Home Smart-TV LG OLED G1

LG OLED G1

0
LG OLED G1

Mai strălucitor ca niciodată, cu un design cu adevărat ultra-subțire, LG OLED G1 duce tehnologia TV mult lăudată a producătorului său, la noi culmi.

LG este compania OLED TV. La urma urmei, fiecare producător care dorește să construiască un televizor OLED – și aproape toți o fac – trebuie să meargă la LG pentru a-și cumpăra panourile OLED brute înainte de a-și pune propria ștampilă pe el. Teoretic, nimic nu a împiedicat un alt producător de televizoare să-l bată pe LG la propriul său joc, dar totul s-a schimbat pentru 2021.

La fel ca anul trecut, seria OLED de gamă LG se numește „Gallery”. Și, la fel ca anul trecut, seria Gallery de la LG sunt ecrane frumoase, subțiri și elegante, care sunt perfecte pentru agățat pe perete. Marea schimbare? Noua serie Gallery folosește un panou OLED complet nou pe care LG îl numește „Evo” – și este disponibil doar aici, pe ecranele seriei Gallery. Așadar, în timp ce OLED65G1 este la fel de subțire și elegant ca modelul pe care îl înlocuiește, se dorește a fi un pas decisiv în performanță – nu numai pe OLED GX, ci peste toate televizoarele OLED de la toate acele mărci rivale.

LG OLED G1

Totul este despre luminozitate

Promitem să nu vă deranjăm prea mult cu detalii tehnice, dar merită să aruncați o privire asupra modificărilor de titlu aici. LG a adăugat un strat de „luminanță” la panoul său OLED, împreună cu un strat verde și a redus lungimile de undă ale straturilor roșu și albastru. Ce înseamnă acest lucru pentru spectator este că sunt imagini mai luminoase, mai dinamice, mai clare și mai vibrante de pe un panou cu o eficiență energetică mai mare. Oricum, aceasta este teoria. În practică, totul pare să fi funcționat frumos. Vizualizați pe LG OLED G1 un conținut care se joacă la punctele forte – un flux 4K Netflix al Thunder Force asistat de Dolby Vision HDR este ideal pentru scopurile noastre – și vă va uimi cu energia și fidelitatea imaginilor sale.

Acest televizor este impresionant prin tonurile sale negre, tonurile albe și prin distanța pe care o poate pune între ele. Datorită capacității de a stinge un pixel, televizoarele OLED au arătat întotdeauna bine în ceea ce privește nivelurile de negru – iar LG OLED G1 servește negru adânc, dar reușește să le investească cu detalii și diferențiere în același timp. Panoul Evo este capabil de tonuri albe strălucitoare, curate și la fel de bogate în informații și, ca urmare, contrastele sunt la fel de largi și mai convingătoare decât pe orice televizor OLED anterior.

LG OLED G1

Toate culorile dintre ele găsesc un mare echilibru între naturalețe și vitalitate. Paleta este extinsă și imaginile LG au un nivel de vibrație bine judecat. Nivelurile de detaliu sunt foarte ridicate, iar LG OLED G1 poate controla chiar și cele mai strânse, mai complexe modele sau texturi cu încredere absolută.

PS5 ready

Toate aceste lucruri bune sunt transmise și altor surse. LG a dotat LG OLED G1 cu patru intrări HDMI și fiecare este compatibil eARC pentru a fi utilizat cu un soundbar la specificația 2.1 pentru a fi utilizat cu Playstation 5 sau Xbox Series de generația următoare. Toate aceste lucruri inteligente de realizare a imaginii pe care le poate avea noile și strălucitoarele console, pot fi exploatate de acest ecran.

În ceea ce privește mișcarea pe ecran, LG OLED G1 are o serie de presetări concepute pentru a păstra aspectul neted și natural – și asta fac. Problema este că presetarea potrivită pentru un flux Netflix (de exemplu) nu este presetarea potrivită, să zicem, pentru un program de difuzare. Deci, va trebui să comutați între ele până când LG vă oferă o imagine pefrectă pentru dvs.

LG OLED G1

A ajunge la acele presetări înseamnă a intra în meniurile de configurare – iar cea mai recentă interfață de utilizator LG (webOS 6.0) este cea mai bună. Pe lângă faptul că este cuprinzător și absolut încărcat cu aplicații utile (cu elemente de evidențiere, inclusiv Netflix, Disney +, Apple TV + și Amazon Prime Video), are câteva caracteristici de recomandare foarte utile. În plus, este simplu de navigat și de utilizat, datorită în mare măsură simplității de a indica și da clic pe telecomanda sa „Magic Remote”.

Totuși mai are nevoie de un soundbar

Chiar dacă v-ați săturat să urmăriți un conținut 4K de înaltă definiție, LG OLED G1 este un expert în materie de rezoluție mai mică. Lucrurile cu definiție standard de la BBC iPlayer, de exemplu, sunt vizibile în mod eminent – clare, detaliate și cu zgomot de imagine redus la minimum. Evident, cu cât cobori mai jos în termeni de calitate, cu atât LG trebuie să proceseze mai greu – deci, dacă ești un mare fan al reluărilor ITV4 ale dramelor din anii 1980, este posibil să nu fie televizorul pentru tine.

Dacă vă alăturați la convingerea lui George Lucas că sunetul reprezintă „50% din divertismentul dintr-un film”, va trebui să luați în considerare o bară de sunet decentă pentru a merge împreună cu calitatea completă a imaginii. Nu este nimic în mod intrinsec în neregulă cu sunetul pe care îl face LG – iar capacitatea sa de a face față unei coloane sonore Dolby Atmos este pentru binele său – dar este plictisitoare și lipsită de implicare, unde imaginile sale sunt captivante și captivante.

Verdictul LG OLED G1

Tehnologia de televiziune OLED părea să se fi aplatizat, dar noul panou LG Evo demonstrează că nu suntem încă la culmea a ceea ce poate realiza. Nu, LG OLED G1 nu ar putea fi niciodată descris ca o afacere, dar este fără îndoială cel mai bun televizor OLED pe care LG l-a creat până acum. Ceea ce îl plasează foarte bine pe lista celor mai bune televizoare OLED realizate vreodată.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version