Acasă Smart-TV Sony Bravia A8H/A8 OLED TV

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV

125
0
Sony Bravia A8H OLED TV

Sumar Sony Bravia A8H/A8 OLED TV :

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV (numit A8H sau A85 în Marea Britanie) atinge echilibrul ideal între preț și performanță prin preluarea caracteristicilor OLED premium din seria Sony A9G Master și aducerea acestora la un preț mai mic.

În ciuda modelului său de 65 de inci care costă doar 2.799 USD, Sony Bravia A8H/A8 OLED TV poartă procesorul Sony X1 Ultimate, Pixel Contrast Booster de la Sony (pentru imagini mai intense) și o nouă versiune OLED a X-Motion Clarity caracteristică Sony dezvoltată inițial pentru televizoarele sale LCD FALD.

În ceea ce privește partea audio, între timp, sistemul obișnuit Acoustic Surface Audio de la Sony (unde ecranul televizorului este de fapt „excitat” pentru a produce sunet) este alăturat de un sistem de bas cu doi subwoofer și un sistem de calibrare automată acustică care poate optimiza sunetul televizorului în camera dvs.

Preț și data lansării

Televizorul Sony Bravia A8H/A8 OLED TV a fost anunțat la CES 2020 și este acum disponibil în întreaga lume în două dimensiuni, 55 și 65 inci, precum și o singură variantă de design în Marea Britanie numită A85 OLED care comercializează suportul din lame metalice pentru un „stand premium”.

În ceea ce privește prețul, Sony KD-55A8 / XBR-55A8 de 55 inci vine la 1.899 dolari, în timp ce Sony KD-65A8 / XBR-65A8 mai mare de 65 inci vine la 2.799 .

Acest lucru este aproape identic cu prețul modelului CX OLED al LG, deși CX va avea și o dimensiune de 48 inci anul acesta, precum și o dimensiune de ecran de 77 inci.

Design

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV are un design minimalist dominat de ecran datorită utilizării Acoustic Surface Audio. Asta înseamnă că nu există difuzoare vizibile, iar panoul este așezat pur și simplu pe o pereche de picioare. Acestea oferă o alegere între o poziție standard mai mică sau o poziție mai mare a barei de sunet (+ 5cm) care nu va bloca ecranul. Calibrarea și finisajul sunt excelente, iar calitatea construcției se simte premium cu un design și finisaj minimalist.

Gestionarea cablurilor a fost întotdeauna bună cu televizoarele Sony recente, iar Sony Bravia A8H/A8 OLED TV oferă cabluri prin partea din spate a aparatului și prin picioarele suportului, astfel încât să nu vedeți cabluri atunci când priviți direct televizorul.

Conexiunile sunt în spate, orientate lateral și în jos. Pe lateral avem un slot CI, intrare audio / AV de 3,5 mm, mufă pentru căști de 3,5 mm, două porturi USB și HDMI 1. Orientate în jos avem un USB pentru utilizare HDD, trei porturi HDMI 2.0b, o ieșire digitală optică și LAN, de-a lungul cu o intrare RF și două antene de satelit.

VEZI ȘI:  Sony Bravia X90J 2021

Intrarea HDMI 3 acceptă eARC (canal de returnare audio îmbunătățit), dar Sony încă nu a acceptat HDMI 2.1 sau este vorba de alte caracteristici precum rata de reîmprospătare variabilă (VRR) sau modul de latență redusă automată (ALLM), care pare ciudat odată cu lansarea PS5 mai târziu în acest an. Cu toate acestea, am descoperit că ar putea reda conținut 1080p / 120hz din Murideo Seven Generator.

Telecomanda furnizată împreună cu Sony Bravia A8H/A8 OLED TV este o dezamăgire, deoarece este o bucată lungă din plastic care nu se potrivește cu natura premium și prețul televizorului. Corpul din plastic nu se simte foarte premium când este ținută în mână, dar aspectul butoanelor este intuitiv, iar feedback-ul de la apăsări este, de asemenea, solid.

În plus, cu Asistentul Google și dispozitivele compatibile Amazon Alexa, puteți proiecta și controla videoclipuri de pe YouTube cu Google Home sau puteți schimba canalul sau volumul cu dispozitivele compatibile Amazon Alexa.

Performanţă

Deși Sony Bravia A8H/A8 OLED TV nu este un model din seria Masters, este clar să vedem din testele noastre că Sony urmărește cu siguranță unghiul intenției creatorului, la fel ca Panasonic. A8 primește, de asemenea, câteva caracteristici care au fost reduse de la pilotul AG9, cum ar fi certificarea IMAX Enhanced și modul calibrat Netflix. Este păcat că Sony nu a introdus modul Filmmaker (FMM), dar susțin că modul personalizat de pe A8 este exact ce trebuie și așa cum arată rezultatele noastre, așa este. Cu toate acestea, frumusețea FMM este că este o presetare cu un singur buton care învinge toate caracteristicile de manipulare a imaginii inutile și netezirea mișcării bruște. Ne-am trezit că trebuie să parcurgem și să verificăm / să reglăm caracteristici în modul personalizat.

Dolby Vision IQ lipsește și pe A8, dar este cu siguranță posibil să folosiți modul DV Dark și să setați luminozitatea panoului pentru camera dvs., deci nu este o problemă că nu este pe A8H.

Uniformitatea panoului a fost foarte bună la toate punctele de luminozitate, fără semne evidente de schimbare a culorii sau efect murdar al ecranului. Pe un diapozitiv de 5%, a existat o întunecare foarte slabă în partea stângă a panoului în comparație cu centrul și dreapta, dar acest lucru a fost vizibil doar cu diapozitivul. Au existat, de asemenea, o bandă foarte slabă, dar, din nou, acest lucru a fost vizibil doar în vizualizarea complet întunecată și numai pe diapozitiv. Urmărirea conținutului normal de televiziune și film pe Sony Bravia A8H/A8 OLED TV nu a arătat benzile văzute pe diapozitivul de 5%.

VEZI ȘI:  Hisense H8G Quantum 4K

Upscaling-ul și procesarea video sunt, de asemenea, de primă clasă pe Sony A8, fără probleme cu 576i/1080i, iar conținutul 1080p este actualizat la rezoluția panoului nativ. Marginile sunt curate fără niciun timbru și sunt fără orice artefact nedorit, în timp ce suprimarea jaggie este, de asemenea, foarte, foarte bună.

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV are porturi HDMI 2.0b, dar acceptă eARC, cu toate acestea, nu există alte caracteristici HDMI 2.1 disponibile, cum ar fi VRR (Variable Refresh Rate) sau ALLM (Auto Low Latency Mode). Acest lucru nu vă împiedică să jucați jocuri pe A8H de pe console și întârzierea de intrare măsurată 19 ms atunci când este alimentat un semnal 4K/60 4:4:4 HDR10 de la generatorul nostru Murideo Seven, ceea ce este un rezultat bun.

Un lucru care impresionează imediat pe A8 este presetarea personalizată cu conținut SDR și HDR care arată incredibil de cinematic, cu o redare superbă a culorilor. Acest lucru indică precizia imaginii de la Sony și, de asemenea, dorința de a produce imagini exacte după intenția creatorului. Numai Panasonic se poate compara cu adevărat sau mai bine cu Sony în acest sens, calitatea imaginii cu conținutul filmului este într-adevăr superbă. Adăugați acest lucru la gama dinamică per-pixel posibilă de la OLED și chiar aveți un televizor excelent pentru vizionarea filmelor în condiții de vizualizare slabă. Negrul este foarte bun, cu detalii frumoase și performanțe foarte bune la umbră și la nivel mediu, ceea ce adaugă adâncime imaginii.

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV nu are luminozitatea disponibilă pentru evidențieri de vârf HDR complete, dar o privire mai atentă va arăta că în zone mici ale imaginii, de obicei în care avem evidențieri de vârf în obiecte, Sony este capabil să producă suficientă luminozitate în aceste zone, ceea ce duce la o imagine HDR10 foarte dinamică. Culorile sunt, de asemenea, foarte bune, cu conținut HDR, cu tonuri de piele asemănătoare realității și cu o gradare excelentă a culorilor în zone precum cerul albastru sau apusurile de soare în care nu vedem probleme evidente.

Vorbind despre sistemele de sunet, suntem încă mari fani ai Acoustic Surface Audio găsit pe A8 cu sunet care vine direct de pe ecran datorită dispozitivelor de acționare din spatele panoului și a subwooferelor duble. Performanța audio este excelentă pentru un televizor cu plasare precisă a dialogului pe ecran, amestecat cu un câmp sonor larg și plăcut pentru muzică și efecte. Nu există drivere upward-firing pentru Atmos, cum are Panasonic, dar faptul că sunetul vine din spatele ecranului adaugă o clasă unică pe care doar Sony o oferă.

VEZI ȘI:  LG C1 OLED TV (OLED65C1)

Pro:

 • Precizie excelentă out of the box
 • Performanță superb calibrată
 • Mișcare excelentă
 • 120Hz BFI
 • Performanța Dolby Vision și HDR sunt excelente
 • Audio acustic de suprafață (Acoustic Surface Audio)
 • Decodare Dolby Atmos
 • Mod calibrat Netflix
 • Televizor superb pentru vizionarea de filme critice

Contra:

 • Fără HDMI 2.1
 • Uneori în zonele de negru intens dă impresia unui conținut redus de biți.

Sony Bravia A8H/A8 OLED TV este un televizor OLED excelent care are acum multe dintre caracteristicile modelului de vârf AG9 și oferă o precizie superbă a imaginii în conformitate cu standardele din industrie. Este o alegere excelentă pentru cei care caută un OLED pentru vizionarea de filme într-un mediu întunecat, cu imagini super cinematice atât în ​​SDR, cât și în HDR.

Nu există Dolby Vision IQ sau Mod Filmmaker inclus pe A8 anul acesta, dar acest lucru nu are cu adevărat niciun impact negativ, deoarece presetarea personalizată a imaginii este exactă din cutie, iar pentru Dolby Vision sunteți cel mai potrivit pentru a seta aceasta la întuneric reglați luminozitatea panoului pentru camera dvs. Precizia imaginii și reproducerea intenției privitorului sunt în fruntea capacităților acestui televizor OLED.

Performanța audio este, de asemenea, excelentă, cu Acoustic Surface Audio adăugând caracteristica unică a sunetului care vine de fapt din spatele ecranului, unde ar trebui poziționat. Scena sonoră este frumoasă și largă, cu o inteligibilitate excelentă a dialogului, care este focalizată chiar pe ecran.

Sistemul Android TV obișnuia să fie un bugbear al utilizatorilor de pe modelele mai vechi Sony datorită performanței lente și a numeroaselor blocări, dar în ultimii ani am văzut o îmbunătățire semnificativă în acest domeniu, iar Sony Bravia A8H/A8 OLED TV este excelent cu Android 9 (Pie) instalat. Funcționarea este lină, rapidă și stabilă, cu o gamă excelentă de aplicații VOD mainstream de la Disney +, Prime Video, Netflix, Rakuten și Britbox, precum și toate serviciile de recuperare a serviciilor terestre din Marea Britanie, inclusiv BBC iPlayer. Tunerul nu este Freeview Play, ci mai degrabă You View. Sistemul general de meniuri a văzut, de asemenea, o actualizare cu explicații mai detaliate despre ceea ce fac diferitele controale, folosind imagini și text.

În ansamblu, nu am putea da vina pe Sony A8 (sau A8H dacă sunteți în SUA), deoarece oferă o precizie superbă a imaginii, o gamă dinamică uimitoare și o calitate excelentă a imaginii, care se potrivește cu intenția creatorului. Este o alegere foarte bună pentru cei care caută un televizor OLED de utilizat pentru vizionarea a filmelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here