Acasă Smartphone Apple iPhone 12

iPhone 12

122
0

Sumar iPhone 12:

Pe baza testelor noastre, iPhone 12 este cel mai bun iPhone și unul dintre cele mai bune telefoane pe care le puteți cumpăra. Are un design atractiv, conectivitate completă 5G, camere foto bune și performanțe mai bune decât orice telefon Android.

Totuși, iPhone 12 nu este perfect. O cantitate redusă de stocare de bază și lipsa unui încărcător inclus în cutie înseamnă că acest iPhone nu este atât de ieftin pe cât ar putea părea inițial. În plus, unele dintre cele mai bune caracteristici din domeniul Android, cum ar fi zoomul digital puternic și afișajele cu viteză de reîmprospătare rapidă ale Samsung Galaxy S21, lipsesc aici.

Specificații Iphone 12:

 • Preț: $829 unlocked; $799 on contract
 • OS: iOS 14
 • Display: 6.1-inch OLED (2532×1170)
 • CPU: A14 Bionic
 • Stocare: 64GB, 128GB, 256GB
 • Camere spate: 12MP wide (ƒ/1.6), 12MP ultrawide (ƒ/2.4)
 • Camera față: 12MP (ƒ/2.2)
 • Bateri: 2,815 mAh
 • Anduranța bateriei: 8:25 (5G), 10:23 (4G)
 • Dimensiuni: 146,7 x 71,5 x 7,4 mm
 • Greutate: 162 grame

Design

Apple modifică rareori designul fizic al iPhone-ului de la generație la generație și, prin urmare, orice schimbare – oricât de mică ar fi – este de obicei primită cu entuziasm. Puteți crea noua estetică a iPhone-ului drept una dintre acele revizuiri mai modeste.

(Image credit: Tom’s Guide)

Sigur, marginile plate arată destul de frumos și oferă o schimbare de ritm mult apreciată față de ultimii ani consecutivi ai iPhone-urilor rotunjite. Mai mult, îmbunătățesc durabilitatea iPhone 12 în tandem cu noul material Apple Shield Ceramic, deoarece cadrele rotunjite ale iPhone-urilor anterioare le-au făcut mai fragile.

Puține smartphone-uri folosesc laturi plate în zilele noastre, iar iPhone 12 îmi amintește de ce. Marginile se îngroapă în palmă și fac întregul dispozitiv puțin mai greu de prins. De exemplu, iPhone 12 măsoară 7,4 mm grosime – ceea ce este perceptibil identic cu Pixel 5 cu grosime de 7,8 mm. Cu toate acestea, Pixel 5 se simte mai subțire în mână, deoarece se potrivește în mod natural cu curbura palmei.

(Image credit: Tom’s Guide)

Cu toate acestea, sunt în general afectat de designul iPhone 12. Îmi place că Apple a scăzut considerabil marginile în comparație cu iPhone 11 și XR, deși ar fi fost apreciată și un notch ușor redus. IPhone 12 vine cu patru culori – albastru, negru, alb și roșu.

(Image credit: Tom’s Guide)

IPhone 12 se simte mare și premium și nu neapărat mai puțin luxos decât iPhone 12 Pro. Ai aici aceeași rezistență la apă IP68 ca și în Pro, care depășește cu mult celelalte telefoane de pe piață, precum și materialul menționat mai sus, cu infuzie de cristal, care protejează ecranul, despre care Apple estimează că este de patru ori mai puțin probabil să se spargă atunci când este scăpat.

Display

Ecranul LCD al iPhone 11 a fost, fără îndoială, călcâiul lui Ahile al iPhone-urilor premium entry-level Apple în ultimii ani, dar iPhone 12 atenuează acest lucru. Totul se datorează unui nou ecran OLED Super Retina XDR de 6,1 inci, care se găsește și pe iPhone 12 Pro.

(Image credit: Tom’s Guide)

Acest panou are o rezoluție de 2532×1170, ceea ce face o creștere dramatică a clarității conținutului de pe ecran comparativ cu afișajul de la iPhone 11 de 1792×898. De asemenea, este clasificat HDR10, permițându-vă să urmăriți orice videoclipuri înregistrate cu camera din spate echipată cu Dolby Vision a dispozitivului.

VEZI ȘI:  Samsung Galaxy S21+ 5G

După câteva luni de zvonuri care sugera o schimbare , Apple a decis să renunțe la afișajele cu o rată de reîmprospătare ridicată pe întreaga linie iPhone 12, care au devenit de fapt destul de frecvente în spațiul emblematic al smartphone-urilor în ultimul an. Prin urmare, animațiile nu sunt la fel de fluide, iar atingerile și derulările nu răspund cu aceeași rapiditate, așa cum se întâmplă, de exemplu, pe Galaxy S20 de 90Hz Pixel 5 sau 120Hz. Chiar dacă iPhone 12 este mai puternic decât acele dispozitive, se simte mai lent, uneori, pentru că ecranul nu este la fel de rapid. Și asta este ceva ce Apple ar trebui să încerce cu siguranță să remedieze până când iPhone 13 devine realitate.

În ceea ce privește luminozitatea, sub contorul nostru de lumină, iPhone 12 a depășit 569 de nits la cea mai înaltă setare, ceea ce nu depășește considerabil estimarea Apple de 625-nit. A reușit să redea 114,5% din spațiul de culoare sRGB – doar timid față de 122,8% din Samsung Galaxy Note 20 – indicând nuanțe ușor mai restrânse și naturale, mai degrabă decât suprasaturate.

Privind la testul de precizie a culorii Delta-E, iPhone 12 a obținut un rezultat de 0,29, ceea ce este surprinzător un pic mai rău decât rezultatul 0,22 al iPhone 11. (Numerele mai apropiate de zero indică nuanțe mai perfecte.) Cu toate acestea, culorile mi s-au părut potrivite pentru ochiul meu, iar trecerea la OLED face din acest lucru un salt masiv în comparație cu generația anterioară, în general vorbind.

Camerele

Judecând din exterior, nu ați crede că s-au schimbat prea multe lucruri în departamentul de camere pentru iPhone 12. Dispozitivele de fotografiere din spate cu două lentile sunt aranjate într-un mod asemănător cu cel pentru 2019 și ambele optici wide și ultra-wide, sunt susținute de senzori de 12 megapixeli.

(Image credit: Tom’s Guide)

Cu toate acestea, nu vă lăsați înșelați de ochii voștri, deoarece s-au făcut upgrade-uri. Camera principală, în special, beneficiază acum de un nou design cu 7 elemente, cu o deschidere ƒ / 1,6, cea mai mare de pe un iPhone. Rezultatul acestor două modificări este o îmbunătățire cu 27% a performanței la lumină slabă, care, împreună cu progresele în Smart HDR și Deep Fusion, ar trebui să se traducă în mai multe detalii chiar și în condițiile cele mai puțin favorabile.

În lumina zilei, camera principală a iPhone 12 vă oferă puține lucruri de reproșat. iPhone 12 tratează mai realist culorile în fotografiere decât orice alt concurent de pe piață.

(image credit: dpreview )

Cu toate acestea, versiunea iPhone 12 arată încă un pic mai clară pentru ochiul meu, cu un tratament mai bun al tonului pielii și Smart HDR gestionează cu pricepere contrastul dintre umbrele adânci. IPhone 12 aplică, de asemenea, un bokeh mai precis în jurul părului și urechilor, ceea ce este adesea provocarea unor portrete simulate de adâncime de câmp, ca acestea.

(image credit: dpreview )

În general, iPhone 12 se situează printre primele în ceea ce privește performanța camerei din categoria lui de prețuri , dar nu este cel mai bun din toate scenariile. Pentru fotografiile de noapte, aș prefera totuși un Pixel, care poate imortaliza aceleași scene cu mai puțin zgomot. Și dacă aș fotografia de la distanță, aș prefera să am Pixel 5 și pentru Super Res Zoom digital superior sau unul dintre dispozitivele Samsung – fie Galaxy S20 FE, fie Note 20 – pentru zoomul lor optic și hibrid 3x sisteme.

VEZI ȘI:  OnePlus Nord N10 2

Video

Apple a făcut totul pentru înregistrarea video 4K HDR cu linia iPhone 12. La fel ca iPhone 12 și Pro Max, iPhone-ul obișnuit 12 (și iPhone 12 mini mai mic) poate înregistra videoclipuri Dolby Vision, deși doar la 30 de cadre pe secundă față de modelele Pro cu 60. Dolby Vision este un tip de codare HDR care merge dincolo de formatul standard HDR10 pentru a oferi o adâncime de culoare superioară, asigurând în același timp o prezentare vizuală consistentă cât mai strâns aliniată la materialul sursă, indiferent de locul sau modul în care este vizualizat conținutul.

Poate fi greu de observat, dar aveți încredere în noi – diferența este imediat clară atunci când observați același conținut alăturat în HDR și SDR. Am înregistrat un scurt videoclip într-un parc în timp ce soarele cobora în spatele copacilor, iar decalajul, în contrast, în fiecare caz, era deschis. În primul rând, cerul a fost semnificativ mai strălucitor în captura Dolby Vision și am putut distinge de fapt frunze individuale și copaci care reflectă soarele. Aceste aspecte au fost estompate, spălate și ascunse în versiunea SDR și, în calitate de persoană care a folosit un iPhone 11 Pro pentru video pentru o perioadă mai bună de un an, habar n-aveam ce îmi lipsea.

Acum, pentru a fi corect, iPhone 12 este departe de singurul smartphone care poate filma videoclipuri HDR. Cu toate acestea, este singurul certificat Dolby Vision și pot spune cu siguranță că videoclipurile HDR pe care le-am filmat pe Galaxy S20 Plus nu au arătat niciodată la fel de bine needitate ca ceea ce iPhone 12 produse în mod implicit.

5G

Astăzi, o mulțime de smartphone-uri acceptă 5G și nici nu mai trebuie să plătiți mai mult pentru acest privilegiu. Cu toate acestea, filosofia Apple față de 5G este ceea ce distinge iPhone 12 de toate celelalte telefoane 5G.

(Image credit: Tom’s Guide)

Această abordare dublă a 5G este esențială, deoarece înseamnă că atunci când 5G devine în cele din urmă omniprezent, iPhone-ul dvs. capabil 5G nu va fi blocat cu un modem care acceptă doar unele rețele și nu altele.

(Image credit: Tom’s Guide)

Performanță

Înarmat cu primul procesor de 5 nanometri încorporat vreodată într-un smartphone – noul A14 Bionic de la Apple – iPhone 12 oferă cele mai bune performanțe din clasă. Cipul A13 Bionic din seria iPhone 11 era deja mai rapid decât cipul de top 2020 al Qualcomm, Snapdragon 865 Plus, dar A14 extinde și mai mult acest decalaj. Acum, că este 2021, totuși, începem să vedem mai multe telefoane Snapdragon 888, inclusiv în seria Galaxy S21.

Baterie și încărcare

Apple nu dezvăluie niciodată cifrele privind capacitatea bateriei pentru dispozitivele sale, ceea ce face dificilă obținerea unor informații despre longevitate dintr-o foaie de specificații. O dezmembrare recentă sugerează că iPhone 12 ar putea funcționa cu o unitate de 2.815 mAh, ceea ce se traduce cu o capacitate de aproximativ 200 mAh mai mică decât iPhone 11 Pro.

VEZI ȘI:  iPhone 13: data lansării, prețul, leaks

Cu toate acestea, iPhone-urile cu ecran mai mare tind să funcționeze decent în testul nostru personalizat al bateriei, unde dispozitivele navighează continuu pe web prin rețeaua mobilă la 150 de nits de luminozitate a ecranului.

(Image credit: Tom’s Guide)

Pentru un pic de perspectivă, iPhone 11 a înregistrat 11 ore și 16 minute în acest test și considerăm că orice peste 11 ore este foarte bun. IPhone 12, cu toate acestea, a avut în medie 8 ore și 25 de minute în același test, ceea ce pare să fie o scădere semnificativă.

Cu toate acestea, există o poveste mai profundă aici. La fel ca iPhone 11, Apple evaluează iPhone 12 pentru o redare video identică de 17 ore, împreună cu 65 de ore de sunet. Cu toate acestea, iPhone 11 nu avea 5G cu care să se lupte. Și când ne-am repetat testul cu 5G dezactivat în favoarea LTE, iPhone 12 a funcționat mai bine – mult mai bine.

IPhone 12 a durat 10 ore și 23 de minute pe 4G – cu două ore mai mult decât timpul său de 5G. Dacă ar trebui să ghicim, vinovatul ar putea fi faptul că 5G consumă mai multă energie sau că durata limitată a rețelelor 5G face dificilă menținerea unei conexiuni 5G consistente pentru iPhone 12, forțându-l să treacă înainte și înapoi între 5G și 4G. Ar putea fi foarte bine o combinație a ambilor factori, deoarece am observat unele schimbări în testarea noastră, dar în cele din urmă este prea devreme pentru a spune concludent care sunt vinovații.

Povestea bateriei se înrăutățește pe măsură ce ne apropiem de elefantul din cameră – decizia Apple de a renunța la un încărcător și căști cu fir cu fiecare iPhone în viitor.

Situația încărcătorului este aceeași pentru cumpărătorii din Marea Britanie, Apple dorind 39 GBP pentru încărcătorul MagSafe și 19 GBP pentru încărcătorul cu fir de 20 de wați.

În testarea noastră, noul adaptor de 20 de wați a făcut ca iPhone 12 să fie încărcat la 57% în 30 de minute. Acest lucru depășește estimarea de 50% a Apple, deși cu siguranță nu veți vedea acest tip de viteză dacă depindeți de vechiul încărcător de 5 wați de pe iPhone-urile de odinioară pentru a încărca noul dispozitiv. IPhone 12 se poate încărca acum și fără fir la o viteză maximă de 15 wați, ceea ce este semnificativ mai bun decât vechiul mandat de 7,5 wați al Apple.

(Image credit: Tom’s Guide)

Deci…

Am două păreri despre iPhone 12. Nu există nicio îndoială că acesta este un telefon excelent în general și multe dintre schimbările pe care Apple le-a făcut iPhone-ului său cel mai popular sunt în bine. Noul panou Super Retina XDR este o îmbunătățire fenomenală față de panourile dezamăgitoare LCD din modelele anterioare la acest preț, chiar dacă nu are o rată de reîmprospătare ridicată. Și noul design proaspăt, sistemul MagSafe și sistemul excelent cu cameră duală, toate câștigă notele mari ale iPhone 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here