Acasă PC Origin Origin Neuron Gaming Desktop PC

Origin Neuron Gaming Desktop PC

142
0
Origin Neuron Gaming Desktop PC
Origin Neuron Gaming Desktop PC

Descriere sumară Origin Neuron Gaming :

Origin Neuron Gaming Desktop PC a sosit în stil Indiana Jones într-o cutie de transport din lemn foarte robustă. Asigurați-vă că aveți la îndemână un burghiu sau o șurubelniță pentru a o deschide. Când cheltuiți atât de mult pe un sistem, doriți să fiți siguri că ajunge într-o singură bucată.

În cutia de lemn livrată este protejat cu o inserție de spumă expandabilă care se umflă înauntru pentru a oferi o protecție sigură. Este o atenție plăcută pentru a minimiza deteriorarea sloturilor GPU sau PCIe dacă transportul devine puțin dur. Pe lângă sistem, veți primi și o cutie cu câteva accesorii și un tricou. Cutia a venit cu câteva manuale de utilizare pentru componentele interne, o unitate stick USB pentru recuperarea sistemului în cazul în care PC-ul dvs. este deteriorat, precum și o antenă Wi-Fi pentru placa de bază.

Aruncând o privire înăuntru, sistemul nostru de testare a fost configurat cu un AMD Ryzen 7 5800X și RTX 3070, 16 GB RAM la 3200 MHz, pe placă de bază Asus ROG Crosshair VIII Hero și un SSD Samsung 980 Pro.

În această recenzie, nu vom acorda o atenție deosebită specificațiilor sistemului nostru, deoarece fiecare configurație de construcție poate fi diferită. Mai degrabă, vom verifica experiența utilizatorului și punerea de valoare a unui astfel de sistem.

Origin Neuron Gaming Desktop PC este un sistem mid-tower, dar dacă vă interesează ceva puțin mai mic, familia Chronos s-ar potrivi. În partea de full-tower, au familia Millennium și familia super-tower Genesis.

Din moment ce toată lumea știe, cu cât sistemul dvs. are mai mult RGB, cu atât veți obține mai multe cadre, acest sistem vine cu RAM RGB, un cooler de procesor RGB, ventilatoare RGB și o bandă RGB în partea din față a carcasei.

Privind sistemul în ansamblu din această perspectivă, gestionarea cablurilor este foarte bine făcută. Origin a decis să lege cu „șoricei” tuburile de răcire ale procesorului, pentru a le împiedica să cadă. Am observat că au mers atât de mult încât să întoarcă capetele „șoriceilor”, astfel încât să nu fie vizibile pentru utilizator. Apreciez micile detalii de genul acesta care îți arată că Origin știe cu adevărat ce fac.

Un lucru care nu mi-a plăcut a fost urâtul adaptor de alimentare GPU cu 8 pini la 12 pini. Radiatorul, coturile și cuplajul din plastic elimină cu adevărat atracția vizuală. Cu siguranță nu afectează performanța, dar dacă sunteți în căutarea unui un sistem ca acesta, vă pasă în mod clar de cum arată sistemul dvs. Aș fi apreciat mult un cablu personalizat cu 12 pini care nu are nevoie de o joncțiune în mijloc și suficient de lung pentru a ascunde orice conexiuni din compartimentul din spate. Nu există multe pe piață, dar sunt sigur că Origin ar trebui să poată rezolva asta.

VEZI ȘI:  Lenovo IdeaCentre Mini 5i

Trecând în spate, gestionarea cablurilor este impecabilă aici. Deși Origin și-a făcut timp să ascundă și „șoriceii” și aici, aș fi preferat învelișurile cu velcro. Cu „șoricei” la fiecare câțiva centimetri, veți avea dificultăți în încercarea de a face upgrade sau de a scoate o componentă, fără a deranja totul.

Este întotdeauna o linie fină între a face ca gestionarea cablurilor să fie prea bună și a face să devină o problemă pe care să o ajustezi ulterior. Puteți spune cu siguranță că cineva și-a făcut temele și a aranjat cu atenție toate cablurile cu un aspect ca acesta.

În partea de sus găsim mai mulți „șoricei” sub filtrul magnetic detașabil. Configurarea exactă a panoului frontal și a ventilatorului său va depinde de opțiunea pe care o alegeți. Unitatea noastră de recenzie a fost construită într-o carcasă Corsair 220T, dar sistemul este disponibil și în Corsair 110Q, 175R și 4000D.

Spatele nu e deosebit. Panoul din spate în acest caz folosește o canelură glisantă și acele șuruburi tradiționale. Nu sunt un fan, deoarece trebuie să aplicați presiune pe toate cele patru colțuri ale panoului în timp ce îl glisați, altfel canelurile nu se vor prinde. Chiar și cu o optimizare a cablurilor realizată de Origin, există atât de multe cabluri încât sunt extrem de îngrămădite acolo. Nu este o problemă mare, de vreme ce rareori va trebui să umblați acolo. Deși această placă de bază Crosshair VIII Hero este în jur de 400 de dolari, este foarte plăcut să ai o mulțime de porturi USB și al doilea port LAN 2.5G.

Performanța jocurilor este excelentă, așa cum era de așteptat. Deoarece fiecare configurație a componentelor va oferi performanțe diferite, nu are sens efectuarea unei analize complete a performanței sistemului.

Ceea ce probabil doriți să știți pe scurt este că modelul 5800X bazat pe Zen 3 are o performanță mai bună single-thread decât generațiile anterioare Ryzen, ceea ce se vede în jocuri. RTX 3070, care se bazează pe cea mai recentă arhitectură Ampere de la Nvidia și are o valoare generală excelentă și crește performanța uriașă față de RTX de primă generație. RTX 3070 este aproximativ echivalent în performanțe de joc cu modelul amiral anterior, RTX 2080 Ti, care a fost de peste două ori prețul.

Sistemul Origin Neuron Gaming Desktop PC pornește în aproximativ 15 secunde datorită SSD-ului Samsung 980 Pro. În general, un sistem ca acesta este minunat pentru jocurile 1080p și 1440p, precum și pentru munca de programare ușoară și medie.

VEZI ȘI:  Falcon Northwest Talon

În ceea ce privește experiența generală a utilizatorului, site-ul web Origin face o treabă excelentă, ajutându-vă să alegeți componentele și să vă asigurați compatibilitatea. Pentru cineva nou în construcția de PC-uri, în special pentru cineva care optează pentru sistem un pre-construit, poate fi un pic copleșitor. În mod implicit, magazinul va arăta cea mai ieftină variantă a unui sistem și puteți alege să actualizați componentele pe parcurs. Este posibil să nu vă fie clar de ce va aduce o cheltuială suplimentară de 20 USD pe un SSD, cât de multă răcire are nevoie un anumit procesor sau care pot fi beneficiile actualizării plăcii de bază. O descriere cu câteva repere de bază poate fi utilă pentru a ajuta oamenii să decidă cu ce componente trebuie să se echipeze.

Un avantaj de a merge la un constructor de sisteme personalizat, cum ar fi Origin, este că aceștia folosesc toate componentele de marcă. Alți furnizori, cum ar fi Dell și HP, pot utiliza plăci de bază OEM și alte componente off-brand. Deși poate fi puțin mai ieftin, înseamnă că nu veți avea aproape niciun sprijin comunitar și o cale de actualizare sau de revânzare mai limitată. Origin folosește piese disponibile la raft, deci, dacă există vreodată o problemă, este posibil ca altcineva să aibă aceeași problemă și să existe o soluție online.

În ceea ce privește gradul de utilizare a sistemului, instalarea Windows 10 inclusă în sistem a fost, din fericire, gratuită de majoritatea bloatware-urilor specifice furnizorului obișnuit pe multe sisteme. Există câteva programe preinstalate, dar aș spune că sunt esențiale și sunt programe pe care le-aș fi instalat oricum. Lucruri precum Corsair iCUE pentru a controla LED-urile RGB, CPU-Z pentru a monitoriza performanța sistemului și TeamViewer pentru a permite tehnicienilor Origin să vă depaneze sistemul.

Nu ne-a plăcut profilul vitezei ventilatorului care este doar în mod default. Ventilatoarele sunt puternice și enervante. Am încercat să deschidem software-ul de control al plăcii de bază Asus pentru a regla acest lucru, dar am constatat că fie nu a fost instalat corect, fie a fost corupt. Am decis să încercăm stick-ul USB-ul de recuperare inclus al Origin pentru a vedea dacă va funcționa la o nouă instalare, dar totuși nu am avut noroc. Am reușit să reinstalăm manual programul, dar când cheltuiți acești bani pe un sistem, vă așteptați ca lucrurile să funcționeze din cutie. Ne-am fi așteptat, de asemenea, ca Origin să seteze ventilatoarele să rămână tăcute la ralanti și să se accelereze numai când sistemul este sub sarcină. Sperăm că acesta a fost doar un incident izolat cu unitatea mea de recenzie.

VEZI ȘI:  Apple Mac mini 2020 M1

Câteva documentații suplimentare despre modul în care a fost conectat fiecare ventilator ar fi fost, de asemenea, utile. Deoarece cablurile sunt gestionate atât de strâns și mai ales ascunse la vedere, încât a fost practic imposibil să ne dăm seama unde se duceau conectorii ventilatorului. În ciuda faptului că am încercat diferite profiluri și setări ale ventilatorului, nu am reușit niciodată să fac ca sistemul să fie atât de silențios pe cât ar fi trebuit.

În timpul acestei experiențe, o caracteristică de care m-am bucurat a fost procesul de recuperare a sistemului. Stick-ul USB bootabil care vine împreună cu PC-ul conține un pachet de recuperare personalizat, care face ca o resetare din fabrică să fie simplă. Pur și simplu porniți de pe unitate și ați terminat cu o nouă instalare Windows în câteva minute. Nu este nevoie să apelați asistență tehnică sau să copiați imagini pe disc. Instrumentul lor face totul.

Dincolo de asta, este exact ceea ce v-ați aștepta de la un computer de gaming personalizat de înaltă calitate. Performanță excelentă în jocuri, o estetică curată și hardware de încredere, care va dura ani buni.

Acum să vorbim despre prețuri, iar aici lucrurile devin interesante.

Sistemul Origin Neuron Gaming Desktop PC pe care l-am analizat are un preț de vânzare cu amănuntul de 3102 USD. O privire asupra sistemului corespunzător de pe PCPartPicker oferă un total de aproximativ 2.400 USD, inclusiv controlerele RGB suplimentare (neenumerate). Cifrele exacte se vor schimba în funcție de reduceri și fluctuații de preț.

Se folosește MSRP pentru Ryzen 7 5800X de 449 USD și RTX 3070 de 500 USD. Rețineți că aceste două componente au fost epuizate de săptămâni bune și nu sunt disponibile pe piață, cu excepția cazului în care doriți să plătiți diferențe mari de preț.

Pe scurt, Origin Neuron Gaming Desktop PC este un sistem excelent, cu o calitate solidă a construcției și un suport bun. Dacă sunteți în căutare de un PC de ultimă generație, dar toate piesele pe care le doriți sunt epuizate, nu este o afacere proastă dacă ați plăti prețuri umflate. Dacă doriți doar un PC solid și nu aveți nevoie de cele mai noi și mai bune echipamente, marja de 20-25% este destul de acceptabilă la sisteme pre-construite. Cu toate acestea, dacă vă uitați la un sistem pre-construit, deoarece nu doriți să vă faceți griji cu privire la găsirea componentelor dorite la construirea unui computer, ați putea spune că merită banii.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here