Acasă Camere foto și video Panasonic Lumix DC-G95

Panasonic Lumix DC-G95

158
0
Panasonic Lumix DC-G95
Panasonic Lumix DC-G95

Introducere Panasonic Lumix DC-G95

Împrumutând senzorul de 20MP de înaltă rezoluție de la G9, funcții video mai avansate de la GH5 și cu un design actualizat al carcasei, Panasonic Lumix DC-G95 reîmprospătat răspunde apelului pentru o cameră hibridă mirorless versatilă și capabilă, concepută atât pentru fotografii, cât și pentru filmări video. G95 oferă o calitate excelentă a imaginii, performanță mare, videoclipuri excelente și etanșare robustă la intemperii, totul la un preț rezonabil. G95 ocupă un loc drăguț pentru entuziaști și creatori de nivel mediu care caută o cameră bine rotunjită, focalizată pe multimedia, care să nu rupă la buzunare.

PROS

 • Calitatea construcției sigilată împotriva intemperiilor
 • Calitate foarte bună a imaginii
 • IBIS eficient
 • Performanță AF bună
 • Videoclip nelimitat 4K / 30p
 • V-Log L inclus.

CONTRA

 • Fără focalizare automată cu detecție de fază
 • Durata de viață a bateriei sub medie
 • Fără rată de cadre video 4K 60p.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

Disponibil din mai 2019 pe piața SUA, Panasonic G95 este disponibil într-un kit cu Lumix G Vario 12-60mm f / 3.5-5.6 ASPH Power O.I.S. obiectiv cu un preț de vânzare cu amănuntul de 1.197,99 USD.

Evaluarea resurselor imagistice
4,5 din 5,0

Întrucât noile camere Panasonic fără oglindă full-frame ale Seriei Panasonic ajung pe rafturile magazinelor, compania dorește să arate că rămân încă dedicate sistemului Micro Four Thirds și ideii din spatele acestuia de a combina performanța și portabilitatea. Camera Panasonic G95 (cunoscută sub numele de G90 și G91 în unele piețe din afara SUA) speră să exemplifice acest angajament prin combinarea unor performanțe ale camerei lor de bază Lumix G9 orientate pe fotografii, cu forma compactă și ușoară a Lumix G85.

Noul Lumix DC-G95 încorporează senzorul Four Thirds de 20,3 megapixeli găsit în G9, aceeași dimensiune generală a G85 și unele caracteristici video reduse din seria GH. De fapt, Panasonic spune că Lumix DC-G95 este camera lor care se apropie cel mai mult de a fi o adevărată cameră foto / video hibridă. În timp ce G9 este mai orientat către fotografia statică, iar GH5 se adresează mai mult utilizatorilor cu conținut ridicat de videoclipuri, G95 vizează o divizare 50/50.

Public țintă

Nu este întotdeauna evident cine este publicul țintă pentru o anumită cameră, dar în cazul modelului G95, Panasonic a fost foarte clar. G95 își propune să fie un adevărat creator de conținut hibrid și se adresează atât fotografilor amatori, cât și videografilor. Deși împărtășește unele caracteristici cu G9 și, de asemenea, cu GH5, Panasonic Lumix DC-G95 se află sub aceste camere emblematice din gama Panasonic, urmărind să fie mai accesibil decât oricare dintre ele. În mod similar, în timp ce împărtășește caracteristici cu G85, G95 este menit să fie o alternativă mai bună la G85, care va rămâne în gama Panasonic.

Caracteristici cheie

 • Corp compact al camerei Micro Four Thirds fără oglindă
 • Cadru frontal din aliaj de magneziu și etanșare la intemperii
 • Ergonomie și utilizare îmbunătățite în comparație cu G85
 • Vizor electronic OLED cu 2.360K puncte cu mărire de 0.74x
 • Afișaj cu ecran tactil pivotant
 • Senzor de imagine de 20,3 megapixeli
 • Gama ISO nativă de 200-25.600
 • Adâncimea de la sistemul de focalizare automată Defocus
 • 9 cadre pe secundă fotografiere continuă cu AFS, 6 fps cu AFC
 • Înregistrare video 4K / 30p
 • V-LogL preinstalat
 • Fotografie 4K
 • Sistem de stabilizare a imaginii Dual I.S.2 pe 5 axe
 • Mufe pentru microfon și căști
 • Wi-Fi încorporat și Bluetooth cu consum redus de energie
 • Alimentare / încărcare USB

Lumix DC-G95

Corpul și designul camerei

Panasonic Lumix DC-G95 are în general aceeași dimensiune ca și G85, deși este puțin mai mare în dimensiune și cântărește puțin mai mult. Mai exact, Lumix DC-G95 are o lățime de 130,4 milimetri, o înălțime de 93,6 mm și o grosime de maxim 3,05 inchi. Cântărește 18,9 oz (536 grame) cu bateria și cardul, care este cu 31 de grame mai mare decât G85. În ceea ce privește rezistența și etanșarea la intemperii, modelul G95 este construit folosind un cadru frontal din aliaj de magneziu și o etanșare completă în jurul articulațiilor și comenzilor și, atunci când este utilizat cu un obiectiv etanș, oferă întregul nivel de rezistență la intemperii al Panasonic.

G95 include numeroase îmbunătățiri și modificări față de G85. Forma camerei a fost revizuită, iar mânerele din față și din spate au fost schimbate pentru a fi mai confortabile. Mai mult, suprafața reală a camerei s-a schimbat, de asemenea, datorită feedback-ului de la utilizatorii G85 care sugerează că camerele lor sunt puțin prea netede și dificil de prins. Un alt efort de îmbunătățire a utilizabilității vine sub forma unor butoane mai mari, ceva de care proprietarii G9 s-au bucurat de camera lor de bază MFT.

VEZI ȘI:  Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

Lumix DC-G95

La îndemâna mâinii de fotografiere, G95 oferă multe comenzi importante, inclusiv butoane dedicate ISO, Balans de alb și compensare expunere lângă declanșator. Pe G85, puntea superioară a inclus un buton Fn1 care controlează compensarea expunerii, în mod implicit, dar ISO și balansul de alb au fost gestionate prin intermediul butoanelor direcționale din spatele camerei. G95 a fost conceput în jurul ideii de operabilitate simplă și intuitivă cu o singură mână. Partea superioară a camerei include, de asemenea, un cadran de mod de unitate în stânga vizorului și un cadran de mod în dreapta acestuia. G95 păstrează și blițul încorporat al lui G85.

De asemenea, Panasonic a proiectat G95 pentru a fi ușor de utilizat în timpul fotografierii prin vizorul OLED. EVF are aceleași specificații ca și cele găsite în G85, 2.360K puncte cu mărire de 0.74x, dar are un design nou al ochelarului și folosește materiale îmbunătățite.

Lumix DC-G95

Continuând cu partea din spate a camerei, G95 încorporează un ecran tactil similar cu unghi variabil de 3 inch ca G85 și G9, dar crește rezoluția de la 1.040K la 1.240K puncte. În ceea ce privește comenzile din spate, G95 a eliminat cele patru butoane direcționale găsite pe partea din spate a G85 în favoarea unui cadran rotativ de control cu ​​butoane direcționale și a unui singur buton Meniu / Set în centru – un control partajat cu G9 și GH5. Sub acest cadran, există un buton Fn2 (Q. Menu) și un DISP. buton. Deasupra cadranului, există un buton de redare și un buton de blocare AF / AE cu o pârghie a modului de focalizare înconjurător. În stânga EVF, există un singur buton, butonul Fn3 (LVF). Aceasta înseamnă că aproape fiecare buton este accesibil mâinii drepte în timpul fotografierii.

Caracteristici de fotografiere

G95 utilizează același senzor de 20,3 megapixeli ca în G9. Pentru a asigura capacitatea de rezolvare și calitatea generală a imaginii, senzorul nu include un filtru optic low-pass. În timp ce acest lucru crește riscul de moiré, care a apărut în testele noastre de laborator, are și avantaje, deoarece G9 a oferit o calitate a imaginii generală impresionantă în recenzia noastră. Gama ISO nativă a G95 este de la 200 la 25.600, care poate fi extinsă în jos la ISO 100, la fel ca G9 și G85.

Pentru a vă menține fotografiile clare la viteze mai mici de declanșare, G95 include un sistem similar de stabilizare a imaginii Dual I.S.2, așa cum se găsește în G85, care promite până la cinci opriri de stabilizare a imaginii cu lentile care oferă o distanță focală echivalentă de până la 280 mm. Acest sistem oferă cu 1,5 opriri de stabilizare mai puține decât iterația mai nouă găsită în G9, dar rămâne compatibil cu obiectivele Dual I.S.1 și I.S.2. Fiecare obiectiv Panasonic actual cu O.I.S. este compatibil cu cel puțin Dual I.S.1, dar multe sunt compatibile cu Dual I.S.2., inclusiv cu obiectivul de 12-60mm care vine cu G95 în SUA.

Video

După ce am stabilit că G95 este conceput pentru a fi o cameră hibridă, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că include numeroase funcții video interesante. Nu este chiar un GH5, dar G95 pare destul de capabil ca o cameră video. Poate înregistra videoclipuri 4K UHD (3.840 x 2.160) la până la 30 de cadre pe secundă, fără limită de înregistrare, în funcție de temperatura ambiantă și are moduri de viteză mare și pentru videoclipuri Full HD. Când înregistrați la rezoluție Full HD (1.920 x 1.080), G95 poate emite de la senzor la până la 120 de cadre pe secundă, care poate fi redat sub formă de mișcare lentă 4x cu o ieșire cronologică de 30 fps. Apropo, videoclipul 4K este decupat, așa cum a fost pe G85 (G9 și GH5 (S) oferă o citire completă a senzorului la înregistrarea 4K și poate filma 4K / 60p).

G95 are câteva trucuri noi în mânecă. În primul rând, are V-LogL inclus, ceea ce îl face a doua cameră Lumix după GH5S care o oferă preinstalată. Include, de asemenea, mufe pentru microfon și căști, ultimul dintre acestea nu este inclus în G85. V-LogL este 4: 2: 0 8 biți, deși camera poate transmite video 4: 2: 2 8 biți prin portul său HDMI. Panasonic afirmă că, cu o expunere precisă, utilizatorul se poate aștepta până la 12 opriri din intervalul dinamic atunci când înregistrează videoclipuri V-LogL. În timp ce seria GH5 oferă o gamă mai bună, Panasonic consideră că G95 poate funcționa în continuare ca o cameră B sau C. Privind mai departe la calitatea video, videoclipul G95 4K are o rată de biți de 100 Mbps și înregistrări FHD la 28 Mbps, care sunt aceleași specificații ca G85.

VEZI ȘI:  Sony α7S III

Porturi, alimentare și conectivitate

G95 folosește același pachet de baterii DMW-BLC12 ca și G85 și este clasificat CIPA pentru a captura aproximativ 290 de imagini la o singură încărcare utilizând modul său de alimentare implicit fie cu EVF, fie cu LCD. Camera include un mod de fotografiere LVF cu economisire energie, care activează vizorul numai atunci când declanșatorul este cel puțin pe jumătate apăsat. În acest mod, camera este evaluată la 1.000 de fotografii. G95 este, de asemenea, compatibil cu aceeași prindere verticală DMW-BGG1 ca și cea lansată alături de G85, care în sine vine cu o baterie, dublând efectiv durata de viață a bateriei camerei dvs. și facilitând fotografia verticală. Mânerul vertical este, de asemenea, etanș la intemperii.

Cu toate acestea, G95 vine cu un încărcător de baterie diferit față de G85, DMW-BTC12, care include un adaptor USB-AC. Noul încărcător de baterie este conectat la o priză de perete printr-un cablu, mai degrabă decât conectarea întregii unități la perete. G95 poate fi, de asemenea, încărcat prin USB sau alimentat prin USB, deși aveți nevoie de o baterie instalată în cameră pentru a utiliza sursa de alimentare USB, deoarece încarcă mai întâi bateria care apoi alimentează camera. Includerea unui încărcător independent, precum și oferirea de încărcare / alimentare USB este destul de la îndemână. Puteți, evident, să încărcați cu ușurință bateria de rezervă, gata de utilizare, sau dacă înregistrați videoclipuri pentru perioade lungi de timp sau înregistrați fotografii pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți alimenta cu ușurință camera prin USB – fie printr-un priză sau acumulator portabil USB.

Lumix DC-G95 Lumix DC-G95
Lumix DC-G95 Lumix DC-G95

Privind la porturi, G95 adaugă o mufă pentru căști de 3,5 mm în plus față de mufa de 3,5 mm pentru microfon, portul Micro-B USB 2.0, portul HDMI de tip D și un port la distanță de 2,5 mm. Aceste porturi sunt toate amplasate în partea stângă a camerei. În partea dreaptă, există un singur slot pentru card SD UHS-II, care oferă o îmbunătățire mică, dar convenabilă față de G85, care avea slotul pentru card SD în interiorul compartimentului bateriei.

În ceea ce privește conectivitatea wireless, G95 adaugă Bluetooth 4.2 (Low Energy) în plus față de Wi-Fi de 2,4 GHz. Puteți utiliza telefonul smartphone ca declanșator sau puteți utiliza GPS-ul acestuia pentru a adăuga date GPS la fișierele dvs. de imagine în timp ce fotografiați utilizând aplicația Image Panasonic.

G95 versus G9 versus G85

Panasonic G95 nu este un înlocuitor nici pentru G85, nici pentru G9, deși promite caracteristici și performanțe deasupra și dincolo de G85, cu unele avantaje față de G9 și în anumite cazuri.

Noul Lumix DC-G95 are același senzor de 20,3 megapixeli ca și G9, comparativ cu un senzor de 16 megapixeli găsit în G85. În ciuda utilizării aceluiași senzor ca și G9, G95 oferă însă aceleași moduri și performanțe foto 4K ca și G85, ceea ce înseamnă că G95 nu oferă funcționalitatea 6K Photo a lui G9.

G95 nu include același sistem avansat de focalizare automată DFD ca în G9, ceea ce înseamnă că nu se va concentra la fel de repede și nici nu va include la fel de multe puncte de focalizare automată ca G9. În mod similar, Lumix DC-G95 nu filmează la fel de repede ca G9, depășind la 9 fps când se utilizează AFS și 6 fps cu focalizare continuă, care este cu 3 fps mai lent decât G9 în ambele cazuri. De asemenea, nu oferă moduri de explozie full-res de 60 fps (AFS) și 20 fps (AFC) ale G9 cu declanșator electronic. Rata maximă de explozie full-res a lui G95 rămâne la 9 fps, indiferent de tipul declanșatorului. Viteza de expunere maximă a G95 și viteza X-Sync nu sunt la fel de rapide ca și G9.

Cu toate acestea, G95 este mai mic și mai compact decât G9, oferind în același timp controale fizice și ergonomie îmbunătățite în comparație cu G85. La fel ca G9 și spre deosebire de G85, G95 include butoane dedicate ISO, balans de alb și compensare a expunerii în apropierea declanșatorului. Spre deosebire de G9, nu există afișaj de stare pe G95, ceea ce are sens dat fiind că pur și simplu nu există loc pentru unul pe corpul mai mic al G95.

Vizorul Lumix DC-G95 este îmbunătățit în comparație cu cel găsit în G85, oferind un ocular reproiectat și o calitate îmbunătățită a materialelor, dar oferă aceeași mărire de 0,74x (în termeni echivalenți de 35 mm) și rezoluție. Aceasta înseamnă că nu este la fel de mare sau de înaltă rezoluție ca EVF în G9, care are 3.680K puncte față de 2.360K și o mărire de 0.83x.

VEZI ȘI:  Fujifilm GFX 100S

Cu toate acestea, există un nou mod de fotografiere prezent pe G95, care marchează o premieră pentru camerele Panasonic Micro Four Thirds. Lumix DC-G95 include un mod Live View Composite, care funcționează similar cu modul de fotografiere „Live Composite” al Olympus.

Există, de asemenea, o altă raritate în ceea ce privește filmarea video pe o cameră Lumix MFT; Lumix DC-G95 include V-LogL încorporat, ceva ce nici o altă cameră Panasonic MFT în afară de GH5S nu a oferit. Acordat, V-LogL nu este același 4: 2: 2 pe 10 biți pe care îl puteți înregistra cu un GH5S. De asemenea, G95 nu are limite de înregistrare video 4K, în timp ce G9 este limitat la 29:59 la 30 / 24p. Dar videoclipul 4K al lui Lumix DC-G95 este decupat (~ 1,25x), în timp ce G9 și GH5 / GH5S au lățimea completă.

Există, desigur, o mulțime de alte diferențe între cei trei frați. Tabelul următor compară caracteristicile majore ale modelelor nord-americane, deși nici măcar nu este exhaustiv:

Feature / Model
Lumix G9
Lumix G95
Lumix G85
Sensor
20.3MP w/o OLPF
20.3MP w/o OLPF
16.0MP w/o OLPF
ISO Sensitivity
200-25,600; Ext. 100
200-25,600; Ext. 100
200-25,600; Ext. 100
Stabilization
5-axis Dual I.S. 2
(6.5 stops)
5-axis Dual I.S. 2
(5 stops)
5-axis Dual I.S. 2
(5 stops)
Autofocus
Advanced DFD
225 area
DFD
49 area
DFD
49 area
Top full-res burst rate,
M-shutter
12fps (AFS)
9fps (AFC)
9fps (AFS)
6fps (AFC)
9fps (AFS)
6fps (AFC)
Top full-res burst rate,
E-shutter
60fps (AFS)
20fps (AFC)
9fps (AFS)
6fps (AFC)
9fps (AFS)
6fps (AFC)
Mechanical Shutter
1/8,000-60
Bulb Max 30min.
X-Sync=1/250
1/4,000-60,
Bulb Max 30 min.
X-Sync=1/200
1/4,000-60
Bulb Max 30 min.
X-Sync=1/160
Electronic First Curtain
1/2,000-60
1/2,000-60
1/2,000-60
Electronic Shutter
1/32,000-1
1/16,000-1
1/16,000-1
EVF
3,680K-dot OLED
0.83x, 21mm eyepoint
2,360K-dot OLED
0.74x, 20mm eyepoint
2,360K-dot OLED
0.74x, 20mm eyepoint
Top Status LCD
Yes
No
No
Rear Monitor
3.0″ 1,040K-dot LCD
free-angle touchscreen
3.0″ 1,240K-dot LCD
free-angle touchscreen
3.0″ 1,040K-dot LCD
free-angle touchscreen
No. Control Dials
3
3
2
Top Deck WB/ISO/EV Buttons
Yes
Yes
No
Card Slots
2 x UHS-II
1 x UHS-II
1 x UHS-II
High-res Composite Mode
Yes
No
No
Microphone Jack
Yes
Yes
Yes
Headphone Jack
Yes
Yes
No
4K Video
60p/30p/24p
full width
30p/24p
cropped
30p/24p
cropped
4K Video Time Limits
60p up to 15min
30p/24p up to 29:59
No time limitation
No time limitation
V-LogL
No
Yes (4:2:0 8-bit)
No
High-speed Video
4K Max 60p
Full HD Max 180p
Full HD Max 120p
No
6K Photo
Yes (30fps)
No
No
4K Photo
Yes (60/30fps)
Yes (30fps)
Yes (30fps)
Live View Composite
No
Yes
No
L.Monochrome D
Yes
Yes
No
Grain Effect
Yes
Yes
No
Auto White Balance
AWB / AWBc
AWB / AWBc / AWBw
AWB
Wi-Fi
802.11a/n/ac (5GHz)
802.11b/g/n (2.4GHz)
802.11b/g/n (2.4GHz)
Bluetooth
4.2 LE
4.2 LE
No
Built-in Flash
No
Yes
Yes
USB Port
USB 3.0 Micro-B
USB 2.0 Micro-B
USB 2.0 Micro-B
HDMI Port
Standard Type-A
Micro Type-D
Micro Type-D
USB Power/Charging
Yes
Yes
No
Battery
7.2V, 1860mAh, 14Wh
7.2V, 1200mAh, 8.7Wh
7.2V, 1200mAh, 8.7Wh
CIPA Battery Life
Monitor/EVF
400/380 shots
290/290 shots
330/320 shots
Battery Grip
DMW-BGG9
DMW-BGG1
DMW-BGG1
Body Construction
Full Mag-alloy
Mag-alloy front
Mag-alloy front
Dust/splash Resistant
Yes
Yes
Yes
-10°C/14°F Operation
Yes
No
No
Dimensions
136.9 x 97.3 x 91.6mm
130.4 x 93.5 x 77.2mm
128.4 x 89 x 74.3mm
Weight
(w/ battery, card)
658g
536g
505g

Pe scurt, Lumix DC-G95 este conceput pentru a oferi o experiență de utilizare ILC compactă îmbunătățită, dincolo de cea a G85, oferind în același timp unele dintre caracteristicile cheie ale G9 și realizând o treabă generală mai bună de a combina capacitățile foto și video. într-un singur corp de cameră decât G85 sau G9.

Prețuri și disponibilitate Panasonic G95

Lumix DC-G95 a devenit disponibil în mai 2019. Cu toate acestea, există câteva diferențe regionale. În Statele Unite, situația este simplă, G95 este disponibil oficial într-un kit cu Lumix G Vario 12-60mm f / 3.5-5.6 ASPH Power O.I.S. obiectiv cu un retail de aproximativ 1.200 USD. Pentru cei care sperau să facă upgrade de la G85 sau de la o altă cameră Panasonic mai veche, lipsa unei opțiuni numai pentru corp va dezamăgi cu siguranță. Pe alte piețe, există unele variații. De exemplu, pe piețele europene, G95 are un afișaj spate OLED mai degrabă decât LCD în versiunea nord-americană, iar unele piețe au o opțiune de kit cu un obiectiv cu zoom de 14-140 mm revizuit, care are acum etanșare la intemperii.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here