Acasă Smart-TV TCL 6-Series 2020 QLED TV

TCL 6-Series 2020 QLED TV

121
0
TCL 6-Series 2020 QLED TV

Sumar TCL 6-Series 2020 QLED TV:

Când am descoperit la CES că noul TCL 6-Series 2020 QLED TV (R635) va folosi Mini LED, am fost șocați. Asta pentru că, chiar anul trecut, aceeași tehnologie a ajuns la seria 8 de ultimă generație și a costat sute de dolari mai mult decât seria ultra-accesibilă din seria 6.

Nu este LED-LCD-ul final la care visam că se va datora luminozitatea sa limitată (aproximativ 700 de nits în HDR) și redarea slabă a mișcării, dar este cu adevărat o valoare excepțională și una pe care am recomanda-o aproape tuturor.

TCL 6-Series 2020 QLED TV este mai strălucitoare ca înainte, mai colorată și nu are niciun indiciu de aureolare sau bleeding ușor. Este proiectat într-un mod nou pentru a vă putea ascunde cablurile și este primul televizor care vine cu modul de joc certificat THX pentru jocuri de 1440p / 120Hz.

Nu este tocmai televizorul pe care l-am recomanda jucătorilor pregătiți pentru generația următoare care caută un partener perfect pentru Xbox Series X sau PS5 care poate împinge 4K la 120 fps, dar dacă cumpărați un televizor pentru a viziona Netflix sau Hulu, practic, doar pentru a vă bucura de experiența de vizionare, acesta este televizorul pe care vi l-am recomanda.

Design

TCL 6-Series 2020 QLED TV are multe rezultate în ceea ce privește designul, dar nu este chiar o operă de artă așa cum este The Frame de la Samsung.

În ciuda faptului că nu este incredibil de subțire, designul televizorului aproape fără rame este destul de versatil. Picioarele televizorului pot fi amplasate aproape unul lângă altul pentru a se potrivi pe o masă mai mică sau un suport, sau pot fi atașate la colțurile exterioare ale televizorului pentru a-i oferi o anumită stabilitate.

Vorbind despre picioare, un plus în acest an este capacitatea de a trece cabluri prin picioare, creând un spațiu mai puțin haotic, eliberat de fire.

Rotiți-l și veți găsi o selecție solidă de porturi. Printre acestea aveți Ethernet, patru porturi HDMI 2.0b, unul cu suport eARC, plus un port AV In care preia intrarea standard compozit (roșu-alb-galben RCA), USB și audio optic.

VEZI ȘI:  Samsung Q80T QLED

Rețineți, desigur, că acestea nu sunt porturi HDMI 2.1 care pot transporta semnale 4K / 120Hz sau 8K – dar 4K / 60 sau 1440p / 120 este foarte posibil aici.

Telecomanda livrată împreună cu televizorul este similară cu telecomandele Roku care au fost livrate cu modelele anterioare, dar își face treaba. Singura schimbare reală de data aceasta este că acum există un buton pentru Disney Plus, care este probabil mai bun pentru majoritatea oamenilor decât ESPN + care exista acolo înainte.

Smart TV (Roku TV)

La fel ca în anii precedenți, TCL 6-Series 2020 QLED TV R635 folosește Roku TV, o platformă de televiziune inteligentă care are o funcție de căutare corectă și robustă și majoritatea aplicațiilor majore de streaming.

Bitul de căutare este important, mai ales dacă ați folosit vreodată un Apple TV sau Amazon Fire TV, ambele ar prefera să vă transmită un flux din serviciile lor de streaming auxiliare peste oricare dintre cele de la terți. Deoarece Roku nu are legături cu un serviciu de streaming major – altul decât un acord vag pentru includerea FandangoNow pe ecranul de pornire al sistemului de operare – nu vă împinge în nicio direcție în care nu doriți să mergeți.

Din fericire, Roku TV acceptă totul, de la Netflix, Hulu, Sling TV și Amazon, până la canale mai puțin cunoscute precum Pluto.tv, tubi, Crackle și altele. Singura aplicație majoră care lipsește din grup este HBO Max, dar aceasta va fi probabil rezolvată imediat ce cele două companii vor ajunge la un acord în următoarele câteva luni.

O surpriză plăcută cu TCL și Roku ascunse în televizor este că sunt pregătite pentru Screencast – o funcție la îndemână care vă permite să proiectați conținut de pe dispozitivul mobil pe televizor. Acest lucru este bun dacă aveți un grup de prieteni și toți vor să arate clipul lor preferat de pe YouTube sau dacă doriți să utilizați televizorul ca o ramă digitală atunci când familia vine în vizită.

VEZI ȘI:  LG GX Gallery Series OLED

În ceea ce privește asistenții inteligenți, Roku TV folosește Asistentul Roku, care este foarte bun doar pentru a găsi emisiuni și filme, dar se conectează la Amazon Alexa și Asistent Google dacă doriți să controlați televizorul folosind una dintre acele platforme inteligente de acasă.

Performanță

Zona în care veți vedea cea mai mare îmbunătățire a TCL 6-Series 2020 QLED TV din acest an este datorită performanței sale – mai ales în ceea ce privește nivelurile de negru, contrastul și lipsa de haloing pe care le-ați putut vedea pe modelele anterioare.

Asta totul datorită noului sistem de iluminare din spate Mini LED, care folosește mii de LED-uri în loc de sute pentru a obține niveluri de negru aproape perfecte, lângă lumini puternice.

Singurul dezavantaj  este că luminozitatea de vârf este de fapt puțin mai mică comparativ cu alte televizoare QLED care nu utilizează Mini LED, cum ar fi Samsung Q80T sau Samsung Q90T, Vizio P-Series Quantum X sau chiar propriul TCL 8 -Serie pe care am măsurat-o anul trecut la peste 1.300 de nits de luminozitate maximă.

Rezultatul este că TCL 6-Series 2020 QLED TV este mai apropiată de OLED în ceea ce privește luminozitatea și contrastul, dar are avantajul de a folosi puncte cuantice, ca anul trecut, ceea ce înseamnă că veți vedea o gamă largă de culori care arată uimitor.

Pentru a pune seria TCL 6 la lucru, am încercat tone de conținut diferit, de la Night on Earth (disponibil în Dolby Vision) la știrile locale pentru a vedea cum televizorul a îmbunătățit conținutul HD pentru a umple ecranul 4K.

Deoarece există încă o lipsă de conținut 4K / HDR, seria 6 se bazează încă foarte mult pe motorul său AiPQ pentru a transforma conținutul HD în 4K. Face acest lucru folosind trei algoritmi – unul pentru culoare, unul pentru claritate și unul pentru contrast – iar rezultatele, până acum, par mai bune decât anul trecut.

VEZI ȘI:  Vizio P-Series Quantum X (2021)

Sunet

Sunetul de pe seria TCL 6-Series 2020 QLED TV este perfect acceptabil. Nu veți auzi detaliile fine din muzica clasică sau scena de sunet spațioasă a unui sistem surround 5.1, dar nici nu veți avea plângeri cu privire la nivelul volumului.

Pe cadru aveți două difuzoare de 8 W care pun accentul pe medii și înalte, mai degrabă decât pe basul care scutură pereții. Este mai puțin decât alte televizoare care utilizează drivere de 10W sau chiar 20W, cum ar fi Sony X950H, pe care le-am revizuit cu câteva luni în urmă, dar indiferent de sunetul din seria 6, nu ne-am plâns.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face cu banii pe care îi economisești la televizor este să investești într-un soundbar Dolby Atmos precum Vizio SB36512-F6, Sony HT-X8500, LG SL9YG sau Samsung HW-Q70R. Deoarece seria TCL 6 are passthrough Atmos și eARC, configurarea este incredibil de simplă și merită investiția.

Prețul TCL-Seria 6 2020 și data lansării

TCL Seria 6 R635 a devenit disponibil începând din august 2020. În SUA, este disponibil în trei dimensiuni diferite, inclusiv un model de 55, 65 și 75 de inci, care costă 649 USD, 899 USD și, respectiv, 1.399 USD.

Ceea ce face TCL 6-Series 2020 QLED TV atât de unică este că, în ciuda prețului accesibil, prezintă caracteristici sportive pe care le-ați găsi pe televizoare care costă de două ori mai mult, ceea ce îl face valoros.

În ceea ce privește performanța, seria TCL 6 din acest an este destul de asemănătoare cu televizorul complet QLED Samsung Q80T QLED și LG Nano 90, ambele folosind variații ale punctului cuantic pentru o precizie mai mare a culorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here