Acasă Laptopuri Microsoft Surface Laptop 4

Microsoft Surface Laptop 4

65
0
Microsoft Surface Laptop 4
Microsoft Surface Laptop 4

Specificații Microsoft Surface Laptop 4 :

  • Model: Microsoft Surface Laptop 4
  • CPU11th-generation Intel Core i5 – i7 /AMD Ryzen 5 – 7
  • GraphicsIntel Iris Xe / AMD Radeon
  • RAM8GB – 32GB
  • Screen13.5-inch PixelSense (2,256 x 1,504) touch
  • Storage256GB – 1TB SSD

MOTIVE PENTRU A-L CUMPARA

  • Tastatură confortabilă
  • Ecran frumos

MOTIVE SĂ-L EVIȚI

  • Porturi insuficiente
  • Pielea Alcantara s-ar putea distruge în timp

O recenzie scurtă…

Microsoft Surface Laptop 4 a ajuns într-un moment ciudat. Suntem încă în mijlocul unei pandemii globale, unde mulți oameni – inclusiv noi înșiși – lucrează de acasă, renunțând la naveta în care tradițional au strălucit cele mai bune Ultrabook-uri.

Cu toate acestea, acest lucru nu va dura pentru totdeauna și, deoarece unii oameni vor trece cu siguranță la un model de lucru mai hibrid, unde puteți lucra la birou una sau două zile pe săptămână, având ceva portabil, puternic și de lungă durată va deveni din nou important.

Și aceasta este o lume în care Microsoft Surface Laptop 4 ar putea străluci. La fel ca orice alt laptop de suprafață din ultimul deceniu, Microsoft Surface Laptop 4 este suficient de subțire, ușor și suficient de puternic pentru a vă ajuta să treceți prin majoritatea sarcinilor de lucru de zi cu zi.

Dar atunci când combinați acest lucru cu superbul ecran PixelSense și una dintre cele mai confortabile tastaturi pe care le-am folosit vreodată, ne dorim ca acesta să fie laptopul pe care îl ducem la birou odată ce este din nou o posibilitate.

Cea mai bună parte este că are un preț rezonabil pentru ceea ce este. La nivelul solului, plătiți 999 USD (999 GBP, 1.599 USD), iar acest lucru vă va aduce laptopul Microsoft Surface Laptop 4 de 13 inci cu un procesor Ryzen 5, 8 GB RAM și un SSD de 256 GB.

Nu este revoluționar, dar este cam același lucru pe care l-ați plăti pentru un Dell XPS 13 specificat în mod similar – și cel care nu are procesorul Ryzen.

Dar, deoarece Microsoft Surface Laptop 4 este un astfel de vis la care să lucrezi, specificațiile sunt aproape secundare, mai ales dacă cea mai mare parte a muncii tale este procesarea textului și e-mailul.

Așa arată volumul nostru de lucru și este un motiv important pentru care acesta este unul dintre laptopurile noastre preferate chiar acum.

Preț și disponibilitate Microsoft Surface Laptop 4

Microsoft Surface Laptop 4 a fost lansat pe 15 aprilie 2021, începând de la 999 USD (999 GBP, 1.599 USD). Acest preț vă va oferi configurația inițială de 13,5 inci, cu un procesor AMD Ryzen 5, 8 GB de RAM și un SSD de 256 GB. Cu toate acestea, dacă vă aflați în Marea Britanie, va trebui să așteptați puțin mai mult. Surface Laptop 4 va fi lansat acolo pe 27 aprilie.

Dacă doriți să treceți la un model de 15 inci, vă uitați la un preț pentru Surface Laptop 4 de 1.299 USD (1.299 GBP, 2.199 USD). Această configurație de pornire vă oferă un procesor AMD Ryzen 7, 8 GB RAM și un SSD de 256 GB.

Asta înseamnă că cea mai mare diferență dintre laptopul Microsoft Surface Laptop 4 de 15 și 13 inci, la nivel de entry este CPU. AMD Ryzen 5 4680U este o parte cu 6 fire, 12 fire, în care Ryzen 7 4980U este cu 8 fire, 16 fire. Deci, 15-inch va fi puțin mai bun la sarcini de lucru puternice cu mai multe fire, cum ar fi editarea video. Orice altceva este practic la fel.

VEZI ȘI:  MacBook Pro 16-inch 2019

Laptopul de 15 inci are o rezoluție tehnică mai mare, dar are aceeași densitate de pixeli. Este de 201 PPI pe ambele laptopuri, deci nu va exista o diferență vizibilă în nici un fel. Cu toate acestea, un ecran de laptop mai mare este un ecran de laptop mai mare.

De asemenea, puteți actualiza restul hardware-ului laptopului dacă aveți nevoie de puțină energie. Și, în mod ciudat, configurațiile superioare prezintă hardware Intel în loc de AMD. Cel mai puternic Microsoft Surface Laptop pe care îl puteți obține este modelul de 15 inci, cu un procesor Intel Core i7 de generația a 11-a, 32 GB RAM și un SSD de 1 TB pentru 2.399 USD (2.399 GBP, 3.999 AU $).

Este cu siguranță o configurație ciudată, având în vedere că sarcinile de lucru care ar avea nevoie de cea mai mare memorie RAM sunt aceleași sarcini de lucru care ar necesita puterea suplimentară a procesorului pe care Ryzen 7 4980U ar aduce-o la masă. Sperăm că Microsoft adaugă această configurație la o dată ulterioară, suntem siguri că există vreun editor video de călătorie undeva care ar aprecia-o.

Microsoft Surface Laptop 4 Image credit: Future

Design

Laptopul Surface a fost întotdeauna o piesă hardware superbă, iar Surface Laptop 4 nu face cu siguranță o excepție. Modelul pe care l-am primit pentru revizuire este laptopul de suprafață 4 de 13,5 inci și este unul dintre cele mai ușoare și mai subțiri laptopuri pe care le-am folosit vreodată și care nu e deloc de dorit să tastați.

Vine în patru opțiuni de culoare și avem opțiunea Platinum. E frumos. Capacul laptopului Platinum Surface Laptop 4 este, bine, de culoare platină, singurul marcaj fiind un pătrat cu logo Microsoft cromat în mijlocul laptopului. Partea inferioară a laptopului arată similar, dar tava tastaturii are o culoare puțin mai închisă

Laptopul are o grosime de doar 0,57 inci și cântărește doar 1,3 kg, ceea ce îl face să fie ușor de transportat în geantă în timp ce faceți naveta. Dar chiar și cu laptopul de suprafață 4 fiind atât de subțire, se simte totuși incredibil de robust.

Capacul este fabricat din aluminiu și nu are absolut niciun flex. Și, spre deosebire de multe alte laptopuri cu ecran tactil, atunci când aruncați afișajul, balama este atât de solidă, încât nu trebuie să vă reajustați ecranul ulterior sau să-l sprijiniți cu cealaltă mână. Acest lucru, în sine, face ca utilizarea ecranului tactil să fie mai convenabilă și o face să pară mai puțin un truc – ceva ce alți producători de laptopuri pot învăța cu siguranță.

Dar oricât de solidă este partea superioară a laptopului, povestea punții de tastatură este despre confort. Așa cum este tradițional acum cu laptopul Surface, tastatura și trackpad-ul sunt înconjurate de un material Alcantara care este frumos și moale (este un teanc de microfibre asemănător cu piele de căprioară). Tastarea face mult mai confortabilă chiar din poartă, pentru că în loc de acest metal dur, așa cum obțineți cu majoritatea laptopurilor comparabile, este frumos și moale.

Dar există un dezavantaj. Dacă vărsați ceva pe acest material sau primiți firimituri pe el în timpul unei pauze de prânz, avem senzația că se va murdări și ar fi puțin mai greu de curățat decât ar fi altfel. Dar dacă ești conștient de igienă și nu te găsești umplându-ți fața în timp ce încerci și să scoți proiectul care se datorează dimineața pe ușă, ar trebui să fie perfect.

VEZI ȘI:  ASUS ROG Strix G15 AMD Advantage Edition

Cu toate acestea, una dintre cele mai mari victime ale dimensiunilor subțiri este lipsa porturilor. Tot ce obțineți aici este portul Surface Connect din dreapta, un USB-C, un USB-A și o mufă pentru căști. Apreciem faptul că laptopul încă mai are un port USB-A, ceva care este departe de a fi garantat în zilele noastre, dar nu lasă prea mult spațiu pentru extindere pentru oricine nu dorește să plătească banii suplimentari pentru un Surface Dock.

Ecranul Surface Laptop 4 este, de asemenea, cu adevărat superb. Modelul de 13,5 inci pe care îl avem este un afișaj 3: 2 PixelSense cu o rezoluție de 2.256 x 1.504, care este aproape perfect pentru dimensiunea afișajului. Acest lucru face ca vizionarea de filme și videoclipuri pe acest laptop să fie puțin ciudată, deoarece primiți două bare negre atunci când vizualizați conținut 16: 9. Dar când lucrăm la acest lucru, ne place spațiul vertical suplimentar – mai ales atunci când scriem.

Apropo de scris, Surface Laptop 4 are cea mai bună tastatură pentru laptop pe care am folosit-o vreodată. Scrierea pe acest laptop este complet fără efort și are cumva o mulțime de călătorii în ciuda șasiului foarte subțire. Chiar și noua tastatură MacBook Pro nu se compară, iar aceasta a fost tastatura noastră preferată pentru laptop înainte să încercăm aceasta.

Călătoria profundă a tastaturii este și mai surprinzătoare când vă dați seama că difuzoarele sunt acolo. Face parte din politica de proiectare a Microsoft că nu ar trebui să existe găuri vizibile (cel puțin porturi). Și, difuzoarele sunt în regulă. Acesta nu este un dispozitiv de consum media în niciun caz, dar aceste difuzoare vor reda muzică bine. Chiar și piesele grele, precum Flamboyantul lui Dorian Electra, sună grozav, chiar dacă mai este puțin de dorit.

Ceea ce păstrează designul laptopului pentru a fi perfect, sunt însă cadrele mari. Se pare că provin dintr-un laptop de acum cinci sau șase ani. Rama nu distruge experiența sau nimic, dar dacă te uiți la acest laptop lângă, să zicem, Dell XPS 13, ar putea părea puțin depășit.

Performanţă

Laptopul Surface 4 pe care l-am analizat aici este echipat cu un procesor Intel Core i7-1185G7 și 16 GB RAM, ceea ce înseamnă că nu are nicio problemă cu ceea ce am aruncat asupra sa. Chiar și atunci când am încărcat acest laptop cu literalmente zeci de file Chrome, în timp ce ascultam muzică prin YouTube și vorbeam atât pe Slack, cât și pe Discord, Surface Laptop 4 nu prezintă niciun semn de încetinire.

Asta ar trebui să poată face majoritatea laptopurilor din zilele noastre, dar ceea ce face ca Surface Laptop 4 să fie atât de impresionant este că este capabil să facă toate acestea fără încetinire, în timp ce suntem alimentați cu bateria.

Putem doar să ne răcim pe canapea în timp ce lucrăm, fără să ne facem griji că laptopul se blochează sau că ne împiedică colegii de cameră cu cablul de alimentare.

Și, când sunt conectate, laptopurile vorbesc despre performanța acestui laptop. În Cinebench R23, Surface Laptop 4 a reușit să obțină 4.998 puncte solide, ceea ce este aproximativ ceea ce ne-am aștepta de la acest procesor.

În mod similar, în Geekbench 5, Surface Laptop 4 a obținut un scor single-core de 1.356 puncte și 4.918 în multi-core. Dacă sunteți în căutarea unui laptop super-portabil care poate lucra, Surface Laptop 4 poate face cu siguranță treaba.

VEZI ȘI:  Alienware Area 51M R2

De asemenea, în timp ce Surface Laptop 4 cu siguranță nu este conceput pentru jocuri, a reușit să obțină 5.151 de puncte destul de respectabile în 3DMark Fire Strike, ceea ce înseamnă că ar trebui să poată gestiona unele dintre cele mai bune jocuri independente. Nu vă gândiți că puteți rula Cyberpunk 2077 la setări maxime sau orice altceva.

Durata de viata a bateriei

Microsoft susține că Surface Laptop 4 are până la 19 ore de viață a bateriei, ceea ce ar fi uriaș dacă ar avea efectiv. Din păcate, am constatat că numărul era mai aproape de 11-13 ore. Nu este încă nimic la care să scuturi un băț.

În testul de baterie PCMark 10 Home Office, care simulează o varietate de sarcini de lucru, de la chat video la procesare de text, Surface Laptop 4 durează 13 ore și 20 de minute. Sigur, nu sunt chiar cele 19 ore pe care Microsoft le promite, dar este totuși mai mult decât suficient pentru a vă ajuta să parcurgeți toate zborurile internaționale, cu excepția celor mai lungi.

Surface Laptop 4 se luptă puțin mai mult în testul nostru de redare video, unde durează 11 ore și 2 minute. Totuși, acest lucru nu este rău și înseamnă că laptopul de suprafață 4 ar trebui să vă vadă printr-o perioadă destul de lungă de Netflix.

Când considerați că Surface Laptop 3 a durat doar 6 ore și 28 de minute în testul de baterie PCMark 8, Surface Laptop 4 marchează o îmbunătățire generațională uriașă. La naiba, Surface Laptop 4 depășește chiar și Dell XPS 13 cu două ore întregi.

Software și caracteristici

Cel mai bun lucru despre orice dispozitiv Surface, inclusiv Surface Laptop 4, este că obțineți o instalare curată a Windows 10.

Nu există nici o urmă de bloatware prezent, ceea ce înseamnă că laptopul pornește frumos și rapid de fiecare dată și nu trebuie să petreceți prima oră cu laptopul dezactivând programele de pornire sau dezinstalând lucruri. Sincer, este aproape suficient ca noi să recomandăm acest laptop chiar de pe bătaie.

Și, spre deosebire de primul laptop Surface, este și o instalare completă pentru Windows 10 – fără S-Mode aici – deci această ardezie curată înseamnă că puteți face cu ușurință Surface Laptop 4 al vostru.

Cumpărați-l dacă …

Ești scriitor

Surface Laptop 4 este cu ușurință unul dintre cele mai bune laptopuri de pe piață pentru scriitori. De la materialul confortabil Alcantara la tastatura luxoasă, tastarea este pur și simplu fără efort pe acest dispozitiv.

Doriți un dispozitiv în primul rând pentru serviciu

Raportul de aspect 3: 2 al Surface Laptop 4 este un vis devenit realitate pentru lucrul la documente și foi de calcul. Chiar și pe acest mic ecran, spațiul vertical mai mare vă permite să vedeți mai mult din ceea ce lucrați.

Vrei un laptop elegant

Surface Laptop 4 vine în patru opțiuni de culori diferite și toate arată excelent. Acesta este cu siguranță un laptop pe care nu vă veți rușina să-l prezentați în cafeneaua locală.

Nu-l cumpărați dacă …

Trebuie să faceți o muncă grea de calcul

Chiar și versiunea de 15 inci a laptopului are procesoare din seria U, deci, dacă aveți nevoie să faceți editare video sau jocuri grele, vă recomandăm să căutați ceva cu un cip din seria H.

Ești dezordonat

Oricât de frumos este materialul Alcantara, dacă sunteți un mâncător dezordonat sau suficient de neîndemânatic pentru a vărsa lucruri pe laptop, materialul ar putea fi destul de rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here