Acasă Smartphone Samsung Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

167
0
Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Descriere Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra (începând de la 1.299 dolari) este încă telefonul ideal dacă doriți un telefon cu un stylus. Da, Galaxy S21 Ultra acceptă S Pen, dar vine separat și necesită o carcasă incomodă pentru a-l stoca.

Specificații:

 • Preț: 1.299 USD
 • Sistem de operare: Android 10 cu One UI 2.0
 • Afișaj: AMOLED de 6,9 inci (QHD; 120Hz)
 • CPU: Snapdragon 865 Plus
 • RAM: 12 GB
 • Stocare: 128 GB, 512 GB
 • Camera din spate: 108MP wide (ƒ / 1,8); Telephoto de 12MP cu zoom optic 5x (ƒ / 3.0); 12 MP ultrawide (ƒ / 2.2)
 • Camera frontală: 12MP (ƒ / 2.2)
 • Baterie: 4.500 mAh
 • Durata de viață a bateriei: 10 ore 26 min (7:59 în modul 120Hz)
 • Culori: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic White
 • Dimensiune: 16.45 x 7.72 x 0.81 cm
 • Greutate: 208 grame

Descriere

Samsung Galaxy Note 20 Ultra se mândrește cu un ecran uriaș de 6,9 inci, cu o rată de reîmprospătare dinamică de 120Hz, o cameră foto de 108MP cu focalizare automată laser și un S Pen mai receptiv. Galaxy Note 20 obișnuit este opțiunea mai bună pentru cei care pot trăi fără un afișaj de 120Hz și mai multe camere avansate.

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun telefon din ansamblu, deoarece oferă camere mai avansate, un cip Snapdragon 888 mai rapid și suport opțional S Pen. Iar iPhone 12 Pro Max este o opțiune excelentă dacă preferați iOS.

Ce îmi place mult la Samsung Galaxy Note 20 Ultra este afișajul dinamic de 120Hz: Derularea se simte ca lină când aveți setarea Adaptive motion activată. Iar jocurile optimizate precum Dead Trigger 2 arată foarte bine.

Cu S Pen-ul Note 20 obțineți un timp de răspuns rapid de 9 ms și oferiți o senzație pen-to-paper. Scrisul notelor de pe acest panou se simte complet natural până la punctul în care uit că scriu pe un ecran.

Camera Space Zoom este foarte impresionantă: m-am jucat foarte mult de zoomul optic 5x al Note 20 Ultra, punând în umbră zoomul 2x al iPhone 11 Pro Max. Iar zoomul digital a rămas constant până la 20x; a început să se destabilizeze la 50x.

Ce nu mi-a plăcut a fost această umflătură a camerei care este destul de mare.
Afișajul curbat poate îngreuna utilizarea: deși arată cool, afișajul curbat poate duce uneori la atingerea accidentală a ecranului atunci când țineți telefonul.
Foarte scump: 1.300 de dolari sunt foarte mulți de plătit pentru un telefon, chiar și unul atât de complet ca acest flagship.

Design

Samsung și-a făcut cel mai elegant telefon de până acum cu Galaxy Note 20 Ultra. Marginile pătrate combinate cu culoarea sofisticată Mystic Bronze conferă acestui telefon o alură elegantă.

De asemenea, îmi place că finisajul face o treabă bună rezistând amprentelor digitale, spre deosebire de finisajul Aura Glow de pe Galaxy Note 10 Plus. De asemenea, puteți obține Note 20 Ultra este Mystic Black și Mystic White.

(Image credit: Future)

Măsurând 164,8 x 77,2 x 8,1 mm  și cântărind 208 grame, Galaxy Note 20 Ultra nu este la fel de mare ca Galaxy S20 Ultra (16,76 x 6,85 x 0.86 cm și 218 grame), dar este încă o mână comparativ cu Galaxy Note 10 Plus (16.25 x 7.62 x 0,78 cm și 195,61 grame) care avea un ecran mai mic de 6,8 inci.

VEZI ȘI:  POCO X3 NFC

Au existat unele plângeri de la proprietarii Galaxy Note 20 Ultra că carcasa camerei colectează praf și condens sub sticlă.

În general, în ciuda unor reclamații minore, Galaxy Note 20 Ultra arată cu adevărat ca un telefon de 1.300 USD.

Display

Ecranul masiv OLED quad HD + de 6,9 inci de pe Samsung Galaxy Note 20 Ultra este mare, îndrăzneț și colorat. Mai important, acesta este primul telefon Samsung care oferă o rată de reîmprospătare dinamică de 120Hz.

Linia Galaxy S20 a introdus o rată de reîmprospătare mai rapidă pentru telefoanele Samsung, oferind o defilare mai lină, precum și imagini mai bune, în special pentru jocuri și filme. Dar a fost o caracteristică pe care trebuia să o reglați manual. Cu Note 20 Ultra, rata de reîmprospătare se ajustează automat în funcție de conținutul de pe ecran, ceea ce ar trebui să economisească durata de viață a bateriei. Puteți selecta oricând manual 60Hz dacă doriți să salvați fiecare ultimă picătură de energie.

(Image credit: Future)
(Image credit: Future)

Panoul Samsung Galaxy Note 20 Ultra este extrem de luminos și este destul de ușor de citit în lumina directă a soarelui. Afișajul a atins 662 nits analizorul nostru de lumină, ceea ce este foarte bun, dar nu la fel de mare ca 752 nits ale iPhone 11 Pro.

Ecranul Samsung Galaxy Note 20 Ultra a produs 121,5% din gama de culori sRGB în modul Natural și 201,2% în modul Vivid, comparativ cu 118,6% pentru iPhone 11 Pro Max. Note 20 Ultra bate Apple la precizie, înregistrând un scor Delta-E de 0,24, comparativ cu 0,28 pentru iPhone 11 Pro Max (unde 0 este perfect).

Camera

Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un trio de camere din spate, plus un senzor laser de focalizare automată care ar trebui să soluționeze una dintre plângerile noastre mai mari cu privire la Galaxy S20 Ultra și problemele sale cu focalizarea.

Modulul de camere al phablet-ului începe cu o cameră wide de 108MP cu o deschidere f / 1,8 și este asociată cu o cameră ultra-widede 12MP cu un câmp vizual de 120 de grade și f / 2.2. Obiectivul telephoto de 12MP oferă un zoom optic de 5x și un zoom super rezoluțional de până la 50x.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra fără zoom (Image credit: Future)
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 50x zoom (Image credit: Future)

Opțiunea cu camera de 108MP poate părea exagerată, dar poate fi utilă atunci când doriți să aveți libertatea de a decupa o fotografie după aceea. Asigurați-vă că aveți suficientă lumină ambientală, deoarece această setare este cel mai bine utilizată în aer liber.

După cum puteți vedea în această fotografie a decorațiunilor de Halloween, cu câțiva oameni de paie, o fantomă și o vrăjitoare și puteți distinge totuși o mulțime de detalii. Există doar un pic de zgomot în cadru.

(Image credit: Future)
(Image credit: Future)

Modul de noapte al Galaxy Note 20 Ultra este bun, dar nu este la fel de luminos sau colorat ca cel de pe iPhone 11 Pro. Puteți vedea diferența în această fotografie a unui coș cu fructe realizat în întuneric aproape complet. Puteți distinge mai multe lămâi și mere, precum și coșul în sine.

VEZI ȘI:  Realme GT Neo
iPhone 11 Pro
Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Unde Note 20 bate cu adevărat iPhone-ul este cu zoom-ul său.

Dacă doriți să înregistrați cel mai clar videoclip posibil, veți fi încântați să știți că Samsung Galaxy Note 20 Ultra poate înregistra videoclipuri 8K cu un raport de aspect 21:9 cu până la 24 de cadre pe secundă. Există, de asemenea, un nou mod Pro Video care vă permite să controlați focalizarea, expunerea și viteza de zoom. În plus, puteți utiliza microfoane integrate sau microfoane externe, cum ar fi Galaxy Buds Live.

Camera foto selfie de 12MP din față (f / 2.2) are un câmp vizual de 120 de grade, care ar trebui să fie util pentru selfie-urile de grup. în acest selfie, Note 20 Ultra a făcut o treabă extraordinară prin surprinderea fundalului verde luxuriant într-un parc.

(Image credit: Future)

S-Pen-ul

Samsung Galaxy Note 20 Ultra beneficiază de un timp de răspuns rapid de 9 ms pentru S Pen, care este conceput pentru a oferi mai multă senzație de pen-to-paper atunci când luați notițe sau desenați.

(Image credit: Future)

În plus, S Pen oferă acum cinci noi acțiuni Anywhere, care se bazează pe Air Actions din seria Galaxy Note 10. Puteți reveni la ecranul de pornire, puteți face o captură de ecran, puteți reveni la o aplicație recentă și multe altele prin diferite gesturi.

Alte upgrade-uri S Pen sunt disponibile în software. Aplicația Samsung Notes îmbunătățită include acum sincronizare live, astfel încât să puteți salva toate notițele în cloud și apoi să le accesați de pe orice dispozitiv.

În plus, Note 20 Ultra este suficient de inteligent pentru a vă sincroniza notițele împreună cu înregistrările vocale, astfel încât să puteți auzi ceea ce spuneați chiar atunci când ați scris acele notițe.

Performanțe

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este unul dintre cele mai rapide telefoane Android de pe piață, deoarece este unul dintre primele telefoane cu procesor Qualcomm Snapdragon 865 Plus. Acest chipset crește viteza cu 10% până la 3,1 GHz, iar grafica este, de asemenea, cu 10% mai rapidă decât cipul obișnuit Snapdragon 865 din Galaxy S20.

Acest procesor este asociat cu 12 GB RAM și 128 GB sau 512 GB stocare internă. Pentru 1.299 dolari, aș dori ca Ultra să înceapă cu 256 GB de stocare, dar cel puțin îl puteți extinde prin intermediul slotului pentru card microSD cu până la 1 TB.

Pe Geekbench, care măsoară performanța generală, Note 20 Ultra a atins un scor multi-core de 3.294, care este peste majoritatea telefoanelor Android, dar în spatele lui Asus ROG Phone 3 cu același chip Snapdragon 865 Plus, care a atins 3.393. IPhone 11 Pro a obținut 3.500 chiar mai mare.

La testul grafic GFXBench, Galaxy Note 20 Ultra a obținut 1.455 de cadre pe reperul Aztec Ruins (High Tier), comparativ cu 1.657 de cadre pentru iPhone 11 Pro.

VEZI ȘI:  Xiaomi Black Shark 4 are în sfârșit o dată și un preț de lansare

Așa cum v-ați aștepta pentru un flagship premium, Galaxy Note 20 Ultra acceptă ambele variante de 5G, deci ar trebui să puteți intra atât pe rețelele sub 6 GHz, cât și pe rețelele mmWave cu ușurință acolo unde sunt disponibile.

Baterie și timp de încărcare

Samsung Galaxy Note 20 Ultra are o baterie destul de puternică de 4.500 mAh, care a rezistat bine în utilizarea zilnică.

După deconectare la ora 9 am folosit Note 20 Ultra cu o gamă largă de aplicații. Am urmărit peste o oră Umbrella Academy pe Netflix, am folosit Spotify cu ecranul aprins timp de o oră și jumătate și am jucat aproximativ 40 de minute de Fortnite. De asemenea, am folosit Twitter timp de aproape o oră, am navigat pe web și am verificat e-mailul.

La final, încă mai aveam aproximativ 27% baterie la ora 21. Nu e rau.

Note 20 Ultra a rezistat timp de 10 ore și 26 de minute la testul bateriei Tom’s Guide, care implică navigarea continuă pe web la 150 de nits de luminozitate a ecranului peste 5G. În acest caz, am folosit rețeaua T-Mobile. Aceasta a fost cu modul ecran 60Hz activat. Dispozitivul a durat doar 7:59 cu modul de ecran de 120Hz activat.

Prin comparație, Galaxy S20 Plus cu bateria sa de 4.500 mAh a durat 10 ore și 31 de minute și 8:55 în modul 120Hz. Iar OnePlus 8 Pro a durat 11 ore și 5 minute în modul 60Hz și 9:02 în modul 120Hz.

Note 20 Ultra vine cu un încărcător de 25 de wați, care a încărcat dispozitivul la 56% în 30 de minute. Este bine, dar nu este la fel de rapid ca 63% realizat pe OnePlus 8 Pro în aceeași perioadă de timp.

Deci…

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este aproape punctul culminant al phabletelor Android – și ar trebui să fie pentru 1.299 USD. Oferă un afișaj de cea mai bună calitate, o experiență S Pen mai bună și o mulțime de funcții pentru muncă și joc. Camerele sunt foarte bune, rezolvând problema focalizării cu Galaxy S20 Ultra, iar gameplay-ul puternic cu zoom și Xbox oferă lui Note 20 Ultra câteva avantaje față de iPhone 12 Pro Max.

IPhone 12 Pro Max este telefonul cu cameră superioară după testarea noastră, deoarece include un senzor principal mai mare care permite mai multă lumină, un senzor LiDAR care accelerează focalizarea automată și înregistrarea și editarea video Dolby Vision. Și noul iPhone are un afișaj mai rezistent datorită Ceramic Shield. Dar îi lipsește afișajul 120Hz al Note 20 Ultra și suportul S Pen.

Unii ar putea prefera noul Samsung Galaxy S21 Ultra pentru 1.199 USD. Oferă un procesor mai rapid, camere chiar mai bune și suport opțional S Pen. Dar dacă vrei cu adevărat ca stiloul să fie încorporat, aș merge cu Galaxy Note 20 Ultra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here