Home Smartphone Google Google Pixel 6 : data lansării și zvonuri

Google Pixel 6 : data lansării și zvonuri

0
Google Pixel 6

Cele mai recente știri despre următorul telefon Google Pixel 6 :

Telefoanele Google Pixel sunt unele dintre cele mai bune smartphone-uri pe care le poți cumpăra. Și spre deosebire de majoritatea rivalilor săi, nu vin cu prețuri nebunești. Cel mai recent din gamă, Google Pixel 5, costă doar 599 GBP (699 USD), ceea ce reprezintă o valoare foarte mare pentru un telefon atât de bine construit.

Pixel 5 a fost lansat la sfârșitul anului trecut, dar deja se zvonește despre un succesor. Recent, s-a dezvăluit că Google intenționează să lanseze un telefon pliabil la un moment dat în viitorul apropiat – ar putea fi acesta Pixel 6? Se vorbește și despre faptul că Google anunță un Google Pixel 6 XL.

Mai jos, vom încerca să răspundem la asta, precum și la multe alte întrebări despre Google Pixel 6, ce fel de specificații va avea, cât va costa și când va fi lansat.

Google Pixel 6: data și prețul lansării

Am putut vedea Pixel 6 anunțat în doar câteva săptămâni la conferința tehnică Google I/O. CEO Sundar Pichai a tachinat „actualizări și anunțuri semnificative ale produselor” la conferința online, care se desfășoară în perioada 18-20 mai. Asta ne sugerează un nou hardware.

Dar un anunț complet ar putea să nu fie în cărți. Pixel 5 are o vechime de doar șase luni, iar Google de obicei nu mai anunță un nou telefon Pixel până în septembrie sau octombrie. Atunci ar avea sens, permițând telefonului să fie pe rafturile magazinelor la timp pentru perioada încărcată de Crăciun.

Nu ne credeți? Uitați-vă doar la datele anunțurilor Google de pe Pixel.

  • Google Pixel: 4 octombrie 2016
  • Google Pixel 2: 4 octombrie 2017
  • Google Pixel 3: 9 octombrie 2018
  • Google Pixel 4: 15 octombrie 2019
  • Google Pixel 5: 30 septembrie 2020

Asta nu înseamnă că nu vom vedea Pixel 6 la I/O. Google ar putea să-l „zvonească” telefonul sau cel puțin să-i confirme existența, înainte de a organiza o lansare completă mai târziu, probabil în perioada obișnuită din septembrie/octombrie. La urma urmei, în aceeași cuvântare, Pichai a mai spus că „lansările de produse revin la o cadență regulată”, ceea ce sugerează o revenire la ciclurile obișnuite de lansare după întreruperea din cauza pandemiei.

Google Pixel 6

Acum, prețul. Google a poziționat Pixel 5 ca un telefon mai accesibil, oferindu-i un preț de doar 599 GBP (699 USD). O strategie de preț similară a fost adoptată și de Samsung pentru Galaxy S21, care costă 769 GBP (799 USD). Deci, ne putem aștepta ca Google Pixel 6 să urmeze exemplul?

Poate, dar este departe de a fi sigur. Google vinde de obicei o variantă mai mare, mai bine specificată și mai scumpă a telefoanelor sale Pixel. Cel mai recent, Pixel 4XL, costă 829 GBP (899 USD). Dar Pixel 5 a fost primul la care nu i s-a alăturat o versiune XL. Google ar putea să respecte această strategie și să repoziționeze gama Pixel ca fiind doar o propunere de gama medie. Sau ar putea mări dimensiunea Pixel-ului standard și ar crește prețul. Sau, desigur, ar putea lansa un Google Pixel 6 XL și un Google Pixel 6 standard ca fiind mai accesibil.

Totul depinde de ce a mai planificat Google pentru acest an. Dacă lansează un telefon pliabil – despre care se spune că va avea numele de cod „Passport” – va avea, fără îndoială, un preț mai ridicat, ceea ce ar legitima păstrarea Google Pixel 6 ca o afacere de nivel mediu. Dar dacă telefonul pliant este amânat până în 2022 sau mai târziu, Google ar putea echipa mai bine următorul Pixel și ar putea percepe un preț mai mare pentru acesta.

Depinde, de asemenea, de strategia Google de a stabili prețuri mai mici pentru Pixel 5. A prevăzut căderea economică datorită pandemiei globale și a considerat că oamenii ar fi mai puțin dispuși (sau mai puțin capabili) să cheltuiască mult pe un smartphone. Sau a recunoscut că nu poate contesta dominația Apple și Samsung în gama high și a decis să facă un smartphone pentru piața middle. Modul în care poziționează Google Pixel 6 ar putea dezvălui multe despre strategia sa de piață pentru viitor.

Un raport din Coreea de Sud sugerează că Samsung este gata să furnizeze afișajele sale OLED pliabile către trei furnizori de Android. Având în vedere că Google și Samsung au lucrat împreună pe telefonul pliabil Galaxy Z Flip alimentat de Android, este logic ca Samsung să-i întoarcă favoarea.

Raportul (prin BGR) susține că telefonul Pixel 6 pliabil va avea un afișaj de 7,6 inci. Nu se știe dacă Google va alege un design „flip” în stil scoică sau un adevărat design „pliant”, care s-ar deschide și închide ca o carte.

Bineînțeles, nu există nicio garanție că va exista o versiune pliabilă a Pixel 6. Și sunt șanse, gama să fie condusă de un design mai obișnuit.

Mishal Rahman de la XDA transmite un tweet cu interfața Android 12 cu un mod numit „Silky home” care aduce elementele cheie de pe ecran – butoane, casete de selectare, comutatoare, etc. – mai aproape de partea de jos a ecranului. Acest lucru ar face cu siguranță mult mai ușor de operat un telefon supra-dimensionat și indică existența Pixel 6 XL.

În ceea ce privește materialele, Pixel 5 are un corp din aluminiu acoperit de o piele subțire de plastic bio-rășină pentru a permite încărcarea fără fir. A câștigat pentru aspectul său simplu, dar elegant, așa că nu avem niciun motiv să credem că Google nu va rămâne cu un design similar pentru Pixel 6 – mai ales că Pixel 5a zvonit  seamănă foarte mult cu 4a.

Google Pixel 6

Specificații.

Specificațiile sunt puțin dificil de bănuit în acest stadiu incipient, în principal pentru că nu au fost detaliate încă. Dar folosind cunoștințele noastre din industrie putem face câteva presupuneri logice.

Pentru început, Qualcomm a lansat recent cel mai recent chipset al său, Snapdragon 888. Dacă Google vrea să păcălească Pixel 6 cu cea mai bună performanță posibilă, va opta probabil pentru cel mai recent Qulcomm. Dar dacă dorește să-l păstreze într-un dispozitiv de nivel mediu, ar putea folosi un procesor mai puțin puternic, ceva de genul succesorului 765G. Acest lucru nu a fost anunțat încă, dar se așteaptă să fie numit 775G.

Există, de asemenea, zvonul că Google colaborează cu Samsung pentru a-și dezvolta propria gamă de cipuri. Deci, există șansa ca Pixel 6 să poată fi alimentat de primul chipset mobil realizat de Google.

Chiar dacă Google merge pe calea de buget, ne putem aștepta ca receptorul să fie 5G. Tehnologia devine din ce în ce mai frecventă și, dacă Google speră să convingă oamenii să își cumpere și să-și folosească telefonul pentru viitor, când 5G va fi o necesitate, chiar și pentru un telefon (relativ) mai accesibil.

Următorul este ecranul. Afișajele cu o rată de reîmprospătare ridicată devin la modă cu telefoanele Android – și nu doar la piața high-end. Într-adevăr, Samsung a introdus tehnologia în telefoanele sale mid-range. Deci, probabil ne putem aștepta ca Google Pixel 6 să aibă fie un panou de 90Hz, fie 120Hz.

Aceste rate de reîmprospătare sunt mai bune pentru redarea conținutului în mișcare rapidă, cum ar fi sporturile și jocurile, ceea ce înseamnă mai puțină estompare.

Un alt zvon este că Google este setat să readucă recunoașterea facială (văzută ultima dată pe Pixel 4). Zvonurile vin prin intermediul Mishaal Rahman al XDA, care a descoperit recent o modalitate de a „debloca telefonul în siguranță cu fața și amprenta digitală” ascunse în codul de operare Android 12.

În ceea ce privește dimensiunea ecranului, ne așteptăm ca Pixel 6 să aibă aceeași dimensiune a ecranului de 6 inci ca Pixel 5, cu aceeași rezoluție de 2340 x 1080 pixeli. Versiunea pliabilă zvonită ar putea deveni mai mare, cu un ecran de 7,6 inci.

Din punct de vedere al bateriei, ne așteptăm la cel puțin 4000 mAh, care se potrivește cu Pixel 5 și, eventual, mai mult dacă Google optează pentru un ecran mai mare sau un procesor mai puternic.

Camerele

Google Pixel 6

Camerele au fost întotdeauna unul dintre punctele forte ale gamei Pixel. Într-adevăr, am numit snapper-ul Pixel 5 drept „cameră de top”. Deci, la ce ne putem aștepta de la Pixel 6?

Am putut vedea întoarcerea teleobiectivului prezentat anterior în Pixel 4. Aceasta a fost abandonată pentru Pixel 5, dar ar putea reveni, fie ca înlocuitor al obiectivului ultra larg, fie ca o a treia cameră din matricea din spate .

Am putut vedea, de asemenea, o tehnologie interesantă în camera frontală. Și anume, ar putea fi construită sub ecran. Nu este vorba doar de zvon – Google a brevetat tehnologia (prin Patently Apple). O cameră sub ecran nu ar însemna nicio crestătură inestetică sau „orificiu” . Nu numai că telefonul ar arăta mult mai elegant, dar ne-ar spori și plăcerea de a privi filme, emisiuni TV și jocuri.

Google nu ar fi primul cu această tehnologie – a fost deja văzut în ZTE Axon 20 5G. Și doar pentru că Google l-a brevetat, asta nu înseamnă că îl va implementa în Pixel 6. Dar cu siguranță îl face o posibilitate …

Concluzie.

Prea multe despre Google Pixel 6 rămân necunoscute pentru a judeca în acest moment. Însă, judecând după standardele predominante ale concurenței actuale pentru Android, cu siguranță va fi un telefon de urmărit.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version