Acasă Laptopuri Razer Blade 15

Razer Blade 15

137
0
Razer Blade 15

Generalități Razer Blade 15 .

Pentru 2021, Razer nu s-a schimbat prea mult în ceea ce privește exteriorul Razer Blade 15, ceea ce este cu siguranță ceva de care nu mă plâng. Aveți în continuare un șasiu superb din aluminiu monocorp cu iluminarea Chroma semnată de Razer și tastatura RGB iluminată. Experiența generală de tastare este la fel de bună ca înainte, în timp ce difuzoarele stereo bine amplasate de la Razer asigură sunetul este întotdeauna clar și puternic. Acum, din punct de vedere tehnic, Razer spune că Blade 15 este cu aproximativ 4% mai mic decât înainte și, deși apreciez fiecare economie de greutate, reducerea dimensiunii este încă destul de dificil de observat.

În schimb, majoritatea actualizărilor de pe Razer Blade 15 reîmprospătat vin în interior și de-a lungul laturilor sale, Razer oferind acum configurații cu un ecran de până la 360Hz, GPU-uri Nvidia RTX 3080 și o gamă de procesoare de generația a 11-a de la Intel. Pe plan intern, Razer a reproiectat chiar și sloturile de stocare Blade 15, așa că acum sistemul poate suporta până la două SSD-uri M.2, incluzând în același timp și un nou port HDMI 2.1 și un cititor de card SD de dimensiuni complete pe modelele Razer Blade 15 Advanced cu specificații superioare.

Pe unitatea noastră de test de 2.600 USD, am avut o combinație bună de componente, inclusiv display mat non-touch de 2560 x 1440 240Hz, un procesor Intel Core-i7 10875H, 16 GB RAM, un SSD de 1 TB și un RTX 3070. În afară de 1 TB SSD (pe care l-ați putea reduce la 512 GB sau mai puțin dacă ați dori să economisiți bani), un lucru care îmi place la această configurație este că GPU-ul său se potrivește cu afișajul său de 2560 x 1440 240Hz. Acest lucru este adesea trecut cu vederea, deoarece oamenilor le place uneori să cheltuiască suplimentar pe anumite componente, cum ar fi GPU-urile, fără a lua în considerare modul în care întregul sistem funcționează împreună.

VEZI ȘI:  Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga

Mergând cu un RTX 3070, am constatat că Razer Blade 15 poate atinge cu ușurință rate mari de cadre în multe titluri AAA, cu toate clopoțelele și fluierele grafice activate, în timp ce în continuare pot maximiza afișajul de 240Hz în jocuri mai competitive CS: Go sau Overwatch, unde aceste rate de cadre suplimentare vă pot aduce un mic avantaj. Când am rulat Shadow of the Tomb Raider la 1920 x 1080 și cele mai înalte setări, Blade 15 a atins 112 fps, ceea ce nu este departe de 118 fps pe care le-am obținut de la GP66 Leopard de la MSI. Și în Far Cry, este o poveste similară, Blade 15 atingând 109 fps la 1920 x 1080 și grafică ultra, comparativ cu 120 pentru GP66.

În timp ce unii ar putea fi consternați că un laptop mai ieftin, GP66 Leopard, deține un avantaj de 5-10% în performanță, această comparație evidențiază într-adevăr diferența dintre diferitele tipuri de notebook-uri de jocuri. Deoarece, deși GP66 are specificații foarte similare și costă cu câteva sute mai puțin, nu are același nivel de finisare ca Razer Blade 15.

Razer Blade 15 Advanced
Photo: Sam Rutherford

Calitatea construcției Razer este semnificativ mai bună, cu un șasiu rigid care nu se flexează chiar și atunci când este apăsat puternic, și o durată de viață a bateriei de 7 ore și 10 minute la testul nostru de redare a videoclipului, comparativ cu doar 4:35 pentru GP66.

Și cu designul său subevaluat, Blade 15 adesea că ar arăta mai degrabă cât de bine funcționează, în loc să lase designul să sară în ochi. Este o abordare mai bună a unui laptop pentru jocuri, conceput pentru jucătorii mai maturi cu bani.

VEZI ȘI:  HP Omen 17 (2021)

Într-adevăr, principalele mele dezamăgiri cu privire la Razer Blade 15 se rezumă la trei lucruri relativ minore. În primul rând, în testele noastre, ecranul Razer Blade 15 de 240Hz a depășit 301 nits, ceea ce este foarte bine atunci când joci în interior. Dar 300 de nits este destul de mediu pentru un laptop atât de scump, mai ales cu o mulțime de ultraportabile care furnizează 400 de nits sau mai mult, ceea ce face ca ecranele să fie mai ușor de citit în aer liber sau într-o cafenea însorită. Acestea fiind spuse, dacă vă pasă mai mult de calitatea imaginii decât de ratele de reîmprospătare ridicate, Razer oferă o configurație Razer Blade 15 cu un ecran OLED vivid de 60Hz.

O altă mică dezamăgire este că, sub sarcină, ventilatorul Blade 15 poate deveni puțin zgomotos, emițând un sunet oarecum înțeles, greu de ignorat, dacă nu sunteți o persoana care joacă jocuri. Din fericire, puteți regla viteza ventilatorului Blade 15 în aplicația Razer’s Synapse.

Ultima mea nemulțumire este că, dintr-un anumit motiv, Razer este unul dintre ultimii producători de laptopuri de jocuri rămase care nu oferă configurații bazate pe AMD, atât pe partea CPU, cât și pe partea GPU. Este un pic frustrant să ne gândim la cât de bine se prezintă procesoarele AMD în jocuri, dar cred că acesta este unul dintre capriciile unei mașini de lux.

Razer Blade 15
Razer Blade 15

Așadar, deși Razer Blade 15 este mai scump decât o mare parte din competiția sa, acesta oferă, de asemenea, o mulțime de detalii mici și conforturi pe care nu le primești pe alte sisteme de jocuri. Are o selecție excelentă de porturi, fără bloatware, spațiu suplimentar în interior pentru un al doilea SSD și un design frumos din aluminiu, care este mai aproape de ceea ce ai primi de la un MacBook Pro decât orice ai primi de la unul dintre rivalii săi de jocuri. Deci, în cele din urmă, Blade 15 este definiția obținerii a ceea ce plătiți. Sigur, un Blade 15 bine echipat nu este ieftin, dar dacă apreciați detaliile mici și lucrurile mai fine din viață, merită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here