă că puteți agăța un microfon la gulerul dvs. și îl puteți împerechea fără fir cu Pocket 2 – ceea ce este foarte util dacă trebuie să vă înregistrați vorbind cu camera (de exemplu, dacă sunteți vlogger).

Durata de viață a bateriei nu ne-a îngrijorat în timpul testării noastre. Am putea folosi cu ușurință DJI Pocket 2 pentru o după-amiază de fotografiere, apoi să filmăm aproape două ore fără să fim preocupați de bateria sa. Acest tip de „liniște sufletească” este neprețuită. Dacă sunteți în grabă și aveți nevoie de reîncărcare, atunci este suficient de ușor să-l încărcați folosind un cablu USB de tip C. Dar luați cu voi bateria de rezervă și îl veți menține funcțional.

Fotografie și video

  • 64-megapixeli, senzor CMOS de 1 / 1,7 inci, diafragmă f / 1,8, câmp vizual de 93 de grade
  • Mișcare lentă, timelapse și motionlapse
  • 4K până la 60 fps, video HDR la 2,7k

Așa cum am menționat în trecut despre DJI, cele mai bune caracteristici ale sale sunt cele care vă permit să surprindeți tipul de filmare care este foarte greu de realizat atunci când pur și simplu țineți smartphone-ul sau camera dedicată. Este vorba de elemente precum funcția ActiveTrack automată a lui DJI Pocket 2 care se blochează pe un subiect sau lucruri precum motionlapse, care vă permite să înregistrați un timelapse în mișcare fără a avea nevoie de echipamente scumpe pentru camerele motorizate.

De exemplu, există o funcție care vă permite să alegeți să îl blocați automat pe un chip ori de câte ori înregistrați un videoclip. Astfel, puteți face astfel încât camera să nu vă piardă niciodată din vedere și să vă țină în cadru, indiferent de cât de mult vă mișcați brațul.

Când filmați video, cardanul cu trei axe vă stabilizează automat filmările, indiferent dacă vă deplasați intenționat sau doar pentru a regla tremuratul natural al mâinii. Pentru mișcarea deliberată, puteți alege, de asemenea, dacă doriți să se miște cu dvs. în modul „Urmăriți” sau dacă doriți să continue să filmeze în aceeași direcție în timp ce vă deplasați.

Ceea ce veți observa dacă verificați unele dintre exemplele de înregistrare din videoclipul nostru de mai sus este că – dacă mergeți cu camera – veți vedea în continuare o mișcare de fiecare dată când pășiți. Puteți totuși să spuneți că persoana care ține camera merge, dar cealaltă mișcare intermediară este netedă și fără mișcare. În mod similar, atunci când faceți panoramarea manuală și mișcați camera, mișcarea este foarte netedă.

Deplasarea între zonele luminoase și întunecate ale unei scene are ca rezultat o ajustare lină a expunerii. Deci, nu obțineți acel efect de dark-to-light, ci doar trece treptat pe măsură ce își dă seama că scena a devenit mult mai strălucitoare, pentru a vă asigura că nu este supraexpusă.

Filmările în general arată și ele grozav. Este precisă, cu culori bogate, dar naturale și nu suferă de un aspect supra-procesat. Nu există un contrast dur sau suprasaturare.

Singura dată care se schimbă este când intrați în modul slow-motion. Așa cum am văzut cu mai multe smartphone-uri de ani de zile, trecerea la acest lucru are ca rezultat o imagine mai stridentă, mai întunecată, care nu arată la fel de strălucitoare sau colorată. Tranziția dintre lumini și umbre nu este nici pe departe la fel de lină. Totuși, în scenele iluminate uniform puteți obține un videoclip frumos în slow-motion.

DJI Pocket 2 face și fotografii bune, prezentând caracteristici similare în condiții de lumină bună, cu culori și detalii excelente. Singura problemă pe care am găsit-o – atunci când fotografiați în modul automat – a fost cu iluminare puternică din spate. Camera pare să se lupte pentru a putea uniformiza părțile cu adevărat luminoase ale unei imagini. Realizarea unui selfie cu soarele în spatele nostru a dus la un fundal supraexpus, cu unele flare de lentile.

Verdict

DJI Pocket 2 preia ceea ce a fost grozav la primul Osmo Pocket și îl îmbunătățește oferind imagini 4K de până la 60 fps. Cu ActiveTrack, stabilizare mecanică și un design care vă va aluneca cu ușurință în buzunar, va deveni rapid un must-have pentru orice geantă de cameră a videografului.

Cele mai bune caracteristici ale DJI Pocket 2 sunt cele de care ne-am bucurat în legătură cu prima generație: având o cameră stabilizată mecanic, care se potrivește cu ușurință într-un buzunar.

Pentru această ultimă generație, veți obține flexibilitatea de a putea fotografia în mai multe rezoluții noi și rate de cadre, precum și HDR (la rezoluție de 2,7 k), plus o baterie care poate duce peste două ore de captură video.

Ecranul tactil este puțin dificil de utilizat, la fel și modulul detașabil din partea de jos pentru accesorii suplimentare, dar, în general, Pocket 2 oferă o combinație excelentă de performanță și comoditate. Nu există nimic asemănător pe piață

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version