Acasă Smart-TV LG GX Gallery Series OLED

LG GX Gallery Series OLED

126
0
LG GX Gallery Series OLED

Sumar LG GX Gallery Series OLED.

LG GX Gallery Series OLED este visul iubitorului de home cinema – un ecran plat exemplar care folosește toate cele mai recente specificații și standarde, de la Dolby Vision și Atmos la Asistent Google și Amazon Alexa, de la Chromecast Built-in la AirPlay 2.0.

În timp ce exteriorul este o minune a ingineriei, în interior aveți noul procesor LG Alpha a9 Gen. 3, care adaugă o recunoaștere facială mai bună și o reducere a zgomotului în mai mulți pași, deja super-upscaling-ul HD-la-4K al LG și multă tehnologie îmbunătățită de procesare a mișcării.

Nu este absolut impecabil, deoarece încă nu poate atinge nivelul de luminozitate al unor televizoare LED-LCD și are unele probleme de echilibrare audio, dar altfel este totuși un ecran plat pentru cei pe care nu îi deranjează să cheltuiască ceva mai mulți bani pe următorul lor televizor.

Design.

Comparația cu vechiul OLED din seria W are sens nu numai pentru că are un design similar, ci și pentru că împărtășește și alte asemănări cheie cu noua serie Gallery GX: ambele trebuie montate pe perete. Din fericire, LG include suportul de perete în cutie, astfel încât nu este nevoie să îl cumpărați separat și, aparent, puteți cumpăra opțional și picioare, dacă doriți.

Vestea bună este că, odată ce l-ați configurat, veți avea un televizor care iese la doar 5 mm de perete și arată superb. Deoarece toate intrările au fost mutate în spatele ecranului, literalmente nu există nimic care să vă distragă atenția de la televizor.

Apropo de intrări, veți găsi patru intrări HDMI 2.1, toate capabile să gestioneze 4K până la 120Hz în HDR pe 10 biți cu eșantionare cromatică 4:4:4 și una cu suport eARC / ARC, plus 3 porturi USB pentru alimentarea dispozitivelor sau găzduirea de unități flash USB, precum și ieșire audio optică și un port audio auxiliar. Nu în ultimul rând, veți găsi tunerul RF compatibil cu ATSC 3.0.

De asemenea, încorporat în televizor este un nou microfon care ascultă mereu și un asistent virtual care folosește „Hi LG” ca frază de comandă. Acest lucru poate fi dezactivat prin setări, dar este mai degrabă o implementare software decât un comutator care poate fi activat și dezactivat.

VEZI ȘI:  Sony Bravia A8H/A8 OLED TV

Smat Tv (webOS cu ThinQ AI)

În timp ce unele platforme de televiziune inteligentă încep să stagneze, webOS-ul LG continuă să găsească noi modalități de a menține lucrurile proaspete. Anul acesta, îmbunătățește capacitățile propriului asistent personal, pe lângă asistența continuă pentru Alexa și Google Assistant.

Funcția marcantă care a fost adăugată este capacitatea ThinQ AI de la LG de a recomanda spectacole, de a urmări anumite echipe sportive și de a vă reaminti când se joacă.

Acum, având o mulțime de asistenți s-ar putea să pară că ar crea o confuzie, este de fapt foarte distractiv să-i ai pe toți pe același dispozitiv care funcționează unul lângă altul. Posibilitatea de a-mi controla dispozitivele conectate la Google Home în timp ce o întreb pe Alexa despre lista mea de cumpărături este un lucru ideal pentru casele inteligente. Sigur, asistentul LG mai ratează cu recomandările sale și nu răspunde întotdeauna când este apelat, dar trio-ul de asistenți oferă încă multă distracție cu care să te joci.

Desigur, asistenții inteligenți sunt doar o parte a unei platforme inteligente competente. Cealaltă parte are o mulțime de servicii de streaming de unde să alegi – webOS pur și simplu nu are probleme. La bord veți găsi toate serviciile de streaming principale precum Netflix, Hulu, Amazon Prime și Vudu, dar și noii veniți precum Disney Plus, Apple TV și Peacock. Într-adevăr, singurul serviciu care ar trebui, probabil, să fie aici, dar nu este, este HBO Max, dar acesta nu a fost neapărat necesar pentru noi.

LG are, de asemenea, o aplicație ThinQ disponibilă care gestionează majoritatea a ceea ce veți găsi pe telecomanda Magic livrată împreună cu televizorul, dar, ca întotdeauna, telecomanda LG este o alternativă distractivă.

Performanță.

Așa cum v-ați aștepta, conținutul de pe ecran arată uimitor pe LG GX Gallery Series OLED. Conținutul HD/SDR arată mai bine ca niciodată, datorită noii procesoare Alpha a9 Gen 3, iar conținutul 4K/HDR are nivelurile de negru perfecte și precizia culorilor pe care le-ați așteptat cu un OLED.

VEZI ȘI:  LG C1 OLED TV (OLED65C1)

Dar, de departe, îmbunătățirea noastră preferată este impulsul semnificativ al gestionării mișcării în mai multe setări de imagine în acest an. Este încă un pic prea agresiv în modul dinamic, dar nu a trebuit să ajustăm o singură setare pentru setarea excepțională Expert ISF (Camera luminoasă), care este perfectă standard. Nu a existat niciun efect ciudat în niciunul dintre conținuturile pe care l-am urmărit, în timp ce secvențele de acțiune au fost ușor de urmărit.

Acestea fiind spuse, singurul lucru care poate afecta performanța acestui televizor este luminozitatea limitată și ecranul de sticlă prea reflexiv – mai ales dacă intenționați să puneți acest televizor într-un living deja luminos, cu multe ferestre. Am testat-o ​​în acel mediu și am observat o strălucire semnificativă și am avut probleme cu identificarea detaliilor care altfel ar fi fost ușor de văzut pe un ecran mai luminos.

Acum, nu poți spune că LG nu a făcut nimic pentru a atenua aceste probleme. De fapt, anul acesta a fost adăugat Dolby Vision IQ la televizor printr-un parteneriat cu Dolby care crește și reduce nivelul de luminozitate și gamma al ecranului în funcție de cantitatea de lumină ambientală pe care o capătă. Modul ar trebui să se activeze automat indiferent de setarea imaginii pe care ați ales-o – asigurați-vă că aveți activ atât modul Dolby Vision Cinema Home, cât și caracteristica AI Brightness a LG.

Vorbind despre Dolby Vision, în ceea ce privește alte asistențe HDR, veți găsi HDR10 și HLG pentru emisiunile HDR pe Sky din Marea Britanie. Desigur, încă nu există o mulțime de conținut în HLG, dar este mai bine să îl ai și să nu ai nevoie de el decât să nu-l ai și să-l dorești. Singurul format HDR care lipsește aici este HDR10 + – ceea ce este un pic dezamăgitor – însă modul activ HDR propriu al LG acționează în mod similar prin adăugarea de metadate dinamice prin intermediul unui algoritm propriu la conținut.

Sunet

Dacă sunteți în căutarea unui sunet perfect, nu îl veți găsi pe seria LG Gallery – difuzoarele încorporate sunt un fel de punct de relaxare într-un design de altfel excelent: din păcate, din cauza constrângerilor de proiectare, televizorul are doar difuzoare sport subțiri, cu putere redusă, care pur și simplu nu se potrivesc cu performanțele premium ale panoului OLED.

VEZI ȘI:  Samsung Q60A QLED 4K

Acum nu este faptul că seria Gallery are cea mai proastă calitate a sunetului pe care am auzit-o la un televizor anul acesta – cu siguranță nu – dar gama medie slabă este pur și simplu dominată de minimele și maximele supracompensatoare. Rezultatul poate fi îmbunătățit prin activarea nivelării volumului, dar pentru un televizor care costă atât de mult, este dezamăgitor.

Vestea bună aici este că seria LG Gallery are suport pentru Dolby Atmos, precum și un port HDMI eARC care poate fi utilizat pentru a trece de-a lungul semnalului Atmos către un soundbar.

Desigur, dacă doriți un OLED cu designul seriei Gallery și calitatea sunetului potrivită, există întotdeauna seria LG WX care vine la un preț de 4.499,99 USD / 4.499 GBP.

Preț și data lansării

Televizorul LG GX Gallery Series OLED este nou-nouț pentru 2020. Este un succesor al vechilor televizoare OLED din seria G pe care le-am văzut în 2016, 2017 și 2018, cu un nou design similar cu ceea ce am văzut pe seria LG Signature W9 OLED.

Marea distincție între cele două serii este că Seria W include încă o bară de sunet Dolby Atmos care acționează ca un hub de intrare / ieșire, în timp ce seria Gallery are toate conexiunile sale pe partea din spate a televizorului. W9 este, de asemenea, mult mai ieftin în acest moment.

Datorită designului său perfect, seria LG Gallery este pe partea mai scumpă: LG OLED55GX de 55 inci vine la 2.499 USD / 2.099 GBP ; LG OLED65GX de 65 inci costă 3.499 USD / 3.199 GBP , iar masivul LG OLED77GX de 77 inci costă 5.999 USD / 5.999 GBP .

Dacă doriți să economisiți niște bani, puteți cumpăra practic același panou OLED pe un șasiu diferit cu LG CX OLED care se vinde adesea cu 800 $ / 400 £ mai puțin decât LG GX OLED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here