Acasă Smartphone Apple iPhone 13: data lansării, prețul, leaks

iPhone 13: data lansării, prețul, leaks

234
0
iPhone 13

Noul iPhone 13: ultimele zvonuri:

 • Patru noi telefoane iPhone 13
 • Data lansării: septembrie 2021
 • Afișaje noi ProMotion 120Hz
 • Nouă cameră quad cu zoom de 10x
 • Noul procesor Bionic A15
 • Preț: de la 699 GBP (799 USD)

Apple este foarte secret în ceea ce privește anunțurile tehnologice, dar urmând cele mai recente zvonuri, data lansării iPhone 13 al Apple va fi septembrie 2021. iPhone-ul de ultimă generație va aduce o serie de actualizări, inclusiv un modem 5G ultra-rapid, cameră ultra-wide și primul afișaj Apple de 120Hz.

Iată tot ce știm despre iPhone 13 până acum …

Primele zvonuri despre iPhone au apărut cu mult înainte ca CEO-ul Apple, Tim Cook, să dezvăluie iPhone 12, în 2020. Mai recent, s-a speculat puternic că Apple ar putea readuce TouchID și vorbea despre iPhone 13 că ar putea veni cu un aranjament la cameră neobișnuit, în „diagonală”.

Deci, când va fi lansat iPhone 13? Câte camere va avea? Va include Apple viitoarele căști wireless AirPods 3 cu noul iPhone 13? Toate întrebările ar fi logice.

iPhone 13: Dată de lansare

Timp de 10 ani, Apple a lansat următorul iPhone în luna septembrie. Apoi, în 2020 a apărut Covid-19 forțând Apple să-și împingă lansarea iPhone 12 în luna octombrie.

Cu excepția oricăror alte perturbări cauzate de criza globală a sănătății, Apple este sfătuit să lanseze iPhone 13 în septembrie 2021, conform rutinei obișnuite.

Într-o notă pentru investitori din 12 decembrie, respectatul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a declarat că producția iPhone va rula conform programului obișnuit pre-iPhone 12 și că ne putem aștepta la toate modelele iPhone disponibile până în septembrie 2021 fără întârzieri.

Pentru referință, iată cum sa lansat lansarea iPhone 12 (întreruptă de Covid):

iPhone 12 Pro: precomenzile au început la ora 05:00 PST (8:00 EST, 13:00 BST) pe 16 octombrie 2020, pentru disponibilitate pe 23 octombrie.

iPhone 12 Pro Max: precomenzile au început la 5:00 AM PST pe 6 noiembrie 2020, pentru disponibilitate pe 13 noiembrie.

iPhone 12: precomenzile au început la ora 05:00 PST (8:00 EST, 13:00 BST) pe 16 octombrie 2020, pentru disponibilitate pe 23 octombrie.

iPhone 12 mini: precomenzile au început la ora 05:00 PST pe 6 noiembrie 2020, pentru disponibilitate pe 13 noiembrie.

iPhone 13: preț

Încă nu am văzut leak-uri de preț demne de încredere pentru iPhone 13, dar există câteva lucruri de remarcat.

Samsung Galaxy S21, care a fost lansat în ianuarie 2021, a costat de fapt mai puțin decât predecesorul său, Galaxy S20. Potrivit analiștilor tehnologici, producătorii de telefoane vor seta prețuri mai mici anul acesta pentru a încuraja utilizatorii să facă upgrade la cele mai recente telefoane, în ciuda recesiunii economice.

Va trebui să așteptăm să vedem dacă Apple urmează exemplul Samsung, dar nu vă faceți speranțe. Fiind un brand de lux cu un număr uriaș de fani la nivel mondial, este puțin probabil să se complace în ceva atât de nepotrivit ca reducerea prețurilor. Mai probabil, iPhone 13 va costa cam la fel ca iPhone 12 – de la 799 GBP (799 USD).

Un lucru este sigur: Apple nu va duce lipsă de cumpărători. La 27 ianuarie 2021, CEO-ul Tim Cook a raportat venituri record de 65,6 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal din 2021 – cu aproximativ 5 miliarde de dolari mai mult decât preziseră analiștii.

Creșterea vânzărilor a fost determinată de un număr record de persoane care și-au actualizat iPhone-urile în ultimul trimestru al anului 2020 (iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max s-au vândut cel mai bine în acea perioadă). Judecând după aceste cifre uriașe, este probabil ca iPhone 13 să debuteze la aproximativ același preț ca iPhone 12. Vă vom ține la curent de îndată ce vom afla mai multe despre prețul și data lansării iPhone.

iPhone 13: design

În martie 2021, analistul de încredere Ming-Chi Kuo a lansat o notă detaliată pentru investitori în care susținea că noul iPhone va fi disponibil în „patru modele cu aceleași dimensiuni de ecran”.

Asta sugerează că familia iPhone 13 va fi asemănător cu gama iPhone 12 din 2020. În ceea ce privește zvonurile persistente că Apple va scoate iPhone Mini de 5,4 inci, Kuo a spus în aprilie 2021 că crede că, deși va exista un iPhone 13 Mini, ar putea fi ultima dată când va fi produs.

VEZI ȘI:  POCO X3 NFC

Iată cum ar putea arăta (zvonit) ecranele din seria 2021 iPhone 13:

 • iPhone 13 mini – 5,4 inci
 • iPhone 13 – 6,1 inci
 • iPhone 13 Pro – 6,1 inci
 • iPhone 13 Pro Max – 6,7 inci

Previziunile (foarte credibile) ale lui Kuo sunt corelate cu zvonurile anterioare de pe noul iPhone, scrise de colegul tehnician Ross Young, care susținea că Apple va lansa două dispozitive „accesibile” și două modele de ultimă generație binecuvântate cu tehnologia de top a camerelor Cupertino.

În ceea ce privește designul iPhone 13, nu se așteaptă modificări majore în 2021. Apple tinde să lanseze o revizie majoră a designului iPhone la fiecare doi ani, iar iPhone 12 având un design „geometric” proaspăt și 5G, Apple va aștepta probabil până în 2022 pentru a face orice schimbări mari.

Acestea fiind spuse, vă puteți aștepta să vedeți câteva modificări interesante …

În primul rând, există numeroase speculații că Apple va micșora în cele din urmă notch-ul (acea secțiune enervantă din partea de sus a dispozitivului care a oprit iPhone-ul să devină „full-screen” din 2017).

În nota sa pentru investitori din martie 2021, analistul de încredere Kuo a dat o veste despre noul iPhone, și anume  „o zonă notch redusă”. Ne așteptăm la o reducere între 10 și 30%. Kuo continuă spunând că Apple nu va adopta o cameră selfie „pin-hole” până cel mai devreme în 2022 (de atunci a revizuit-o până în 2023). Iată un concept recent de la LetsGoDigital care imaginează cum ar putea arăta o „notch redusă”.

Și (așa cum a fost raportat pentru prima dată de MacRumors) la 23 martie, compania greacă de reparații iRepair a obținut și a împărtășit o imagine a ceea ce pretinde că sunt panourile din sticlă frontale pentru iPhone 13 Mini, iPhone 13 și iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. În această presupusă fotografie a panourilor din sticlă din față ale telefoanelor – care prezintă aceleași trei dimensiuni de afișaj de 5,4 inci, 6,1 inci și 6,7 inci ca linia iPhone 12 – notch-ul de pe fiecare iPhone este vizibil mai mică, iar difuzorul cască are a fost mutat deasupra acestuia, în cadrul superior.

iphone 13 glass
(Image credit: macrumors )

Kuo este, de asemenea, încrezător că Apple va readuce TouchID (în combinație cu FaceID, clar). Acest zvon se leagă de un brevet Apple dezvăluit anterior, care arăta cum să integreze senzorii Face ID și Touch ID în ecranul unui dispozitiv.

Având măști de față acum cu restricțiile riguroase în unele părți ale lumii, reintroducerea TouchID nu ar putea veni într-un moment mai bun pentru mulți utilizatori. (Fapt amuzant: cel mai recent sistem de operare iOS 14.5 al Apple este lăudat pentru capacitatea de a debloca iPhone-ul dvs. utilizând un Apple Watch când purtați o mască.)

Un alt zvon mare – trimis pentru prima dată de Jon Prosser, leaker Apple în mai 2020 – sugerează că noul iPhone ar putea fi „fără porturi”. Ideea este că Apple ar elimina toate porturile de pe unul dintre dispozitivele sale de ultimă generație. Designul fără porturi se va baza în totalitate pe încărcarea fără fir și căștile fără fir, cum ar fi noul AirPods Max de la Apple și viitoarele AirPods 3. Zvonul „fără porturi” a fost stimulat de un raport Bloomberg din ianuarie 2021, care susținea că Apple ia în considerare axarea portului Lightning .

Cu toate acestea, se pare că designul „fără porturi” este departe de adevăr. În raportul său din martie 2021, analistul de vârf Kuo spune că toate cele patru telefoane mobile iPhone 13 vor rămâne conectori Lightning. De ce? Deoarece Lightning oferă o rezistență la apă mai mare decât USB-C, iar Apple vrea să se asigure că iPhone 13 este la fel de „rezistent pe viață” ca predecesorul său. Acestea fiind spuse, Kuo continuă spunând că iPhone-ul ar putea merge fără porturi în 2022.

Se spune că noul iPhone vine într-un nou finisaj negru mat. Apple ia în considerare, de asemenea, o schemă de culori bronz sau portocaliu, dar este mult puțin probabil să ajungă la rafturi altceva decât negru mat.

VEZI ȘI:  Xiaomi Mi 11X Pro

În ceea ce privește zvonul că Apple va lansa un iPhone pliabil anul acesta … nu este la fel de exagerat pe cât pare. Se spune că Apple a trimis prototip de dispozitive pliabile către Foxconn, partenerul său de producție chinez, în vara anului trecut. Aparent, Foxconn va testa dispozitivele cu mai mult de 100.000 de acțiuni de deschidere/închidere și va raporta în curând spre Cupertino rezultatele.

Deci, în timp ce un iPhone pliabil pentru 2021 este puțin optimist, s-ar putea să nu fie atât de departe de adevăr până la urmă.

Într-adevăr, DigiTimes a susținut recent că LG lucrează cu Apple la ecrane pliabile pentru un viitor iPhone. Și Kuo a susținut aceste zvonuri, susținând că dispozitivul ar trebui să fie lansat în 2023. Deși subliniază că este încă în stadiul de cercetare…

iPhone 13: display

Se zvonea că iPhone 12 ar avea un ecran ProMotion cu o rată de reîmprospătare variabilă, dar nu s-a materializat niciodată. În schimb, este posibil ca Apple să fi salvat acel upgrade pentru iPhone 13 …

Cea mai recentă notă pentru investitori a lui Ming-Chi Kuo (obținută de MacRumours) susține că cele două modele iPhone 13 Pro vor avea o tehnologie de afișare LTPO de putere redusă și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Dacă are dreptate, tehnologia de ultimă generație ar putea binecuvânta iPhone 13 Pro și Pro Max cu un scroll și mai lin, împreună cu îmbunătățiri pe partea de jocuri și redare video.

Un raport anterior din ianuarie 2021 al TheElec dezvăluie mai multe detalii: „Ambele modele de iPhone 13 vor utiliza panouri OLED de low-temperature polycrystalline oxide (LTPO) cu strat subțire de oxid policristalin – thin-film transistors – (TFT) fabricate de Samsung Display.” În timp ce unii au crezut că doar iPhone 13 Pro Max ar avea un ecran LTPO, sursele au susținut recent că i s-ar alătura în acest sens iPhone 13 Pro.

Tehnologia LTPO permite rate de reîmprospătare variabile între 1Hz – 120Hz, ceea ce ar permite iPhone să optimizeze durata de viață a bateriei atunci când, de exemplu, este inactiv. Celălalt lucru interesant despre LTPO este că tăie un strat de componente sub afișaj, ceea ce sugerează că iPhone 13 ar putea fi cel mai subțire iPhone de la Apple.

Alte scurgeri recente au arătat noul iPhone cu un afișaj „always on”, lucru care ar putea fi facilitat de tehnologia LTPO de putere redusă. Iată un videoclip simulat despre cum ar putea funcționa această funcție, datorită celor de la A Better Computer.

Nu te entuziasma prea mult, totuși. Alți analiști au pus un duș rece pe zvonurile „always on”, susținând că Apple nu va putea integra tehnologia LTPO până în 2022, când iPhone 14 va fi lansat, probabil.

iPhone 13: specificații  și stocare

Zvonurile spun că noul iPhone va ridica ștacheta când vine vorba de specificații și stocare. Poate cea mai interesantă știre de până acum este că gama iPhone se va lăuda cu modemul X60 Qualcomm, potrivit analistului remarcat Ming-Chi Kuo.

Datorită celui mai recent proces de fabricație „5nm” al Qualcomm, X60 oferă o performanță mai mare decât modemul „7nm” X55 de pe iPhone 12. X60 este mai inteligent și la suportă 5G, obținând viteze de conectare mai mari, păstrând în același timp viața bateriei.

IPhone 13 este pregătit pentru un nou impuls datorită cipului Apple (zvonit) A15 Bionic. Se consideră că A15 este o problemă System-on-Chip (SoC) – o actualizare majoră față de procesorul A14 Bionic din actualul iPhone. Din punct de vedere al performanței, ar putea fi o lovitură uriașă.

În ceea ce privește stocarea, este de așteptat ca noul iPhone să aibă între 64 GB și 512 GB, dar un raport din februarie 2021 decară iPhone 13 cu până la 1 TB de stocare – dublu față de 512 GB în actualul iPhone 12 Pro cu cea mai mare capacitate. Raportul pare să fie de acord cu un videoclip YouTube din ianuarie 2021 publicat de Front Page Tech, care a mai spus că 1 TB de stocare ar putea fi realizat.

VEZI ȘI:  Realme GT Neo

În cele din urmă, se zvoneste că noul iPhone acceptă Wi-Fi 6E, o versiune îmbunătățită a Wi-Fi 6, despre care se spune că va oferi viteze de internet mobile chiar mai mari. Este posibil ca „E” să nu spună prea multe, dar extinde lățimea de bandă a telefonului de la 5GHz la 6GHz. Acea lățime de bandă suplimentară de 1000Hz ar putea face o mare diferență atunci când redați videoclipuri HD.

iPhone 13: camera

Vestea cea mai mare aici este că noul iPhone se spune că se laudă cu o nouă cameră de 48MP cu un obiectiv ultra-wide care schimbă datele problemei.

Potrivit unui raport din februarie 2021 al lui Ming-Chi Kuo, următoarele iPhone-uri ar putea avea un obiectiv ultra-larg cu 6 elemente, cu o deschidere f / 1,8 (de la f / 2.4 pe iPhone 12).

Și, pentru prima dată, Apple este înclinat să adauge focalizarea automată la un obiectiv ultra-larg. În plus, se spune că titanul tehnologic dezvoltă un zoom optic de 10x pentru a se potrivi cu smartphone-ul Android de top din 2021 până acum, Samsung Galaxy S21.

Singurul dezacord pare să fie asupra modelelor iPhone 13 care vor purta noul obiectiv ultra-wide. Kuo spune că actualizarea va fi limitată la cele două modele iPhone 13 Pro, în timp ce analiștii Barclays și cunoscutul tipster Ross Young susțin că toate cele patru iPhone-uri vor primi tehnologia.

O ultimă adăugare ar putea fi includerea senzorilor LiDAR pe iPhone 13 și 13 mini, nu doar pe modelele Pro. Conform surselor spun că toate iPhone-urile din 2021 vor include senzorul avansat.

Un leak recent a iPhone 13 obținută de MySmartPrice pare să adauge credibilitate acestei teorii. Acesta sugerează următorul flagship Apple cu o nouă cameră și un „aranjament diagonal”. Camerele sunt așezate vertical pe iPhone 11 și iPhone 12, dar pe noul iPhone camerele din spate se află în partea stângă sus și în dreapta jos al modulului camerei. Ar putea Apple să elibereze spațiu pentru un senzor LIDAR?

Aceeași scurgere spune și teoria conform căreia Apple ar putea să planifice să strângă nu una, ci două camere frontale în crestătura redusă a iPhone 13.

Se pare că există un mod portret îmbunătățit, care utilizează acești senzori LiDAR, potrivit unor surse care vorbesc canalului YouTube EverythingApplePro. Dacă mai multe modele vor avea acești senzori LiDAR, am putea vedea portrete mai bune pe fiecare telefon din gamă.

În cele din urmă, iPhone 13 ar putea folosi pentru camerele selfie Time-of-Flight (ToF), care folosesc AI pentru a recunoaște fețele și urmări gesturile. IPhone 13 va oferi o navigare touch-free. Cu toate acestea, Google a oferit (dar a abandonat ulterior) o tehnologie prin gesturi similară atunci când a lansat Pixel 4 – ar putea Apple să facă aceeași greșeală? Va trebui să așteptăm și să vedem.

iPhone 13: Nume

Apple introduce noi nume pentru iPhone – X, XS, Xr, Pro, Pro Max etc. – pe măsură ce tehnologia o cere. Deoarece iPhone 13 este de așteptat să fie mai mult „evoluție” decât „revoluție”, se pare că Apple va respecta standardele de denumire iPhone 12. Iată povestea de până acum …

 • 2007 – iPhone
 • 2008 – iPhone 3G
 • 2009 – iPhone 3GS
 • 2010 – iPhone 4
 • 2011 – iPhone 4s
 • 2012 – iPhone 5
 • 2013 – iPhone 5s și iPhone 5c
 • 2014 – iPhone 6 și iPhone 6 Plus
 • 2015 – iPhone 6s și iPhone 6s Plus
 • 2016 – iPhone 7 și iPhone 7 Plus
 • 2017 – iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X
 • 2018 – iPhone XR, iPhone XS și iPhone XS Max
 • 2019 – iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max
 • 2020 – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max
 • 2021 TBC – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max

Inutil să spun că vă vom aduce toate zvonurile, scurgerile și știrile din construcție. Știm că luna septembrie pare departe, dar presupunând că totul merge conform planului, iPhone 13 va fi aici înainte să vă dați seama…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here