Acasă Laptopuri Gigabyte Gigabyte Aero 15 OLED

Gigabyte Aero 15 OLED

127
0
Gigabyte Aero 15 OLED

Sumar Gigabyte Aero 15 OLED:

Gigabyte Aero 15 OLED este un laptop de gaming extrem de puternic, care poate satisface și persoanele creative care doresc o stație de lucru.

Puterea unui procesor și a unui GPU de ultimă generație poate fi, de asemenea, folosită atunci când editați scene video sau de redare 3D.

Rezultatul? Gigabyte Aero 15 OLED se concentrează mai mult pe calitatea afișajului, nu doar pe viteza de afișare. Iar puterea sa brută este excelentă.

Există doar câteva probleme de luat în considerare. Balamalele Gigabyte Aero 15 OLED este surprinzător de instabilă, având în vedere rotația limitată. Și cel mai mic efort al sistemului provoacă zgomot destul de semnificativ al ventilatorului, care ar putea să te calce pe nervi.

Design

 • Dimensiuni: 356 x 250 x 20mm
 • Panouri de corp din aluminiu
 • Greutate: 2,22 kg

Gigabyte Aero 15 OLED are o cantitate uimitoare de putere. Acest model specific are un procesor Intel Core i9 de a 10-a generație gata de overclock, o placă grafică Nvidia RTX 3080 și o memorie RAM aproape ridicolă de 64 GB.

Puține laptopuri merită cu adevărat să fie numite „bestii”. Cu toate acestea, Gigabyte Aero 15 OLED este cu siguranță unul dintre ele.

Cu toate acestea, dimensiunile, greutatea și aspectul său sunt surprinzător de potrivite, având în vedere ceea ce este în interior. Aero 15 cântărește puțin peste 2 kg și, după ce am petrecut câteva ore lucrând în grădină cu laptopul în genunchi, părea încă ușor.

Gigabyte s-a îndepărtat, de asemenea, de unele dintre cele mai comune caracteristici de design pentru laptopuri de jocuri. Gigabyte Aero 15 OLED folosește panouri din aluminiu, mai degrabă decât panouri din plastic. Aceasta oferă o cantitate imediată de calitate a construcției, chiar dacă plasticul este, fără îndoială, un material mai practic pentru un laptop performant, cu un sistem de răcire excelent.

Plasticul are o conductivitate termică mai mică decât aluminiul, astfel că, căldura din interior nu se va răspândi pe alte panouri atât de repede ca în acest caz, lăsând ventilatoarele să își facă mai mult datoria în dispersia căldurii.

Chiar și atunci când aruncăm o privire la capac, care are un logo Aero luminat și o serie de linii lucioase încastrate în aluminiu anodizat, nu există nimic care să țipe „I live for ray tracing”. Aero 15 este destul de matur, ceea ce ne place. Poate face treabă bună în toate situațiile.

Cea mai importantă parte a acestui design este aranjamentul imens și agresiv de decupare termice din partea de jos.

Nu am numi Gigabyte Aero 15 OLED un maestru al stilului. Dar seamănă mai mult cu o stație de lucru.

Balamaua afișajului este singurul punct potențial slab. Se înclină doar înapoi în jurul valorii de 125-130 de grade, dar tensiunea limitată a balamalei permite o mișcare a ecranului atunci când nu este utilizată pe o suprafață fermă și plană. Presupunerea noastră este că Gigabyte a dorit să utilizeze o balamală a ecranului care vă permite să ridicați afișajul din poziția sa închisă cu un singur deget, fără ca și baza să se ridice. Misiune îndeplinită, dar o balamală puțin mai vigurosă ar fi fost binevenită.

Display

 • Panou AMOLED de 15,6 inci
 • Acoperire colori 100% DCI P3
 • Rezoluție 3840 x 2160
 • Luminozitate 407-nits

Această mică problemă a balamalei poate fi dată deoparte, deoarece ecranul este partea cea mai bună a Gigabyte Aero 15 OLED. Acesta este unul dintre puținele ecrane de laptopuri care te-ar putea face să scapi puțin „wow” atunci când îl pornești prima oară.

VEZI ȘI:  Huawei MateBook X Pro (2021)

Acesta este un panou OLED 4K, aproape cea mai bună tehnologie de afișare pe care o puteți obține în prezent pe un laptop. Combinația sa de contrast extrem și culoare incredibil de bogată te lovește instantaneu, iar experiența nu este chiar aceeași cu un ecran LCD de înaltă calitate. Imaginea, adâncimea de iluminare pe pixel și unul dintre cele mai bune rezultate de acoperire a culorilor pe care le-am văzut de la un laptop până acum ar trebui să impresioneze aproape pe toată lumea la prima vedere.

Gigabyte spune că acesta este un afișaj verificat Pantone și că există un mod special Pantone care, din ceea ce am văzut, pare să alinieze afișajul cu standardul de culoare DCI P3. Acest lucru a fost conceput de o grămadă de studiouri de la Hollywood, iar laptopul dvs. mediu cu patru cifre poate afișa doar, să zicem, aproximativ 70% din acesta. Gigabyte Aero 15 OLED poate arăta întregul lot de culori.

Cu toate acestea, acesta este mai degrabă un afișaj pentru profesioniști creativi, decât pentru jucători. Rata de reîmprospătare este de 60hz standard, nu de 144Hz (sau mai mult) pe care le-ați putea obține într-o mașină de jocuri mai convențională.

Am sperat pe jumătate că Gigabyte Aero 15 OLED ar putea, de asemenea, să spulbere cele mai strălucitoare laptop-uri LCD din jur cu ajutorul panoului său OLED. Dar luminozitatea se compară aproximativ cu cele mai bune afișaje mai convenționale. Puteți lucra în aer liber suficient de confortabil la luminozitate maximă, dar telefoanele OLED sunt încă mult mai luminoase prin comparație. Durata de viață a bateriei Aero 15 ar fi, probabil, slabă, dacă ecranul său ar lumina de fapt la 1000 de niți.

Tastatură și touchpad

 • Gigabyte Fusion RGB iluminare de fundal
 • Touchpad din sticlă texturată
 • Pad complet NUMERIC

Gigabyte Aero 15 OLED are o tastatură pe care suntem încântați să lucrăm toată ziua. Are un pad NUM, deplasând puțin tastele principale la stânga afișajului, dar ne-am obișnuit cu acel șunt în câteva zile.

Adâncimea tastei este peste medie pentru un laptop de 2 kg, tastele au o acțiune minunată, dar bine definită, iar Gigabyte a ales să folosească un aspect standard, mai degrabă decât să arunce tastatura cu tastele macro. Preferăm această tastatură decât cea a MacBook Pro 16.

Aici puteți explora cel mai clar personalitățile duale ale Gigabyte Aero 15 OLED. Tastatura are iluminare RGB per tastă. Puteți face lumina de fundal a tastaturii albă, orice culoare a curcubeului sau puteți utiliza profilurile animate și multicolore văzute în celelalte laptopuri de jocuri Gigabyte.

Touchpadul se conformează din nou standardelor laptopurilor creative, mai degrabă decât celor de jocuri, în bine. Aceasta este o placă netedă ca mătasea din sticlă texturată, cu un clicker excelent fără flotor. Este o încântare la folosit, deși zona moartă din partea de sus ar putea părea ciudată.

Gigabyte integrează, de asemenea, un scaner de amprente în pad. Poate că aceasta nu a fost cea mai bună idee. Dacă este adaptat pentru cei care utilizează aplicații precum Adobe Premiere Pro și Photoshop, spațiul pad-ului nu ar trebui rezervat pentru jobul său principal? Dar, fără îndoială, nu este o problemă majoră, deoarece profesioniștii creativi vor folosi probabil o tabletă grafică atașată sau mouse-ul, de cele mai multe ori, oricum.

Cu toate acestea, camera web Gigabyte Aero 15 OLED este un compromis clar. Nu stă în preajma ecranului, ci deasupra tastaturii. Acest lucru are ca rezultat un unghi extrem de neplăcut, unul care vă vede degetele tastând dacă luați notițe în timpul unui apel de lucru. Iar calitatea imaginii de la senzorul 720p este slabă.

VEZI ȘI:  Acer Swift 3 (2020)

Performanţă

 • CPU Intel Core i9-10980HK de a 10-a generație
 • RAM DDR4 de 64 GB
 • GPU Nvidia GeForce RTX 3080, 8 GB GDDR6 RAM

Gigabyte a dorit în mod clar să ne arate cât de multă performanță se poate încadra într-o carcasă relativ ușoară și portabilă. Aero 15 nostru are un procesor Core i9, 64 GB RAM, două SSD-uri de 1 TB și o placă grafică Nvidia RTX 3080.

Aceasta este o cantitate ridicolă de hardware pentru un laptop de 2 kg, motiv pentru care acest Aero 15 special costă atât de mult – în Marea Britanie este o configurație de 4229 GBP.

Este, de asemenea, suficientă putere pentru a justifica ecranul 4K. De exemplu, puteți juca The Witcher 3 cu tot ce este maxim și puteți vedea rate de cadre la 40. Opriți modelarea elegantă a părului oferită de Nvidia Hairworks și veți vedea rata cadrelor la 50.

Iluminarea pe pixel a ecranului OLED și adâncimea extremă a culorilor se potrivesc mult mai bine pentru HDR decât un LCD cu rată de reîmprospătare ridicată. Spre deosebire de televizoarele LCD de top, laptopurile nu au lumini de fundal cu estompare locală, ceea ce face încercările de HDR un pic inutile.

Ventilatoarele Gigabyte Aero 15 OLED rulează mai mult sau mai puțin tot timpul. Am găsit acest lucru iritant atunci când făceam doar lucruri de bază, provenind de la un laptop subțire și ușor aproape tăcut. Și, uneori, este nevoie doar de pornirea unei descărcări sau de deschiderea unei file de browser în timp ce faceți altceva pentru a porni ventilatoarele, creând mai mult zgomot.

Acestea fiind spuse, Gigabyte Aero 15 nu este asurzitor de zgomotos atunci când joci un joc sau stresezi CPU. Căldura apare în mod vizibil doar în partea dreaptă a tastaturii, în jurul tastelor O/ P/L și mai sus, mai degrabă decât a tastelor W/S/A/D pe care este mai probabil să le atingeți atunci când jucați. Dar vă recomandăm să folosiți o cască în timp ce jucați, deoarece zgomotul ventilatorului este mai puțin ușor de ignorat decât la unii rivali.

Există mai multe ventilatoare în interior și produc o frecvență relativ înaltă și un sunet cu frecvență mai mică.

Gigabyte face o utilizare inteligentă a spațiului disponibil, parând să tragă aer rece nu doar din partea de jos a Aero 15, ci și printre tastele tastaturii. Nici o fărâmă nu se pierde. Dar, utilizarea acestui laptop este o dovadă de ce laptopurile de gaming de înaltă performanță sunt de obicei mai groase, mai mari și mai grele.

Sistemul de răcire funcționează destul de bine, luând în considerare, totuși, lăsarea Aero 15 să funcționeze pentru perioade lungi de timp la un boost de frecvență de aproximativ 4,15 GHz, de la un maxim teoretic de 3,5 GHz. Și chiar și după ce rulați CPU la 100% timp de 30 de minute, o mare parte din laptop se simte bine.

Există încă un lucru de luat în considerare dacă nu sunteți sigur dacă cumpărați un desktop sau laptop. Versiunea pentru laptop a Nvidia RTX 3080 nu este nici pe departe la fel de puternică ca modelul desktop. Are aproximativ 60-65 la sută din putere, cu performanțe mai apropiate de desktopul RTX 3060 Ti (dar este totuși excelent).

Nu este vina lui Gigabyte, desigur. În urmă cu câțiva ani, cardurile laptop și desktop erau destul de comparabile, dar cele desktop au luat-o cu mult înainte.

VEZI ȘI:  LG Gram 17 (2021)

De asemenea, ar fi fost frumos să vezi o versiune Ryzen a Gigabyte Aero 15. Procesoarele AMD din seria 5 sunt geniale, iar utilizarea lor ar fi dus probabil la o scădere mare a prețului. Intel Core i9 nu este ieftin. Dar este posibil să vedem mai multe mașini de jocuri Ryzen de ultimă generație în următoarea generație de Gigabyte Aero.

Durata de viata a bateriei

 • Baterie de 99,9 Whr
 • Mufă de încărcare cilindrică (nu USB-C)
 • Adaptor de 230W

Gigabyte susține că Aero 15 oferă o durată de viață a bateriei pe tot parcursul zilei. Acest lucru pare puțin probabil, având în vedere că are un procesor Core i9 însetat de consum, nu cântărește atât de mult și are un ecran 4K OLED.

Are mai mult sens atunci când privești capacitatea bateriei. La 99Wh, bateria este la fel de mare pe cât o pot produce producătorii de laptopuri, fără a produce ceva cu care, din punct de vedere legal, nu aveți voie să efectuați zboruri.

Gigabyte Aero 15 OLED duce 5 ore și 25 de minute când vizionați un videoclip la o luminozitate de 50%. Acest lucru scade cu o oră când maximizați luminozitatea ecranului și faceți mai mult decât să scrieți documente, cu un pic de navigare pe web.

Nu luăm în considerare această utilizare pe tot parcursul zilei. Dar este vorba despre ceea ce ne-am aștepta de la un laptop cu un ecran OLED extrem high-spec și un procesor conceput pentru performanță, nu pentru economisirea bateriei. Gigabyte a făcut tot ce a putut aici, deci ar putea fi posibil să obțineți peste 6 ore de utilizare cu o luminozitate redusă a ecranului – și acest lucru pare un compromis suficient de corect pentru noi.

Gigabyte Aero 15 are, de asemenea, toate conexiunile de care aveți nevoie, inclusiv un conector Thunderbolt 3.0, trei USB-uri full-size, un HDMI, cititor de card SD, port Ethernet și un mini DisplayPort.

Toate acestea sunt aranjate de-a lungul părților laterale, probabil pentru că Gigabyte are nevoie de întregul spate pentru a evacua căldura de la CPU și GPU. Vă recomandăm să utilizați boxe sau căști, deoarece difuzoarele încorporate sunt slabe. În timp ce tonul lor este suficient de plăcut, există zero bas și volumul maxim nu impresionează.

Deci…

Gigabyte Aero 15 OLED este un laptop cu performanțe serioase, cu 50% jocuri, 50% stație de lucru creativă. Totul este muncă, totul joacă.

Placa sa grafică Nvidia RTX 3080 face jocurile 4K, cel puțin cu unele titluri, o realitate portabilă. Și tastatura RGB poate fi făcută să arate cât de sălbatică doriți.

Ecranul OLED se simte mai mult ca visul unui designer decât fantezia unui streamer Twitch, favorizând însă adâncimea și contrastul culorilor față de o rată de reîmprospătare rapidă. Dar Gigabyte vă oferă o opțiune, deoarece există o versiune LCD a acestui laptop cu un panou de 144Hz.

În mod surprinzător, acest laptop cu grosimea de 20 mm nu vă permite să rulați procesorul Core i9 la frecvența maximă turbo boost. Dar performanța sa susținută este solidă. Problema nu este atât eficiența răcirii, ci cât de repede se declanșează la primul semn de efort – ceea ce înseamnă zgomot mare al ventilatorului.

Totuși, dacă tot ce veți face este să parcurgeți Twitter și BBC News, nu aveți nevoie de un Aero 15. Pe de altă parte, dacă căutați o mașină ultra-puternică cu câteva puncte de compromis, Aero 15 este. Dacă vă puteți permite unul, desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here