Acasă Smart-TV Hisense H8G Quantum 4K

Hisense H8G Quantum 4K

120
0
Hisense H8G Quantum Series

Sumar Hisense H8G Quantum 4K:

Televizoarele de ultimă generație excepționale, cu fiecare caracteristică imaginabilă, au un preț. Puteți verifica numele Samsung, Sony și LG – toți produc televizoare grozave – dar este posibil să nu doriți să menționați cât ați plătit. La capătul opus al spectrului se află televizorul Hisense H8G Quantum 4K.

Noua gamă de televizoare inteligente Hisense are toate caracteristicile celorlalte mărci mai puțin prețul ridicat. Puteți dezbate punctele mai fine ale OLED față de ULED toată ziua, dar în cele din urmă, decizia principală atunci când luați în considerare Hisense H8G Quantum 4K este dacă doriți caracteristici precum 8K, HDMI 2.1 și eARC sau dacă puteți trăi cu un ecran superb, fără caracteristici de ultimă generație.

La doar 700 de dolari pentru versiunea de 65 de inci a Hisense H8G Quantum 4K, este o valoare remarcabilă, aplicațiile sunt ușor de găsit și de utilizat, asistența Google Assistant este la îndemână, iar specificațiile tehnice rivalizează cu modele mult mai scumpe. Iată ce înseamnă să folosești unul.

Design

Hisense H8G Quantum 4K este conceput pentru a concura cu marile nume. Hisense, un brand chinez, nu are recunoaștere mare în Marea Britanie sau SUA, dar crește în popularitate, mai ales din cauza prețului.

Are un design complet negru, puțin generic – nu există margini fanteziste de culoare mată ca unele modele Samsung – și nu este foarte subțire la 7,87 cm.

Dacă decideți să folosiți picioarele pentru a îl așeza pe o masă, este de remarcat faptul că picioarele par cam slabe și aveți impresia că o lovitură bună ar putea să îl răstoarne. Puteți introduce cele două picioare un pic mai aproape unul de celălalt dacă aveți un suport TV mai mic sau o masă, dar acest lucru face ca televizorul să fie și mai fragil pe un TV bench și nu este recomandat.

VEZI ȘI:  XTREME X-Series Android TV (MF-4300VX)

Vestea bună este că Hisense a proiectat Hisense H8G Quantum 4K pentru ușurință în utilizare, cu o telecomandă de bază care ascunde o mulțime de caracteristici cheie. Există un buton de pornire, dar trebuie să-l căutați puțin – și chiar și comenzile de bază pentru volum și canale sunt puțin mici și ascunse în partea de jos. Butonul meniu arată ca trei linii verticale și există patru butoane în partea de jos a telecomenzii pentru Netflix, YouTube, Google Play și Vudu. De câteva ori când am vrut să apăs butonul dedicat Asistentului Google, am apăsat butonul de Mute.

O altă problemă minoră pe care am avut-o este că telecomanda nu este iluminată, deci dacă vă aflați într-o cameră întunecată, mult succes. Din fericire, dacă intenționați să conectați alte dispozitive, cum ar fi, un Dish Hopper 3 și alte set-top box-uri, nu va conta prea mult, deoarece aceste telecomenzi ar trebui să funcționeze cu Hisense H8G Quantum 4K.

Smart TV (Android TV)

Acesta este un televizor cu multe funcții, datorită Google. Android TV este puternic, flexibil și util în același timp. Nu am avut probleme cu configurarea inițială, care a durat aproximativ 15 minute în total, inclusiv mai multe instalări de aplicații.

Pentru cei care cunosc Android TV, arată și funcționează aproape exact ca Nvidia Shield TV și are câteva vestigii de Android pe un smartphone – și anume, designul plat și culorile fade. Dacă cunoașteți deja Android, vă veți simți confortabil imediat adăugând contul Gmail, verificând setările, căutând și adăugând aplicații din magazinul Google Play.

Acesta este un beneficiu clar aici. Google se ocupă de interfața pentru televizor și chiar și în câteva săptămâni de testare, au existat mai multe actualizări și modificări. Așadar, Hisense nu trebuie să își creeze propria interfață și privitorul nu trebuie să învețe ceva nou.

VEZI ȘI:  Samsung Q80T QLED

Android TV are o cantitate surprinzătoare de funcționalități – am reușit să instalăm un browser web și să navigăm pe net. Am instalat ExpressVPN pentru Android TV și a început să ne protejeze dispozitivul după câteva clicuri. Am jucat mai multe jocuri Android și, desigur, ne-am verificat e-mailul pe un ecran de 65 de inci, pentru că asta facem pentru distracție.

Performanță 4K și HDR

În ceea ce privește performanța videoclipurilor HD, nu există o grămadă de elemente negative de raportat: calitatea videoclipului arăta minunat și nu au existat niciodată probleme cu artefactele, sunetele sau alte probleme care apar uneori la televizoarele care se află la acest interval de preț. În timp ce alte televizoare ar putea fi un pic mai clare în general, Hisense H8G Quantum 4K a făcut o treabă excelentă cu HD aici.

Dar trecând la 4K am fost uimiți de calitatea generală. Am urmărit Jumanji: Welcome to the Jungle și am observat cât de luminos arăta filmul. Detaliile mici, cum ar fi modul în care părul brațelor lui The Rock erau vizibile în versiunea 4K de pe Dish Hopper, ne-au impresionat cu adevărat, la fel ca și culorile vibrante.

În jocul Star Wars Jedi: Fallen Order pe Xbox One, mișcarea lină a fost realistă, în timp ce personajul principal a sărit în bălți pe o planetă extraterestră. Asta datorită MotionRate 240 – un termen din industrie care îmbunătățește rata de reîmprospătare de 60 Hz. Din punct de vedere tehnic, rata de reîmprospătare este încă de 60 Hz, deci nu este la fel de netedă ca panourile native de 120 Hz, dar în cea mai mare parte jocurile și filmele arătau extrem de fluide.

În ceea ce privește culoarea și contrastul, Hisense H8G Quantum 4K folosește Dolby Vision HDR și ceea ce Hisense numește Quantum Dot Wide Color Gamut. Acest lucru ajută jocurile video, filmele și fotografiile să-i dea un boost  plin de culoare. Am testat modelele Hisense anterioare care nu utilizează tehnologia cuantică sau Dolby Vision HDR și au un aspect mat, care părea puțin gri sau ușor dezactivat în comparație cu televizoarele high-end (scumpe).

VEZI ȘI:  Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV

Sunet

De asemenea, am fost impresionați de sunetul încorporat, deși nu poate concura cu soundbar-ul Focal pe care îl folosim în mod regulat. Din fericire, sunetul încorporat a fost clar pentru dialogul vorbit.

La fel ca majoritatea televizoarelor, sunetul încorporat nu este atât de convingător pentru sunetul surround. Acest lucru ar putea avea legătură cu modul în care sunt realizate sau cu faptul că accentuează calitatea ecranului.

Preț și disponibilitate

Seria Hisense H8G Quantum 4K este disponibilă pe 8 aprilie în patru dimensiuni: 50-inch, 55-inch, 65-inch și 75-inch. Modelul pe care l-am testat este cel de 65 inci pentru 700 de dolari, dar cel de 50 inci costă 400 de dolari, cel de 55 inci este de 500 dolari, iar cel de 75 inci este de 1.400 dolari.

Decizia dintre toate acestea nu este ușoară, deoarece prețul de până la 75 de inci este destul de mare, dar să vă mulțumiți cu o rezoluție de 50 de inci sau de 55 de inci în zilele noastre nu e ceva ok. Credem că 65-inch este aproape corect.

Am găsit modele concurente de anul trecut, de la Samsung și LG, care sunt încă cele mai tari și, desigur, noua gamă de modele 8K care este tot mai mare și mai scumpă – în unele cazuri de trei ori mai mult. Deoarece există atât de puțin conținut de 8K disponibil, acest Hisense este încă o achiziție bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here