Acasă PC Lenovo Lenovo IdeaCentre Mini 5i

Lenovo IdeaCentre Mini 5i

129
0
Lenovo IdeaCentre Mini 5i
Lenovo IdeaCentre Mini 5i

Introducere Lenovo IdeaCentre Mini 5i :

Pros

  • Design care economisește spațiu
  • Performanță puternică pentru dimensiunea sa
  • Depozitare surprinzător de spațioasă
  • Amestec util de porturi

Contra

  • Zgomot persistent al ventilatorului
  • Loc de expansiune puțin sau deloc
  • Tastatura și mouse-ul costă suplimentar

Specificații

Desktop Class Small Form Factor (SFF)
Processor Intel Core i5-10400T
Processor Speed 2 GHz
RAM (as Tested) 12 GB
Boot Drive Type SSD
Boot Drive Capacity (as Tested) 256 GB
Secondary Drive Type Hard Drive
Secondary Drive Capacity (as Tested) 1 TB
Graphics Card Intel UHD Graphics 630
Operating System Windows 10 Pro

 

În comparație cu alte desktop-uri compacte pe care le-am văzut în ultima vreme, Lenovo IdeaCentre Mini 5i (începe de la 509,99 USD; 629,99 USD testat) este mai mic și mai elegant, în timp ce crește și în performanță. Acest mic Lenovo este un adevărat mini PC care are aproape aceeași dimensiune ca Apple Mac mini și mult mai mic decât mini-turnurile Windows, cum ar fi Acer Aspire TC-895-UA91 sau HP Slim Desktop. Îi lipsește luxul din aluminiu periat al Mac mini, dar IdeaCentre Mini 5i adaugă un șuvoi de stil șasiului său din plastic cu un panou superior din țesătură care va ajuta sistemul să se integreze cu birourile sau casele moderne. În interior, sistemul nostru de testare oferă un procesor Intel Core i5 și o memorie RAM de 12 GB, împreună cu unități de stocare nu una, ci două. Păstrarea acestor componente la rece în astfel de spații strânse necesită totuși un ventilator de răcire care se aude în mod constant.

Configurații

Lenovo vinde două configurații ale IdeaCentre Mini 5i. Modelul de bază costă 509,99 USD și are un procesor Intel Core i3 de a 10-a generație („Comet Lake”), 8 GB RAM, o unitate SSD de 128 GB și un hard disk de 1 TB.

VEZI ȘI:  Apple iMac 27 Inch (2020)

Am testat modelul de ultimă generație, la un preț de 629,99 USD, care servește un Core i5 de a 10-a generație, 12 GB de memorie, un SSD de 256 GB și un hard disk de 1 TB. Ambele modele au grafică integrată Intel, Wi-Fi 6 (802.11ax) și Bluetooth 5.1 wireless, care rulează pe Windows 10 Pro.

Pe baza performanțelor Acer Aspire TC-895-UA91 bazate pe Core i3, pe care le-am testat la începutul acestui an, IdeaCentre Mini 5i de nivel inferior ar putea oferi o valoare mai bună. În ciuda faptului că are mai puține nuclee de procesare (patru față de șase) și fire de procesare virtuale (opt față de 12), precum și mai puțină memorie RAM, Aspire se potrivește mai mult sau mai puțin cu performanțele IdeaCentre în testarea PC Labs, în mare parte datorită ceasului superior al Core i3. (Răcirea mai robustă a computerului Acer probabil a ajutat, de asemenea.) Cu excepția cazului în care intenționați să vă angajați în crearea de conținut sau editare media care ar putea profita de nucleele CPU suplimentare ale unității noastre de testare, ar trebui să obțineți performanțe similare în condiții de utilizare ușoară din prețul mai mic al modelului Lenovo.

Dacă vă strângeți ochii, ați putea confunda IdeaCentre Mini 5i cu un Mac mini. Apropo, ambele sunt pătrate gri. La 1,6 x 7,6 x 7,2 inci (HWD), Lenovo este puțin mai înalt, dar altfel puțin mai mic decât compactul Apple, care măsoară 1,4 cu 7,7 cu 7,7 inci. Așa cum am menționat, IdeaCentre Mini 5i este semnificativ mai redus decât un desktop mini-turn, cum ar fi Acer Aspire menționat anterior (13,4 x 6,4 x 13,8 inci) sau HP Slim Desktop (10,6 cu 3,7 x 11,9 inci).

Un ventilator activ și tone de porturi

La fel ca în cazul hard disk-ului, nu am putut accesa ventilatorul de răcire al IdeaCentre, dar știam că este acolo, deoarece se învârtea mereu. Vârâitul său era în permanență audibil. De îndată ce porniți sistemul, ventilatorul începe să se învârtă și nu se oprește niciodată, chiar și atunci când sistemul stă inactiv. Se crește în timpul sarcinilor grele, cum ar fi editarea de videoclipuri sau fotografii, făcând whirul și mai evident. Nu atinge niciodată punctul de a suna ca un motor cu reacție, dar pentru un sistem care este probabil să fie plasat deasupra biroului dvs. și în loc de dedesubtul acestuia, ventilatorul nu este niciodată scos din urechi.

VEZI ȘI:  Falcon Northwest Talon

Ventilația termică ocupă jumătate din panoul inferior al IdeaCentre Mini 5i și patru picioare din cauciuc îl împiedică să se așeze direct pe birou, dar încă nu există suficientă mișcare de aer prin șasiul compact, bine împachetat, pentru a permite ventilatorului de răcire să se oprească.

Pentru un PC atât de mic, IdeaCentre Mini 5i oferă o multitudine de porturi. Pe panoul din spate, veți găsi atât conexiuni HDMI și DisplayPort, patru porturi USB 3.2 Type-A, o mufă Ethernet și portul de alimentare. Singurul element lipsă de care ați putea avea nevoie este un slot pentru carduri de memorie flash.

Pe panoul frontal veți vedea un alt port USB-A 3.2, un port USB-C 3.2 și o mufă pentru căști.

Testarea IdeaCentre Mini 5i: performanțe minunate pentru PC

Sistemul nostru de testare Lenovo IdeaCentre Mini 5i se bazează pe Intel Core i5-10400T, un procesor cu șase nuclee multithread cu o viteză de bază de 2,0 GHz și o frecvență turbo maximă de 3,6 GHz. Spre deosebire de multe mini-PC-uri, IdeaCentre Mini 5i folosește un procesor de clasă desktop mai degrabă decât un cip de laptop cu putere mai mică, deși acesta este un cip de birou din seria T de 35 de wați (conceput pentru PC-uri cu spațiu termic la fel), comparativ cu un computer complet -Fat Core i5-10400 evaluat pentru un TDP de 65 de wați. De asemenea, cipul din seria T nu poate fi overclockat, dar soluția termică și dimensiunea acestui PC fac ca oricum această perspectivă să fie nerealistă.

Pentru graficele noastre de performanță, am comparat IdeaCentre Mini 5i cu alte PC-uri mini și mini-turn de buget. Acer Aspire TC-895-UA91 are, de asemenea, un procesor desktop sub forma Intel Core i3-10100, în timp ce celelalte două PC-uri Windows de aici – HP Slim Desktop S01-aF0020 și Lenovo IdeaCentre 3 – utilizează AMD Athlon de consum redus. cipuri mobile. Între timp, Mac mini dispune de noul procesor M1 al Apple, găsit și în cele mai recente MacBook Air, MacBook Pro și viitoarea iMac de 20 inci de 20 inch. Am inclus Mac mini chiar dacă la 699 USD este cel mai scump din grup și nu apare în fiecare diagramă de referință de mai jos.

VEZI ȘI:  Acer Aspire TC-895-UA92 Desktop

Prea elegant pentru a-l ascunde

Lenovo IdeaCentre Mini 5i este un mini PC plin de funcții, dar dacă nu sunteți limitat la dimensiune, puteți găsi o valoare mai bună cu Acer Aspire TC-895-UA91. Deși nu este la fel de economisitor de spațiu sau elegant, Aspire oferă aproximativ aceeași performanță la un preț mai mic. Și oricât de elegant este IdeaCentre, acoperit cu pânză, este posibil să nu doriți să-i oferiți un loc proeminent pe birou, din cauza zgomotului constant al ventilatorului său de răcire. (Și dacă v-ați pune computerul sub birou și în afara urechii, oricum, aproape cu siguranță aveți loc pentru un mini-turn.)

La final…

IdeaCentre Mini 5i cu față de material Lenovo se desprinde de matrița mini-PC insuficientă, dar o astfel de libertate necesită un ventilator de răcire constant.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here