Acasă Smartphone OnePlus OnePlus 9 5G

OnePlus 9 5G

127
0
OnePlus 9 5G

Specificații OnePlus 9 5G :

 • CPU: Qualcomm Snapdragon 888 SoC
 • GPU: Adreno 660 GPU
 • Memorie RAM: 8 GB or 12 GB RAM options
 • Memorie internă: 128 GB or 256 GB UFS 3.1 internal storage
 • Display: 6.55-inch Full HD+ (2400 x 1080) Fluid AMOLED display with 120 Hz refresh rate, HDR10+ and Corning Gorilla Glass
 • Camere: 48MP with PDAF (wide) + 50MP (ultrawide) + 2 MP (Monochrome); 16MP (wide) selfie camera
 • Baterie: 4,500 mAh battery with bundled 65 W fast charger
 • Sistem de operare: Android 11 with OxygenOS 11
 • Rețea: 5G-compliant; Bluetooth 5.2; Dual band WiFi a/b/g/n/ac/6

Design OnePlus 9 5G: mai elegant și mai ușor, dar cu un cadru din plastic

OnePlus 9 5G și 8T arată identic din față, cu o bărbie minimă și o gaură în partea din stânga sus a ecranului pentru camera selfie. Partea din spate arată puțin diferită, folosind de această dată gradientul de culoare în locul texturii uniforme de pe 8T. Am examinat varianta de culoare Winter Mist, care are nuanțe de violet deschis în lumina naturală, iar umbra se schimbă în funcție de unghiul de vizualizare și de iluminarea ambientală din cameră. Arată cool și elegant. Deși poziționarea modulului camerei din spate este similară cu modelele 8T, numărul obiectivelor și alinierea lor sunt diferite.

Marginile de pe OnePlus 9 5G sunt mai înguste și fac ca telefonul să se simtă mai subțire decât este; telefonul se simte bine în mână. Dealtfel, telefonul este cu 0,3 mm mai subțire decât modelul 8T, dar compania a optat pentru un finisaj lucios în loc de mat de-a lungul marginilor, ceea ce atrage o mulțime de urme de pete. Pentru a menține greutatea scăzută (183 gr), compania a eliminat cadrul metalic prezent pe majoritatea telefoanelor OnePlus și l-a înlocuit cu plastic. Deși nu se simte plastic la atingere, pune un semn de întrebare asupra durabilității telefonului. A avea un cadru de plastic pe OnePlus Nord de 300$ a fost bine, dar nu se simte bine pe un dispozitiv 500$.

Obțineți un scaner de amprentă în ecran, dar spre deosebire de OnePlus 8 sau 8T (unde a fost plasat puțin mai sus decât de obicei pentru un acces mai ușor), l-au scăpat cu un centimetru sau doi mai jos pe 9 și trebuie să vă strângeți degetul mare pentru a-l atinge. Mă întreb ce a necesitat acest lucru. Totuși, scanerul este foarte receptiv și a funcționat perfect. Slotul de SIM este prezent de-a lungul marginii de jos a telefonului și poate găzdui până la două nano-SIM-uri. OnePlus 9 este compatibil 5G. Lângă slotul SIM se află un port USB-C și difuzorul telefonului. Tastele de volum sunt plasate de-a lungul marginii stângi (și puțin mai jos, ceea ce este bine), iar butonul de alimentare este situat pe marginea din dreapta, împreună cu glisorul de alertă.

OnePlus9 5G
Imagine: Tech2 / Ameya Dalvi

Prețuri :

 • 8 GB RAM cu 128 GB memorie internă – 499$
 • 12 GB RAM cu 256 GB memorie internă – 549$

Display OnePlus 9 5G

OnePlus 9 5G
Nivelurile de negru și contrastul sunt excelente, având în vedere că este un ecran AMOLED, iar reproducerea culorilor este destul de bună atât în modul Vivid, cât și în modul Natural. Imagine: Tech2 / Ameya Dalvi

Ecranul OnePlus 9 5G este aproape identic cu cel al modelului 8T. Este un afișaj AMOLED fluid de 6,55 inci, cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli, o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o luminozitate maximă de 1.100 de niți. Afișajul este extrem de vibrant și foarte clar atunci când derulați prin aplicații compatibile. Aveți opțiunea de a comuta rata de reîmprospătare de la 120 Hz la 60 Hz pentru a economisi bateria, dar lăsați-o la 120 Hz. Trece automat la 60 Hz în aplicațiile care nu acceptă funcția. Ecranul este compatibil HDR10 +, iar conținutul HDR compatibil arată destul de viu pe acest ecran.

VEZI ȘI:  iPhone 12

Culorile nu sunt prea saturate în modul Vivid, așa cum se întâmpla anterior. Diferența cheie între cele două moduri este temperatura culorii, modul Natural oferind tonuri ușor mai calde în comparație. Telefonul oferă și câteva opțiuni de calibrare manuală, în cazul în care sunteți interesat. Este disponibilă și opțiunea de afișare ambientală, care arată în principal data, ora, starea bateriei și notificările.

Performanță OnePlus 9 5G: cu adevărat clasă emblematică

OnePlus 9 5G este alimentat de cel mai recent Snapdragon 888 SoC de la Qualcomm, iar unitatea noastră de testare avea 12 GB RAM și 256 GB stocare internă UFS 3.1. Așa cum era de așteptat, OnePlus a optat pentru cel mai rapid cip Qualcomm disponibil și este de la sine înțeles că performanțele acestui dispozitiv sunt de top. Nu a existat absolut nici un decalaj în operațiunile zilnice, sau în oricare dintre aplicațiile obișnuite sau la trecerea între aplicații. Jocurile au fost fără întreruperi și total plăcute la cele mai înalte setări.

Telefonul s-a încălzit puțin după 30 de minute de joc, dar nu a fost nimic alarmant. Boxele stereo duale (cască și difuzoare în partea de jos) reușesc să producă o ieșire de bună calitate cu un efect stereo decent. Telefonul acceptă codecurile aptX HD și LDAC prin Bluetooth 5.2 pentru un randament mai bun pe căști / căști compatibile. Calitatea apelurilor este perfectă și nu există nimic de reproșat nici în departamentul respectiv.

În reperele de performanță populare, scorurile au fost în mod constant mai mari decât cele ale OnePlus 8T și au fost, de fapt, unele dintre cele mai mari pe care le-am înregistrat până acum, așa cum era de așteptat de la cipul Snapdragon 888. În Geekbench 5, a înregistrat un scor single-core de 1.110 (OnePlus 8T: 893) și un scor multi-core de 3.541 (8T: 3169), un salt de 24% și respectiv 12%. În PC Mark Work 2.0, a obținut 11640 (8T: 10929) – cu aproximativ 6,5% mai mare. Rezultatul de referință 3DMark Sling Shot Extreme – Vulkan a asistat, de asemenea, la o creștere de 10%. GPU-ul Adreno 660 de pe OnePlus 9 a reușit să scoată 5.148, spre deosebire de un scor de 4.667 pe care Adreno 650 îl atinge pe 8T.

Performanța bateriei OnePlus 9 5G: autonomie decentă a bateriei, încărcare extrem de rapidă

OnePlus 9 păstrează aceeași baterie de 4.500 mAh găsită pe 8T. Cu toate acestea, durata de viață a bateriei este puțin mai mică aici, probabil pentru că Snapdragon 888 consumă puțin mai mult decât cipul 865 mai bine optimizat. Totuși a reușit să mențină telefonul în funcțiune timp de aproape 30 de ore de utilizare normală, care a inclus o cantitate generoasă de mesaje și utilizarea aplicațiilor de socializare, navigare, o cantitate decentă de apeluri și clicuri pe câteva fotografii, o oră de vizionare a videoclipurilor și jumătate o oră de joc. Acestea sunt încă cifre destul de bune.

VEZI ȘI:  OnePlus Nord N10 2

OnePlus 9 5G a păstrat încărcătorul de 65 W Warp care scoate 10V / 6.5A și, timpul de încărcare s-a redus și mai mult. Încarcă telefonul de la 0 la 50% în 13 minute și, dacă timpul de încărcare completă de 39 de minute pentru 8T nu a fost suficient de rapid, OnePlus 9 5G trece de la 0 la 100% în doar 35 de minute. Nu mărește scoate 29 de minute așa cum compania declară, dar 35 de minute este mai rapid decât oricare baterie de 4.500 mAh pe care am întâlnit-o.

Performanța camerei OnePlus 9 5g: îmbunătățiri în anumite zone și o scădere în unele

C:\Users\teo\Desktop\site\OnePlus 9-4.png
Modulul camerei OnePlus 9 5G

Compania a optat pentru trei camere spate pe OnePlus 9 5G spre deosebire de patru pe OnePlus 8T. Aveți o cameră principală de 48 MP cu un senzor Sony IMX689, dar lipsește o caracteristică cheie pentru prima dată de la OnePlus 5T – Stabilizare optică a imaginii (OIS). A doua cameră este un shooter ultra-wide de 50 MP cu senzor Sony IMX766, una dintre cele mai bune camere ultra-wide pe care le-am întâlnit. Această cameră poate, de asemenea, face fotografii macro; o caracteristică împrumutată de la OnePlus 7T. Prin urmare, OnePlus a adăugat o cameră macro dedicată, ceea ce e bine.

Poate că mulți și-ar fi dorit ca compania să fi adus înapoi o altă cameră prezentă pe 7T – telephoto – dar nu au făcut-o. A treia cameră de aici este un modul monocrom de 2 MP care oferă un filtru mono pentru imaginile capturate folosind camera principală. Modul Pro este locul în care Hasselblad își face treaba. Vă oferă un control mai fin asupra expunerii, balansului de alb, viteza obturatorului și multe altele, dacă doriți să vă jucați cu setările camerei.

Camera frontală de 16 MP, cu senzor Sony IMX471, își păstrează locul și în OnePlus 9 5G. Este destul de competent în condiții bine iluminate și poate surprinde câteva selfie-uri sharp cu un ton natural al pielii. Suportă și fotografii portret, iar unele dintre portretele captate ies bine, dar nu toate. Când este pornită, o pată de lumină verde înconjoară camera și se așează într-un punct de lângă ea. Acest lucru face mai ușor să observi camera, iar oamenii care fac selfie știu unde să se uite.

Fotografia cu lumină scăzută de pe OnePlus 9 5G este mai mult decât decentă, atât cu camera principală, cât și cu shooter-ul ultrawide. Câștigă bine și face imaginile mai luminoase, chiar și atunci când nu utilizați modul „Nightscape”. Există un pic de zgomot, dar există și o cantitate bună de detalii în fotografiile capturate, cu o reproducere bună a culorilor. Modul „Nightscape” îmbunătățește lucrurile în continuare dacă lumina este într-adevăr scăzută și este puțin mai rapidă decât înainte la procesarea imaginilor. Deși este disponibil, nu vă deranjați să folosiți zoomul în lumină slabă; imaginile capturate sunt prea șterse și au detalii slabe.

VEZI ȘI:  Realme GT Neo

Camerele din spate de pe OnePlus 9 5G pot înregistra videoclipuri la rezoluție 8K la 30 fps și la rezoluție 1080p și 4K la 30 sau 60 fps. Videoclipurile slow-motion 1080p și 720p pot fi înregistrate la 240 și respectiv 480 fps. De asemenea, puteți înregistra videoclipuri time-lapse la 30 fps în rezoluție Full HD sau 4K. Filmările capturate 4K și 1080p arată clar și stabilizat, prin amabilitatea EIS (stabilizare electronică a imaginii) și afișează și culori bune.

Sistem de operare: Oxygen OS + Android 11 rămâne un parteneriat excelent

Așa cum era de așteptat, OnePlus 9 5G rulează OxygenOS 11 bazat pe Android 11. Am văzut deja această combinație pe OnePlus 8T și ne place extrem de mult. OxygenOS 11 continuă să fie cel mai bun UI Android de pe piață. Este curat, fără bâlbâieli, fără reclame și cu foarte puțin bloatware. Acesta adaugă o mână de îmbunătățiri utile fără a se abate prea departe de UI-ul Android stoc. De la Nord, OnePlus a optat pentru Google Dialler – aplicații de contact și mesagerie (SMS) – în loc de propriile sale, iar această tendință continuă aici.

Ceea ce îmi place la OxygenOS 11 este modul în care se străduiește să faciliteze operarea cu o singură mână. De la meniul de setări la aplicații compatibile, conținutul începe de la mijlocul ecranului, unde este mult mai ușor să ajungeți cu degetul mare. Nu trebuie să vă deranjați să vă întindeți degetul mare în partea de sus a ecranului pentru a atinge orice – pur și simplu îl puteți trage în jos, la-ndemâna dvs.

Ultimele cuvinte: un preț prea mare pentru o mână de îmbunătățiri

OnePlus 9 5Gse vinde cu aproximativ 499$ pentru varianta de stocare 8 GB RAM / 128 GB și 549$ pentru varianta RAM de 12 GB cu 256 GB stocare și beneficiați de o garanție de un an. Acesta este un preț bun,cu 70-90$ mai scump decât OnePlus 8T, cu o configurație RAM și stocare similară. Nu am o problemă cu creșterea prețului companiei de telefoane noi în cazul în care există unele îmbunătățiri semnificative, dar nu este cazul aici. Dimpotrivă, OnePlus 9 5G a tăiat câteva colțuri, fapt evidențiat de cadrul din plastic și de lipsa OIS ( stabilizarea optică ).

Da, are un procesor mai rapid și există o îmbunătățire generală a performanței camerei, în special reproducerea culorilor. Dar marca Hasselblad are în prezent notorietate mai mult prin reputație și moștenirea lor decât prin performanță. Iar absența OIS îi împiedică performanța în anumite domenii. Cu toate acestea, OnePlus 9 5G justifică prețul mai mare? Nu cred. Telefonul nu este rău, dar nici unul pentru care aș vrea să plătesc 500$. Cred că compania a repetat greșeala pe care a făcut-o cu OnePlus 8, iar prețul este cu 50-100$ mai mare decât ar trebui să fie. Ceva mai apropiat de 8T ar fi fost ideal. Întrucât nu este cazul, aș recomanda în continuare OnePlus 8T peste OnePlus 9 5G sau chiar OnePlus 8 Pro, care este disponibil în aceeași gamă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here