Acasă Smartphone Samsung Samsung Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy S21+ 5G

114
0

Samsung Galaxy S21+ 5G descriere și specificații :

SoC Snapdragon 888
RAM 8GB
Storage 128-256GB, no microSD
Display 6.7-inch 1080 x 2400 OLED
Battery 4800mAh
Cameras 12MP primary, 64MP hybrid zoom, 12MP ultrawide; 10MP selfie
Headphone jack No
Software Android 11 with OneUI 3.1
Measurements 161.5 x 75.6 x 7.8 mm, 202g (mmWave version)
Price $1,000

 

Design, hardware, ce este în cutie.

Samsung Galaxy S21+ 5G este linia de mijloc în noua gamă Samsung. Există modelul S21 de 800$ cu ecranul său de 6,2 inci și spatele din plastic, iar apoi aveți la 1200$ S21 Ultra cu un ecran de 6,8 inci, spate din sticlă și camere îmbunătățite. Samsung Galaxy S21+ 5G împărtășește o mulțime de elemente de design cu ceilalți membri ai familiei S21, cel mai proeminent modulul camerei și camera selfie perforată. Senzorii camerei S21 + sunt neschimbați față de anul trecut, dar forma fizică a modulului camerei este diferită, îmbinându-se perfect cu cadrul din aluminiu. Modulul camerei se simte mai integrant în design în acest fel, nu mai este o „insulă de metal” înconjurată de sticlă. Configurarea mai puțin impresionantă a camerei de pe S21 +, de asemenea, nu supără echilibrul telefonului la fel de mult; Ultra se simte foarte greu cu acea „cocoașă” imensă a camerei.

Calitatea construcției Samsung se află la distanță de iPhone, iar Samsung Galaxy S21+ 5G este cel mai bun exemplu în acest sens. Știu la ce vă gândiți: S21 Ultra nu este mai bun? Ei bine, da, în anumite moduri. Are camere mai bune și o baterie mai mare, de exemplu, dar este și mare și greu. Samsung Galaxy S21+ 5G este subțire și sexy în comparație cu Ultra – este mai subțire cu un milimetru și aproape 30g mai ușor. În plus, ecranul este cu doar 0,1 inci mai mic și este un panou OLED complet mai degrabă plat decât cel ușor curbat de pe Ultra.

Rezoluția ecranului este de 1080p față de 1440p pe Ultra, dar claritatea, luminozitatea și culorile sunt toate excelente în comparație cu alte telefoane din această gamă de prețuri. De asemenea, ador cadrele minime pe tot ecranul. Acest dispozitiv arată ca unul dintre acele previziuni de smartphone-uri cu ecran complet futurist de acum cinci sau șase ani.

VEZI ȘI:  OnePlus 9 5G
Samsung Galaxy S21+ 5G
De la stânga la dreapta: S21, S21+, S21 Ultra.

Există și un nou cititor de amprente cu ultrasunete sub OLED și, la fel ca Ultra, acesta este mult mai rapid și mai precis decât vechiul senzor. Performanța este în cele din urmă aici, cu senzori capacitivi și cei mai buni senzori optici in-display. Doar o atingere rapidă, iar telefonul se deblochează aproape instant. Având de ales, prefer noul senzor cu ultrasunete decât senzorii optici mai ieftini, deoarece ecranul nu trebuie să creeze luminozitatea într-o cameră întunecată pentru a vă scana amprenta.

Panoul din spate al S21 + este din sticlă ca S21 Ultra. Juniorul S21 are un spate din policarbonat și, deși este un plastic foarte frumos, totuși nu se simte la fel de robust ca sticla mată de la Samsung. Combinația spatelui din sticlă, corpul mai subțire și greutatea mai mică fac din S21 + cel mai bun dispozitiv din familia S21.

Software, performanță și baterie

Nu am de gând să vă bombardez cu informații despre software aici, deoarece versiunea Android S21 + este în esență identică cu aceeași de pe ceilalți membri ai familiei S21. Esența este că Samsung a făcut unele îmbunătățiri notabile în acest an, dar este totuși OneUI. Asta înseamnă că veți avea o mulțime de aplicații Samsung, puțin bloatware și câteva reclame pe care probabil ați prefera să nu le vedeți. Cu toate acestea, puteți curăța majoritatea cu câteva modificări și sunt bucuros să văd cea mai recentă versiune de Android pe Samsung Galaxy S21+ 5G, în timp ce unii OEM lansează încă dispozitive cu Android 10. Samsung a inclus chiar Google Discover pe ecranul de pornire.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy S21+ 5G are același Snapdragon 888 ca celelalte dispozitive S21, deci performanța nu este o problemă. Telefonul este neted, chiar și atunci când faceți mai multe activități sau instalați aplicații în fundal. Unele modele emblematice Samsung din trecut au simțit că cerșesc ceva mai multă putere, dar familia S21 are suficientă. S21 + are „doar” 8 GB RAM, cu 50% mai puțin decât Ultra. Cu toate acestea, 8 GB sunt încă suficienți pentru un telefon emblematic. Aplicațiile nu sunt pornite din memorie în mod neașteptat și pot chiar să las jocurile deschise în fundal.

VEZI ȘI:  Google Pixel 6 : data lansării și zvonuri

În timp ce acest telefon are o baterie ceva mai mică decât S21 Ultra, 4.800mAh pare să fie suficient și pentru Samsung Galaxy S21+ 5G. Chiar și în cazul utilizării hard, S21 + nu are probleme să țină mai mult de o zi. Ecranul 1080p probabil ajută aici. Cu toate acestea, Samsung trebuie să facă ceva în ceea ce privește încărcarea prin cablu – 25W nu este suficient de rapid. Dacă trebuie să cumperi un încărcător separat, ar trebui să poți folosi cel puțin unul mai rapid.

Camere

Samsung Galaxy S21+ 5G împărtășește configurarea camerei mai degrabă cu S21, decât cu S21 Ultra. Asta înseamnă că majoritatea lucrurilor grozave pe care le-ați auzit despre noile camere Samsung nu se vor aplica, dar S21 + încă funcționează bine. S21 + are o cameră principală de 12MP, una 64MP pentru zoom și video de înaltă rezoluție și una ultra-wide de 12MP. În timp ce acest hardware nu este avansat ca S21 Ultra, procesarea imaginilor Samsung este puțin mai bună anul acesta. Balansul de alb arată mai precis, iar capturile în modul nocturn par a fi considerabil mai rapide și clare. Samsung face încă imagini prea șterse, chiar dacă nu la fel de accentuat.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Senzorul primar de 12MP are o deschidere f / 1,8 wide și pixeli mari de 1,8 um, deci funcționează bine în diferite condiții de iluminare. Camera ultra-wide face o treabă bună în aer liber, dar nu este la fel de bună în lumină slabă. În general, Samsung favorizează expunerile mai lungi și culorile suprasaturate. Deci, fotografiile Samsung tind să arate mai strălucitoare și mai vibrante, dar sunt, de asemenea, mai susceptibile de a fi neclare decât o fotografie din, să zicem, un Pixel.

Cea mai mare problemă cu configurarea camerei S21 + este că nu aveți zoom optic adevărat, iar slăbiciunile de procesare ale Samsung sunt mai ușor de observat pe fotografiile cu zoom digital. Senzorul „telephoto” de 64MP are o mulțime de pixeli de oferit, dar nu este super. Rezultatul este că obțineți înregistrare video de 8K pe S21 + prin același senzor de 64MP. Acum, doar  dacă aveți ecrane de 8K pe care să le folosiți. Este suficient să spunem că prioritățile Samsung nu sunt în regulă aici.

VEZI ȘI:  OnePlus Nord N10 2

Merită cumpărat ?

Da. Samsung Galaxy S21+ 5G este subțire, puternic și arată minunat. S21 Ultra este incontestabil un telefon „mai bun”, dar este cu 200 de dolari mai scump și nu este la fel de confortabil de ținut. Ecranul S21 + este doar puțin mai mic, iar rezoluția mai mică decât pe Ultra nu este o problemă prea mare. De fapt, prefer ecranul S21 + decât Ultra pur și simplu pentru că este plat.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Spre deosebire de juniorul S21, copilul mijlociu Samsung are un panou din spate din sticlă și un ecran mai mare, ceea ce îl face o opțiune atrăgătoare pentru persoanele care nu au nevoie de gama de camere Ultra. Sincer, S21 + ar putea avea cea mai bună senzație la manevrabilitate decât orice telefon Android de pe piață. S21 și S21 Ultra își au locul, dar înțeleg atracția variantei Plus acum.

La 1.000 de dolari, S21 + este destul de scump. Deși cred că este de o valoare relativ mare, cred că un telefon din această gamă de preț ar trebui să aibă hardware mai bun pentru cameră. Totuși,cred că prețul de vânzare de maxim 800 USD ar fi mai corect. Merită să cumpărați acum dacă credeți că S21 + este telefonul potrivit pentru dvs.

Cumpărați-l dacă …

– Doriți un telefon rapid, plin de funcții, cu un afișaj excelent.
– S21 Ultra este prea scump sau greu pentru gusturile tale.

Nu-l cumpărați dacă …

– Ești obișnuit să te plimbi cu telefoane mari și grele.
– Faceți o mulțime de fotografii și doriți cele mai bune camere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here