Home Smart-TV LG C1 OLED TV (OLED65C1)

LG C1 OLED TV (OLED65C1)

0

Sumar

LG C1 OLED TV este urmașul celui mai bun televizor LG din 2020, LG CX OLED. Așteptările noastre pentru C1 OLED au fost imense – și totuși, a reușit să ne satisfacă pe deplin.

Asta pentru că LG a făcut o serie de mici modificări la modelul de anul trecut. Acum folosește procesorul Alpha a9 Gen. 4 de la LG pentru îmbunătățirea scalării și a sunetului surround virtual și cu patru porturi HDMI 2.1 separate, este gata pentru PS5, Xbox Series X, Xbox Series S și orice consolă de generație următoare. Jucătorii vor aprecia, de asemenea, noul meniu Game Optimiser care vă oferă opțiunea de a regla rapid luminozitatea, contrastul și VRR din mers.

La fel ca în cazul modelului anterior, veți găsi asistență atât pentru Asistentul Google, cât și pentru Alexa Amazon, care pot fi accesate folosind butoanele dedicate de pe telecomandă și un depozit aproape complet de servicii de streaming care include Netflix, Hulu, Disney Plus, Amazon Prime Video si multe altele.

LG C1 OLED TV nu este impecabil, deoarece ne-am confruntat cu probleme legate de felul în care noul Alpha a9 Gen. 4 le ridică și cât de reflexiv este ecranul complet din sticlă la lumina zilei, dar problemele sunt puține.

Există, desigur, televizoare cu rezoluție mai mare, cum ar fi LG Z1 OLED, care oferă rezoluție 8K, și noua serie LG G1 Gallery care folosește râvnitele panouri OLED evo care oferă o luminozitate mai bună. Cu toate acestea, considerăm că LG C1 OLED oferă cel mai bun amestec de preț și performanță și ar trebui să fie în topul listei dvs. pentru potențialul televizor care merită să fie cumpărat în 2021 și nu numai.

Prețuri și date de lansare

 • Disponibil începând din martie 2021
 • Disponibil în dimensiunile ecranului de 48 inci până la 83 inci
 • Prețul începe de la 1.499 USD / 1.699 GBP (aproximativ 2.000 USD)

LG C1 OLED TV face parte din gama de televizoare LG 2021 care include noile LG A1 OLED, LG G1 OLED și LG Z1 OLED, precum și noile televizoare QNED precum QNED99, QNED95, QNED90 și QNED85. LG C1 este cel mai ieftin OLED din gama care folosește noul procesor Alpha a9 Gen. 4 (A1 OLED va fi mai ieftin, dar folosește procesorul a7), totuși încă nu este ceea ce am considera ieftin:

Prețul SUA și data lansării

 • OLED48C1PUB de 48 de inci este disponibil în aprilie 2021 la 1.499 USD
 • OLED55C1PUB de 55 de inci este disponibil pe martie 2021 pe site-ul web LG pentru 1.799 USD
 • OLED65C1PUB de 65 de inci este disponibil în martie 2021 pe site-ul web LG pentru 2.499 USD
 • OLED77C1PUB de 77 inci este disponibil în martie 2021 pe site-ul web LG pentru 3.799 USD
 • OLED83C1PUA de 83 inch este disponibil în mai 2021 la 5.999 USD

Dacă comparați aceste prețuri cu cele de anul trecut, LG C1 OLED TV costă exact același preț ca și LG CX OLED când a apărut pentru prima dată anul trecut, deși acum îl puteți găsi la un preț redus, când LG C1 OLED TV intră pe rafturile magazinelor. Deoarece nu există o diferență semnificativă între cele două decât procesorul, probabil că merită să cumperi modelul de anul trecut dacă îl prinzi la reducere.

Este logic că televizorul de anul trecut este acum mai ieftin, dar cum se compară prețul C1 OLED cu celelalte televizoare OLED? Comparativ cu noul Sony A80J OLED, care costă 2.799 USD pentru versiunea de 65 de inci, C1 OLED este puțin mai ieftin pentru cumpărătorii din SUA, dar cumpărătorii din Marea Britanie vor plăti 4.199 GBP pentru Sony A80J de 65 de inci, astfel încât OLED de 2.499 C1 este un chilipir.

Cu toate acestea, există alternative mai ieftine, cum ar fi televizorul OLED Vizio, care începe de la doar 1.199 dolari pentru un model de 55 inci sau Panasonic HZ980, care costă doar 1.098 lire sterline de la Currys. Există unele dezavantaje ale ambelor televizoare (începând cu lipsa porturilor HDMI 2.1), dar acestea sunt mai ieftine și oferă niveluri de negru în mod similar.

Design

 • Standul unibody se simte puternic și în sigur
 • Foarte subțire în partea de sus
 • Suprafață de sticlă reflexivă
 • Fantastic Magic Remote

Poate fi o prostie să vorbești despre cum arată un televizor în exterior – este imaginea care contează cel mai mult, la urma urmei – dar nu poți ignora cât de frumos este LG C1 OLED TV în ceea ce privește designul. Partea din față a televizorului este minimalism pur – există un suport lung argintiu care ține televizorul în poziție verticală și doar un milimetru sau doi între imagine și marginea ecranului.

Rotiți televizorul în lateral și veți vedea ecranul OLED subțire; este mai subțire decât smartphone-ul dvs. și arată și mai frumos. Spre partea de jos a televizorului, lângă locul în care se montează suportul, televizorul este puțin mai gros pentru a adăuga componentele și difuzoarele, dar chiar și acea secțiune nu este mai mare decât majoritatea televizoarelor LED-LCD.

(Image credit: LG)

De fapt, singura problemă reală cu designul lui LG C1 OLED TV este că partea frontală din sticlă este destul de reflexiv. Puneți-l într-o cameră cu lumină moderată. Sigur, acea strălucire dispare când ai un conținut luminos și colorat care se joacă pe ecran, dar orice noapte sau scenă spațială va avea o strălucire dacă nu poți închide jaluzelele.

Cu toate acestea, în afara acelui defect dureros, restul designului obține note complete. În ceea ce privește porturile, C1 are patru porturi HDMI 2.1 full-spec care acceptă 4K la 144Hz, plus că aveți trei USB-uri, tuner RF, Wi-Fi, Bluetooth și ieșire audio digitală optică. Nu în ultimul rând, unul dintre porturile HDMI acceptă eARC / ARC, care este excelent pentru persoanele cu AVR sau soundbar cărora nu le place să aibă mai mult de o telecomandă în uz.

Vorbind de telecomenzi, LG C1 OLED TV vine cu minunata telecomandă LG Magic care este compatibilă cu Bluetooth și are un microfon încorporat pentru căutări vocale. Telecomanda se simte minunat în mână și folosește două baterii AA. Ceea ce ne place cel mai mult este că interfața de utilizare poate fi controlată fie folosind comenzi de mișcare în stil Wii, fie pad-ul direcționale, sau puteți utiliza cele patru butoane de lansare rapidă din partea de jos a celor mai populare aplicații.

(Image credit: LG)

Sistemul SMART

 • Suport pentru aproape orice serviciu de streaming
 • UI rapid și receptiv cu AirPlay și Casting
 • Amazon Alexa și Asistentul Google încorporat

Dacă ați folosit un televizor LG în ultimul deceniu, veți ști la ce să vă așteptați cu LGC1 OLED TV – da, este WebOS. Ceea ce face din WebOS un vechi element de bază al televizoarelor LG este flexibilitatea sa de a adăuga canale noi de îndată ce apar. Pur și simplu, deoarece nu are nicio loialitate față de Google, Amazon sau Apple, WebOS acceptă toate cele de mai sus simultan cu o interfață de utilizare zippy și un sistem robust de personalizare.

Singura schimbare majoră din acest an este că se concentrează mai mult pe ecranul de start ThinQ AI pe care îl veți vedea de fiecare dată când apăsați butonul de pornire. Aici veți găsi aplicațiile dvs. cele mai frecvent utilizate, precum și orice dispozitive pe care le-ați conectat la ThinQ AI.

Apropo de aplicații, aproape toate aplicațiile majore sunt prezentate și contabilizate, inclusiv Netflix, Amazon Prime, Hulu, Vudu, Sling TV, Disney Plus, Paramount Plus și Apple TV. Pentru streamingul de muzică, opțiunile dvs. sunt puțin mai limitate, dar puteți alege în continuare de la Spotify, Plex, Pandora, Amazon Music și multe altele.

Calitatea imaginii

 • Nu folosește noul panou LG OLED evo (dar arată totuși bine)
 • Upscaling-ul este uimitor, cu o mică excepție
 • Suportă HDR10, HLG și Dolby Vision, dar nu HDR10 +

Linia de televizoare OLED 2021 a LG este împărțită în două categorii anul acesta: televizoarele OLED cu noile panouri LG OLED evo și cele fără ea. Pentru cei care se întreabă, LG C1 nu o are – și totuși, chiar și fără noul panou, este încă unul dintre cele mai bune televizoare OLED pe care le-am văzut.

Ceea ce adaugă panoul OLED evo este o luminozitate suplimentară printr-un nou element de iluminare în pixelii autoemisi. Acest lucru lipsește din LG C1 OLED TV, dar am constatat că nu lipsește cu adevărat luminozitatea. În sufrageria noastră moderat luminoasă (adică o lumină ambientală), imaginea arăta superb. Sigur, strălucirea reflectorizantă a pătruns în nivelurile negre din imagini, dar am văzut că luminozitatea ecranului este destul de puternică pentru a compensa frumos lumina ambientală.

Apropo de luminozitate și contrast, LG C1 OLED TV acceptă majoritatea versiunilor majore ale HDR – inclusiv HDR10, Dolby Vision și HLG – cu excepția minoră fiind HDR10 +, ceea ce înseamnă că nu veți vedea spectacole de la Amazon Prime la înălțimea potențialului lor maxim, dar serviciile precum Netflix, Vudu și Disney vor avea toate conținut Dolby Vision activat.

(Image: © LG)

Audio

 • Audio 40W Dolby Atmos
 • Sistem cu 2.2 canale
 • Dialogul se poate pierde în mix
 • Dolby Atmos passthrough cu eARC

Îmbunătățirile imaginii nu sunt singurele trucuri în mâneca LG C1 OLED TV în acest an – are, de asemenea, o caracteristică destul de îngrijită de upscaling a sunetului AI, care transformă piesele audio stereo de bază în sunet virtual 5.1.2 Dolby Atmos cu o cantitate echitabilă de verticalitate și asta face ca LG C1 OLED să sune mult mai bine decât boxele standard ale televizorului.

Ce-i drept, nu este mai bun decât soundbar independent – mai ales dacă o comparați cu unul dintre cele mai bune soundbar, cum ar fi Sonos Arc – dar sunetul out-of-the-box ar trebui să fie mai mult decât adecvat pentru majoritatea oamenilor.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version