Acasă Smart-TV Vizio P-Series Quantum X (2021)

Vizio P-Series Quantum X (2021)

113
0
Vizio P-Series Quantum X (2021)

Sumar Vizio P-Series Quantum X (2021):

Vizio P-Series Quantum X (2021) este un televizor LED-LCD constant impresionant care combină luminozitatea unui QLED și unele dintre cele mai bune niveluri de negru de pe această parte a unui OLED. Oferind peste 2.000 de nits de luminozitate maximă, luminează orice home cinema și reduce iluminatul ambiental pentru a deveni unul dintre cele mai bune televizoare pentru camere de zi puternic iluminate.

Datorită unei actualizări recente a firmware-ului, este acum o potrivire excelentă pentru Xbox Series X și PS5 și, datorită modului său de latență redusă, este, de asemenea, destul de receptiv, cu doar un decalaj de 13 ms cu jocurile 4K / 60.

Acestea fiind spuse, nu este lipsit de defecte. Televizoarele atât de strălucitoare trebuie să aibă o anumită „înflorire”, care poate fi observată atunci când aveți un text alb pe un fundal negru, iar modernizarea acestuia – deși este mult mai bună decât în ​​anii precedenți – încă nu se află la același nivel de LG, Samsung sau Televizoare Sony. În mod similar, SmartCast este mult mai bun decât în ​​anii trecuți datorită adăugării Apple TV Plus, Disney Plus și Peacock, dar uneori este încă frustrant de lent.

Dacă puteți trece cu vederea unele dintre neajunsuri și vă puteți concentra pe beneficiile unui panou extrem de luminos, seria Vizio P-Series Quantum X (2021) vă poate impresiona în mod constant și nu vă va costa aproape la fel de mult ca un FALD LED-LCD de la Samsung, Sony sau LG.

Design

 • Rama mică, dar nu tocmai subțire
 • Patru porturi HDMI, două acceptă HDMI 2.1@48Gbps
 • Telecomanda nu are un microfon încorporat

Vizio P-Series Quantum X (2021) este un mixt în ceea ce privește designul – nu este tocmai subțire datorită iluminării locale cu estompare completă (full array local dimming lighting), dar are un cadru frontal elegant și simplu. Picioarele din față complet metalice stau pe ambele părți ale ecranului, făcându-l să se simtă relativ stabil, dar poziția sa largă ar putea fi problematică pentru persoanele care au mobilier mai mic.

VEZI ȘI:  LG C1 OLED TV (OLED65C1)

Dezamăgirea este însă că nu există un sistem real de gestionare a cablurilor (spre deosebire de Vizio OLED care are panouri din spate detașabile pentru a ascunde cablurile) ceea ce înseamnă că poate deveni destul de dezordonat dacă intenționați să utilizați fiecare dintre cele patru porturi HDMI.

Vorbind despre porturi, Vizio P-Series Quantum X (2021) are patru porturi HDMI, dintre care două sunt cu lățime de bandă completă HDMI 2.1 cu 48Gbps passthrough pentru 4K / 120. Asta înseamnă că acesta este unul dintre puținele televizoare din 2021 care pot ține pasul cu Xbox Series X și PS5, deși a necesitat puțin ajutor de la o actualizare recentă a firmware-ului pentru a ajunge acolo.

Smart TV (SmartCast)

 • Selecție de aplicații impresionantă, dar fără HBO Max
 • Se pot integra difuzoare inteligente
 • Câteva probleme minore de performanță

Vizio P-Series Quantum X (2021) folosește SmartCast – platforma inteligentă proprietară Vizio care combină sistemul încorporat Chromecast cu AirPlay și o interfață bogată în conținut, care prezintă conținut curat, precum și spectacole și filme recomandate.

Cea cu care veți petrece probabil cea mai mare parte a timpului dvs. este rândul central de aplicații care include majoritatea celor mai mari, inclusiv Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Vudu, Apple TV, YouTube, YouTube TV, Xumo, Peacock, CBS All -Access, Fandango și câteva aplicații de streaming muzical precum Pandora, Tidal și iHeartRadio. Este o gamă destul de solidă, singura omisiune majoră fiind HBO Max, care încă nu și-a făcut drum spre SmartCast.

Nu în ultimul rând, pentru pasionații de case inteligente, SmartCast se integrează atât cu difuzoarele inteligente Amazon Alexa, cât și cu Google Assistant, permițându-vă să controlați televizorul cu AI-ul dvs. preferat.

VEZI ȘI:  Samsung QN900A Neo QLED 8K TV

Cele mai mari probleme ale noastre cu SmartCast – în afară de puținele pe care le-am menționat mai sus – sunt că nu este la fel de receptiv ca Tizen de pe televizoarele inteligente Samsung sau WebOS pe televizoarele LG. Ambele trec cu ușurință de la o aplicație la alta și răspund la comenzi în câteva milisecunde după pornire.

Dacă puteți trece cu vederea acele defecte și viteze de performanță mai mici, SmartCast este o alternativă mai bună la unele playere media de streaming 4K, dar nu la vârful clasei sale.

Calitatea imaginii

 • Foarte, foarte luminos și colorat
 • Modul Vivid este intens, dar suprasaturat
 • Excelent pentru gameri și cinefili
 • Rău pentru televiziunea prin cablu

În ciuda prețului său la mijlocul drumului, Vizio P-Series Quantum X (2021) concurează cu cei mai performanți în calitate de imagine. Oferă luminozitate mare și, cu o acoperire de aproape 100% a spațiului de culoare DCI-P3 și o acoperire de 90% a Rec. 2020, are o gamă de culori care face rușine majoritatea celorlalte televizoare 4K.

Luminozitatea sa copleșitoare este o imensă bucurie dacă aveți multă lumină ambientală în camera dvs. de zi – chiar și în setările standard de imagine „Bright” are suficientă lumină pentru a nu arăta desaturată, dar acest lucru este de două ori mai puternică dacă utilizați „Vivid” .

Cu toate acestea, problema atât cu setările Bright, cât și cu cele Vivid este că, fără o calibrare adecvată, pot înclina un pic spre roșu, ceea ce face ca tonurile cărnii să pară puțin nefirești.

Audio

 • Folosește două difuzoare de 15 wați
 • Bun pentru camere mici, dar slab pentru camere mari
 • Suportă Dolby Atmos prin eARC

Pentru ieșirea audio, Vizio P-Series Quantum X (2021) folosește două difuzoare de 15 wați, care sunt îndreptate spre spate.

Cu toate acestea, pentru majoritatea camerelor mici-mijlocii, seria Vizio P-Series Quantum X (2021) are o calitate a sunetului fină, cu o bună prezență în medii și înalte. De fapt, datorită modului în care televizorul implementează DTS Virtual:X are chiar și un timbru sonor larg.

VEZI ȘI:  TCL 6-Series 2020 QLED TV

Acestea fiind spuse, dacă îl puneți într-o cameră mai mare – sau cu pereți neregulați și / sau zgomot ambiental – veți începe să aveți unele probleme cu performanța sunetului. În aceste condiții, opțiunile dvs. sunt fie să dezactivați sunetul Virtual:X, fie va trebui să urcați volumul televizorului cu mult peste 50%. Nici una dintre opțiuni nu este excelentă, dar ambele își fac treaba în aceste circumstanțe.

Performanța audio a Vizio-Series P Quantum X este că acesta acceptă Dolby Atmos prin eARC, permițându-vă să conectați un soundbar surround bazat pe Vizio Elevate pentru a spori calitatea sunetului. Este o cheltuială suplimentară și s-ar putea să nu fiți dispus să o faceți, dar este plăcut să aveți opțiunea.

Preț și data lansării

 • Trei modele în serie (P65QX-H1, P75QX-H1, P85QX-H1)
 • În prezent, costă 1.529 USD / 1.999 USD / 3.099 USD
 • Mai ieftin decât televizoarele LED-LCD emblematice de la concurenți

Este disponibil în trei dimensiuni: P65QX-H1 de 65 inci, P75QX-H1 de 75 inci și P85QX-H1 absolut masiv, de 85 inci, deși probabil că nu îl veți vedea foarte des pe rafturile magazinelor.

În ceea ce privește prețul, versiunea de 65 de inci vine la 1.529 USD, în timp ce 75 de inci va fi 1.999 USD, deși ambele sunt adesea în vânzare cu aproximativ 1.000 USD și, respectiv, 1.800 USD. Dacă optați pentru cea mai mare dimensiune a ecranului, vă uitați la 3.099 USD.

Pentru a pune acest preț în perspectivă, Vizio P-Series Quantum X este semnificativ mai ieftin decât noul televizor Vizio OLED 4K lansat anul trecut și mai ieftin decât fiecare OLED disponibil în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here