Acasă Smart-TV Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV

Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV

131
0
Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV

Sumar Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV:

Televizorul Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV ar putea fi al doilea în gama de televizoare Sony 2020 în ceea ce privește televizoarele LCD 4K, dar este primul din inimile noastre.

În ciuda faptului că începe de la un preț eminamente rezonabil de 1.299 GBP / 999 USD pentru cea mai mică versiune (55 inci), seria este echipată cu o procesare a imaginilor foarte bine apreciată, cu reglare locală completă și cu niște algoritmi de upscaling extrem de complicați. Standardele de sunet și imagine Dolby, Vision și Atmos, sunt foarte capabile.

Specificații:

 • Rezoluție: 3840 x 2160
 • HDR: HLG, HDR10, Dolby Vision
 • HDMI: 4
 • USB: 2
 • Ethernet: Da
 • Wi-Fi: Da
 • Bluetooth: Da
 • OS: Android
 • Tunere: terestru, 2 x satelit
 • Dimensiuni: (î-l-g, mm): 961 x 1674 x 71
 • Greutate: (kg): 32.9

Design

Sony are puține lecții de învățat în ceea ce privește designul industrial al unui televizor mare și este destul de sigur că Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV își folosește ușor dimensiunile considerabile.

Rama care cuprinde acea întindere uriașă a ecranului este subțire și discretă, iar picioarele pe care stă sunt în formă de V aplatizate în mod similar. Pare puțin probabil ca un televizor atât de mare să fie altceva decât montat pe perete (chiar și ținând cont de greutatea sa semnificativă de 33 kg), dar dacă un proprietar ar avea o suprafață suficient de largă pentru a-l suporta, există mai mult decât suficient spațiu în partea de jos a ecranului pentru o bară de sunet substanțială.

Grosimea mai mare de 7 cm înseamnă că Sony nu este tocmai subțire.

Panoul în sine este un ecran LCD de tip VA, care, în termeni generali, trebuie considerat un upgrade al panoului IPS iluminat pe margini Sony, implementat pe modelul echivalent de anul trecut. Luminozitatea mai mare, volumul mai mare de culoare și uniformitatea îmbunătățită a ecranului de un panou VA cu matrice completă ar trebui să compenseze mai mult decât unghiul de vizualizare destul de restrâns în comparație cu IPS – și merită să aveți în vedere că Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV nu are tehnologia X-Wide cu unghi de vizualizare Gama emblematică de pe Sony XH95 / X950H.

Controlul televizorului se face printr-o telecomandă de neimaginat. Este mai lungă decât trebuie, având în vedere numărul de butoane pe care le are și este departe de a fi o paradigmă de bun simț sau lizibilitate (în afară de uriașele butoane „Google Play” și „Netflix”, în mod natural). Cel puțin butonul „microfon” este în față central, iar Asistentul Google se dovedește la fel de receptiv aici ca în orice altă aplicație.

VEZI ȘI:  Sony Bravia X90J 2021

Conectivitatea rulează cu patru intrări HDMI la HDCP2.3, o pereche de intrări USB, o priză Ethernet, conectori coaxiali pentru un tuner TV terestru și două prin satelit și o intrare video compusă. Conexiunile wireless se ridică la Bluetooth 4.2, Apple AirPlay, wi-fi și Chromecast. În ceea ce privește ieșirile, există o priză pentru căști și o ieșire optică digitală.

În ceea ce privește intrările HDMI, toate cele patru sunt la standard 2.0, iar una este compatibilă cu ARC – deși acest lucru pare să se fi schimbat de la revizuirea noastră inițială. În octombrie, acest set Sony a primit o actualizare over-the-air care a actualizat aceste intrări HDMI la HDMI 2.1, adăugând suport pentru 4K / 120Hz passthrough, Variable Refresh Rate și Auto Low Latency Mode, aparent pentru a se pregăti pentru lansarea la mijlocul lunii noiembrie a Sony PS5.

HDMI 2.1 permite o serie de caracteristici cheie pentru jocuri, inclusiv Variable Refresh Rate, care reduce trepidația imaginii și netezește mișcarea prin modificarea mai fluidă a ratei de cadre în timpul jocului. De asemenea, activează modul de latență redusă automată, care reduce decalajul pentru o redare mai receptivă.

Android TV

Smart TV (Android 9.0)

La fel ca aproape orice televizor Sony în zilele noastre, sistemul de operare și interfața smart TV sunt o combinație de Android (9.0 în acest caz) și YouView. Și, ca orice televizor Sony care rulează Android, este o combinație dintre ceea ce este destul de util și de-a dreptul iritant.

Pe partea „cu adevărat destul de utilă”, există meniurile de configurare mai simple și mai sensibile pe care le veți găsi pe piața TV, o selecție largă de aplicații – inclusiv Disney Plus și Amazon Prime Video, precum și Tidal și noua sa selecție de materiale Dolby Atmos – și Asistent Google, Google Chromecast și Google Play.

Nici Apple TV Plus nu a fost disponibil la lansarea acestui televizor, deși a fost adăugat suportul pentru aplicația Apple TV, este Android TV, cu tot ceea ce înseamnă bine și rău.

VEZI ȘI:  Samsung QN900A Neo QLED 8K TV

Performanță

Sony a depus multe eforturi pentru a îmbunătăți capacitatea televizoarelor sale 4K de a îmbunătăți conținutul sub-4K. Combinând puterea prodigioasă a cipului său de procesare a imaginilor X1 4K HDR cu o bază de date din ce în ce mai extinsă de imagini relevante pentru 4K, intenționează să ofere detalii mai mari, textură și, 1080p la 4K. Și într-o foarte mare măsură, acest lucru se dovedește a fi real.

Un disc Blu-ray de 1080p al The Big Lebowski al fraților Coen demonstrează admirabil priceperea ascendentă a XH90. Nivelurile de detaliu sunt ridicate, contrastele sunt puternice, iar paleta de culori vii West Coast arată natural și convingător. Mișcarea este lină și asigurată în toate circumstanțele, cu excepția celor mai dificile, și texturile sunt stabile și bine definite.

The Big Lebowski (Image credit: Amazon Prime)

Există însă limite. În scenele foarte întunecate vi se oferă o alegere directă între adâncimea de negru și detaliile de negru, dar aranjamentul iluminării din spate a Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV permite cel puțin o uniformitate impresionantă a ecranului. Un cer negru cu stele strălucitoare nu prezintă pete sau înnorări – în schimb există o diferențiere directă.

Performață

Fiecare dintre aspectele pozitive referitoare la performanțele HD / SDR ale Sony sunt amplificate și îmbunătățite prin trecerea la conținutul 4K nativ, mai ales dacă există și un element HDR implicat.

La fel ca orice televizor Sony 4K HDR, KD-75XH9005 evită metadatele dinamice HDR10 + – deoarece Sony, la fel ca multe alte mărci de televizoare, nu se poate recunoaște atunci când un rival a avut o idee bună. Astfel, Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV se întoarce cu compatibilitatea HLG, HDR10 și Dolby Vision HDR – care este mai mult decât suficientă pentru a vă bucura de gama extinsă de culori promisă de materialul HDR din orice sursă.

Chiar și conținutul care nu este chiar vârf de tehnologie nu poate să nu pară dinamic, vibrant și bine judecat atunci când este tratat de Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV. Paleta de culori are intensitate, deși nu arată niciodată prea mult, iar rafinamentul în modul în care marginile sunt desenate și mișcarea descrisă.

Sunet

Toate, cu excepția modelului de 55 de inci din gama XH90, sunt dotate cu sistemul Acoustic Multi Audio de la Sony. În practică, acest lucru echivalează cu 20 de wați care alimentează două drivere full-range și câteva tweeter-uri poziționate în partea de sus-spate a șasiului ecranului, unul pe fiecare parte. Ideea este de a oferi un anumit nivel de urmărire sonoră mișcării pe ecran – este o caracteristică atât LG, cât și Samsung le au, în felul lor, încercând și cu unele dintre televizoarele lor 2020 mai scumpe.

VEZI ȘI:  Samsung Q60A QLED 4K

În practică, Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV sună surprinzător de puternic. Sugestia că există vreo corelație semnificativă între mișcarea obiectelor de pe ecran și sunetul pe care îl face Sony este fantezistă.

Nici o persoană sensibilă nu ar trebui să cheltuiască peste două mii de lire sterline pe un televizor mare, fără să aibă bugete pentru a aduce performanța audio, dar XH90 are un sunet suficient de convingător pentru a face ca un soundbar să fie mai puțin necesar.

Preț și disponibilitate

Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV se vinde la prețul de 2.499 USD / 2.199 GBP pentru o dimensiune de 75 inch și este disponibil în prezent în SUA și Marea Britanie.

Cea mai mică dimensiune de 55 inci se vinde cu 999 dolari / 1.299 lire sterline, în timp ce cea de 65 inci vă va costa 1.399 dolari / 1.499 lire sterline, iar cea de 85 inci vă va costa 2.799 dolari / 3.299 lire sterline.

Sony Bravia X900H/XH90 4K HDR TV este cu puțin mai ieftin decât XH95 / X950H, care începe de la 999 dolari / 1.199 lire sterline pentru o dimensiune chiar mai mică de 49 inci, deci ar putea merita un upgrade dacă aveți și ceva mai mulți bani.

Deci…

Seria XH90 / X900H de la Sony face tot ce își propune și într-un anumit stil. Calitatea imaginii este destul de uimitoare în circumstanțele potrivite, sunetul său este mai mult decât adecvat de standardele predominante, este ușor de utilizat și nu se ferește la redarea unui conținut de rezoluție inferioară.

Pe scurt, oferă mai mult decât suficient pentru a vă face să treceți cu vederea lipsa HDR10 + și să iertați Android TV pentru excesul de încredere. Dacă aveți acesti bani pe care să-i cheltuiți pe un televizor de acest fel, trebuie să-l cumpărați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here