Acasă PC HP HP OMEN 30L Desktop

HP OMEN 30L Desktop

126
0
HP OMEN 30L
HP OMEN 30L

Generalități HP OMEN 30L Desktop :

Desktop-ul HP OMEN 30L de la HP este cu siguranță unul dintre cele mai elegante computere disponibile și cu siguranță unul dintre cele mai curate platforme de jocuri. Spun acest lucru pentru că, sincer, are printre cele mai importante caracteristici.

Sigur, acest sistem este puternic. Are procesoare Intel Comet Lake S, iar în cel din review, are un Core i9-10900K. De asemenea, vine cu GPU-ul GeForce RTX 3080 de la Nvidia, deci există o grămadă de putere aici. Cu toate acestea, componentele sunt disponibile la raft, și pe care le puteți obține pentru orice computer nou pentru jocuri. Lucrurile care vă vor oferi o performanță mai bună față de concurență sunt lucruri precum temperaturi mai bune, memorie mai rapidă și stocare mai rapidă.

Specificații generale :

CPU Intel Core i9-10900K, 3.7GHz base, 5.3GHz Turbo Boost, 10 cores, 20 threads, 125W, 20MB L3 cache
Chassis 43.31×16.51×42.4cm (17.05×6.5×16.61in), 12.86kg (28.35lbs)
Motherboard DoradoOC-AMP, Micro ATX, Intel Z490, 4xDDR4 288-pin memory sockets, LGA 1200, one PCIe x16 Gen 3 socket (for discrete graphic card), one M.2 socket 1 key A, two M.2 socket 3 key M
GPU Nvidia GeForce RTX 3080 with 10GB GDDR6
RAM 32GB HyperX DDR4-3200 XMP RGB SDRAM memory (4x8GB)
Storage 2TB PCIe NVMe TLC SSD
2TB SATA 7200rpm HDD
Front ports (2) USB 3.2 Gen 1 Type-A
(1) 3.5mm headphone/microphone jack
(1) 3.5mm microphone jack
Rear ports (1) RJ-45 Ethernet
(3) Audio ports (line-in/line-out/microphone)
(2) USB 2.0 Type-A
(2) USB 3.2 Gen 1 Type-A
(2) USB 3.2 Gen 2 Type-A
(1) USB 3.2 Gen 2 Type-C

GPU:
(3) DisplayPort
(1) HDMI

PSU 750W Platinum
Networking Intel Wi-Fi 6 AX201 (2×2) and Bluetooth 5 combo
OS Windows 10 Home
Price $3,109

 

Mai exact, acesta este HP OMEN 30L GT13-0093. Puteți afla mai multe aici.

Design.

Când vine vorba de proiectare, există multe de discutat aici, cel puțin pentru ceva care este o cutie mare. Nu doar în legătură cu modelul, ci trebuie să ne uităm la iluminarea RGB, termale, cabluri, porturi, capacitate de upgradare și multe altele.

Și designul este important, desigur. Veți dori un computer care să se potrivească cu cine sunteți. OMEN 30L are un design foarte curat, minimal și se arată prin panoul frontal de sticlă. În spatele acestuia se află noul logo OMEN diamant, care este iluminat cu iluminare RGB, iar în spatele sticlei se află un mare ventilator RGB. Ventilatorul respectiv folosește de fapt o grilă laterală, deoarece se află într-o cameră mai mare din spatele geamului.

Există alte două zone de iluminare RGB în interiorul desktopului. Unul este în interiorul șasiului, deasupra. Cealaltă sunt cele patru stick-uri de memorie HyperX incluse. Deși puteți controla toată lumina prin intermediul OMEN Gaming Hub, nu veți putea reuși să sincronizați memoria HyperX cu restul desktopului.

Toate acestea pot fi văzute prin panoul de sticlă de pe lateral. Ce este și mai bun la acel panou de sticlă este că, la fel ca pe OMEN Obelisk, există un buton pe spate care vă permite să-l scoateți fără nici o sculă suplimentară. De fapt, acest PC este menit să-l facă frumos și ușor, pe cât posibil fără a fi nevoie să folosești o șurubelniță la demontarea sa. La urma urmei, dacă cumpărați un desktop, veți dori să adăugați și să eliminați piese în timp.

Un lucru pe care îl veți observa și când vă uitați la componentele interne este că cablarea pare cam dezordonată. Mă întreb dacă acest lucru se face intenționat doar pentru a ușura munca persoanelor care doresc să facă o actualizare DIY a alimentatorului sau ceva de genul acesta, dar ar putea fi puțin mai curat în cable management.

Și apoi sunt porturile. Să începem cu partea din față. Porturile frontale includ două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, o mufă pentru căști de 3,5 mm și o mufă pentru microfon de 3,5 mm. Sincer, aș vrea să încep să văd companiile care intră pe USB 3.2 Gen 2 până acum, dar HP a făcut-o .

Acolo sunt porturile din spate. Această mașină are de fapt șase porturi USB de tip A pe spate și este primul computer pe care l-am văzut folosind trei standarde USB diferite. Două dintre porturi sunt USB 3.2 Gen 2, două sunt USB 3.2 Gen 1 și două sunt USB 2.0. Sincer, sunt încă surprins să văd USB 2.0 pe orice PC premium modern și este supărător.

Dar, în general, nu sunt deloc un fan al diferitelor standarde USB ale unui dispozitiv. Sigur, economisește banii OEM, dar face experiența mult mai confuză pentru utilizator. Există o mulțime de periferice – camerele web moderne sunt un exemplu excelent – care vor avea o funcționalitate extrem de limitată, dacă funcționează într-un port USB 2.0. Dacă nu sunteți familiarizați cu diferitele standarde USB, probabil că veți încerca o serie de pași de depanare înainte de a încerca un alt port.

Există, de asemenea, un singur port USB de tip C, care este USB 3.2 Gen 2. Rețineți că Gen 1 vă va oferi viteze de 5 Gbps, în timp ce Gen 2 vă va oferi 10 Gbps. HP a pus întregul său ecosistem de periferice, astfel încât portul a fost preluat cu portul USB de tip C de pe mousepad-ul OMEN Outpost. Un lucru pe care mi-ar plăcea să-l văd de la computerele turn, în general, este mai multe USB Type-C. Piața laptopurilor ne împinge într-adevăr către noul standard USB, dar desktopurile nu.

Desigur, veți găsi și trei porturi DisplayPort și un port HDMI pe spate. Aceasta face parte din GPU-ul Nvidia GeForce RTX 3080 și nu este o surpriză.

Un ultim lucru pe care am vrut să-l subliniez este că am observat că există mai puțin roșu. Tuburile de la răcirea lichidului erau roșii pe OMEN Obelisk, la fel ca și sloturile de memorie. Roșul a fost o culoare de semnătură pentru HP OMEN, iar HP se îndepărtează de asta. Compania se îndreaptă spre un aspect mai curat, ceva introdus pentru prima dată în laptopul OMEN 15. Tot atunci OMEN a obținut noul său logo diamant.

Sunt bucuros să văd design-urile minime, mai curate pe computerele de jocuri, să le văd că devin un lucru normal pentru mai multe mărci. PC-urile pentru jocuri au tradiția de a fi foarte extravagante și nu există niciun motiv pentru care să fie așa.

HP obișnuia să împartă gamerii în trei categorii: casual (Pavilion), performanță (OMEN) și entuziast (OMEN X), iar acest PC ar intra în categoria entuziasti. Se pare că acum sunt cinci grupuri. Primele două sunt „modeste și obsedate” și „evazioniști”, dar aceasta se adresează celor doi: „jucători mândri” și „personalizatori”. Nivelul superior este „enthusiast”.

Performanţă

HP OMEN 30L include un procesor Intel Core i9-10900K și un GPU Nvidia GeForce RTX 3080. Include memorie DDR4-3200 de 32 GB, un SSD PCIe NVMe M.2 de 2 TB și un HDD de 2 TB. Acesta este al treilea an consecutiv care revizuiește desktopul pentru jocuri HP, deși anterior a fost numit OMEN Obelisk. Modelul de anul trecut avea un Core i9-9900K, un RTX 2080 Ti, memorie DDR4-2666 de 64 GB, două SSD-uri PCIe NVMe M.2 RAID 0 de 512 GB și un HDD de 2 TB. În cele din urmă, modelul din anul precedent are un Core i7-8700, un RTX 2080, 32 GB RAM DDR4-2666, un SSD PCIe NVMe M.2 de 512 GB și un HDD de 1 TB.

Am prezentat toate aceste specificații, deoarece fiecare dintre aceste sisteme arată o îmbunătățire semnificativă. Core i9-10900K este un procesor de 125W, cu 10 nuclee, față de cel de 95W cu opt nuclee din modelul de anul trecut și de cel de 65W cu șase nuclee din anul anterior. În timp ce am apelat la schimbarea cardului RTX 2080 în urmă cu doi ani, acum avem noua generație de plăci grafice Nvidia cu RTX 3080. Un lucru care ar putea fi puțin trecut cu vederea este memoria mai rapidă, care a creat ceva de bottleneck la modelul anului anterior.

Această unitate a venit, de asemenea, cu un SSD de 2 TB și un HDD de 2 TB. Nu am folosit deloc HDD-ul. Sincer, cu atât de mult spațiu de stocare, nu există niciun motiv. Mi-am sincronizat întregul OneDrive, mi-am instalat toate aplicațiile și am avut încă destul spațiu pentru a-l încărca cu jocuri precum Cuphead, Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection, Microsoft Floght Simulator,  Will of the Wisps, Efect Tetris: Connected și Yakuza: Like a Dragon. SSD-ul este ridicol mai rapid decât HDD-ul, deci dacă puteți obține ceea ce aveți nevoie cu 2TB, care este de-ajuns, nu există niciun motiv să atingeți HDD-ul.

Jucarea acelor jocuri pe HP OMEN 30L este un vis. Între procesorul puternic, GPU de ultimă generație, SSD-ul rapid și memoria mai rapidă, lucrurile sunt cât se poate de rapide, iar timpul de încărcare este practic inexistent. Jocurile 4K sunt rulate ca o adiere, desigur, veți obține lucruri precum real-time ray tracing.

Observați că am numit GeForce RTX 3080 GPU de generație viitoare, chiar dacă acum generația actuală. Asta pentru că încă nu este nimic ce nu poate face cu adevărat vechiul meu RTX 2080 Ti; doar că o va face mai bine și mai repede sunt  absolut sigur de asta. Dacă doriți mai multe cadre pe secundă, veți obține așa ceva.

Desigur, nu faceți upgrade de la un GeForce RTX 2080 Ti. Ar fi o prostie. Probabil doar dacă aveți din seria GTX 1000 sau chiar ceva mai vechi. În cazul ăsta, merită în totalitate, deoarece chiar venind dintr-un GTX 1080, jocurile tale vor arăta și se vor simți mai bine.

Periferice

După cum am menționat, HP mi-a trimis întregul ecosistem OMEN, inclusiv setul cu Mindframe Prime Headset, mousepad-ul OMEN Outpost, mouse-ul OMEN Photon, tastatura OMEN Sequencer și monitorul OMEN 27i.

Dar să începem prin a presupune că nu aveți sute și sute de dolari în plus de cheltuit după ce ați cumpărat PC-ul foarte scump.

Vine cu o tastatură și un mouse și, la fel ca majoritatea combinațiilor de tastatură și mouse care se livrează în cutie cu un PC, sunt destul de simple.

Amândouă sunt conectate prin cablu și își fac treaba destul de bine. Nici unul dintre ele nu sunt deosebit de bune la jocuri, desigur. Mouse-ul este atât de ușor încât pare că nu există nimic în interior, iar tastele în stil chiclet de pe tastatură nu au acea senzație de răspuns instantaneu pe care o au tastaturile de jocuri.

Ideea este că acestea există pentru că trebuie. Din anumite motive, companiile livrează încă un mouse și o tastatură cu PC-uri desktop noi și, de obicei, sunt cele mai ieftine pe care le pot face. Este suficient doar pentru a face PC-ul utilizabil din cutie și nimic mai mult.

Acum, dacă aveți ceva bani în plus de cheltuit, este posibil să începeți să căutați mai mult decât ceea ce este în cutie. Să începem cu monitorul OMEN 27i, deoarece ecranul este ceva de care cu siguranță aveți nevoie. Acesta este un monitor de 27 inch care oferă o rată de reîmprospătare de 165Hz și rezoluție de 2560×1440. Personal îmi place, împreună cu stilul său minimal.

De asemenea, cred că QHD este rezoluția potrivită pentru aproape orice și nu este chiar atât de popular pe cât ar trebui să fie. Pe un laptop, este echilibrul potrivit între o rezoluție înaltă și durata de viață a bateriei. Pentru un ecran de jocuri, este echilibrul potrivit între o rezoluție înaltă și o rată ridicată de frame-uri. Am fost foarte încântat să folosesc acest ecran pentru orice, de la serviciu până la joacă.

Un alt produs care îmi place este OMEN Outpost Mousepad. Este frumos și mare și are un charging pad wireless în partea de sus. După cum am menționat mai devreme, trebuie să îl conectați la un singur port USB de tip C al computerului, dar vine și cu propriul port USB de tip A, care este excelent pentru conectarea la periferice.

Sunt un mare fan al setului cu cască OMEN Mindframe Prime. Este o cască de jocuri, iar accentul este să vă mențineți urechile reci și confortabile. Și dacă vă întrebați unde să-l puneți în timp ce nu îl utilizați, îl puteți agăța doar pe suportul încorporat în monitorul OMEN 27i.

Apoi avem mouse-ul,OMEN PHOTON WIRELESS MOUSE, care este de fapt un mouse Bluetooth conceput pentru jocuri. Știu, am fost și eu sceptic. Este destul de grozav și îl puteți încărca fără fir chiar pe OMEN Outpost Mousepad. Totuși, dacă nu vă place un mouse fără fir, îl puteți folosi cu o conexiune prin cablu în portul USB de tip A din Outpost.

În cele din urmă, avem tastatura OMEN Sequencer, care are iluminare RGB în zone personalizate de utilizator, cinci taste macro și multe altele. Are chiar o roată în partea dreaptă sus pentru reglarea volumului.

Concluzie

M-am bucurat din plin de desktopul HP OMEN 30L, la fel cum mi-au plăcut ultimii doi predecesori. Apreciez, de asemenea, cât de mult efort a depus HP pentru a-l îmbunătăți de-a lungul anilor. Lucrul care îmi atrage atenția în acest an este designul rafinat, iar acest lucru este apreciat de toată gama. Este un upgrade frumos.

În timp ce iubesc HP OMEN 30L, el nu este perfect. Este deosebit de jignitor faptul că există porturi USB 2.0, mai ales când OMEN Obelisk nu le avea (încă mai avea șase porturi USB de tip A, dar toate erau USB 3.x). Mi-ar fi plăcut, de asemenea, să văd cabluri un pic mai ordonate, dar, sincer să fiu, probabil că este ceva ce nici măcar nu ați observa dacă nu aș spune nimic. De asemenea, mi-ar fi plăcut să văd acest sistem cu 16 GB de RAM în loc de 8 GB, deoarece este doar mai scump să faceți upgrade la 64 GB în acest fel.

Performanța HP OMEN 30L este excelentă cu CPU-ul de ultimă generație Intel din seria K și cel mai recent GPU Nvidia. HP a îmbunătățit și termicele, mărind înălțimea computerului pentru un flux de aer mai bun și multe altele. Într-adevăr, termicele afectează performanța la fel de mult ca orice altceva. De asemenea, vine cu memorie mai rapidă și un SSD mai mare.

Acesta este un PC minunat și este foarte plăcut de ținut pe birou. Este frumos și ușor de accesat la interior, HP are un ecosistem OMEN extraordinar și, cel mai important, jocurile se rulează excelent.

Sursa

VEZI ȘI:  Lenovo IdeaCentre Mini 5i

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here