Acasă Camere foto și video Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Olympus OM-D E-M10 Mark IV

133
0
Olympus OM-D E-M10 Mark IV
Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Olympus OM-D E-M10 Mark IV este al patrulea model din gama de bază OM-D Olympus și cel mai ușor din serie până în prezent. Olympus și-a mărit rezoluția prin introducerea unui senzor de 20 megapixeli, deși pare să nu fie același cip folosit la modelele E-M1 la prețuri mai mari. Stabilizarea schimbării senzorilor a fost îmbunătățită cu o jumătate de oprire față de modelul anterior, iar monitorul noului model este mai ajustabil. Wi-Fi, Bluetooth LE și încărcarea prin USB își fac prima apariție.

La fel ca modelele anterioare din această serie (și, de asemenea, gama E-M5), noua cameră va fi oferită în versiuni argintiu și negru. Corpul său din aliaj de magneziu pare a fi similar cu modelul E-M10 III, dar s-au făcut ajustări la compoziția sa pentru a-l face mai ușor.

La fel ca înainte, bateria și slotul pentru cardul de memorie unic împart un compartiment în turnul de prindere, care este accesat prin baza camerei. Bateria este aceeași unitate BLS-50 ca și cea utilizată pe E-M10 III, dar capacitatea de fotografiere a fost ușor extinsă, iar încărcarea USB este acum acceptată.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV urmează să fie comercializat în Australia la jumătatea lunii septembrie, la un preț recomandat de 1299 dolari SUA doar pentru corp sau 1499 dolari pentru corpul cu M.Zuiko ED 14-42mm f / 3.5-5.6 Obiectivul kitului EZ, așa cum se arată mai sus. Această cameră va fi vândută, de asemenea, cu obiectivul zoom cu rază extinsă M.Zuiko ED 14-150mm f / 4.0-5.6 II la 1799 USD.

Deoarece camera pe care am primit-o era o unitate IP (producție inițială), nu am putut să o supunem testelor noastre obișnuite Imatest. Dar am făcut câteva exemple de imagini cu obiectivul zoom M.Zuiko Digital ED 12-100mm f / 4.0 IS PRO și, de asemenea, cu noul obiectiv M.Zuiko Digital ED 100-400mm f / 5.0-6.3 IS, care este revizuit separat . Așteptăm cu nerăbdare să examinăm o cameră standard de producție odată ce una este disponibilă.

Pentru cine este?

La fel ca predecesorii săi, Olympus OM-D E-M10 Mark IV a fost conceput pentru fotografii care doresc o cameră cu lentile interschimbabile „adecvată”, care să arate serios și să ofere o suită completă de comenzi, dar rămâne relativ ușor de utilizat. Fiind cel mai ușor model din serie, este destinat și călătorilor, pentru care saltul la rezoluția de 20 megapixeli și includerea înregistrării filmelor 4K vor fi criterii importante de achiziție.

La fel ca E-M10 III, noua cameră nu este sigilată împotriva intemperiilor, astfel încât călătorii și fotografii în aer liber vor avea nevoie de o geantă impermeabilă. Monitorul flip-down și Wi-Fi și Bluetooth încorporate, cu conexiune de fundal continuu la smartphone-ul utilizatorului, vor plăcea bloggerilor, în timp ce noua cameră How To, adăugată la aplicația OI pentru smartphone, ar trebui să simplifice postarea fotografiilor și videoclipurilor pe social media.

VEZI ȘI:  DJI Pocket 2

Ce mai e nou?

Pasul de la 16 la 20 megapixeli este un punct important de diferență între modelul Mark IV și predecesorul său. Acest lucru face ca 20 megapixeli să fie rezoluția standard pe întreaga gamă actuală OM-D de la E-M1X profesional în jos.

Cu E-M5 Mark III care introduce etanșarea la intemperii, lipsa acestuia în seria E-M10 oferă o diferențiere clară în cele trei linii de produse (E-M1, E-M5 și E-M10). Și în timp ce atât E-M5 III, cât și E-M10 IV au sisteme AF cu 121 de puncte, E-M10 IV se bazează pe un sistem bazat pe contrast.

Tabelul de mai jos compară caracteristicile cheie ale OM-D E-M10 IV cu modelul anterior.

  E-M10 Mark IV E-M10 Mark III
Image sensor 17.4 x 13.0 mm Live MOS
Resolution Approx. 20.3 megapixels Approx. 16.1 megapixels
Image processor TruePic VIII
Stabilisation Built-in 5-axis sensor shift system
Shake correction 4.5 stops 4 stops
Viewfinder Eye-level OLED EVF with 2,360,000 dots, approx. 100% frame coverage, 19.2 mm eyepoint, -4 to +2 dpt correction, approx.1.23x magnification
Monitor 3-inch, 3:2 aspect ratio LCD with 1,037,000 dots, electrostatic touch panel overlay
Screen tilt Up to approx. 80 o; down by approx. 180 o (for selfie mode) Up to approx. 85 o; down by approx. 45 o
Sequential shooting Silent mode: approx. 15 fps, High mode: approx. 8.7 fps. Low mode: approx. 5 fps Silent mode: approx. 14 fps, High mode: approx. 8.6 fps. Low mode: approx. 4.8 fps
Silent shooting modes P, A, S, M, ART, AP, Scn AP, Scn.
Art Filters 16 types 15 types
Fine Tune 2 types N/A
Bluetooth LP Yes No
Wireless radiowave flash compatible Yes No
Storage media SD, SDHC, SDXC cards (UHS-I / UHS-II UHS compatible)
Battery BLS-50 Li-ion rechargeable battery
Bundled charger F-5AC-USB-AC Adapter BCS-5 Li-ion battery charger
USB charging Yes No
Shooting capacity Approx. 360 shots/charge Approx. 330 shots/charge
Dimensions Approx. 121.7 x 84.6 x 49 mm 121.5 x 83.6 x 49.5 mm
Weight (with  Battery & card) 383 grams 410 grams
VEZI ȘI:  Fujifilm X-E4

 

Nu pare să fi fost făcute modificări sistemului de stabilizare a imaginii și chiar și stabilizarea filmului M-IS1 (care combină IS optic și electronic) pare a fi neschimbată prin faptul că cadrul este încă decupat ușor. Un nou mod M-IS2 care pare să se bazeze exclusiv pe senzorul de schimbare a senzorilor a fost adăugat pentru cei care preferă cadrele decupate.

Construcție și ergonomie

În afară de modificările detaliate în tabelul de mai sus, corpul și ergonomia noii camere sunt practic identice cu OM-D E-M10 Mark III. Ilustrațiile de mai jos arată asemănările dintre cele două camere.

Vizorul OLED de 2.360.000 de puncte și monitorul cu ecran tactil de 3 inci, 1.037.000 de puncte sunt aceleași ca la Mark II, deși monitorul se înclină acum cu 180 de grade pentru a face mai ușoară utilizarea camerei pentru selfie și vlogging. Răsucirea ecranului în jos activează automat modul de fotografiere selfie.

A fost adăugat un nou mod Instant Film Art Filter pentru a oferi o senzație nostalgică. Dar modul Scenă (SCN) are doar cinci setări: Portret, e-Portret, Portret + Peisaj, Portret + Nightscape și Copii.

Blițul încorporat este chiar mai slab decât Mark III’s, cu o rază de acțiune de 5,1 metri la ISO 100, deși poate fi utilizat pentru a declanșa manual blițuri externe. Spre deosebire de predecesorul său, noua cameră acceptă funcția de comandă fără fir RC, care permite blițului să declanșeze pistoale externe.

La fel ca înainte, nu este furnizat nici un microfon și nici o mufă pentru căști, ceea ce nu este nerezonabil într-o cameră la acest nivel. În plus, nu există nicio prevedere pentru o prindere a camerei externe pentru a contrabalansa mai bine obiectivele mai mari și mai grele și / sau pentru a adăuga o capacitate suplimentară a bateriei.

Bateria și slotul pentru carduri împărtășesc în continuare același compartiment în forma de prindere, iar accesul se face printr-o trapă din placa de bază. Cu toate acestea, acum puteți reîncărca bateria printr-un cablu USB (furnizat), astfel încât să nu fie livrat un încărcător separat cu camera.

Prelucrarea senzorului și a imaginii

Cu o dimensiune maximă a imaginii de 5184 x 3888 pixeli, Olympus OM-D E-M10 Mark IV are aceeași rezoluție de fotografii ca frații săi mai de lux. De asemenea, folosește același procesor TruePic VIII ca și predecesorul său și clasicul E-M1 Mark II, astfel încât este capabil să profite de sistemul său dual quad core care acceptă procesarea mai rapidă și permite camerei să ofere o gamă ISO nativă de la 100 la 6400 cu extensie la maximum ISO 25600.

VEZI ȘI:  Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

Procesarea mai rapidă a permis Olympus să pretindă că camera poate fotografia continuu cu declanșatorul mecanic „până când cardul este plin” la o rată maximă de cadre de 8,7 fps. Cu toate acestea, cu fotografiere secvențială silențioasă – care are o rată maximă de cadre de 15 fps – buffer-ul este limitat la aproximativ 49 de JPEG-uri mari / fine de aproximativ 42 de fișiere ORF.RAW.

Comparați aceste cifre cu E-M5 III și veți găsi că camera suportă 10 fps cu obturatorul mecanic și capacitatea sa de tampon este de până la 150 de cadre ORF.RAW. Din Olympus OM-D E-M10 Mark IV lipsesc și modurile Pro Capture și High Res Shot.

Video

Capacitățile video au fost limitate, de asemenea, cu absența opțiunii de a înregistra filme C4K (4096 x 2160 pixeli), deși sunt acceptate înregistrările FHD și HD, fiecare cu o rată maximă de cadre de 60 fps (50 fps pentru sistemul PAL). Dar toate clipurile sunt înregistrate cu compresie IPB (ALL-I nu este disponibil) și profilurile video nu sunt acceptate.

Înregistrarea filmelor de mare viteză este, totuși, disponibilă la 120 fps (100 fps pentru vizualizarea sistemului PAL), dar numai cu rezoluție HD (1280 x 720 pixeli). Timpul maxim de înregistrare pe clip este de aproximativ 29 de minute, indiferent de rezoluție.

Avertismentele Highlight / Shadow au fost puse acum la dispoziție în modul film, iar utilizatorii pot ajusta, de asemenea, viteza de zoom electronic pentru a permite zoom-ul lin. Cu toate acestea, maximizarea focalizării este încă disponibilă numai pentru fotografierea fotografiilor, ceea ce este ciudat și încă nu există nicio bandă zebră care să ajute la determinarea expunerii.

La fel ca Mark III, noua cameră permite utilizatorilor să înregistreze cadre fixe în timp ce filmează clipuri de film și să aplice majoritatea filtrelor de artă și a efectelor în cameră la filme. Ca și până acum, rata cadrelor poate scădea atunci când sunt utilizate anumite filtre de artă.

Filmele time-lapse pot fi înregistrate în toate cele trei rezoluții, dar numai cu rate de cadre de 5 fps pentru filmele 4K. Viteza de cadre crește la 10 fps și 15 fps cu rezoluție FHD și până la 30 fps în modul HD. Bateria camerei este evaluată pentru până la 80 de minute de înregistrare video, pe baza testării JEITA.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here