Home Smart-TV Samsung QN900A Neo QLED 8K TV

Samsung QN900A Neo QLED 8K TV

0
Samsung QN900A Neo QLED 8K

Specificații Samsung QN900A Neo QLED 8K TV :

 • Dimensiune ecran: 65, 75, 85-inches
 • Tuner: Freeview Plus | 8K: Da
 • HDR10: Yes | HLG: Da
 • Dolby Vision/Atmos: Nu/Nu
 • Tehnologie panou: Mini LED (LCD)
 • Smart TV: Samsung / Tizen OS
 • Curbat: Nu
 • Dimensiuni: 2140 x 1872 x 1053 mm (85-inch fără suport)
 • Greutate: 43kg (without stand) | 3D: Nu
 • Intrări: 4x HDMI 2.1 (1x eARC), 3xUSB, 1xRF, ethernet
 • Ieșiri: 1x optical

Sumar Samsung QN900A Neo QLED 8K TV:

Intrând într-o nouă eră în tehnologia televiziunii, televizorul Samsung QN900A Neo QLED 8K TV oferă o calitate uimitoare a imaginii, culori și luminozități excepționale, sunet extraordinar și negru remarcabil – totul într-un pachet de neegalat din punct de vedere al designului.

Pentru cei neinițiați, mini LED-urile „cuantice” ale Samsung au 1/40 grosimea unei diode emițătoare de lumină obișnuite, ceea ce înseamnă că mii de LED-uri mai mici pot fi ambalate împreună într-un mod mult mai strâns, permițând zone de diminuare mult mai precise și niveluri de negru care sunt practic indistincte de un OLED pentru ochii acestui recenzor.

Desigur, asta nu înseamnă că Neo QLED de la Samsung este capabil să producă lumini și culori la nivel de pixel individual, așa cum poate un televizor OLED, doar că face o treabă comparabilă atunci când vine vorba de contrast.

În afara noii sale tehnologii de iluminare, Samsung QN900A Neo QLED 8K TV excelează în ceea ce privește calitatea imaginii, cu un afișaj uimitor cu rezoluție de 8K, care face o treabă minunată de upscaling a conținutului 1080p și 4K, datorită procesorului „Neo Quantum 8K” bazat pe AI.

Gamerii vor iubi QN900A, datorită mai multor funcții de ultimă generație, inclusiv suport pentru jocuri 4K / 120fps sau 8K / 60fps prin HDMI 2.1, Game Motion Plus și AMD FreeSync Premium Pro.

Probabil că este de la sine înțeles că prețul Samsung QN900A Neo QLED 8K TV se va dovedi prohibitiv de scump pentru majoritatea oamenilor – în special modelul de 85 de inci revizuit de noi. Cu toate acestea, cei dintre voi cu bani de cheltuit, care caută standardul de referință actual în televizoarele de vârf, vor da lovitura cu televizorul Samsung QN900A Neo QLED 8K.

Design

 • Design superb fără margini
 • Stand minim cu cutie One Collect atașabilă
 • Panoul Anti-Glare nu este foarte eficient

Când este văzut pentru prima dată, este greu să nu treci peste minimalismul strict al QN900A, care își propune să facă totul, indiferent de conținutul pe care îl urmărești.

Primul lucru pe care îl veți observa (sau poate nu îl veți observa) este rama aproape inexistentă a televizorului, care a fost redusă la mai puțin de un milimetru (0,9 mm) – o realizare posibilă datorită unei noi și exclusive tehnologii de matrice pentru a micșora spațiul dintre locul în care se termină pixelii de la marginea afișajului și locul unde începe rama.

Următorul lucru de care probabil vă veți întreba este unde sunt difuzoarele Samsung QN900A Neo QLED 8K, deoarece acestea nu sunt vizibile din față. De fapt, grilele difuzoarelor televizorului pot fi găsite de-a lungul marginilor sale stângi și drepte, adăpostind un sistem de canale 6.2.2 de 80W (adică zece difuzoare în total).

Grătarele difuzoarelor QN900A sunt vizibile doar din lateral. (Image credit: TechRadar)

Continuarea tendinței elementelor de design plăcute din punct de vedere estetic este standul QN900A, care este subțire, plat și centrat, ceea ce înseamnă că nu veți avea nevoie de o suprafață deosebit de largă pentru a plasa televizorul.

La fel ca toate televizoarele premium Samsung din ultimii ani, QN900A își propune să reducă dezordinea cablurilor, având o cutie separată One Connect care găzduiește toate porturile televizorului.

Aceasta este încă o alternativă convenabilă la conectarea incomodă a mai multor cabluri în partea din spate a televizorului (mai ales dacă intenționați să-l montați pe perete), iar QN900A oferă bonusul suplimentar de a putea atașa cutia One Connect direct la partea din spate a standului, dacă nu aveți un loc bun pentru acesta.

HDMI 2.1 este acceptat în toate cele patru porturi HDMI ale televizorului, unul oferind și suport eARC și există, de asemenea, 3 porturi USB 2.0, 1 port ethernet, 1x ieșire optică și o intrare antenă RF.

Cutia One Connect de la Samsung montată pe suportul QN900A. (Image credit: Future)

Dacă există un lucru pe care îl putem reproșa acestui QN900A, ecranul QN900A poate fi destul de reflexiv în camere bine iluminate. Deși televizorul se mândrește cu un strat anti-reflex, am găsit aproape imposibil să facem o fotografie a nivelurilor de negru fără ca lumina de la o fereastră din apropiere să se reflecte înapoi spre noi.

În afară de aceasta, QN900A Neo QLED 8K de la Samsung este un televizor care este lider de clasă în ceea ce privește designul. Cu cadrele care au fost reduse până la a fi aproape inexistente, grătarele pentru difuzoare care sunt vizibile doar din lateral și un suport minimalist care oferă, de asemenea, funcționalități suplimentare, designul QN900A este la care ar trebui să aspire fiecare producător de televizoare.

Smart TV (Tizen OS) și telecomanda

 • Sistem de operare rapid și familiar bazat pe Tizen
 • Cele mai populare aplicații disponibile ușor
 • Telecomanda nu mai are nevoie de baterii

Dacă ați deținut sau ați utilizat un televizor Samsung în ultimii ani, veți ști mai mult sau mai puțin la ce să vă așteptați de la sistemul de operare inteligent bazat pe Tizen al QN900A.

Dacă apăsați butonul Acasă de pe telecomandă, aplicațiile și sursele preferate vor apărea din marginea de jos a afișajului într-o linie orizontală.

Navigând prin acestea, veți vedea informații suplimentare care vor apărea deasupra rândului inițial de aplicații. De exemplu, trecând cu mouse-ul peste un serviciu de streaming precum Netflix vă va oferi o vizualizare a emisiunilor și filmelor vizionate recent, permițându-vă să continuați direct de pe ecranul de pornire.

(Image credit: TechRadar)

Toate aplicațiile și serviciile cele mai populare sunt prezente și sunt contabilizate pe sistemul de operare Samsung și există o dală de aplicații dedicată cu alte sugestii de aplicații pe care le puteți instala.

În plus, telecomanda QN900A oferă câteva butoane dedicate care vă permit să lansați rapid Netflix și Amazon Prime Video.

În ceea ce privește designul, telecomanda Neo QLED 8K este destul de similară cu ceea ce Samsung a oferit cu celelalte televizoare ale sale în ultimii ani, cu o diferență majoră – noua telecomandă nu mai are nevoie de baterii, cu un nou panou pe spate, capabil să absoarbă lumina – atât naturală, cât și artificială – să se mențină încărcat.

Alegerea de a renunța la baterii nu este excelentă doar pentru mediu, ci și a făcut telecomanda în sine incredibil de ușoară în mână. Acestea fiind spuse, va trebui să vă obișnuiți cu plasarea telecomenzii cu fața în jos când ați terminat de utilizat.

(Image credit: TechRadar)

Performanţă

 • Claritate și culoare excelente
 • Luminozitate care depășește cu mult ceea ce sunt capabile OLED-urile
 • Contrast de tip OLED, cu nici un dezavantaj

După cum am menționat mai devreme, televizoarele Samsung Neo QLED au LED-uri reduse la 1/40 din dimensiunea lor tradițională, permițând o creștere uriașă atât a luminozității, cât și a nivelurilor de negru.

Deoarece LED-urile sunt mult mai mici, sunt capabile să obțină mult mai multă precizie, astfel încât nu veți vedea zone luminoase ale ecranului „sângerând” în mod nefiresc în pete mai întunecate ar trebui să fie mult redus sau deloc evident.

Am început recenzia urmărind uimitoarea serie documentară „Planeta noastră” pe Netflix. Imediat, am fost tratați cu o vedere a Pământului de pe lună, cu o întindere largă de stele minuscule, strălucitoare, înconjurate de întunecimea profundă a spațiului. Faptul că am putut să distingem aceste specificații individuale fără să fie lumină în jurul lor a fost mai mult decât impresionant pentru un afișaj non-OLED.

Derulând puțin înainte, ne-am trezit văzând o pădure tropicală luxuriantă și verde, pe fundalul munților pitorești. Detaliile de aici erau în mirifice, cu o claritate intensă care era senzațională având în vedere sursa sa 4K, dovedind că nu există nicio grabă reală pentru conținutul nativ de 8K.

(Image credit: TechRadar)

Următorul lucru pe care l-am vizionat a fost epopeea spectaculoasă vizuală a lui Robert Rodriguez, Alita: Battle Angel în Ultra HD. Încă o dată, am fost impresionați de cât de clar și de curat arăta filmul pe QN900A, oferind o cantitate incredibilă de detalii, culori bogate și negru profund.

În imaginea de mai jos, veți vedea un light bleeding de pe plăcile luminoase ale pieptului în bara neagră din partea de jos a ecranului. Desigur, nu am observat cu adevărat acest lucru în altă parte și trebuie spus că scenele principale din această scenă sunt deosebit de luminoase. Totuși, arată că, chiar și cu Mini LED-uri, poate să apară încă „sângerări” ușoare.

(Image credit: TechRadar)

Pe televizoarele 8K, pixelii sunt mult mai apropiați și, prin urmare, mult mai dificil de identificat individual decât pe seturile 4K. În testele noastre, am urmărit conținut dintr-o varietate de surse, inclusiv episoade 480p de Gargoyles pe Disney Plus și episoade 1080p sau Brooklyn Nine-Nine pe Netflix, pentru a vedea cum a funcționat upscaling-ul QN900A.

Cu toate acestea, conținutul modern 1080p părea excelent. Având în vedere că un pixel FHD este întins pe 16 pixeli pe un televizor 8K, cipul Neo Quantum Processor 8K de la Samsung este necesar pentru a îmbina acești pixeli suplimentari într-un mod care să arate curat și natural, fără nicio aliasare sau neclaritate.

În timp ce nu am reușit să testăm conținut 4K / 120Hz în timpul perioadei noastre de revizuire, am aruncat o privire asupra unui număr de videoclipuri de testare de 8K / 60fps și am constatat că QN900A oferea o mișcare constantă lină.

Audio

 • Audio încorporat surprinzător de puternic
 • Efect de urmărire a obiectelor bun, dacă nu chiar 3D
 • Soundbar este în continuare cel mai bun mod de a obține un sunet cu adevărat captivant

Deși ni s-a oferit noua bară de sunet Q950A de la Samsung în scopul revizuirii noastre, am ales să limităm utilizarea acesteia într-un efort de a înțelege mai bine oferta sonoră încorporată a Neo QLED.

După cum s-a discutat mai devreme, difuzoarele QN900A au fost integrate în partea stângă și dreapta a televizorului. Nu veți găsi sunete care să strige din spatele acestui televizor, dar caracteristica mult-renumită Samsung de urmărire a obiectelor Sound Pro face o treabă bună de a aduce adâncime la tot ceea ce se întâmplă să urmăriți, facilitând urmărirea zgomotelor care se mișcă de la stânga la dreapta.

Deși aici s-a găsit o anumită dimensionalitate, difuzoarele încorporate ale televizorului nu puteau spera să se compare cu o adevărată bară de sunet compatibilă Dolby Atmos sau cu o configurare hi-fi atunci când vine vorba de un cadru sonor tridimensional cu adevărat convingător.

În ciuda acestui fapt, televizorul Neo QLED 8K de top Samsung a oferit performanțe audio mult mai bune decât ne așteptam, dialogul venind într-un mod deosebit de clar și proeminent.

Preț și disponibilitate

 • Vor fi lansate modelele de 65, 75 și 85 inci
 • Noua tehnologie înseamnă prețuri premium
 • Disponibil pentru precomandă acum, așteptat să fie lansat în mai 2021

Odată cu sosirea gamei sale Samsung QN900A Neo QLED 8K, Samsung a intrat în esență într-o nouă categorie de televizoare, oferind afișajelor sale de înaltă calitate 8K un upgrade destul de semnificativ Mini LED. Din această cauză, gama Samsung Neo QLED 8K nu este ieftină.

Gama Samsung QN900A Neo QLED 8K începe de la 4.999 dolari pentru un model de 65 de inci, în timp ce modelele mai mari cresc până la 6.999 dolari pentru 75 de inci și 8.999 dolari pentru 85-inch, care este cel pe care l-am analizat.

Gama de televizoare Samsung QN900A Neo QLED 8K este disponibilă pentru precomandă la anumiți comercianți selectați și prin intermediul magazinului online Samsung, cu o fereastră anticipată de vânzare în mai 2021.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version