Acasă Smart-TV Samsung Q60A QLED 4K

Samsung Q60A QLED 4K

157
0
Samsung Q60A 4K QLED
Samsung Q60A 4K QLED

Samsung Q60A QLED 4K este o afacere bună?

Televizorul Samsung Q60A QLED 4K ocupă un loc curios în gama 2021 a producătorului de televizoare, fiind cel mai ieftin televizor care prezintă apelativul său QLED (sau „quantum dot”). Dar, având în vedere prețul scăzut, Q60A este cel mai rentabil mod de a avea un QLED în casa dumneavoastră.

De ce compromis? Ei bine, pentru a scădea prețul, Samsung are nevoie să taie câteva colțuri, iar întrebarea cu Q60A – ca și cu Q60T de anul trecut – chiar dacă este un QLED de buget, este suficient de bun pentru a justifica numele.

Cu rezoluție 4K și suport HDR / HDR10 +, Q60A pare să obțină elementele de bază corecte, deși o mulțime de alte tehnologii vor fi sacrificate pentru a menține costurile scăzute pentru acest set. Și dacă încercați să slăviți un televizor QLED ieftin înainte de apariția recenziilor oficiale, am reunit tot ce știm despre Samsung Q60A, precum și ceea ce ne-am aștepta, având în vedere calitatea predecesorului său (Q60T ).

Merită să ne amintim, de asemenea, că Samsung lansează televizoare Neo QLED în aceste zile, care împerechează tehnologia QLED stabilită de companie cu iluminare de fundal Mini LED – și oferă rezoluție de 8K – astfel încât numele QLED singur nu mai înseamnă aceeași calitate de top, așa cum a fost în anii precedenți.

Prețurile și dimensiunile Samsung Q60A QLED 4K

Samsung Q60A QLED beneficiază de o gamă largă de dimensiuni pe care nu le veți găsi la modelele mai scumpe.

Începe de la 749 dolari / 599 lire sterline pentru o dimensiune de 43 inci, ajungând până la 899 dolari / 699 lire sterline pentru 50 de inci, 999 dolari / 849 lire sterline pentru 55 inci, 1.299 dolari / 1 099 lire sterline pentru 65 inci, 1 999 dolari / 1 499 GBP pentru modelul de 75 inci și 2.999 USD / 2 799 GBP pentru modelul de 85 inci.

VEZI ȘI:  TCL 6-Series 2020 QLED TV

În SUA, cumpărătorii vor putea alege, de asemenea, între modelele de 60 inci (999 dolari) și 70 inci (1.349 dolari).

În Australia, aveți opțiunea de patru dimensiuni: 55-inch (1.599 USD), 65-inch (1.999 USD), 75-inch (2.599 USD) și 85-inch (4.199 USD).

Ne așteptăm ca Q60A să apară și în cea mai bună listă de televizoare de 40 inci din acest an.

Specificații și caracteristici Samsung Q60A QLED 4K

Samsung Q60A este 4K QLED entry-level din acest an, ceea ce înseamnă că veți obține o economie, deși are unele scăderi ale specificațiilor în comparație cu mai multe modele premium.

Pentru a bifa cele mai importante puncte, Q60A oferă rezoluție 4K și suport HDR – alături de standardul dinamic HDR10 + favorizat de Samsung, care folosește metadate suplimentare pentru a face filmele premium și emisiunile TV să arate mai aproape de intențiile creatorilor lor. Atunci nu veți obține Dolby Vision HDR aici, deși HDR10 + se va dovedi un avantaj pentru cei care preferă Amazon Prime Video (care îl suportă) în locul Netflix (pe care nu îl suportă). Este suportat și standardul de difuzare HLG.

Panoul QLED include un filtru cu puncte cuantice ( quantum dot ) pentru a spori contrastul. Nu schimbă în jocuri multe, iar monikerul „QLED” acoperă de obicei o serie de tehnologii diferite de imagine – deși în partea de jos a gamei QLED nu le obțineți pe toate.

Nu există sunet Dolby Atmos aici, Samsung optând pentru o versiune dezactivată a tehnologiei sale de urmărire a obiectelor, denumită aici „OTS Lite”. Nu veți obține zece difuzoare dedicate pe ecran (ca la OTS +) și, având în vedere prețul, nu ne-am aștepta la mult mai mult decât difuzoarele încorporate medii. Dacă aveți un soundbar, desigur, ar merita să îl conectați – în timp ce suportul eARC înseamnă că veți putea controla sunetul extern prin telecomanda TV obișnuită.

VEZI ȘI:  Sony Bravia A8H/A8 OLED TV
Samsung OTS
Samsung OTS (Object Tracking Sound) audio (Image credit: Samsung)

Alte caracteristici Samsung Q60A QLED 4K includ Multi-View (până la două fluxuri video simultane) și un mod Ambient pentru calmarea screensaverelor sau fotografiilor. Aveți chiar și modul Filmmaker, care oprește cea mai mare parte a procesării imaginilor – aparent pentru a vă apropia de „ceea ce intenționează creatorul” – dar pentru un ecran la acest preț nu am putea recomanda să lăsați imaginea să se descurce singură.

Ca un televizor inteligent Samsung, veți obține sistemul de operare Tizen, care este unul dintre cele mai bune, cu un ecran de pornire bine organizat și suport larg pentru aplicații, de la Netflix și Disney Plus până la Hulu (pentru cei din SUA) și Freeview Play (pentru cei din Marea Britanie). Platforma Tizen funcționează și cu Alexa și Asistentul Google, deși Bixby încorporat este prezent.

Există, de asemenea, o nouă telecomandă alimentată cu energie solară, care vine cu toate televizoarele Samsung 2021 și va însemna că nu schimbați bateriile la fiecare câteva luni.

Ceea ce merită menționat, totuși, este ceea ce nu obțineți cu Q60A. Rezoluția 8K nu este prezentă, la fel ca și unghiurile largi de vizualizare ca ale mai multor seturi premium. Acesta este, de asemenea, un set luminat din margini ( edge-lit ), care ajută la menținerea acestuia cât mai subțire, dar va însemna că luminozitatea nu este puternică și ar putea avea un impact negativ asupra performanței HDR.

Nu există suport HDMI 2.1 în cele trei porturi HDMI, iar rezoluția 4K va depăși la 60 fps pe panoul de 60Hz al setului.

VEZI ȘI:  LG C1 OLED TV (OLED65C1)

Data lansării Samsung Q60A QLED

Samsung Q60A QLED 4K este deja la vânzare, împreună cu restul noii game de televizoare Samsung. Dacă sunteți setat pe un televizor QLED ieftin, îl puteți cumpăra acum de pe Amazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here