Acasă Smartphone Motorola Motorola Edge Plus

Motorola Edge Plus

112
0

Sumar Motorola Edge Plus:

Motorola Edge Plus are aproape tot ceea ce ați spera într-un telefon premium 5G: un chipset Snapdragon 865, o baterie gigantică, un ecran OLED cu o rată de reîmprospătare ridicată și mai multe camere în spate cu specificații mari. Motorola a preluat funcții găsite pe alte telefoane Android de vârf, a pus propriile sale moto-uri și le-a încorporat pe toate într-unul dintre cele mai minunate telefoane Android pe care le-am încercat de mult timp.

Dar există două lucruri despre telefon care pot împiedica succesul acestuia. Unul este construcția sa groasă și lipsa ratingului IP pentru rezistența la apă sau praf. Celălalt este că este vândut ca exclusiv la Verizon în SUA, ceea ce ar putea exclude cumpărătorii interesați. Având în vedere că Motorola Edge Plus concurează într-o mare de alte telefoane 5G cu Snapdragon 865, are nevoie de toate avantajele pe care le poate obține.

Doriți un ecran cu o rată de reîmprospătare mai mare de 90Hz? Atunci luați afișajele de 120Hz de pe Galaxy S20 Plus sau OnePlus 8 Pro. Vrei ceva care coste mai puțin de 1.000 USD? Luați OnePlus 8 Pro de 899 USD sau LG V60. Poftiți o cameră care poate filma videoclipuri la o rezoluție mai mare de 6K? Luați în considerare încă o dată V60 sau oricare dintre telefoanele Galaxy S20 care pot înregistra videoclipuri de 8K. Toate aceste telefoane sunt opțiuni viabile, deoarece fiecare oferă propriul său amestec de caracteristici, iar unele vă vor atrage mai mult decât altele.

După o săptămână cu Motorola Edge Plus, am găsit că este mult mai mult decât lista sa de specificații. Telefonul este absolut fermecător – face fotografii bune (nu cele mai bune), are o durată lungă de viață a bateriei (deși rezultatele finale de la testare nu sunt încă disponibile) și are un design superb. Dacă sunteți client Verizon, merită luat în considerare. Dacă nu sunteți, există o mulțime de alte opțiuni dintre care puteți alege, inclusiv o versiune redusă a telefonului numită Motorola Edge, care este disponibilă deblocat acum la 700 USD.

Afișaj wraparound al Motorola Edge Plus

Ar fi absurd să compar aspectul Motorola Edge Plus cu telefoanele Samsung Galaxy recente. Au un limbaj de proiectare similar, dar îl exprimă diferit. Edge Plus îmbrățișează un design industrial elegant comparativ cu luciul lustruit al Galaxy S20 și S20 Plus.

VEZI ȘI:  Xiaomi Redmi K40 Game Enhanced Edition

După cum sugerează și numele său, ceea ce definește acest telefon este ecranul său OLED de 6,7 inci, care înfășoară marginile telefonului cu aproape 90 de grade. Este superb și arată chiar mai bine cu o rată de reîmprospătare ridicată de 90Hz în locul celei mai frecvente 60Hz. Acest lucru înseamnă că textul arată mai clar, iar animațiile și derularea sunt mai fine. Evident, există telefoane cu afișaje cu o rată de reîmprospătare mai mare, cum ar fi ecranul de 144Hz de pe telefonul de jocuri Nubia Red Magic 5G. De asemenea, Motorola susține că economisește consumul de baterii. Am folosit atât ecrane de 90Hz și 120Hz cât și 60Hz și 90Hz și există o diferență mică între ele.

Când îl înclin în diferite unghiuri, marginea arată fie mai strălucitoare, fie mai întunecată decât partea principală și plată a ecranului. Acest lucru este evident mai ales când sunt pe ecranul de pornire sau în Setări. Poate fi un pic distractiv. Poate că este unghiul marginilor sau modul în care funcționează iluminarea din spate în curbă, dar sunt surprins să văd acest lucru pe un telefon la acest preț. Dar când vizionez un videoclip care se revarsă peste laturi, abia se observă.

Ecranul cu raport 19,5:9 este înalt și îngust, dar forma telefonului îl face confortabil de ținut. Raportul de aspect larg este perfect pentru vizionarea multor filme care sunt, de asemenea, filmate la un raport de aspect larg.

Difuzoarele sună bine și oferă basuri bune. Fie că jucam Beastie Boys, Wu-Tang Clan, Andrew Bird, Sharon Jones sau Cvartetul Kronos, sună tare și plin. Dacă doriți muzică, există și o mufă pentru căști.

Există un cititor de amprente încorporat în ecran. Când am analizat Moto Z4, care avea și el un senzor de amprentă în ecran, nu părea să funcționeze niciodată la prima încercare. Cel de pe Motorola Edge Plus funcționează foarte bine. Este rapid și rareori trebuie să-mi scanez degetul de două ori pentru a-mi debloca telefonul.

Fotografii bune, cameră macro solidă și videoclipuri de 6K

Acesta este cel mai bun sistem de camere pe care l-am folosit pe un Motorola, dar nu aș spune că este cel mai bun sistem de camere de telefon. Motorola merită laude pentru ceea ce a realizat cu hardware-ul și procesarea camerei sale. Dar este încă un pas în spatele Apple și Google.

VEZI ȘI:  Samsung Galaxy S21+ 5G

Există trei camere pe spate și una în față. Camera principală are un senzor de 108 megapixeli care combină patru pixeli într-unul singur, printr-un proces numit „pixel binning”. Acest lucru are ca rezultat fotografii mai luminoase de 27 de megapixeli cu mai puțin zgomot de imagine atunci când fotografiați în situații de lumină medie și slabă.

Combinarea pixelilor funcționează bine pe acest telefon. Puteți alege să nu faceți pixel binning și să faceți în schimb o fotografie de 108 megapixeli, dar vă recomand să faceți acest lucru numai în lumină puternică și uniformă. De asemenea, dimensiunea fișierului este imensă: așteptați-vă un fișier de 25 MB în loc de cel de 8 MB creat de pixel binning. Deci, dacă încercați să fiți frugali cu cei 256 GB de stocare de la Motorola Edge Plus, binningul de pixeli este calea de urmat.

Atât camera principală, cât și camera telephoto de 8 megapixeli au stabilizare optică a imaginii. Acest lucru a ajutat la fotografiile „mărite” prin reducerea tremurului camerei. Aruncați o privire mai jos la această fotografie cu zoom de 3x pe care am făcut-o unui copac din curtea mea la apus.

A treia cameră din spate are un senzor de 16 megapixeli cu un obiectiv macro cu unghi larg. Obiectivul macro mi-a permis să-mi focalizez fotografiile și videoclipurile la doar milimetri distanță de subiectul meu. În fotografia de mai jos puteți vedea textura hârtiei.

Modul portret atât pentru camerele din față, cât și pentru cele din spate funcționează bine. Există un senzor time-of-flight pe partea din spate a telefonului, care colectează informații de profunzime și face fotografiile din modul portret deosebit de superbe. Am fost impresionat de cât de naturale și precise au fost portretele pe care le-am făcut.

Dar acest sistem de camere nu este perfect. Una dintre cele mai slabe caracteristici ale sale este funcția Motorola’s Night Vision. La fel ca modul de noapte de pe alte telefoane, Motorola Edge Plus face o serie de imagini și le combină împreună pentru o fotografie mai strălucitoare și mai clară. Rezultatele au fost mai bune decât atunci când am făcut o fotografie fără Night Vision activată, dar nu se apropie de nivelul de Night Mode de pe iPhone 11 Pro sau Night Sight de pe Pixel 4.

VEZI ȘI:  Nubia Red Magic 5G Gaming Phone

Captura video pe Motorola Edge Plus este de asemenea bună și puteți înregistra cu o rezoluție de până la 6K, dar poate fi mai bună. Calitatea imaginii este bună, dar balansul de alb mi se pare dezactivat, iar culorile sunt suprasaturate.

Edge Plus acceptă, de asemenea, video în modul portret, care este mai bun decât ar trebui să fie. Sunt sincer impresionat de unele dintre rezultatele obținute, dar este încă departe de a fi perfect. Dacă primești acest telefon, merită să încerci. Și cred că dacă aș juca mai mult cu el, aș putea învăța tipurile de medii în care funcționează cel mai bine. Funcționează doar pe camera din spate, dar l-ați putea folosi pentru a crea vloguri cu aspect rece, dacă nu vă deranjează să filmați „în orb”.

Caracteristicile ecranului Edge și Moto Gametime

Edge Plus rulează o versiune disponibilă de Android 10 stock, cu puține caracteristici și comenzi rapide de la Motorola. Aveți comenzile obișnuite ale gesturilor Moto. Dar există o serie de noi adăugiri care profită de marginile afișajului. Unul dintre preferatele mele vă permite să glisați degetul pe margine pentru a trage în jos panoul de notificări și panoul de control.

Există, de asemenea, un buton virtual în formă de cerc pe marginea din dreapta, pe care îl puteți utiliza pentru a reveni la aplicația anterioară sau pentru a opri părțile marginilor ecranului. L-am păstrat ca ultim buton pentru aplicație și am constatat că l-am folosit destul de mult. Când telefonul este cu fața în jos, mi-a plăcut să văd marginile aprinse pentru notificări sau să văd încărcarea bateriei.

Poate că unul dintre cele mai tari lucruri pe care le poți face cu această margine este să ai două butoane digitale atunci când folosești Moto Gametime. Se simte ca și cum ai folosi un controler de joc. Am personalizat butoanele pentru PUBG, de exemplu, astfel încât butonul drept atacă și butonul stâng îngenunchează. Această linie directă transformă Motorola Edge Plus într-un telefon pentru jocuri.

Baterie.

Bateria de 5.000 mAh a Edge Plus are aceeași capacitate ca și LG V60 și Galaxy S20 Ultra. În utilizarea zilnică, a reușit cu ușurință două zile. Dar dacă aveți nevoie de o reîncărcare, telefonul are încărcare turbo de 15W, precum și încărcare wireless și încărcare inversă fără fir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here