Acasă Smart-TV Samsung Q80T QLED

Samsung Q80T QLED

145
0
Samsung Q80T QLED

Sumar Samsung Q80T QLED:

Televizorul Samsung Q80T QLED este noul punct de pornire dacă doriți cel mai ieftin televizor QLED cu iluminare din spate complet din gama Samsung TV 2020.

Poziționat strategic chiar sub Q90T, cu care împărtășește o serie de caracteristici avansate, și deasupra Q70T iluminat de margine, Q80T este însăși definiția punctului de mijloc, dar performanțele sale sunt departe de a fi mijlocii. Și pentru prețul său de 1.799 USD, ați spera să fie.

Am testat Samsung Q80T QLED cu dimensiunea de 65 de inci (QE65Q80T)- deși este disponibilă și la 49 inci, 55 inci, 75 inci și 85 inci – și am constatat că avea HDR strălucitor, o definiție frumoasă și culori largi.

Design

Este inevitabil ca Samsung Q80T QLED, care are o lumină de fundal FALD (Full Array Local Dimming), să nu fie cel mai subțire ecran plat de pe rafturi, dar pentru majoritatea cumpărătorilor, grosimea suplimentară va merita.

Designerii Samsung au mers într-o oarecare măsură la atenuarea acestei grosimi suplimentare prin încadrarea panoului cu un cadru ridicol de minim, creând iluzia că imaginile plutesc magic în aer.

Conectivitatea este excelentă și cu patru HDMI-uri care oferă specificații avansate și variabile. Există suport 4K la 120 fps pe HDMI 4 și eARC la intrarea 3. Setul poate gestiona 4K la 60Hz (așteptat de la jocurile PlayStation 5 și Xbox Series X), 2K la 120Hz, plus VRR (Rata de actualizare variabilă) și ALLM (Auto Low) Modul de latență). Suportul FreeSync este inclus și pentru jucătorii PC AMD.

(Image credit: Steve May)

Rotujind lucrurile, mai are două porturi USB, ieșire audio digitală optică, Ethernet dar acceptă și Wi-Fi și Bluetooth și un slot de CI.. Aproape sigur nu veți avea nevoie de toate astea, dar este plăcut să le aveți.

Samsung Q80T QLED este inclus în pachet cu două telecomenzi, una cu butoanele obișnuite oferind majoritatea necesităților, iar cealaltă un indicator simplificat.

Smart TV (Tizen)

VEZI ȘI:  LG OLED G1

Samsung a făcut câteva revizuiri la platforma sa de televizoare inteligente Tizen în acest an pentru a îmbunătăți gradul de utilizare. Bara de lansare este puțin mai mică, permițând mai multor aplicații să stea pe ecran fără a fi nevoie să derulați. Atunci când este vizualizat pe modelele mai mari Q80T, acest lucru are un sens perfect.

De asemenea, nou în acest sezon este Mobile Multi View with Casting, care permite vizionarea simultană a două ecrane (imaginea TV principală și cea a smartphone-ului dvs.).

Deși nu există un tuner Freeview Play (în ediția britanică a setului), sunt acceptate toate canalele TV Catch-up, împreună cu Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, Rakuten TV, Apple TV și YouTube (pentru a numi doar câteva ).

Modul Ambiental al Samsung face, de asemenea, o revenire binevenită, permițând ecranului QLED să servească drept galerie pentru JPEG-uri sau lucrări de artă, sau să fie ticker de știri sau ceas.

Performanță HD/SDR

În mod normal, performanța 4K HDR este cea care fură toate titlurile dintr-o recenzie TV. Dar acest lucru nu este în întregime cazul aici. Datorită procesorului de imagine UHD Quantum al setului, care a venit de la flagship-urile Samsung 8K și unor noi inteligențe AI, performanța Samsung Q80T QLED cu conținut HD SDR este un adevărat showstopper.

Televizorul poate interpola elemente subtile de detaliu în conținut HD și rezoluție mai mică, creând o imagine convingătoare în stil UHD. Procesorul elaborează ceea ce este detaliu nativ și apoi, prin comparație cu o bază de date de texturi, creează mai mult din același lucru.

Modurile de imagine SDR cuprind Standard, Dinamic, Natural și Film. Lucrează standard și natural cu majoritatea tipurilor de conținut, acestea din urmă având avantajul în camere de vizionare mai luminoase, unde tendința sa de a ucide detaliile nivelului de negru pentru a spori contrastul este mai puțin evidentă.

Modul dinamic duce la imagini destul de suprasaturate, totuși, în timp ce modul film face practic exact opusul.

VEZI ȘI:  Vizio P-Series Quantum X (2021)

Performanță 4K/HDR

Deși este tentant să comparați Samsung Q80T QLED cu Samsung Q80R QLED din 2019, acest model este de fapt o actualizare față de Q70R de anul trecut. (Confuz? Probabil că asta este ideea). Q80T are același număr de zone de iluminare de fundal ca și Q70R (aproximativ 50). Acest lucru îl pune într-o oarecare măsură în spatele flagship-urilor FALD, dar este totuși suficient de bun pentru a oferi mai multă precizie HDR în comparație cu ecranele iluminate de margine, toate menținând în același timp o uniformitate decentă a ecranului.

Când ceva luminos se mișcă în spațiul de deasupra sau sub zona imaginii, veți vedea o anumită poluare luminoasă – dar efectul este relativ trecător.

De asemenea, performanța generală a setului HDR este puternică. Am măsurat luminozitatea maximă cu puțin sub 900 cd / m (alias nits), folosind o fereastră HDR de 10%.

Această gamă acoperă cele mai multe conținuturi HDR produse în comerț și prezintă puncte luminoase care adaugă strălucire și adâncime imaginilor.

Totuși, în mod ciudat, nu există suport pentru Dolby Vision. Samsung susține că nu are nevoie de el, deși reticența sa de a adopta ceea ce este un standard universal de metadate dinamice pare mai mult politică decât practică.

În plus, există prevederi pentru HDR10 + – utilizat de Amazon Prime în locul Dolby Vision – precum și HDR10 static și difuzare standard HLG.

Sunet și jocuri

În timp ce Samsung Q80T QLED arată destul de conservator, de fapt se mândrește cu un sistem de sunet destul de radical. În loc să se bazeze doar pe drivere stereo de declanșare descendente, designerii Samsung au adăugat o a doua pereche de difuzoare în partea stângă și dreapta de sus a ecranului.

Acest lucru permite ecranului să producă un sunete atât înalt, cât și bas. Nu vorbim despre imersiunea Dolby Atmos – deși, dacă doriți să transmiteți acest lucru prin HDMI către un soundbar sau un sistem home cinema, puteți.

VEZI ȘI:  Sony Bravia A8H/A8 OLED TV

Implementarea se potrivește cu sistemul audio OTS (Object Tracking Sound) al mărcii, care adaugă un nivel de direcționalitate mișcării pe ecran. Dialogul se blochează în centrul imaginii, în timp ce panourile stereo se bucură de un sentiment sporit de mișcare spațială.

Ieșirea audio totală este evaluată la 60 W, mai mult decât suficient pentru o noapte de film. Calitatea audio în sine este mid-fi în cel mai bun caz, dar rezultatul final rămâne pe deplin satisfăcător.

Subliniind acreditările Samsung Q80T QLED ca afișaj pentru gaming, sunt câteva cifre cu o latență scăzută cu adevărat impresionante – deși o consecință a urmăririi celui mai mic decalaj posibil este o deteriorare a calității imaginii. Când opriți toate procesările dintr-un panou, sacrificați o mulțime de lucruri bune.

Acesta este motivul pentru care Samsung oferă un Game Motion Plus dedicat, care include reducerea neclarității și a curbelor, plus o mișcare clară. Chiar și cu această suită de procesare activată, întârzierea imaginii este de 19,7 milisecunde (1080/60). Pentru jucătorii cu adevărat competitivi, acest lucru poate fi dezactivat, reducând întârzierea imaginii la doar 8,7 ms. Întârzierea atât de mică este cu adevărat remarcabilă pentru un televizor de consum.

Desigur, dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului jucând Animal Crossing, vă sfătuim să rămâneți la presetarea standard a imaginii și să vă bucurați de dividendele pe care le aduce.

Deci…

Samsung Q80T QLED primește aproape tot ceea ce își propune să facă corect. În mod neobișnuit pentru un astfel de set premium, nu este adaptat în mod special pentru mulțimea de home cinema, pentru a face curte jucătorilor și spectatorilor de masă – dar aceasta este probabil o mișcare inteligentă, nu în ultimul rând pentru lipsa Dolby Vision.

Un contrast bun și o culoare vibrantă, combinate cu upscalingul senzațional și caracteristicile inteligente avansate, cum ar fi modul Ambient, asigură că Q80T garantează statutul de lider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here