Home Smartwatch Fitbit Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

0
Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2 încearcă să facă totul, cu rezultate mixte…

La optsprezece luni de la sosirea Fitbit Inspire și Inspire HR ca înlocuitor pentru Fitbit Alta, compania este pregătită pentru o continuare. Niciun nume nou de data aceasta: este Fitbit Inspire 2, fără nici o versiune dificil de recomandat non-HR de această dată.

Dar cu atât de multe benzi de urmărire a fitnessului disponibile la prețuri ieftine, face Fitbit suficient la prețul dublu? Să aflăm.

Ce trebuie sa stii

Fitbit Inspire este Fitbit de bază pentru adulți. Asta înseamnă că puteți uita de un ecran color și GPS încorporat, dar vă puteți bucura de un dispozitiv care urmărește activitățile de bază și primește notificări într-un pachet discret, rezistent, pentru a duce mai mult de o săptămână fără a-i arăta încărcătorul.

Fitbit Inspire 2

Ultima dată, Fitbit a creat două Inspire: unul cu un monitor de ritm cardiac și unul fără, cu 15 euro mai ieftin. De această dată, Fitbit a decis că monitorizarea ritmului cardiac este esențială și aceasta este o decizie inteligentă. A fost versiunea pe care am recomandat-o luând în considerare diferența de preț relativ mică și probabil datele de vânzări au determinat Fitbit să decidă că un produs este suficient.

Deci, ce altceva mai este nou de data aceasta? Ei bine, este mai degrabă o evoluție decât o revoluție, dar adăugirile sunt totuși binevenite. Veți obține și o durată de viață a bateriei, dublată la zece zile. Așa, și Fitbit Inspire 2 vine, de asemenea, cu Fitbit Premium timp de un an, ceea ce este foarte frumos.

Preț și concurență

De fapt, având în vedere că Fitbit Inspire 2 costă 105 euro, includerea unui serviciu de abonament în valoare de 90 de euro este destul de ciudată. Desigur, „valoare” este relativă aici; nu toată lumea va dori sau va trebui să folosească Fitbit Premium și, dacă tot ce doriți este hardware-ul, 105 euro este destul de scump pentru o bandă de fitness.

Fitbit Inspire 2

Concurența reală pentru consumatorii sensibili la preț vine din China. Honor Band 5, Xiaomi Mi Band 4 și Amazfit Band 5 se vând cu mult sub 60 de euro și oferă un set similar de caracteristici. Chiar și mai impresionant, Huawei Band 3 Pro are GPS încorporat, un preț de listă cu 12 euro mai mic decât Inspire 2 și în mod obișnuit este sub 70 de euro.

Design

Fitbit Inspire HR arată și se simte aproape identic cu Fitbit Inspire 2. Singura schimbare reală este lipsa unui buton fizic, care a fost înlocuit de nevoia de a îngusta portabilul de ambele părți.

Altfel, este la fel. Fitbit Inspire 2 este o pastilă mică din plastic care se fixează în două curele la fiecare capăt. Deși se pare că ecranul este destul de mare, aceasta este de fapt o iluzie optică: doar o fereastră mică de pe suprafața frontală – 17 x 10 mm după măsurarea mea penibilă cu rigla – este de fapt ocupată de afișajul OLED monocrom.

Ecranul în sine este clar,  și poate fi vizualizat confortabil în majoritatea condițiilor, odată ce ați crescut luminozitatea de la valoarea „implicită”. Mărimea redusă o face însă limitată pentru notificări: chiar și textele din meniu cu două cuvinte trebuie să deruleze pe ecran înainte de a le putea citi, deci mult noroc dacă vrei să citești un întreg e-mail. Dacă nu vă place, există o mulțime de ceasuri inteligente grozave dintre care puteți alege, cu afișaje mai mari.

Fitbit Inspire 2

În timp ce curelele sunt interschimbabile, acestea trebuie să fie special concepute pentru dispozitivele Fitbit Inspire și va trebui să cumpărați benzi terțe dedicate sau să cheltuiți la magazinul de accesorii Fitbit, surprinzător de scump. Acestea fiind spuse, Fitbit include atât una mare, cât și una mică în cutie, eliminând presupunerile din anii trecuți când a trebuit să estimați dacă încheieturile erau subțiri sau groase înainte de a cumpăra una.

Performanţă

Oricum ai alege să îl porți, în cea mai mare parte, Fitbit Inspire 2 funcționează ca un pedometru de bază, estimându-ți cu diligență pașii pentru a-ți putea îmbunătăți sau menține fitness-ul. Dacă alegeți să-l păstrați la încheietura mâinii, acesta va măsura, de asemenea, ritmul cardiac, ceea ce înseamnă că se poate observa atunci când sunteți activ în special pentru a ajuta la estimarea arderii caloriilor puțin mai eficient.

Acest lucru este esențial pentru funcția Fitbit Active Zone Minutes. Introdus la începutul anului 2020 cu Fitbit Charge 4, acest lucru execută numărarea pașilor la un nou nivel, nu doar numărarea lor efectivă, ci și calitatea mișcării dvs., acordându-vă puncte cu cât depuneți mai mult efort, măsurat de ritmul cardiac. Faceți o plimbare de zece minute până la magazinele din zona și veți obține zece puncte față de obiectivul dvs. săptămânal de 150 de minute.

Fitbit Inspire 2

Acolo triumfă Fitbit Inspire: ca pedometru avansat. Dar Fitbit Inspire 2 poate urmări, de asemenea, alergarea, ciclismul, înotul, alergarea pe banda de alergare, greutățile și antrenamentele la intervale, iar aici lucrurile se încurcă puțin.

În primul rând, nu există GPS încorporat. Asta înseamnă că vă obligă să folosiți aplicația de pe telefon, dar mai enervant de atât, pur și simplu nu se conectează fără să scoateți mai întâi telefonul din buzunar și să deschideți aplicația Fitbit pentru a vă asigura că rulează în fundal. Acesta este un pas suplimentar nedorit.

Prin urmare…

Fitbit Inspire 2 este un tracker de fitness care încearcă să facă totul și acest lucru duce la dezamăgire atunci când nu reușește. Prin urmare, nu aș recomanda-o alergătorilor, bicicliștilor sau înotătorilor care doresc să-și urmărească datele din mers; este pur și simplu prea mic și nesigur. La fel, oricine dorește o experiență de ceas inteligent se uită mai bine la un ceas inteligent dedicat: din punct de vedere tehnic primiți notificări cu Inspire 2, dar sunt atât de greu de citit, încât pur și simplu este mai bine să scoateți telefonul.

Fitbit Inspire 2

Dacă sunteți doar interesat să vă urmăriți fitnessul prin aplicație în fiecare zi, atunci Inspire 2 este un succesor extraordinar al dispozitivelor Flex și One din trecut. Arată elegant, poate fi purtat și uitat, cu toate avantajele aplicației fantastice Fitbit pentru a ține cont de starea dvs. și a concurenței prietenoase cu comunitatea.

Întrebarea este dacă își garantează prețul de 105 euro atunci când Xiaomi, Amazfit și Honor oferă benzi similare la jumătate din preț sau mai puțin. Voi spune că da, pe baza aplicației și comunității excelente Fitbit. În plus, anul gratuit al Fitbit Premium este ceva cu ce producătorii mai ieftini nu se pot compara, chiar dacă nu este ceva pentru care ați lua în considerare plata în condiții normale.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version