Acasă PC Falcon Falcon Northwest Talon

Falcon Northwest Talon

134
0
Falcon Northwest Talon
Falcon Northwest Talon

Generalități Falcon Northwest Talon :

Falcon Northwest Talon adoptă o abordare subtilă a esteticii cu un exterior simplu, negru mat, cu linii și margini simple. Nici nu folosește iluminatul excesiv. Iluminarea de bun gust provine în primul rând din componentele din interior, cum ar fi RAM-ii G.Skill TridentZ strălucitoare și ventilatoarele iluminate ARGB.

Dar, așa cum ar spune Falcon Northwest, cazul în sine este o simplă „pânză goală”. Puteți să-l împachetați într-o combinație personalizată, așa cum am făcut-o noi, cu totul, de la un logo simplu pe sticlă la lucrări de artă în culori sau designuri întinse pe panourile superioare și laterale. Personalizările pe care le puteți face pentru un PC de tip boutique de jocuri sunt cele care ajută mărci precum Falcon Northwest să se distingă de ceilalți constructori de sisteme premade de acolo.

Dincolo de opera de artă personalizată, puteți opta pentru sigla care să strălucească în diferite culori, să schimbați panourile laterale din aluminiu cu o sticlă colorată, să adăugați diferite ventilatoare pentru carcasă și așa mai departe.

Indiferent de ceea ce alegeți în ceea ce privește detaliile mai fine, ceea ce obțineți este un PC de joc extrem de bine construit și frumos configurat. Carcasa folosește un strat de aluminiu de 4 mm, asigurându-se că nu există un caz de flambare.

Pentru comoditate, Falcon Northwest Talon include câteva porturi accesibile pe panoul superior, inclusiv o mufă pentru căști, două USB-A 3.0 și un USB-C 3.1, precum și un buton de alimentare strălucitor. Este o locație preferată dacă intenționați să păstrați turnul pe podea sub birou. În spate, Talon oferă o gamă standard de intrări și ieșiri furnizate de placa de bază și placa grafică.

Pentru un astfel de turn de dimensiuni medii, veți fi impresionați de tot ceea ce Falcon Northwest este capabil să introducă fără ca configurația să se simtă vreodată înghesuită în interior. Are doar 43,18 cm pe 22,86 cm, ceea ce se va simți compact dacă proveniți dintr-un turn de dimensiuni mari. Acest lucru îl face un pic mai mare decât Origin Neuron, de exemplu, care are doar 41.11 cm pe 17,27 cm. Neuron este unul dintre ceilalți mari constructori de sisteme care acceptă în prezent aceste noi procesoare AMD și GPU-uri.

VEZI ȘI:  Lenovo IdeaCentre Mini 5i

Dar, spre deosebire de Neuron, Falcon Northwest Talon este puțin mai complet și mai future-proofed. Folosește placa de bază Asus ROG Crosshair VII Dark Hero, care oferă șase porturi SATA, două sloturi M.2, Wi-Fi 6 la bord și două sloturi de expansiune PCIe 4.0, fiecare cu 16 benzi. Montarea unei plăci de bază ATX complete într-un turn de dimensiuni medii poate deveni dificilă, dar Falcon Northwest Talon o face foarte bine. Origin Neuron, pe de altă parte, oferă doar opțiuni micro-ATX, care au mai puține benzi PCIe și un potențial mai mic de overclocking. Este o poveste similară cu Alienware Aurora R11.

Nu este o afacere atât de mare pe cât ați putea crede – mai ales că Neuron acceptă, de asemenea, până la 128 GB RAM. Avantajul plăcii sale Micro-ATX este atât o carcasă mai mică, cât și ceva mai mult spațiu în interior pentru răcire și componente.

Cu toate acestea, Falcon Northwest Talon face ca setarea sa mică să fie frumos, datorită unui management imaculat al cablurilor care simplifică upgradarea pe viitor. Singurul avertisment este placa grafică, care necesită o brățară separată pentru a o ține pe poziție. Va trebui să îndepărtați câteva șuruburi pentru a-l scoate și este un pic dificil.

Dar, sincer, dacă plătiți bani serioși pentru un desktop de acest gen, doriți să vă asigurați că îl încărcați cu cele mai noi componente de la început. Și exact asta poți face cu Talon.

Performanţă

Ar fi ușor să privim Falcon Northwest Talon ca pe un sistem pentru cele mai noi piese AMD. Este corect, având în vedere cât de repede s-au epuizat aceste procesoare și plăci grafice. Desigur, puteți construi Talon în jurul pieselor Intel cu chipsetul Z490. Dar să fim realiști – aceste componente AMD sunt componentele noi și în top despre care vorbește toată lumea.

Aveți la dispoziție cipurile Ryzen 5000 de ultimă generație, inclusiv Ryzen 7 5800X, Ryzen 9 6900X și Ryzen 9 5950X. Dacă tot ce faci este să te joci, Ryzen 7 se va potrivi foarte bine și îți va economisi până la 520 USD. Dar, cu toții vrem să știm ce poate face un procesor Zen 3 cu 16 nuclee, deci asta am pus în configurația noastră.

VEZI ȘI:  HP OMEN 30L Desktop

În mod ideal, aș dori să compar Talon cu configurații similare ale Origin Neuron și Alienware Aurora R11, ambele putând fi configurate în mod similar cu Ryzen 9 5950X. Modul în care aceste diferite sisteme își construiesc și își răcesc componentele va avea impact asupra performanței, deși nu ar trebui să vă așteptați la o variație imensă a frame rate-ului sau a timpilor de redare.

Falcon Northwest Talon împerechează procesorul cu un sistem de răcire cu lichid all-in-one de la Asetek, care include un radiator destul de mare, cu o pereche de ventilatoare de 140 mm montate pe acesta. În toate testele mele, nici GPU-ul, nici CPU-ul nu au crescut vreodată peste 73 de grade Celsius, iar sistemul a rămas și surprinzător de silențios.

Așa cum v-ați putea aștepta, Ryzen 9 5950X domină absolut în benchmarkuri. A obținut 23.539 de puncte în multi-core și 1.537 în single-core. Cipurile Intel cu 10 nuclee sunt performante în multi-core, iar viitoarea mutare la 8 nuclee în cipurile Rocket Lake-S de generația a 11-a nu va îmbunătăți situația.

Din nou, nu am testat acest cip în alte sisteme, dar, fiind singurul procesor principal cu 16 nuclee pe care îl puteți cumpăra, nu vă așteptați ca un alt cip să-l învingă în scoruri multi-core.

Acum, având o performanță atât de mare nu va avea un efect masiv asupra activităților dvs. de zi cu zi. Este doar puțin mai rapid în sarcini precum procesarea textului, navigarea pe web și videoconferințe decât cele mai recente laptopuri pe care le puteți cumpăra.

Crearea de conținut este locul în care aceste 16 nuclee și 32 de threads încep să își arate potențialul. Poate finaliza sarcini precum codificarea video rapidă în aplicații precum Adobe Premiere Pro și Handbrake, mai ales dacă faceți upgrade de la un procesor mai vechi cu patru nuclee sau cu șase nuclee. A codificat un trailer de film 4K la H.265 în doar 49 de secunde – un nou record printre sistemele pe care le-am testat. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, performanța este, de asemenea, cu 60% mai bună în Premiere decât M1 Mac Mini.

VEZI ȘI:  Alienware Aurora Ryzen Edition R10 2021

La fel de repede ca în Premiere, Radeon RX 6900 XT împiedică performanța să fie cea mai bună. Testat în PugetBench, Nvidia RTX 3080 depășește de fapt cu 10% Radeon RX 6900 XT, care a fost testat și în Falcon Northwest Talon. Nu este un aspect bun, mai ales având în vedere diferența de preț de 300 USD dintre cele două.

Am testat, de asemenea, randarea bazată pe GPU a RX 6900 XT împotriva RTX 3080 în benchmarkul Blender. Aici, cele două GPU-uri se schimbă în diferite teste. Nu este câștigul total pentru AMD, ar trebui să fie pentru preț, dar nu comparați Radeon RX 6900 XT încă. Jocurile sunt cel mai mare test pentru o placă grafică și RX 6900 XT nu dezamăgește.

Părerea noastră

Dacă doriți un AMD în acțiune, Falcon Northwest Talon este o modalitate excelentă de a vă delecta. Este unul dintre puținele sisteme care acceptă aceste noi componente puternice și o face într-un mod extrem de personalizabil. Există opțiuni mai ieftine, dar construcția impecabilă a lui Talon și configurarea ordonată îl fac un câștigător.

Există alternative?

Multe dintre desktop-urile mele preferate de jocuri nu au anunțat încă suport pentru platforma Ryzen 5000 a AMD, cum ar fi desktopul HP Omen 30L.

The Origin Neuron este cel mai apropiat concurent de Falcon Northwest Talon. Origin oferă o configurație similară într-o versiune mai mică și mai ieftină. Cealaltă marcă care oferă Ryzen 9 5950X într-un computer pentru jocuri este Alienware cu Aurora R11. De asemenea, este mai ieftin, dar oferă doar opțiuni grafice Nvidia.

Falcon Northwest vinde, de asemenea, desktop-ul său mai mic Tiki cu Ryzen 9 5950X, deși opțiunile de configurare sunt destul de limitate în acest moment.

Cat va fi în top?

Falcon Northwest Talon ar trebui să fie în top cel puțin cinci ani cu componentele sale actuale și mult mai mult dacă doriți să îl actualizați singur. Aceasta este frumusețea computerelor desktop. Talon oferă, de asemenea, o garanție extinsă de trei ani, care acoperă atât piesele, cât și manopera.

Ar trebui să-l cumperi?

Da. Este mașinăria perfectă pentru cantitatea de putere din spatele acestor noi componente AMD.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here